Kenangan Bersama Nestle, Sudah 100 Tahun Rupanya

Hiburan

Kenangan Bersama Nestle, Sudah 100 Tahun Rupanya

Masa kecik-kecik, Abang Nara sangat gemar minum Milo. Bukan setakat minum, kadang-kadang masa sarapan siap buat roti dengan Milo lagi. Memang lazat.

nestle

Advertisement

Dan time sekolah dulu, Milo yang paling best sudah tentu daripada Milo van yang datang ke sekolah. Sampai sekarang Abang Nara tak faham macam mana Milo daripada van tersebut rasanya memang sedap tak hengat.

nestle

Bila dah dewasa nie, Abang Nara jarang minum Milo sebab dah beralih arah ke Nescafe. Pagi-pagi sebelum pergi kerja memang wife Abang Nara akan sediakan segelas Nescafe. Lazat ~~~

nestle

Namun satu makanan daripada kecil sampai dewasa yang tetap di hati Abang Nara ialah Maggi. Abang Nara paling suka Maggi kari. Ditambah dengan telur sebijik. Memang sangat kaw rasanya.

nestle

Dan tahukah anda yang Milo, Nescafe dan Maggi ini semuanya adalah produk syarikat Nestle. Mesti ada yang tak tahu kan? Dan tahukah juga anda yang produk-produk Nescafe sudah berada di sisi rakyat Malaysia selama 100 tahun? Lama kan?
nestle
Abang Nara percaya anda semua ada cerita tersendiri bersama dengan produk Nestle. Macam Abang Nara ada kisah makan Maggi beramai-ramai di dalam baldi ketika di asrama dulu. Atau bergaduh dengan adik beradik siapa masa Maggi yang lagi sedap. Macam-macamlah cerita yang menarik. Cuba korang ingat balik sebab ada hadiah yang sangat best bersempena dengan 100 tahun Nestle.
nestle
Apa yang anda semua perlu lakukan ialah hantar cerita-cerita yang berkaitan dengan produk Nestle tersebut ke www.incrediblestories.com.my. Makin menarik cerita yang dihantar, makin tinggi peluang untuk menang. Kalau anda tiada idea, video di bawah mungkin boleh membantu.

. Abang Nara pun dah hantar 5 cerita dah. Hadiah dia best kot. Takkan taknak menang? So korang ada berani untuk bertarung dengan Abang Nara?
nestleApa cerita anda?

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

71 Comments

  1. Tengkuroque

    April 27, 2012 at 3:13 pm

    ingatkan maggi dah jadi sponsor MU…… cuba bayangkan logo maggi di jersi MU…

  2. Pingback: Noktah Hitam » Digi Wwwow Award

  3. lalalalala

    April 27, 2012 at 12:31 pm

    aku xsuh n pakse pun untuk ko suke aku sbb aku kt cini nk comment utk post nih je..sekian
    p/s:nama anda xmelambangkan peribadi langsung..ok

  4. lalalalala

    April 27, 2012 at 8:05 am

    nara kau patut promote mknan yg sihat..nih mknan dr yahudi gk ko promote.sekian

    • aku si cantik

      April 27, 2012 at 8:30 am

      aku benci org nama lalalala

  5. nyah 1malaysia

    April 27, 2012 at 1:31 am

    patutla muka abg nara gelap mcm milo..sayang abg nara…muaahhhhh!!

Loading...