Written by Bella | February 22nd, 2018

Mengecapi populariti pada usia yang agak muda, pelakon Ayda Jebat sering dikenali sebagai seorang yang peramah dan merendah diri. Namun, pengakuan seorang peminat tentang sikap Ayda agak mengejutkan.

Menerusi laman sosial Twitter, ada individu mendakwa beliau ditengking oleh Ayda hanya kerana beliau ingin menjelaskan kegunaan mikrofon sebelum artis itu membuat persembahan. Kesal dengan apa yang berlaku, beliau menyifatkan Ayda sebagai seorang yang sombong dan berlagak.

Perkara itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang rata-ratanya mengakui Ayda bersikap sebegitu.

Sejauh mana kebenaran dakwaan ini tidaklah diketahui. Mungkin sahaja berlaku sedikit salah faham. Harapnya Ayda boleh tampil menjelaskan situasi sebenar.

61 responses to Kena Tengking : Peminat Dakwa Ayda Jebat Sombong Dan Berlagak?

  1. Pekerja Gomen says:

    Tengok muka pun dh tau kot….
    Dia cuma pura2 friendly ngan fanatik dia je
    Fanatik dia semua muka sepesen… ada cop kat dahi…
    AJ Screamers like hell…

    74

    1
    • Ex AJS says:

      Ajs pun dah tak koser nak scream utk dia dah, depa pun dah nampak true color faker ni

      32

      1
      • Lol says:

        Mana tak berlagak model kot. Model Aura White timbang kilo Kiah…

        19

        0
        • Anonymous says:

          Stress lgi kot sebab x layak masuk AJL…hihihiks.

          11

          0
        • Akak Jintan Manis says:

          akak pelik mcm mana boleh naik sejenak dulu minah ni.
          vokal.. x berape nk go, muka…maya karin lagi berganda sweet kot beb, lakonan…boleh gagah je lah. x paham…x paham!

          44

          0
      • Sue says:

        Dia ni pernah kutuk Shila Amzah pasal kes apa entah. Waktu tu dia baik dgn Sharnaaz berlakon drama. Sejak dri peristiwa tu boleh tahu dia ni takler se sweet mana. Pelakon lah katakan. Adik konon..podah la!

        29

        0
        • eee...malu nya!! says:

          ingat lagi time dia merenyam sama zul drama maid. mcm nak masuk celah spender zul punya gedik. tiba2…zul kantoi sama zahirah mac wilson pegang2 tangan bawah meja. minah ni pun slow2 tarik diri. lawak.

          68

          2
        • rosmah ajib says:

          nmpk nau nipunyer ko ni.dia bkn kutuk shila.dia nyanyi lagu shila kt sharnaaz.pastu shila sentap.shila ditimpa perasaan.shila yg sound dia.ko ni punnnn..kot ye pun bnci ayda.jgn smpai buat fitnah.

          16

          0
        • Anonymous says:

          Drp Ayda ni baik Neelofa. Tak boleh nk hadam perangai manja mcm d buat2 sgt..

          9

          16
      • Mat Sahdo says:

        Tak padan dgn ketot. Aku lesing sekali kang…melayang!

        25

        0
      • Anonymous says:

        ya..sendu sejak janna, neelofa dan fattah naik. tenggelam terus n ..jdi penyanyi pun suam2 kuku cap ayam punya level.

        19

        1
    • zul arifin says:

      merepek. ayda jebat ni artis paling humble sekali. korang tak kenal dia, jangan fitnah. just dia outspoken ja. orang salah faham dengan dia. better outspoken dari soft spoken tapi belakang2 mulut macam cilaka

      1

      56
      • Anonymous says:

        Outspoken dan rude are 2 different things. If you cant differentiate might as well you go for a brain scan!

        65

        1
      • WTF says:

        Outspoken tak semestinya meninggikan suara. Habis nk tegas kena jerit huh? Bengong gak ko ni Labuuuuu!!!

        26

        0
    • Kebebalan Ko Terserlah says:

      Agree..time gagal ke AJL lepas..hamboi minah ni siap perli lagi tv3 dan juri. Pelakon talam gak ni. Nmpk je sweet padahal….mmm penuh kehipokritan!

      37

      0
  2. benci orang hipokrit says:

    Minah ni perasan macam di popular sgt. Takyah la nak kekwat sangat dik kalau bakat tak seberapa. Sorry, kau still artis suam-suam kuku jadi tak payah nak mendiva sgt!

    40

    1
  3. Tuu jew ke says:

    Nasib teman suke lakonan mike cuma dalam drama DEKATKAN JARAK KITA aja . Yang laen idakkk la .

    7

    0
  4. Gorges says:

    Klu dalam kategori tak berapa femes Tak usah ler nk nyombong. Nanti hidung lagi kembang dan kemek kna cacian. Carry yourself well and behave!

    14

    0
  5. melati says:

    tu nasib baik Ayda Jebat , baru pakai Kete biasa..’Kalau dia pakai Honda City 2015 silap2 Mak sendiri pun dia maki.” biasa lah Melayu2 memang camgini….huuuu

    3

    2
  6. Aunty Onion says:

    Belagak macam dah fofular sangat. Kerlassss ke kau pui please la dikkkk tak kemana pun bila dah takda nama nanti. Tak usah ler nak membongak ekau ni. Nyanyi pun suam kuku berlakon pun suam kuku, nexxxtttttttt…………..

    11

    0
  7. Anonymous says:

    Byk yang memaki hamun dlm ni sebab terbaca gosip org ckp AJ itu ini. Padahal AJ pon korang tak penah jumpa tau nak maki je. Masalah jiwa betul pembaca website gosip artis ni.

    2

    23
  8. OhAku! says:

    AKU PENAH JMPE PMPN NI KT MELAKA PARADE. BILA DY LALU KTORG PNDG DR JAUH MULUT DAH TKUMAT KAMIT PNDG KTORG.. DGN MUKE HAWAU DY TU.. BILA DA DKT MNTK NK BGMBR DY BIASE JE TK SENYUM JUST CKP BOLEH.. PASTU ORG KACAU2 DY BUAT TKTAU JE EHHH PMPN NI MMG POYO LA BAJET2.. REDZA TGGU DR JAUH JE AK INGT BANGLA MANA LAA

    23

    1
  9. Anonymous says:

    alah x heran pun si ayda ni. nyanyi pn ke laut

    15

    0
  10. KimK says:

    List paling meluat .

    1 kakak aliff syukri
    2 abang sajat
    3 hajjah tudung

    19

    5
  11. wekkkkkkk says:

    sapa yg cungkil bakat dia ni…ada yg MENGCUNGKIL KE..DN ADA BAKAT KE..atau dia yg lebih sudu dri kuah..

    7

    0
  12. melati says:

    ‘Sian Aida Jebat ” semua org Kecam,,, Aida kalau awak baca ni apa kata awak jadi GRO jer lah…wakakaakakakakaka

    4

    5
  13. melati says:

    Lagi 1 Aida Jebat , kalau awak terbaca lah, saya cadang kan awak Kawin dgn Raja Ariq, mesti org panggil ko Engku nanti…..waakakakakaka

    0

    2
  14. senah says:

    Ayda ni nak ikot rentak Zul Ripin dia lah … dulu tak la sombong mane pon, tapi sejak2 dah lama dalam industry ni, dia dah pandai lah nak tunjuk belang.

    jgn sombong sgt dik oi, awak tu kena ingat byk lagi artis perempuan tgh up skarang ni … competition sengit skarang .. nanti kang kalau kalah kat DFKL lagi, jgn nak bising2 ckp TV3 berat sebelah bagai. berlakon pon tak kemana pon …

    3

    0
  15. pening lalat says:

    sombong, aku pernah jumpa dia personally, x sombong lah, ambil photo dan layan kerenah anak buah saya adalah. yg lain comment just baca comment netizen yg ckp AJ sombong lepas tu add pepper, salt segala. tatak faham btl netizen2 ini semua

    3

    9
  16. Anonymous says:

    Mmg x suka dia ni. Mediocre ..mcm Lopak!

    5

    2
  17. Anonymous says:

    Pernah jumpa Nedim..sombong dgn bodyguard. Eee…

    1

    1
  18. Alia says:

    Dah berlagak …pergi mampus laaa….perangai mcm.ni peminat akan lari….kat malaysia tak payah nk berlagak diva ….kau sape? Setakat abg jinggo and kak shila rosley dok tatang kau jgn la nk.kerek….jinggo and kak shila tak berlagak mcm kau ….ni artis tak sedar diri ….tak lama lagi akan pupus dr industri

    3

    0
    • KimK says:

      Dan akan muncul lah bakat bakat mcm Aliff syukri …. And abang sajat sebagai pelakon handalan ..pemwnang anugerah meletuptup 8 tahun berturut turut …

      0

      0
  19. Lulz says:

    Aku jumpa dia, ok je. Sambut birthday kwn n turn up dia sepupu member aku. Tp masa tu dia tak fofuler lagi la hehe. Jul ipin pun tak kenal dia lagi. Hopefully, dia still sama mcm dulu.

    0

    4
  20. Anonymous says:

    I dont like her!

    4

    1
  21. Tk says:

    AJ ko ni kan boleh nyanyi dan berlakon . Bila jumpa peminat kt luar no matter how irritating. Ko praktikkan lah lakonan ko tu dg tusengeh2 dan posing senyum2 pasti saham naik

    0

    0
  22. Gorges says:

    AJ lets be frank. you are not in the ‘A’ artist beauty list. But you can be mengetop by projecting your inner beauty ie being nice to peminat.

    4

    0
  23. Anonymous says:

    Artis pun mcm kita jugak ada bad n good mood…. Come on lah… Yg duk kondem dia ni suci sgt ler tu x pernah mengamuk.

    2

    1
  24. Anonymous says:

    mmg sombong pun. senyum terpaksa bila amik gambar dengan peminat.

    0

    0
  25. PUAKA says:

    DARI FIRST MASUK AF TERKELUAR AWAL AKU TAK SUKA SI GEDIK NI.

    1

    1
  26. minah senget says:

    nampak muka pun tau KEKWAT punya orang. ikut sedap mulut gak nak kata kat org AJ ni. agak suam2 kuku mula la cari publisiti.

    0

    0