February 22nd, 2019

Menggantikan pengacara yang sudah sinonim di dalam sesebuah rancangan adalah satu perkara yang amat sukar. Contohnya seperti program MeleTOP yang semua orang sudah tahu akan keserasian Neelofa dan Nabil. Jadi apabila Farah Nabilah dijemput untuk mengambil tempat Neelofa yang pergi bercuti, memang ia bukanlah satu tugasan yang calang-calang. Ternyata, para penonton MeleTOP tidak begitu gembira dengan prestasi yang ditunjukkan oleh pelakon tersebut.

farah nabilah meletop

Antara komen-komen yang diterima oleh Farah Nabilah:-

farah nabilah meletop

Apa yang bagusnya, Farah Nabilah mengakui akan kelemahan dirinya dan tidak memberikan sebarang alasan bodoh. Biasalah first time jadi pengacara untuk live show. Memang kaget, cemas dan gementar dibuatnya. Respek dengan Farah Nabilah yang tidak segan silu mengakui kesilapan yang telah dilakukan. Katanya:-

Saya ditawarkan penerbit program tanpa sempat membuat latihan terlebih dulu. Saya juga tidak tahu sebagai hos, perlu spontan dan tidak mengikut skrip. Saya pula pelakon dah biasa ikut skrip sebab itu saya cakap berdasarkan queue card yang sudah diberikan.

Rupa-rupanya jadi pengacara program tu kena spontan. Lagipun tetamu yang datang nama-nama besar dan saya takut tersalah cakap. Tapi saya anggap ia satu pengalaman yang bagus dan saya dapat mencabar diri untuk melakukan sesuatu yang lain iaitu mengacara.

Memang saya ada baca komen netizen yang bandingkan dengan Lofa tetapi tidak kisah pun. Saya sekadar mencuba dan untuk memeriahkan program MeleTop saja. Saya juga tidak menolak jika ditawarkan sebagai hos gantian lagi selepas ini

farah nabilah meletop

Namun begitu masih ramai juga netizen yang memberikan kata-kata semangat kepada Farah Nabilah dan mengganggap ia adalah satu percubaan baik untuk menjadi pengacara buat kali pertama.

farah nabilah meletop

Biasalah mana ada orang yang terus pandai dalam sesuatu bidang dalam sekelip mata. Kenalah banyakkan pengalaman dan berlatih. Kita selaku pemerhati tak bolehlah buat perbandingan dengan pengacara yang dah berpuluh-puluh tahun. Semoga Farah Nabilah tidak patah semangat dengan kecaman para netizen dan boleh terus improve untuk masa hadapan.


22 responses to “Kena Kecam Ganti Neelofa Mengacara MeleTOP, Farah Nabilah Akui Kelemahan Diri”

  1. Anonymous says:

    Patut la Farah Nabilah yg gantikan Lofa, sebab ZulRifin jadi guest ke?

  2. Crmin dri tu ckit says:

    Elehh..yg kki komplain tu cbe ko duk gnti lopak air,aku rsa bisu trus korang.ni la mlyu..xnk brubah.msih d tkuk 0.klu blh msuk dan trus terer.nbil yg ptut klur knp korang x bsing?xhbis2 perli dn bhan org tuk raih prhtian?itu ke yg ptut jd ikutan?

  3. faraj says:

    “Bila lah NEELOFA ni nk jadi macam Najib…meroyan sana sini…..Asyik jadi Bahan Lawak jer Neelofa ni….!!! ” Neelofa ni saya tgk dari mula ceburi dunia seni Malaysia ni asyik jadi Bahan Lawak jer.” …wakakakakaaa

    • Watthefishermanfren says:

      Ha3.. kan.. jd bahan lawak pun .. org tu kaya raya.. ko?

    • Faraj says:

      buat lawak ler kalo Neelofa kaya..? ..kaya kencing org ..kata Femes..last habuk pun tarak…tgk Air Asia pastu pokcik2 ..KPDNKK..iaw jer bergambar konon nk serang kilang kt Vietnam..dh tukaq kerajaan pun tk serang2 lagi…..kaya ko kata Neelofa…wakakakaka

Loading...