November 11th, 2015

Kehidupan mewah Rozita Che Wan sekeluarga sering kali menjadi topik perbualan orang ramai. Ramai yang cemburu, dengki dan mempertikaikan kekayaan pelakon ini. Ada jua yang mempersoalkan dari mana datangnya kemewahan tersebut. Mulut orang memang sukar untuk ditutup. Iyerlah, bila Che Ta selalu pergi oversea, beli hadiah mahal-mahal untuk anak dan bawa photographer ketika bercuti, confirmlah ramai yang akan dengki.

che ta

Adik kepada Rozita Che Wan, Ayu Raudhah melahirkan rasa kasihan melihat kakaknya itu yang sering dikutuk dan dipersoalkan mengenai kemewahan dimiliki. Menurut Ayu Raudhah, kejayaan Che Ta bukanlah datang bergolek, sebaliknya kakaknya itu bekerja keras sehingga tiada masa untuk diri sendiri. Kata Ayu:-

Saya kasihan tengok dia yang sering dikritik. Bagi saya, kemewahan yang dimilikinya sekarang ini adalah hasil usaha dia yang dia lakukan selain tidak pernah tahu erti penat.

Apa-apa pun saya tumpang gembira dengan kehidupannya dan keluarga melihat mereka sudah ke tahap itu (mewah). Saya dan adik beradik lain juga mahu mengikut jejaknya menjadi ahli perniagaan yang berjaya

ayu raudhahSebelum ini Che Ta pernah memaklumkan yang dia tidak kisah langsung tentang apa yang diperkatakan oleh orang lain mengenainya. Pada pendapat Abang Nara, kita selaku orang luar hanya melihat kemewahan Che Ta tanpa mengetahui penat lelah serta usaha yang dilakukannya untuk sampai ke tahap itu. Kalau kita pun nak berjaya, kenalah berusaha macam Che Ta. Janganlah mendengki je. Kalau Che Ta boleh buat, mengapa kita tidak boleh? Tak gitu? Sumber Mstar Online.


Comments are closed.

Loading...