Seperti yang dijangka penyanyi dari Korea Selatan, Han Byul dinobatkan sebagai juara program realiti Big Stage musim kedua dan berjaya membawa pulang hadiah wang tunai bernilai RM100,000, kereta Perodua Axia Style, telefon pintar Vivo V17 Pro, berserta trofi sumbangan Astro.
Pada konsert final yang berlangsung semalam, Han Byul menyanyikan dua lagu iaitu ‘cover’ lagu Lose Yourself daripada Eminem serta ‘single’ terbaharu berjudul Luka dan Bahagia.
Tempat kedua pula dimenangi oleh Neeta Manisha yang berjaya membawa pulang wang tunai RM50,000 berserta trofi. Pemenang tempat ketiga, Adzrin pula berjaya membawa pulang wang tunai RM25,000 berserta trofi.
Sementara itu, Irfan Haris diumumkan sebagai pemenang tempat keempat dan berjaya membawa pulang hadiah wang tunai RM10,000 berserta trofi. Tempat kelima dimenangi oleh peserta dari Indonesia Dinda Permata yang berjaya membawa pulang hadiah wang tunai RM5,000 berserta trofi.
Namun, kemenangan Han Byul dipertikai oleh netizen yang tidak berpuas hati mengapa pula orang luar boleh memenangi pertandingan tersebut. Seharusnya berikan peluang kepada penyanyi tempatan yang lebih berbakat.
“Malaysia tak ada bakat ke sampai
bagi orang luar menang?”
“Han Byul layak menang, konsisten
setiap minggu”
Bagaimanapun, ada juga netizen yang merasakan Han Byul layak untuk menang. Dia sudah berusaha sehabis baik dan persembahannya setiap minggu juga berkualiti dan konsisten.
Kesemua finalis akhir Big Stage 2 sangat berbakat tetapi sudah tertulis rezeki Han Byul untuk menang. Tidak perlu lah kita pertikai lagi.
Kredit Foto : Official Ria X , Astro Gempak & NSTP/Sairien Nafis
Bukan Twinklers
October 8, 2019 at 10:37 pm
Kalau nak orang kita yang menang,ak yahla bukak international…ni dah bukak international, sasape je boleh menang weyy…lagipun HanByul memang layak menang. Dia konsisten dan profesioanal. Tak macam peserta lain,pilih lagu pun yang memang makanan diorang sendiri. Ok ckp pasal Neeta,dia memang bagus. Tapi satu je yang kurang dia ni. Emosi dia memang ketara kurangnya. Lagi satu dia selalu play safe. Cuba lagu yang memang genre dia sendiri.
Sekian.
maksu
October 8, 2019 at 1:11 pm
setuju….
hakak
October 8, 2019 at 11:00 am
han byul konsisten setiap minggu.. performance lagi best dari artis malaysia.. dia mmg patut menang.. takde apa nak pertikai.. kalau tak bagi menang, baik dari awal tak payah panggil artis negara lain join..