Written by Bella | October 7th, 2019

Seperti yang dijangka penyanyi dari Korea Selatan, Han Byul dinobatkan sebagai juara program realiti Big Stage musim kedua dan berjaya membawa pulang hadiah wang tunai bernilai RM100,000, kereta Perodua Axia Style, telefon pintar Vivo V17 Pro, berserta trofi sumbangan Astro.

han byul juara big stage 2

Pada konsert final yang berlangsung semalam, Han Byul menyanyikan dua lagu iaitu ‘cover’ lagu Lose Yourself daripada Eminem serta ‘single’ terbaharu berjudul Luka dan Bahagia.

Tempat kedua pula dimenangi oleh Neeta Manisha yang berjaya membawa pulang wang tunai RM50,000 berserta trofi. Pemenang tempat ketiga, Adzrin pula berjaya membawa pulang wang tunai RM25,000 berserta trofi.

juara big stage 2han byul

Sementara itu, Irfan Haris diumumkan sebagai pemenang tempat keempat dan berjaya membawa pulang hadiah wang tunai RM10,000 berserta trofi. Tempat kelima dimenangi oleh peserta dari Indonesia Dinda Permata yang berjaya membawa pulang hadiah wang tunai RM5,000 berserta trofi.

Namun, kemenangan Han Byul dipertikai oleh netizen yang tidak berpuas hati mengapa pula orang luar boleh memenangi pertandingan tersebut. Seharusnya berikan peluang kepada penyanyi tempatan yang lebih berbakat.

“Malaysia tak ada bakat ke sampai

bagi orang luar menang?”

kemenangan han byul dipertikaihan byulhan byul big stage 2han byul big stage 2han byul juara big stage 2netizen tidak puas hati han byul menang

“Han Byul layak menang, konsisten

setiap minggu”

han byulbig stage 2han byulhan byulBagaimanapun, ada juga netizen yang merasakan Han Byul layak untuk menang. Dia sudah berusaha sehabis baik dan persembahannya setiap minggu juga berkualiti dan konsisten.

Kesemua finalis akhir Big Stage 2 sangat berbakat tetapi sudah tertulis rezeki Han Byul untuk menang. Tidak perlu lah kita pertikai lagi.

Sumber Berita : BH ONLINE

Kredit Foto : Official Ria X , Astro Gempak & NSTP/Sairien Nafis

28 responses to Kemenangan Han Byul Juara Big Stage 2 Dipertikai

  1. Dia says:

    Neeta mmg best & neeta adalah saingan sengit buat hanbyul, tp hanbyul mmg fight setiap minggu bg yg terbaik. disitu lah kelebihan hanbyul… takperlu nak pertikaikan tuk sesuatu yg mmg patut, citer nee lebih kurang dengan Shila Hamzah yg masuk pertanding di china… dia dinilai pd bakat dia bkn dr mana dia dtg… bukak minda kita & jgn jd katak bawah tempurung…

  2. Anonymous says:

    asterok…biasalah utk marketing le tu…duit duit duit….haha

  3. Anonymous says:

    yelah tu. shila amzah pergi china takda pulak orang cina nak bagi orang negara dia menang. dah kalau orang tu berbakat nak kata apa?

  4. Nona says:

    Kan… Dah memang bagus… Local artis kena kerja kuat lagi la.. Persaingan sihat kot..

  5. miowmiow says:

    dah rezeki die nk mcmne… ingt snang ke nk nyanyi lgu mlyu.. klo ko org suh nynyi lgu korea pon x kn fluent kn.. shila amzah tu menang kt china x de plk org china mrh.. open minded skit guys.. klo x nk bg org luar menang next time jgn bkk competition ni utk org luar..

  6. Semberono says:

    Aku nak pertikai kenapa azrin dpt no 3

  7. Fighter says:

    He deserves it.

  8. Anonymous says:

    Bg aku tak salah kalau han byul menang..die nyamyi memang besungguh…laenla kalau die memang takleh nyanyi…dah panggil masuk betanding pastu org menang ko bising…

    aku lagi pelik camne dinda boleh dapat no.5 padahal die nyanyi jauh lagi baek dr azrin n irfan…..camtu ke yg korang nak

  9. NUR ATHIRAH says:

    Aku bukanlah fanatik kpop. Lagu melayu kalau best pun aku layan. So aku sokong Han Byul sebab bakat dgn usaha dia bertanding kat negara orang.Kenapa artis kita bertanding dan jadi juara kat negara luar ok tp bila penyanyi luar menang melalak? Ambil yang positif jela. Dorang training bertahun2 untuk debut.. Bukannya buat 1,2 video YouTube da popular…

  10. luckyme says:

    ini tandanya yg mengundi tu tahu menilai bakat. bkn stakat nk menangkan artis dari negara sendiri je. diorg nilai bakat. bkn saje2 nak menangkan muka korea. lol!

    yang komen cakap kenapa menangkan orang luar mesti jenis yang bila dpt kerja bagus kt satu2 company yg bagus, suka bagi family sendiri kerja dalam company tu kalau ada kekosongan. satu company tu family dia je. pulun semua. Kalau yg keja gomen, bagi family atau org kg dia je yg masuk kerja situ. Mmg spesis bodoh sombong tamak haloba di tambah lagi iri hati tak boleh tengok orang lain senang nak dia je senang. Bodoh!

  11. Lyss says:

    dia mmg layak menang…bukan sbb dia korean tapi sebab bakat yg dia ada tu…tokti n cakra pun bg higher mark kat dia…cuma misha je bg krg sikit dari neeta…tapi neeta pun bagus sbb bg persaingan yg sengit…

  12. Anonymous says:

    Pandainya pertikaian penjurian. Yang menjadi jurinya Dato CT, Cakra Khan dan Misha. Setiap minggu juri professional. Kenapa kepakaran penjurian mereka dipertikai? Kalau nak rakyat Malaysia yang menang, tak perlu buka platform pada orang luar? Buka minda, jangan jumud sangat boleh tak? Ini la masalah bila diri rasa lebih pakar dari yang pakar. Sampai kebolehan mereka menilai pun dipersoalkan. Kalau nak yang ko suka menang, ke anugerah yang berkonsepkan populariti, 100% peminat yang vote. Vote la sampai lembek jari untuk pastikan bintang ko menang.

  13. ann says:

    Bila bersaing dgn peserta dari luar negara baru kita boleh ukur peserta negara kita.
    Mereka akan berusaha sunguh2 dan ikut nasihat juri. kita patut belajar dari mereka, bukan senang nak majukan diri sendiri di tempat orang. Kalau nak bersaing sesama sendiri buat rancangan cap ayam je lah…tak kemana lah jawab nya hahahaha

  14. aeries says:

    orang yg komen han byul tu mesti rumah takde astro, tak tengok big stage pastu kondem macam2. sian.

  15. SINGA PERKASA says:

    HAHAHAHA….SOKONGLAH ARTIS TEMPATAN…..DASAR BANGSA MELAYU MALAYSIA BODOH

  16. irwan gunawan says:

    retis meLAYU haprak

  17. Anonymous says:

    Kalau tak nak org luar menang, tak yah ajak negara luar join ler..

  18. damai says:

    kdg x faham u have open competition for other country to join, sekali mmg menang nak pertikaikan. mcm AF dulu, sufi juara pun dipertikaikan. aku bukan lah gila artis korea dan x tengok pun cerita korea, and smlm aku tengok Big Stage Final aja cos rancangan “I Can See Your Voice 2” dh habis. but mmg salute Han Byul, he really can sing malay song sebutan dia pun jelas, menyanyi dgn penuh perasaan dan tenaga, so x blh pertikaikan kemenangan dia

  19. mikal ong says:

    han byul memang layak juara ..every week konsisten dan beri persembahan terbaik..yg x patut tu Adzrin dpt no3..dh la sora angsa keluar…patut dinda dpt no3

  20. Shah Shahida says:

    Kalau x suka artis luar menang baik tak payah ambil dari awal.. bila diorang consistently buat persembahan terbaik.. berusaha.. membuahkan hasil n menang.. marah pulak.. pls la jd netizen yg berotak sikit..neeta juga bagus dan menjadi saingan yg sengit kpd han byul tapi tak cukup lagi utk bergelar juara.. for me he deserves that title for his hardwork all this time.. kita patut ambil contoh yg baik tu dr dia dan usaha lagi.. alahai netizen.. tak tau apa2 nak hantam je keje.. kesian

  21. Azura says:

    Betul tu

  22. whatever says:

    Alahai..tahun ni kan astro buka ruang dan peluang untuk artis luar..dah kalau org luar perform & konsisten tiap-tiap minggu…why not dia diangkat jadi juara..janganlah bitter sangat..mana kelebihan yg elok, artis tempatan kita boleh ambik jd panduan untuk tingkatkan lagi mutu persembahan..jadilah mata lebah, lihat sisi yang elok dan bermanfaat..jangan jadi mata lalat yang asyik tengok sisi yang kotor je..

  23. Semberono says:

    Azrin 1st lagu tu suara terpeleot, 2nd lagu aku x dgr septh haran pun.. Dinda ptt dpt no 3,irfan 4 azrin 5

  24. Semberono says:

    Setuju

  25. Bijak says:

    Woi bodoh..shila pun dapat no.2 la

  26. hakak says:

    han byul konsisten setiap minggu.. performance lagi best dari artis malaysia.. dia mmg patut menang.. takde apa nak pertikai.. kalau tak bagi menang, baik dari awal tak payah panggil artis negara lain join..

  27. maksu says:

    setuju….

  28. Bukan Twinklers says:

    Kalau nak orang kita yang menang,ak yahla bukak international…ni dah bukak international, sasape je boleh menang weyy…lagipun HanByul memang layak menang. Dia konsisten dan profesioanal. Tak macam peserta lain,pilih lagu pun yang memang makanan diorang sendiri. Ok ckp pasal Neeta,dia memang bagus. Tapi satu je yang kurang dia ni. Emosi dia memang ketara kurangnya. Lagi satu dia selalu play safe. Cuba lagu yang memang genre dia sendiri.

    Sekian.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini