Written by Bella | October 8th, 2018

Ramai yang masih terkejut dan seakan tidak percaya bagaimana seorang bintang muda yang baru sahaja ingin menapak dalam bidang hiburan iaitu Wany Hasrita boleh dinobatkan sebagai Bintang Paling Popular ABPBH 31. Malah, jumlah undian beliau pula mengatasi juara-juara terdahulu contohnya Neelofa pada ABPBH 29 hanya memperolehi 212,829 .

Mula timbul beberapa khabar angin kurang enak dimana beliau ditaja oleh VVIP dan membeli undi. Bagaimanapun, Wany menafikan dakwaan tersebut dan beliau sendiri melihat usaha keras peminatnya yang mengundi beliau.

Alhamdulillah kelab peminat saya mempunyai pemikiran yang sangat ke hadapan. Mereka hanya gunakan pelbagai sumber seperti komputer peribadi yang banyak.

Peminat atau pihak pengurusan saya tak keluarkan duit pun untuk membeli undi. Kalau beli undi, kenapa mereka tak tidur malam. Baik mereka tidur sahaja. Setiap sejam mereka undi. Sebab itu saya cakap mereka undi sampaikan tak tidur.

Saya tak jangka pun kemenangan ini sebab saya tak rasa tahun ini adalah tahun saya. Apa-apa pun saya ingin berterima kasih kepada peminat terutamanya The Nizers yang bekerja keras dari awal mengundi saya

Dah tertulis rezeki untuk Wany menang semalam dan tidak perlu pertikaikan lagi. Bila suruh undi artis pujaan masing-masing, ada peminat yang malas. Sekarang orang lain menang, macam-macam pula komen.

Sumber Berita : mStar Online

53 responses to Kemenangan Dipertikai : Wany Hasrita Nafi Beli Undi

  1. fishball says:

    siape dekni?? setakat lagu oh angin tu je kan? yawnnn ngantuk baca

    16

    1
    • Cik Ton says:

      SATU JE NAK CAKAP.
      ‘ANUGERAH NI DAH TAK RELEVEAN!’
      SEKIAN, TERIMA KASIH.

      22

      0
    • Anonymous says:

      kalau iqram dinzly sekalipun menang, takleh cakap apela sebab ABP ni based on popularity je, bukan juri punya judgement..

      10

      0
      • Anonymous says:

        betul tak dinafikan
        tapi popular ke wani tu nyah….?
        nak kata dikenali pun belum tentu semua kenal
        tu pasal ramai pertikaikan
        bukan dengki rezeki berpihak kepada dia…tak ada sapa nak dengki punn

        11

        0
      • Anonymous says:

        Yg lain ni bodoh, soalan simple, wany hasrita tu popular habis ke???? Ko tolak tepi segala lagu ka gosip ka attitude ka bla bla bla, isu dia skg popular ke?. Ko nak masuk dia kategori pnyanyi terbaik pn mmg tak la, tp takpe lagi klau dia ni mmg popular habis, ini popularity pun tahap2 hidup segan mati tak mau. OMG hauk la ABPBH nih

        7

        2
        • Anonymous says:

          Nak ikut popular, CTDK lagi popular, tapi berapa ramai fans yg ada effort nak mengundi?

          3

          0
        • Anonymous says:

          Betul tu.. tgk effort fans nak mengundi jugak.. Kalau fans wany tu 1000 org je pun tapi mengundi siang malam tak tido, memang menangla dia

          2

          0
    • EMMA says:

      JGN LA PERTIKAIKAN KEMENANGAN DIA. DH REZEKI DIA, WLPN KITA TGK RMI LAGI ARTIS YG LAYAK MENANG, BASED ON IG FOLLOWER BERJUTA2, RAMAI LG YG POPULAR, TP DH RZEKI WANY, BNYK UNDIAN..SO JGN LA PERSOALKN KNPA DIA TAK LYK.

      YES AKU PON TEKEJUT, SBB AKU RASA DIA TAK LA SEPOPULAR MANA..MGKN RMI LG ORG KT LUA YG TAK KNL DIA..TP SBB BNYK YG UNDI KAN..SO REZEKI DIA LA..

      4

      0
  2. Anonymous says:

    Congrats Wany but winning ABPBH is nothing to be proud of. It’s garbage.

    52

    0
  3. mimi says:

    ni bkn sbb bli undi. ni sbb cre undian skg berbeza. dlu leceh nk kne post keratan akhbar. skg tinggal click je sbb undi online. dh agk dh org akn ckp cmnie. hurmmmm

    9

    0
  4. Anonymous says:

    Dia ni nyanyi setakat lenggok je yg lebih. Power nyanyian tu takde. Lagu pon sgt mendayu2. Jauh lagi kalau nak dibandingkan dgn vokal siti, jac, dayang, misha, siti sarah etc…

    25

    0
    • Anonymous says:

      Nasib baik tak d calonkn org yg ko list tu.
      Zaman up down memasing pasti ada.
      Jgnkh pertikaian rezeki org..hanya kerana dia x byk gossip murahan…bila mng org x terima…itulh nasib penyanyi baru up dn berhijap…maka mata x juling nengok. Tpi mana yg mengundi tu pasti suka akn personaliti dia.
      Agaknya org nk artis yg seksi2 je mng.

      7

      3
      • El says:

        Masalahnya die memang tak populer dan nyanyian die memang tak sehebat mane pon. Itu kenyataan, bukannya dengki

        18

        0
        • Anonymous says:

          Hbis..siapa yg ko nk mng.

          0

          2
        • fanclub untuk memuja bintang says:

          nur sajat menang bintang popular.. baru puas hati kot peminat industri hiburan malaysia sekalian.. tapi nak letak kategori apa?? penyanyi lelaki popular ke?? penyanyi wanita popular?? ahhh cepat cepat jangan lambat-lambat.. next year masih ada abpbh kan.. plan baik-baik untuk next year tau.. orang yang gagal merancang, merancang untuk gagal.. ada paham?

          0

          0
  5. Akak Kantin 2.0 says:

    Dek kerana fenomena lagu “ oh angin “ dia tu..habis ABPBH dia kaut..Tahun depan korang tgu la dia akan gegarkan lagu baru dia “Haii Air”…abis dia tapau lagi ABPBH 2019…

    9

    0
  6. Anonymous says:

    Anugerah undian peminat ni sama seperti anugerah ‘syok sendiri’ atau ‘perasan’.

    8

    0
    • anugerah popular relevan ke? says:

      dulu ogy ahmad daud menang penyanyi wanita popular abpbh yang pertama dulu.. macam tu gakla reaksi pengikut industri hiburan malaysia… anugerah syok sendiri yang dianjurkan di dalam kafe pwtc bangunan umno parti keramat orang melayu tu.. tup tup dah 31 kali anugerah ini diadakan tanpa jemu setiap tahun.. persoalannya tahun depan masih ada ke ataupun direhatkan?? haha.. macam anugerah seri angkasa 5 tahun sekali baru award..

      0

      0
      • apa kes wany menang 2 juta undi? says:

        bila masa pulak ogy menang penyanyi wanita popular wehh.. ogy menang kategori pelakon wanita popular ok.. dulu peminat ogy ramai tau, tak caya tanya fanclub ogy.. apa nak heran dia dapat berapa ratus ribu undi pun.. selagi ada sambutan, insyaallah abp akan diteruskan tahun depan..

        0

        0
  7. oh anginnnn says:

    aku suka je dia menang, ok ape…. takde kontroversi melampau walaupun anugerah takde apa nk dibangga sgt…cuba kalau patiah menang, lagi la korang menggelupor tengok…

    *tapi ni dia tak kena jemput, dia lak menggelupor.. kuikuikuiii

    3

    4
    • rindu tak puas hati ni says:

      kang patiah menang pelakon popular.. korang naik angin pulokk… hai ohhh anginnn… menahan rindu… rindu apa lerr tu ehh.. rindu rindu..

      0

      0
  8. Joy says:

    Knp nk pertikai sgt ble wany menang ekkk…before ni penah je org merepek2 menang n x contribute sgt to industry..klu nk kate lagu die baru satu dua..tp die da dikenali n lagu die da ade da hits..dlu mse neelofa menang ….bkn product die blakon mase tu satu tu je n die host satu rncgn je dari dlu smpi skrg n die x penah menang award terbaik…die blakom filename pon sblom ni Abe’s sume X laku…ramai ckp lakonan die kayu. Ak mmg X penah tgk lakonan die so X sure la kayu or not.. Tp die mnang jugak sdgkan achievement die dlm bussines bkn pada industri lakonan …..or hosting…why???sbb semua kne terime hakikatnye la award ni based on fan sape yg undi pling bnyk. Tu la yg paling popular …..so xyah la pertikai rezwki org..yg korg yg bising tu nape X undi smpi X tdo artist yg korg rse layak..n berbakat..ak ckp ek talent n popularity da jadi dua bnde brbeza skrg….huhhh

    7

    4
  9. katon says:

    menang psl fan club dia undi je pn..klo juri mmg out la budak ni, setakat nyanyi oo angin tuh bole fufular awwww byk lg kot yg layak..nyanyi live pun sumbang kahkahkah

    10

    0
  10. Anonymous says:

    Rezeki allah bagi tanpa pengetahuan , kalo wany menang pun bukan dia minta tp dah rzki dia of course la terima …..mcm artis2 lain sama je …bila di sebut nama sure la terkejut beruk …lagipun ok ape artis brhijap dpt anugerah …

    7

    1
  11. lilo says:

    skrg ni sistem undi dh lain.. so, sape bijak n rajin boleh la menang.. kalo dlu, kne beli surat khabar, kerat etc.. tu mmg la guna modal tggi..

    3

    0
  12. Anonymous says:

    kenapa bila lopa menang AME orang tak pertikaikan sedangkan dia lagi lah takda sumbangan dalam industri (berlakon 1-2 cerita, mengacara pun 1 rancangan je).
    budak ni pulak lagu dia lebih lah dari 2, tapi bila menang orang pertikaikan?
    orang cakap pasal bintang popular, sarah, misha omar tu memang kita tahu suara sedap tapi ni cerita pasal POPULAR weh

    5

    3
    • sicerdik says:

      neelofa mmg famous, hari2 cerita pasal dia keluar. yg baik ke tak baik ke mmg 1 malaysia kenal dia. even aku tak berapa minat neelofa pun tapi mmg tak dinafikan dia mmg popular. wany ni sape seh, aku baru kenal dia awal tahun aritu . ramai tak kenal dia ni sbb sbulan sekali je muka dia keluar TV. tu pun dgn aksi gedik dia.

      5

      2
      • Anonymous says:

        ingat tak dulu tasha shila menang… fans dia xstrong pun masa tu.. lopak selamba mulut puaka ckp beli surat khabar satu lori undi diri sendiri…. haaa skrg wany plak menang… ramai sgt ker fans wany.. member ofis aku xde yg kenal
        lopak pun menang pengacara.. aikk popular ker kayu.. paku dulang segala serpih.. lopak bab mengata org dia yg lebih

        1

        1
        • Wekkkkkkk says:

          LOPAK tu terkenl sbb dulu2 punya kes..mcm2 kes..pnmpiln tah ape2..
          pkai mjolok mata..hati busuk kata anzalna…pas tu kes zouk..mestilah terkenal.
          Terkenal kerana annoying nyer.

          0

          1
        • Anonymous says:

          ok so kau nak siapa menang? sajat? atau alif shukri?

          1

          0
  13. minah says:

    Dengan kemenangan Wany Hasrita, I lost repsect to ABPBH. Tapi tu lah…depa peduli apa orang hilang respek ke apa..yang penting duit depa masyuk…

    5

    0
  14. sayang says:

    janganlah laa jadi isu …..dah menang …. ikut kiraan undi peminat ..lain kali undi bnyk2 penyanyi pilihan korang…x perlu nak pertikaikan kemenangan wany..

    0

    2
  15. suzana says:

    its not about nyanyi taksedap. at least suara dia layak jadi penyanyi, kiter? abuk pun takde.its about attitute. saya bkn peminat fanatik dia pun tapi saya rasa dia ada aura dan attitute yg baik, berkemungkinan besar dia adalah next siti nurhaliza. siti nurhaliza pun pada awalnya kene kutuk mcm2 jugak, kampungla tunjuk baiklah even dikalangan artis sendiri pun kutuk dia. inshaaAllah org yg sentiasa jaga adab dan attitute boleh pergi lbh jauh dalam apa bidang sekalipun. saya takrasa dia jenis gedik pun, masih remaja biasalah huhahuha sket tapi takpernah nampak dia dedah aurat dan berkepit dgn lelaki kan. please support her.

    2

    4
    • cek mek molek says:

      next siti nurhaliza??? plisss… dct memang legend dan i rasa she is the only malaysian singer yang nobody can beat, dgn lambakan penyanyi mcm cendawan tumbuh, lagu pun kurang kualiti and so so je, memang tak nmpk lgi calon penyanyi skrg yg boleh jadi pelapis dct, tak boleh brain nyanyian wany masa ajl last year, bukan nak kutuk tapi tula tak boleh capai tahap dct lagi, dct 1st masuk ajl terus juara okeh.

      4

      0
      • Wekkkkkkk says:

        LOPAK tu terkenl sbb dulu2 punya kes..mcm2 kes..pnmpiln tah ape2..
        pkai mjolok mata..hati busuk kata anzalna…pas tu kes zouk..mestilah terkenal.
        Terkenal kerana annoying nyer.

        0

        0
  16. Anonymous says:

    Anugerah undian peminat baik dihapuskan.Artis yg popular tak perlu menyusahkan peminat mengundi mereka melalui SMS, online DLL.
    Rakyat Malaysia sendiri tahu artist yang popular tanpa perlu dicanang oleh peminat mereka.

    2

    0
  17. Anonymous says:

    suka.. suka.. suka. dah rezeqi dia. artis lain patut bukak mata n hati. nak bagi orang minat sila jaga attitude jugak. come on wany hasrita. ko jgn pedulik hapa org nk kata. yang penting jaga famili n attitude ko. this award not juz about talent, but refer to ur attitude.. that’s Y u r selected.

    0

    5
  18. anon says:

    kemenangan paling kelakau ..tapi nk buat macam mana dia nya fan dgn dia sendiri rajin beli undi hahha
    oh wani fan
    kita org tak terima bukan sbb kita org ni ada artis fav utk di anugerahkan
    cuma si wani ni …JUALAN ALBUM pun kelaut ..NYANYI pun kelaut …apa yang POPULER nyee
    hahahahahah
    kalau muzik2 pernah menang ke tak pe jugakkkk

    4

    1
    • Anonymous says:

      budak ni aku tengok dia spoil nyanyi masa AJL haritu je. yang lain elok je. kau kata kelaut? entah suara kau yang kelaut tak kot sedap sangat suara kau tu? hahaha

      0

      0
    • Anonymous says:

      wany nyanyi ok jer…. ko dgr janna nyanyi tahun lepas jahanam sumbang… lagi teruk.. ok jer mula tak malu tahun ni jd pengacara pulak… tahun depan wany plak jd pengacara… abpbh ape pun boleh

      0

      0
  19. kucin says:

    Nanti klu tak nak jdi issue.. kategori Bintang Paling Popular pun kena letak calon2 utk org ramai undi.. pilih yg betul2 popular utk tahun tu je diletakkan dalam kategori ni.. takde la jdi kes artis mcm wany hasrita pun dpt award ni..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    NAMA PON ANUGERAH BINTANG POPULAR, BUKAN ANUGERAH BINTANG TERBAIK. SINDRI PIKEYLAH… SAPA2 PON BULEH MENANG.

    0

    0
  21. Anonymous says:

    eee suara sengau. harapkan apps smule je jadi sedap. macam ini Baby Shima pun lagi better. Aku kalau si khai bahar ke haqiem rusli, ismail izzani pun boleh lagi walaupun masih kategiri BBNU tapi mereka yg lain ni suara memang kualiti.

    0

    0
  22. Wekkkkkkk says:

    Dia menang dan org suka sbb tiada gossip murahan.
    Mcm siti nurhaliza dulupun mcm tukn.
    Gossip murahan patut di hindarkn. Baru byk vote.
    Siapa yg nk undi jika byk gossip mcm smpah attitude.

    0

    0
  23. Anonymous says:

    pendek kata sesapa pun menang ada je bunyi..ada je yang tak puas hati..usahkan untuk popular, untuk yang terbaik dari juri pun still ada pertikaiankan? padahal ok je, dah rezeki memasing..tambah- tambah untuk jadi BPP ni sah- sah hasil undian peminat, rajin mengundi, rajin usaha adalah hasilnya..beli ke tak undi, terpulanglah.

    0

    0
  24. madt says:

    wani menang? terpaksa lah aku menahan kentut…

    0

    0
  25. jazzrina says:

    Dah rezeki Wany and peminat dia mmg buat kerja i.e. mengundi. So since Anugerah is based on undian dia menang la…. seribu kali pun org nak protes tak boleh buat apa sbb semua nie hasil kerja peminat dia.. yng ada bejuta followers tu patut tanya kat followers dorang… ngundi ke edok!! :)

    0

    0
    • simbol mata simbol parti keadilan says:

      lepas ni kita tengok wany hasrita nak gondol trofi apa pulak… make sure lagu-lagu wany tu tercalon dalam AIM dan APM.. biar juri yang tentukan pulak.. baru seiring dengan fofuleriti kerana sokongan fanclub tu.. lagu menahan rindu tu mungkin juri rasa tak berapa strong, cuba try bikin lagu lain bagi juri terpegun. haha.. macam ayda jebat dalam lagu terbaik apm singapore bulan lepas walaupun juri ajl31 kata lagu mata tak layak masul final.. entah apa kriteria juri apm erk boleh memenangkan lagu mata tu..

      0

      0

Leave a Comment

Optional