January 31st, 2020

Bergelar artis popular bukannya satu jaminan akan terus hidup senang di masa hadapan, oleh itu ramai selebriti termasuk penyanyi Sufian Suhaimi menceburi bidang perniagaan.

sufian suhaimi zikir pillow

Sudah lama berhasrat mahu bergelar usahawan, baru-baru ini Sufian mengeluarkan produk untuk dijual iaitu bantal. Bukan sekadar bantal biasa, produk penyanyi itu dihasilkan dengan lampu serta beberapa surah lazim, doa dan zikir khas untuk bayi dikenali sebagai Zikir Pillow.
sufian suhaimi zikir pillowTidak dinafikan, idea Sufian itu agak kreatif dan mendapat sambutan hangat. Bagaimanapun, ada segelintir netizen mengatakan dia seakan menjual agama. Iklan promosi agama (zikir) semata-mata ingin melariskan produk keluarannya.

Dituduh tunggang agama

sufian suhaimi zikir pillowsufian suhaimi zikir pillowsufian suhaimi zikir pillowsufian suhaimi zikir pillow

“Sesuailah untuk baby tidur, boleh dengar zikir”

sufian suhaimisufian suhaimi bantal zikir

Bagaimanapun, ada juga netizen yang berfikiran positif dan mengatakan bantal itu sangat berguna, boleh menenangkan jiwa sebelum tidur serta sangat sesuai untuk bayi.

Kita fikir yang baik-baik sahaja, sekurang-kurangya idea di luar kotak Sufian ini dapat lagi mengisi jiwa, rohani kita dengan aura-aura dan pengisian yang baik-baik.


9 responses to “Keluarkan Produk Bantal Zikir, Sufian Suhaimi Dikecam Jual Agama?”

  1. Anonymous says:

    Mana nk beli bantal zikir ni ye?

  2. Anonymous says:

    Setuju sgt2.. drpd pasang earphone dgr lagu lebih baik dengar zikir dan surah lazim…

  3. Anonymous says:

    ok je…yg korang guna radio ada ayat2 quran tu apa beza? tp mungkin bantal tu sbg hiasan.. kang meletup tak pasal2.

  4. Anonymous says:

    Kalau elok, gua thumbs up je
    Kalau terok, lu kena improve lagi
    Jangan mengalah awal dalam bidang perniagaan
    Orang Malaysia biasalah, komen2 nak menjatuhkan martabat negara sendiri

Loading...