Kejayaan Henry Golding Di Hollywood Buat Rakyat Malaysia Berbangga

Hiburan

Kejayaan Henry Golding Di Hollywood Buat Rakyat Malaysia Berbangga

Bermula sebagai model, pengacara dan pelakon di Asia sahaja, kini jejaka tampan Henry Golding sudah berjaya mencipta sejarah dalam dunia perfileman Hollywood. Berdarah kacukan Iban- Inggeris dan dilahirkan di Sarawak, nama Henry mula melonjak naik menerusi watak  Nick Young dalam filem sulung lakonannya, Crazy Rich Asian.

Advertisement

Henry mula mendapat perhatian dan hangat diperkatakan rakyat Malaysia apabila beliau muncul sebagai tetamu rancangan bual bicara popular, The Ellen DeGeneres Show dan The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. Iyalah, bukan calang-calang orang yang hadir ke rancangan tersebut dan biasanya antara artis Hollywood terkenal sahaja.

Berikut kami sertakan pula biodata Henry :-

Nama : Henry Ewan Golding

Tarikh Lahir : 5 Februari 1987

Tempat Lahir : Betong, Sarawak

Tinggi : 187cm

Status : Sudah mendirikan berkahwin dengan seorang gadis berdarah kacukan Itali-Taiwan pada Ogos lalu.

Untuk pengetahuan anda, Henry membesar di England selama 15 tahun sebelum kembali menetap di Malaysia dan seterusnya Singapura.

Henry pada awalnya mencipta nama sebagai pengacara 8tv Quickie, Welcome To The Railworld Japan (8TV) dan Surviving Borneo (Discovery Channel Asia) sebelum berjaya menembusi pasaran Hollywood.

Tentunya pencapaian beliau kini membuatkan rakyat Malaysia berbangga. Semoga beliau terus berjaya dan dapat terus mengharumkan nama negara.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

48 Comments

  1. Anonymous

    September 12, 2018 at 8:24 am

    ex bf Camella..

  2. Anonymous

    September 12, 2018 at 8:16 am

    yeayy proud of u Henry ! bangsa iban..proud #sarawakian ! proud Malaysian!

  3. satu malaysia

    September 11, 2018 at 6:05 pm

    aku ingat masuk komen semua komen murni, rupanya banyak komen mengeji. dasar busuk hati. Dah dia pelakon/pengacara, op kos la dia membanggakan negara melalui bidang kerjaya dia which is through lakonan, contoh macam nicole ann david pulak membanggakan negara dalam bidang sukan sebab dia athlete. ate takkan dia pelakon, pastu dia membanggakan negara sebab berjaya menemui penawar bagi penyakit kanser pulak. korang kerja apa? ada membanggakan negara dalam bidang kerja korang tak? aku bangga jugak la sikit, at least dalam bidang lakonan, ada la dia ni & michelle yeoh yg boleh represent malaysia, ke korang tak rasa bangga sebab dia bukan malay. jangan begitu braderrr, aaaaaaaa aaaaaaaaa.

  4. Anonymous

    September 11, 2018 at 5:50 pm

    Aku tak paham ade jugak yg kondem die nie. Sekurg nye die ade pencapaian tersendiri tembus pasaran Hollywood woi igt sng. Tak mcm retis tempatan mule kumpul followers di ofer berlakon muke keras kejung bakat ke laut makeup 5kilo. Yg jantan acah sado mulut keras xleh lontarkan dialog. Xker sadis. And lebih pde gosip or kontroversi je. Kahwin tayang perut tayang laki or bini pehtu tayang anak. Pencapaian nan hado.

  5. Mai Chin

    September 11, 2018 at 1:57 pm

    apa yg nak dibanggakan??? dia kentot kuar taik gak mcm kowang..

Loading...