Written by AbangNara | October 10th, 2018

Sehingga ke hari ini, filem Paskal masih hangat ditayangkan di pawagam di seluruh Malaysia. Berdasarkan informasi terbaru, kutipan filem arahan Adrian Teh ini telah pun mengutip lebih RM16 juta selepas 11 hari tayangan. Sudah tentu ini satu pencapaian yang amat membanggakan terutamanya buat hero filem Paskal, Hairul Azreen.

paskal hairul azreen

Suami kepada Hanis Zalikha ini memaklumkan bahawa kejayaan Paskal adalah perkara terbesar yang pernah terjadi di dalam kerjayanya sebagai seorang pelakon. Berdasarkan perkongsian di sebalik tabir, sememangnya layak untuk Hairul dan barisan-barisan pelakon Paskal berbangga dengan kejayaan filem ini kerana banyak pengorbanan, penat lelah dan kepayahan yang telah mereka tempuhi untuk memastikan lakonan mereka benar-benar hidup. Kata Hairul Azreen:-

Saya masuk bidang lakonan pun disebabkan cerita aksi dan pertarungan dan filem ini membuktikan apa yang saya perkatakan selama ini. Bila saya kata saya juara Fear Factor, saya pelakon aksi ngeri, orang persoal tapi filem Paskal seolah-olah membuka mata mereka bahawa saya betul-betul minat filem begini.

Saya tidak meletakkan apa-apa harapan, saya cuma buat yang terbaik sahaja dari awal sampai akhir. Saya menganggap kejayaan filem Paskal sebagai perkara terbesar yang pernah terjadi dalam kerjaya saya selama ini. Benda paling seronok adalah Melayu, India, Cina tengok cerita ni, itu yang paling saya kagum. Dan sekarang ni saya ada penyokong berbilang kaum, itu yang saya tak pernah dapat sebelum ni.

paskal hairul azreen

Untuk makluman, pihak produksi filem Paskal telah mengeluarkan modal sebanyak RM10 juta untuk membikin filem ini. Ternyata ia amat berbaloi-baloi sekali dengan sambutan yang diterima. Tahniah diucapkan kepada semua pihak yang terlibat menjayakan filem hebat ini. Semoga dengan kejayaan filem Paskal akan membuka mata mereka yang terlibat di dalam industri filem Malaysia agar tidak takut membuat filem aksi sebegini. Ternyata rakyat Malaysia akan memberikan sokongan hebat sekiranya naskhah yang dihasilkan bermutu tinggi.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

92 responses to Kejayaan Filem Paskal Sebagai Perkara Terbesar Yang Pernah Terjadi Dalam Kerjaya Saya – Hairul Azreen

  1. wekkkkkkk says:

    Agak2 tahun depan dpt potong ZUL IPIN x, ABPBH…x kot rasanya..filem je bagus..ko tetap mcm tuh jugak..supporting actors tu yg mmbantu..jgn dabik dada sgt.

    57

    2
    • Anonymous says:

      takde ke orang tolong bagitahu dia yang dia ni POYO

      35

      2
      • Anonymous says:

        ayat dia poyo gakla. tp kalau bkn dia korg rasa sape layak blakon cte aksi yg thp camni? i mean aksi dia tu agak extreme kan. sbb tu dia kena training gila2 semua. tgk polis evo, zizan & shaheizy aksi dorg x terlampau susah sgt (aku rasa la). tapi kalau pkai stuntman sape2 plakon pun boleh kot.

        17

        2
      • Anonymous says:

        peduli la poyo ke tak. kenapa nak pandang yg tak elok je. cuba fokus pd kerjaya dia je tak boleh ke. at least berbaloi duit tiket wayang yg aku bayar dgn lakoann pelakon2 paskal. TERBAEK!

        13

        2
    • Anonymous says:

      champion condemn laki org, at least laki org ni dapat belakon as lead actor laki ko aper wekkkkkkk jual karpet jer so gi sana buat keja jgn dok sibuk kutuk laki org kalau ko tak nak laki ko kena kutuk.aku yg tak minat si hairul ni pun tak kuasa nak kutuk dier……..

      5

      3
    • Anonymous says:

      SATU JE AKU NAK CAKAP. SAPE TAK TGK PASKAL MMG RUGI!

      12

      0
  2. Anonymous says:

    Sejujurnya lah hairul poyo, pengarah akan dapat lagi banyak kutipan kalau bukan ko yang jadi hero filem ni. I swear i wanna watch paskal tapi sebab muka ko yang aku kena hadap, terus potong niat. Aku rasa kutipan akan lebih 20 juta kalau org lain hero. Remy ishak ke sapa2 la.

    97

    5
    • wekkkkkkk says:

      dia gunakan “resume & certificate..sayalah juara Fear Factor Malaysia”.
      Kencanglah walau tiada cert lain..

      28

      1
      • Anonymous says:

        “Seorang hamba yang berbicara mengenai sesuatu perbicaraan yang termasuk dalam keredhaan Allah, sedang dia tidak sedarinya; namun dengan sebab satu kalimat itu Allah menaikkan martabatnya beberapa darjat. Adapun mereka yang berbicara mengenai suatu perkara yang termasuk dalam kemurkaan Allah, sedang dia tidak sedarinya; dengan sebab satu kalimat itu buruk itu dia dimasukkan ke dalam neraka Jahannam.” (riwayat Bukhari)

        16

        0
    • Anonymous says:

      Betul statement ni. Kalau x caya kau buka twitter ramai x nak tgk sbb ada hairul azreen. Wartawan pun rajinla buat research sikit dia ni penyumbang ke pelingkup adoyai.

      23

      1
    • kak maghia says:

      apa lah yg ko dengki sangat

      12

      2
    • anonimus says:

      hahahahhahaha rupanya ramai yang fikir macam ni.

      sama la dengan aku. korang cakap la macam mana pun, mmg aku terbantut niat nak support filem ni sebab ada hairul ni hahaha.

      30

      2
    • BB says:

      Saya sokong awak setuju sgt dgn apa yg awak ckp

      4

      2
    • SyaDeL says:

      same with me..haha.. teringin nak tgk filem ni sbb nampak mcm best je.. tp bila tau je hairul ni berlakon, haram aku nk tgkk

      17

      2
      • wallet says:

        Jangan lah macam tu ..Beri lah support kepada filem ini walaupun
        kita tak suka pelakonnya. Kerana filem ini sebagai tanda
        penghargaan kita kepada anggota2 keselamatan.

        23

        1
    • Anonymous says:

      tak la…filem ni bkn soal dia sorang ja. ni soal team. si ammar & gambit pon menyerlah jgk. come on. jgn nak kecam je. bila benda baik kita sokong la. kalau semua serba tak kena mcm mana filem malaysia nak maju. minda low class la ko ni.

      5

      1
      • aa says:

        gambit tak menyerlah sgt la

        1

        0
      • Anonymous says:

        Tapi aku tak suka watak emak dia tu.. tak sesuai.. cakap melayu pun pelat.. aku rasa makcik tu urban.. tak sesuai jadi makcik kampung.. pilihla pelakon tua yg sesuai.. wan maimunah ke.. fauziah nawi ke.. spoiled aku rasa ..

        3

        0
    • Anonymous says:

      Poyo ke apa ke yang penting dia ikhlas berlakon dan kemudiannya filem paskal tu laku..janganlah busuk hati sangat..yakin ke jika pelakon lain yg berlakon akan dapat impak yg sama..setakat berapa kerat yg tak mahu tonton filem ni sebab tak suka hairul ni tak beri impak kot..cakap mendongak langit sungguh masing2..sila lihat hati tu bersihkan sedikit..saya pun x adala minat hairul ni tapi nak kondem beria..filem dia laku pun korang kondem ..kalau x laku paskal ni ntah apala yg korang kondem lagi agaknya..semua tak puas hati..entah2 pakai pelakon lain pun dikondem juga..dasar cyber bully..

      5

      0
  3. hjk says:

    secara jujurnya memang crite ni best and gempak. watak hairul azreen dlm cite ni pon memang sesuai dgn die. tahniah bro

    47

    4
    • Anonymous says:

      bini ke

      12

      4
    • Anonymous says:

      Bini hipokrit nak mampos. Cerita qhaliq satu habuk pun hanis tak promote. Sebab qhaliq tu flop. Tetiba hairul nak kata “isteri sentiasa menyokong saya dlm semua benda” puih. Paskal berjaya sikit terus satu family hanis datang tayang muka. Dasar giler glamer. Mana korang masa filem qhaliq jatuh menonggeng?????

      76

      0
      • hairul hanis poyo says:

        ingatkan ak je fikir mcm tu… haha.. family hanis lak mmg giler glamor.. lebih2 lg mak dia si nani rostam perasan cantik kulit tegang.. sekali tgk mmg mcm nenek2.. xyah perasan sgt

        17

        0
        • masammaniskehidupan says:

          “Hai orang-orang yang beriman janganlah kamu meninggikan suaramu melebihi suara Nabi, dan janganlah kamu berkata kepadanya dengan suara yang keras, sebagaimana kerasnya suara sebagian kamu terhadap sebahagian yang lain supaya tidak terhapus (pahala) amalanmu, sedangkan kamu tidak menyedarinya.” (Al-Hujurat 2)

          1

          0
      • masammaniskehidupan says:

        “Hai orang-orang yang beriman janganlah kamu meninggikan suaramu melebihi suara Nabi, dan janganlah kamu berkata kepadanya dengan suara yang keras, sebagaimana kerasnya suara sebagian kamu terhadap sebahagian yang lain supaya tidak terhapus (pahala) amalanmu, sedangkan kamu tidak menyedarinya.” (Al-Hujurat 2)

        0

        0
    • Anonymous says:

      hairul poyo ke?..entahlah.. tapi bini dia, yes poyo! tp ok ja tgok dia dlm cerita ni… nak nangis jugaklah akak…

      6

      1
  4. Raymee says:

    Tahniah Bro … aku pun sejujurnya x sangka filem bercorak ketenteraan ni blh dpt kutipan sebyk RM 16 juta.

    14

    2
  5. Anonymous says:

    Eee ramai taknak tengok sebab hairul perasan ni. annoying tengok bajet best jer

    27

    0
  6. a.s says:

    Secara jujurnya i prefer watak ammar dan yang lain dari watak utama. Sorry to say

    22

    2
  7. hakak mindep says:

    ramai nak tengok cerita. bukan tengok kau.

    Kau ingat tak yang kau tak pergi mengundi? Konon pulak “keluarga dan negara sama je” puihhhh

    31

    1
  8. ash says:

    Jujurnya, sy pun tak terfikir nak tgk cite ni sbb si hairul tu la
    bukan benci, tp mungkin faktor poyo dia tu la hahaha
    tp bila byk sgt komen positif utk cite ni
    sy pun tgk la
    saya bagi 3.5 dari 5 bintang
    berbaloi tonton
    tahniah pada kesemua yang terlibat
    moga kutipan semakin bertambah

    14

    0
  9. paskol says:

    Kalo lah zul ripin/ remy ishak sure gempak gile filem ni. Xleh imagine kalo zul ripin bertumbuk ngan ammar. Nampak jantan giler. Hairul ni harap body je ketul2, muka budak2, suara lembut.

    33

    3
    • aku says:

      zul ripin yg cakap gaya kepit mulut rasa nak tampor je tu ko kata jantan??? puihhh…kalau remy tu bole la gak..hahaha

      23

      1
      • Nine says:

        Jantan la dia noks…kalo ko menidakkan nmpk Sgt tipu diri sdiri sebab x suka attitude die walaupon mmg hensem macho, suara pon manly… X jumpa depan2 bole la sembang kencang… Ape la nak busuk hati sgt dgn org… Sape2 hero pon iolls x kesah, tetap support sebab hati I x hitam cam ko

        0

        0
    • cilimanis says:

      aku neutral….tapi hairul azreen mmg best dalam filem ni…sebenarnya dia ni okay je…org yang suka sgt gembar gembur kan soal dia…byk lg artis yang sebenarnya tak boleh pakai tapi korang suka…he always speak his mind and it becomes problem when haters twisted it..

      18

      0
  10. Anonymous says:

    nape korang tak suka hairul ni? apa salah dia? sblm ni dia ada buat apa2 yg tak senonoh ke? tak paham…sila siapa2 bg pencerahan. sbb aku ni suka bersangka baik…hehe

    25

    2
  11. Anonymous says:

    alamakkkkk……ade jgk tu terselit riak..”saya lah juara x-factor”….adooiiiii….x semesti ko juara x factor ko bgs berlakon filem aksi….aku rs rmai je y blh berlakon filem aksi ni…poyo nye laa…rata2 kwn aku y g tgk sume kate watak ammar dan lain2 best…kwn aku siap blh terminat kat gambit tu…xde pulak diorg mention nme ko bro….cukup2 laa nk perasan dan poyo tu…lps ni sendu laa blek..hahhahaha….ammar y byk kontroversi tu pn xde poyo cam ko…dh laa create cite hmpr2 kne culik…poyo laa…

    15

    2
  12. Anonymous says:

    buat filem 10 juta..
    sebelas hari 16 juta
    baru untung 6 juta
    tolak byran 30k..utk waris ahli bomba.
    ..ada baki lagi ke..

    0

    6
  13. Anonymous says:

    tu pasal aku tak nak tengok paskal…sebab ada dia ni lah…poyo yakmat! macam dia sorang je lead filem tu

    12

    3
  14. Anonymous says:

    alaaa…..si ketot ni…

    1

    4
  15. dakumanis says:

    apa laa korang ni … akal bangang jee…tak open minded, marah sgt kat Hairul tu nape..dia kacau hidup korang kee… tanak tenguk tak perlu nak kondem org … kalau tak bagus takan dpt 16 juta … org2 melayu ni hasad dengki mmg dah sebati dlm hidup… tahniah hairul

    22

    2
  16. Sofia says:

    Congratulations to the Amazing team of Paskal thr movie!!! Especially to Adrian the director!!! To Hairul you did really well!!! Well done!!! But the most deserving best Actor in the movie defintely is Ammar Alfian aka Jebat!!! Me and my husband are totally on the same page sebab masa scne gaduh tu Hairul looks a tad tired…. Gagak the sniper is definitely the eye candy!!!!! I want to watch one more time!!!! In comparison to frogmen (singapore) and lone survivor (navy seal) mmg jalan cerita lain but i am so impressed with Paskal memang super canggih!!!! I am a proud Malaysian here!!!

    42

    0
    • Anonymous says:

      finally ada jgk komen positive.. blm tgk dah kondem..typical judgmental malay..makhluk inilah penyumbang kelingkupan industri…hairul did the best..seriously kalau zul arifin yg control macho 24jam tu sumpah aku tak pergi tgk

      12

      0
    • no name says:

      Will be repeat again. PASKAL is the best movie ever. Memang terbaik dan sangat proud bila tengok movie ni. Go and see first this movie baru judge adakah baik atau tidak filem ini. Good job and well done pada semua yg involved dalam movie ni esp. the director.

      0

      0
  17. jadia says:

    org gi tgk paskal bukan sebab ada ko kat dlm film tu punnn..cuba ko ingat balik film2 sampah ko yg sebelum2 ni berapa sen kutipan?????

    film paskal tu ada 5 hero dlm tu…ko boleh pikir sendiri org tgk film tu sebab apa..bongok!!!!

    5

    3
  18. sasa says:

    cerita ni memang gempak..

    6

    0
  19. sasa says:

    cerita ni memang gempak..perlatan canggih diguna kan,selepas tengok baru semua akan rasa besarnya pengorbanan askar,paskal kita

    8

    0
  20. Anonymous says:

    Orang tengok PASKAL bukan sebab kau lah. Tapi sebab cerita tu mmg bagus. Kalau bukan sebab kau hero, konfom PASKAL lagi tinggi kutipan. So jangan perasan eh.

    3

    4
  21. Anonymous says:

    Aku rasa kalo watak si hairul ni ganti degan watak beto kusyairy lagi gempaq kot… sebab beto ni menjiwai watak. then tak cakap besaq… sorry to say, aku pegi menonton paskal ni pun sebab jalan cerita yg menarik. bukan sebab si hairul ni… tq.

    8

    4
  22. Cakap says:

    sian pulak hairul ni. dia agak tenggelam la sebagai lead.

    3

    2
  23. peace yo says:

    apa aja lah sihairul dah buat hingga buat netizen benci. lakonan dia ok apa, x ada lah buat2, dari sblm kahwin, mana ada hairul kontrovesi, dah x suka jgnlah condemn org mcm tu,

    3

    5
  24. pencinta filem mlayu says:

    filem ni mmang bagus tapi dia tak bagus langsung tak dak bakat berlakun soo very control sembang lebih aku sendiri pun tak minat nak tgok sebab tak dak pelakun best,sembang lebih… cuba bayangkan drama tv pun aku tak ingat gmbr apa kau blkun masuk pilem lagi la

    3

    3
    • wekkkkkkk says:

      tengok ni..mereka2 pun kutuk laki org..aku je ke ha..baca aku punya tagline je ke.

      *aku bukan kutuk ko ye tagline “pecinta filem melayu”* ..cuma reply ko je.
      ..sapa mkn cili lidahnya le yg pedas..
      wekkkkkkk.

      0

      3
      • Anonymous says:

        Cili tu sumbat mulut yg kaki kutuk laki org dosa berkilo kilo dah terasa nampak pedas makan cili sendiri ……

        3

        0
  25. pencinta filem mlayu says:

    wekkk aku tak paham apa kau ckp ….ini ruang gossip ye sapa sapa pun bleh komen apa yg dia nak komen,tak salah kot..

    0

    0
  26. Anonymous says:

    mana gossip baru..dh 1/2 hari..ini je..

    1

    0
  27. KakBedahBebel says:

    pada sy sapa sapa pun yg jadi hero mesti filem ni akan laku juga sbb ceritanya bukan sbb pelakon nya.hahahahah!!tp series la klu org lain jadi hero mungkin filem akan kutip lebih dr 16 juta.Contohnya klu Shaheizy ke,Zul Ariffin ke,asalkan sado.gitu…hahahah!

    0

    3
    • Anonymous says:

      Sbb yg tengok bijak2.penonton malaysia dah bijak.tgk quality filem dr pelakon.owh bro takkan nk bg zul badan besar suara kepit control macho or fattah amin yg tak bole kena panas tu.training utk movie ni heavy gila,calar balar,tahan nafas dlm air smp bedarah hidung and etc.hairul mmg did the best..ops lupa org malaysia nk tgk filem mcm puteri bunian yg belanja lurah tu..tu je la level diorg…..

      2

      0
  28. HAha says:

    Sejujurnya, aku dlu mcm korang – xnk tgk sebab ada mamat ni. Sebab aku x suka dia. Tp aku kuatkan smangat gi tgk gak sbb org ckp best gile. Sekali tu?? Hamekkooo… sedap citer paskal ni. Wpun aku nyampah dgn hairul ni, aku rase dia je yg bgs bwk watak ni. Smua real actions.. xde double. So lupakan ler si herol ni, ko g tgk paskal, pstu ko judge lah. Apa2pun, hamisjelikha mmg poyo no.1!

    5

    1
  29. Alpha leader says:

    Citer best gile. Hairul ok la korg ni menda laa..kalau julripin yg belakon mmg kelaut dalam la paskal. Gambit pon drpd aku x suka boleh suka pulak.

    3

    0
  30. bodopiang says:

    walaupun ramai dok puji filem nih best ..
    tapi aku tak tgk sebab mamat poyo nih jadi hero ..
    sekian terima kasih ..

    zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

    0

    2
  31. juboburik says:

    jeles nate jubo burik dale ni hahahaha
    hairul tiptop. hanis lawa high class. korang jubo masam uwerk

    1

    1
  32. Anonymous says:

    ari tu aku nak beli tiket tgk wayang…tp tak de citer yg best utk ditengok…budak kaunter tu kate kak paskal dah kluar…aku pun tgk skrin nak cek sape heronye…nampak je muke mamat poyo ni (hairul azreen) terbantut terus aku nak tgk paskal…aku kate klu bg remy ishak jd hero harus sgt aku tgk paskal ni…klu mamat poyo ni ape citer die pun mmg aku tak suke…mintak maap la…

    0

    3
  33. what???? says:

    ni sorang lg…dh baca komen dari atas tu tp aku tak nmpk pulak tang mana si azreen ni poyo..betul la dia ckp dia juara x-factor,sekurang-kurangnya itu usaha penat lelah dia, x la mcm dugong tua yg kaya sbb jual produk timbang kilo.. aku rasa poyo lagi si awal laki bini…

    1

    0
  34. Herol dak tecik says:

    Makin poyo la si budak yg terperangkap dlm org dewasa ni.. pasni leh la buat aksi superman dlm lif plak…

    0

    1
  35. Anonymous says:

    Melayu bila sembang.. tak suka bila tgk bangsa sendiri nik sikit terus kecam.. he is a great actor and i hope he will act more action pack movies like this… apa2 pun paskal ada lah filem yg patut dibanggakan.. cinematografi yg cantik..

    3

    0
  36. Anonymous says:

    Semua pelakon did amazing job kecuali yg jadi mak tu.

    3

    0
  37. Anonymous says:

    Nape korang sakit hati sgt eh
    Biarla dia..janji berlakon ok
    Mcm la sedara korang..sibuk sgt

    1

    0
  38. paskalbest says:

    aku rasa hairul mmg pandai berlakon dan watak ni mmg sesuai dgn dia.
    korang asyik2 nak remy ishak, shaheizy, zul ariffin, fattah amin.

    tolong lah… asyik hero yg sama. jadi muak. watak pun boleh confuse dengan cerita lain.

    respek casting filem ni sbb pilih pelakon2 yang bukan “top” yang kita jarang2 nampak kat tv. tapi lakonan memang hebat.

    baru lah bboleh kata filem ni berjaya sebab lakonan jalan cerita skrip cinema semua hebat. bukannya ami pelakon top. dan org gi panggung sekadar nak tengok pelakon aje.

    3

    0
  39. Anonymous says:

    aku ini x suka tengo ceta melayu..apa lgi ceta cinta ke..lawak x menjadi..but this is first time g panggung tengo bkn apa.i respect kita punya army..so saya sokong sudut tu..

    2

    0
  40. Anonymous says:

    3 kali tgk filem ni dan tak rasa nyesal pun bayar tiket wayang yg mahal skrg .. ini lah filem tempatan pertama yg aku tgk lebih drpd sekali di wayang..

    bila hati busuk …apa pun tak boleh move on…

    3

    0
  41. Dz says:

    Lama betul x gi tgk wayang,,, anak anak nak tgk layankan jela,,, shock juga,,,, hebat movie ni,, plot pun laju,,,kelihatan ramai gak chinese bawa anak tgk,,, yg x tahan ramai yg bertepok tangan selepas tamat. Tahniah semua barisan produksi,, terutama watak hero n seterunya,,, terbaik,,,

    1

    0

Leave a Comment

Optional