Written by Irsa | October 17th, 2019

OPPO Reno2, telefon pintar terkini dari OPPO kembali dengan pelbagai ciri-ciri mantap dan ditambahbaik dengan fungsi terkini yang sesuai untuk semua orang pastinya membuatkan anda TIDAK menyesal apabila memilikinya. OPPO Reno2 hadir dengan 4 kamera hadapan yang menyokong Ultra Dark Mode dan juga Ultra Steady Video. Kehebatan telefon ini diakui oleh Neelofa yang mengakui kualiti OPPOReno 2 adalah lebih awesome daripada jangkaannya sehingga selebriti seperti Neelofa,  Saharul Ridzwan dan Naim Daniel jatuh cinta dibuatnya.

neelofa oppo reno2

naim daniel oppo reno2

syahrul ridzwan oppo reno2

oppo reno2

Selain itu, rekaan OPPO Reno2 yang memukau dengan kamera hadapannya diperbuat daripada generasi kelima gelas Corning yang tahan lasak yang  tersembunyi di bahagian belakang turut sama membuatkan Neelofa tidak boleh tidur malam. Untuk makluman, OPPO Reno2 hadir dengan 2 pilihan warna iaitu Luminous Black dan Sunset Pink. Kawannya OPPO Reno2 F pula mempunyai pilihan warna Sky White dan Lake Green. Kesemuanya memang cantik-cantik belaka.

oppo reno2

Ok jom kita tengok ciri-ciri OPPO Reno2 yang mampu membuatkan Saharul Ridzwan dan Naim Daniel gila bayang:-

5x Hybrid Zoom

Nak ambil gambar sejauh yang anda mahu? Jangan risau OPPO Reno2 ada 5x hybrid zoom yang akan memudahkan anda merakam objek kegemaran anda tanpa menghampirinya.

20x Digital Zoom

 5x hybrid zoom oppo reno2

Tak cukup dengan 5x hybrid zoom? Anda juga boleh melakukan digital zoom sehingga 20x dengan OPPO Reno2 ini. Jangan risau bab kualiti kerana gambar anda  tetap jelas, tepat dan mantap.

Ultra Steady Video

Suka jogging? Suka berlari? Selalu naik basikal? Atau gemar bercuti main ski? Dengan OPPO Reno2, anda boleh abadikan segala detik-detik istimewa ketika melakukan sebarang aktiviti dalam bentuk video 60 FPS tanpa sebarang gegaran kerana ia dilengkapi dengan Electronic Image Stabilization (EIS) dan  Optical Image Stabilization (OIS). Teknologi ini akan membolehkan video anda dirakam anda lebih jelas, stabil dan lancar.

Selain itu, ada juga fungsi Bokeh Effect Video yang mengaburkan latarbelakang sebelum anda mengambil video untuk kamera hadapan dan belakang. Tambah menarik, fungsi Background Noise Reduction turut terpasang sekaligus menghalang bunyi bising di latarbelakang dan memudahkan rakaman suara manusia sahaja.

Last but not least, ada fungsi Audio Zoom yang memperkuatkan bunyi objek apabila anda meng”zoom” objek tersebut. Memang sesuai apabila anda merakam deruan ombak, desiran angin ataupun jalan yang penuh dengan manusia. Hebat kan?

Ultra Dark Mode

ultra dark mode oppo reno2

oppo reno 2

Memudahkan anda mengambil gambar di waktu malam walaupun tanpa cahaya yang secukupnya. Siap boleh abadikan butiran yang tidak kelihatan di mata manusia. Lagi hebat, kamera OPPO Reno2 akan secara automatic mencerahkan gambar yang diambil tanpa penghasilan noise apabila sumber cahaya kurang daripada 5 lux.

Ultra Macro Mode

ultra macro mode oppo reno2

Lensa luas OPPO Reno2 yang serba baharu memberikan kesan microspur dengan smart scenario recognition teknologi yang mencadangkan lensa sesuai apabila anda mengambil gambar sesuatu objek secara dekat. Makin cun melecun la gambar makanan anda lepas nie.

Ultra Wide Angle

ultra wide angle oppo reno2

Dengan Oppo Reno2, anda boleh mengambil apa jua gambar landskap tak kira siang atau malam walaupun berada di dalam ruang yang sempit. Memang power sungguh kamera telefon pintar terbaru OPPO nie.

8GB RAM+256GB ROM

 8gb ram 256gb rom oppo reno2

Selalu muat turun applikasi yang pelbagai di telefon pintar anda? Risau tak cukup ruang storan? Tak perlu risau kerana OPPO Reno2 menyediakan 8GB+256GB memori untuk anda melakukan apa sahaja yang diingini.

VOOC 3.0 & 4000mAh

 vooc 3.0 oppo reno2

Teknologi pengecasan yang terkini, pantas dan selamat kerana mempunyai 5 lapisan perlindungan adalah satu lagi ciri awesome OPPO Reno2. Bateri sebesar 4000mAh pula memastikan anda boleh menggunakannya seharian tanpa perlu risau bateri habis secara tiba-tiba.

Skrin 6.5 inci dengan Sunlight AMOLED

sunlight amoled oppo reno2

Dilengkapi dengan skrin 6.5 inci AMOLED, OPPO Reno2 mempunyai ratio screen-to-body sehingga 93.1%. Skrin ini diperbuat daripada Corning Gorilla Glass dan mempunyai skrin sunlight yang membantu anda melihat skrin tanpa sebarang masalah walaupun di bawah terik matahari. Lebih mengkagumkan, tempoh penggunaan skrin OPPO Reno2 ini berjaya dipanjangkan sebanyak 50% dan mengurangkan penggunaan tenaga sebanyak 6%. Lagi lamalah korang boleh menonton Netflix dengannya.

Jadi Pemilik Terawal OPPO Reno2

oppo reno2

Buat anda yang ingin menjadi pengguna terawal OPPO Reno2, di sini Abang Nara kongsikan roadshow yang bakal dianjurkan oleh OPPO. Bolehlah korang cuba sendiri kehebatan telefon pintar nie. Confirm jatuh cinta punyalah.

Tarikh: 26 Oktober 2019
Tempat: Sunway Pyramid – LG2 Orange Concourse

Untuk makluman, anda juga boleh melakukan pre-order OPPO Reno2 di SINI sekaligus membawa pulang beg ekslusif OPPO Reno yang bernilai RM199 dan juga 1 tahun perlindungan skrin yang bernilai RM119. Yang pre-order mesti datang ke Sunway Pyramid pada tarikh di atas untuk mendapatkan OPPO Reno 2. Para pembeli yang membeli OPPO Reno2 on the spot di Sunway Pyramid juga akan menerima Enco Q1 Headphone dan VOOC Powerbank yang bernilai RM868. Selain itu beg ekslusif OPPO Reno2 yang bernilai RM199 turut akan menjadi milik anda. Last but not least, mereka yang datang ambil atau beli OPPO Reno2 pada hari itu juga boleh menikmati kelazatan air bubble tea KOI FREE of charge. First come first serve jadi kenalah datang awal. Best kan beli OPPO Reno2 dapat macam-macam  hadiah? Maklumat lanjut klik di SINI

Perbandingan OPPO Reno2 & Oppo Reno2 F

SpecsOPPO Reno2OPPO Reno2 F
Screen6.5 Full AMOLED Screen

Front: 6th generation Corning Gorilla Glass

Back: 5th generation Corning Gorilla Glass
6.5 Full AMOLED Screen

5th generation Corning Gorilla Glass (front and back)
ColorSunset Pink and Luminous Black Sky White and Lake Green
Rear cameras48MP Main Camera + 13MP (telephoto) + 8MP (wide angle) + 2MP (Mono Lens)

5x Hybrid Zoom

Ultra Dark Mode

Ultra Steady Video
48MP Main Camera + 8MP (wide angle) + 2MP (Mono Lens) + 2MP (Portrait lens)

Ultra Night Mode 2.0
Front camera16MP + Soft front light. AI Beauty Mode16MP + Atmosphere light. AI Beauty Mode
Storage8GB RAM + 128GB Storage and 4000 mAh battery8GB RAM + 128GB Storage and 4000 mAh battery
ChargeVOOC 3.0 Flash ChargeVOOC 3.0 Flash Charge

Untuk mendalami segalanya tentang OPPO Reno2 dan OPPO Reno2 F boleh  layari OPPO Online Store dan juga OPPO Concept Store. Selamat mendapatkan OPPO Reno2.

 

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini