February 28th, 2012

Pelakon Azean Irdawaty , seperti laporan Mstar Online, merayu kepada orang ramai untuk mengadakan solat sunat hajat untuknya sebagai “hadiah” sempena sambutan ulang tahun kelahirannya yang ke-62 tahun semalam.
Photobucket
Azean berkata, keadaan kesihatannya semakin kritikal kerana penyakit Lymphedema: kesan pembedahan membuang 16 kelenjar yang dilakukan pihak hospital ketika menghadapi barah payu dara sebelum ini.

Syukur Alhamdulillah, hari ini (27 Februari 2012) saya sudah 62 tahun. Saya nak minta “hadiah” sempena hari lahir saya. Boleh tak panggil orang-orang masjid buat solat hajat minta saya sembuh.

Dalam SMS kepada Mstar, Azean memberitahu dia merasakan tulang pada bahagian belakang badannya bertambah sakit manakala kakinya juga menjadi kebas. Badannya juga berasa panas. Tertekan dengan situasi yang dihadapi; dia memohon orang ramai agar mendoakan kesejahteraan kesihatannya.

Saya rasa panasnya macam api dalam daging. Azab rasanya. Tolonglah saya (menunaikan solat hajat).

Beberapa rakan artis sedang berusaha untuk menguruskan solat hajat di beberapa buah masjid bagi memenuhi keinginan seniwati tersebut selain mendoakan kesakitan yang dialaminya itu berkurangan.

Kepada pembaca BeautifulNara.com yang budiman, marilah kita bersama mendoakan buat Azean dan solat hajat untuk mengurangkan kesakitannya. Semoga Kak Yan sembuh segera, amin.


110 responses to “Keadaan Makin Kritikal, Azean Rayu Orang Ramai Lakukan Solat Sunat Hajat Untuknya”

 1. peringatan says:

  ingat 5 sebelum 5, sihat sblm sakit, muda sblm tua,kaya sblm miskin, lapang sblm sempit, hidup seblm MATI..manusia semua akn kembali padaNya, yg ada dpt muhasabah diri dgn mlihat org lain

 2. pinkz says:

  semoga kak yan sihat selalu amin,kuatkan semangat kak yan k..kita jgn menghina org lain berdosa,ada kah kita sempurna..kita kene ingt kita pun manusia biasa tidak dpt lari dari buat kesilapan…orang yg jahat x semesti selamanyer jht..org baik tidak selamanyer baik..baik kita tgk diri kita dan renungkan…

 3. gurp2 says:

  Redhalah atas dugaan yang diberi oleh Allah, k. yan seolah-olah terlalu takut untuk menghadapi kematian..

 4. Lagubestbest says:

  Sekarang pukul 3-5 pagi, selalu keluar drama-drama lama, kak yan ni dalam drama-drama ni nampak elegen sangat, berlakon dengan pelakon-pelakon sezaman . Tup tup dia sakit kan sekarang.. dunia-dunia, sekejap je..

 5. doakan says:

  kita ni berkira sungguh, dia mohon doa, solat hajat kan, so doakan je la dan siapa berkesempatan buatlah solat hajat. tak rugi apa pun. ni hari dia diuji. ntah hari kita sok saper tahu.

Loading...