Written by Bella | May 25th, 2018

Selebriti popular dan penuh kontroversi, Azwan Ali ataupun lebih dikenali sebagai Diva AA tidak dinafikan sering menjadi bahan jenaka ataupun ketawa netizen di media sosial gara-gara perwatakan beliau yang “unik”.

Bila tiba PRU14 yang lalu, Diva AA mendapat perhatian yang sangat luar biasa kerana bertanding sebagai calon bebas semata-mata ingin mengalahkan abangnya, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali. Sejak daripada itu memang rancaklah netizen menghasilkan pelbagai “memes” mengaitkan dua beradik itu.

Walaupun Diva AA sudah tidak mempunyai akaun Twitter, beliau tetap tahu dirinya menjadi bahan “troll” di laman sosial tersebut dan tidak akan memaafkan netizen yang berbuat demikian.  Ia turut ditujukan buat individu yang membuat akaun Twitter palsu menggunakan namanya dan meniru gaya penulisan beliau.


Walaupun saya sudah tak ada akaun Twitter, saya tahu mengenai jenaka berkenaan. Saya tahu ia sekadar jenaka dan tidak menggunakan sebarang ayat kurang ajar, tapi saya tetap tak akan maafkan mereka. Go ahead, buatlah. Teruskan menipu dan menyamar sebagai saya. Kau tunggu azab kubur nanti.

Beberapa hari lalu, viral foto Azmin sedang bercakap di telefon dan disertakan dengan kapsyen lawak yang menjadi bahan hiburan dan gurauan di Twitter. Netizen saling berbalas “tweet” tersebut dengan menggunakan  gambar Diva AA dan seolah-olah beliau sedang berbual dengan Azmin.

Sumber Berita : mStar Online

20 responses to Kau Tunggu Azab Kubur Nanti – Diva AA Tak Maafkan Netizen “Troll” Dirinya Di Twitter

  1. Anonymous says:

    90 org je undi Diva AA….buat penat beratur je…hahahah

    21

    0
    • Anonymous says:

      terus terang suka tengok yb azmin bercakap dihadapan media. tertib, tenang dan amat berkarisma lagi tersusun bahasa. berbanding dgn si adik sotong kepam ni yg penuh kata2 kesat dan makian. mcm tu ke nk jdi pemimpin? ko nak lawan abang ko….jgn haraplah wan. selangor maju dan sejahtera sebab kepimpinan yb azmin. kalau tidak, takkan lah sultan selangor sokong perlantikkan beliau sbg menteri besar. common sense what…

      46

      1
      • Anonymous says:

        graduated from universiti kt usa kot yb azmin ali ni. bukan calang2 la sis. bukan mcm zahid komidi presiden umno tu. tu pun sikit hari lagi dah nk kena singkir oleh ahli2 umno yg kt bawah. tunggu je…
        opsss!

        20

        0
      • kak milah says:

        yang bodoh tu korang. memang dia tau kot dia akan kalah. lebih kepada nak promote dia punya rendang. takkan la azwan ni sbodoh korang, nak g bertanding target untuk menang. adeiii.

        9

        0
      • Anonymous says:

        nanti GE15 yg akan dtg, diva AA cubalah bertanding kat kampung2 mana yg ramai makcik2 bawang, boleh tengok ada peluang nak menang tak. Kalau masih nak bertanding kat bandar, konfirm kalah

        4

        0
    • wekkkkkkk says:

      yg mengundi mgkn org mcm dia jugak kot..
      ada aku kesah..dia kata
      Nasib baik ada ye..saya rasa lebih dri 90 tu..mkgn undi rosak

      1

      0
  2. Anonymous says:

    dira mana …dira?

    20

    0
  3. kifarah says:

    dulu kecam tun m jadi macai kpd najib-kak mah tpi job x masyuk2 jugak. lepas tu x berputus asa ni… siap melalak kt ruang legar pwtc waktu persidangan umno buat sokongan terbuka dgn harapan ada la projek2 dri umno-bn dan dpt job. tak puas hati lgi…siap masuk bertanding jdi calon. terbuktilah..kalah teruk hilang 5k duit registration. last2… umno-bn kena humban oleh makcik2 bawang se- malaysia.
    sudah jatuh ditimpa tangga gitu ko nok. kesian.

    14

    0
  4. stalkis says:

    ala……… kak wan punnn.. sensitip sgt. gurau2 pun x boleh. kata order rendang masyukkk. sempat lagi berbunyi. yg ko hanjingkan org lain sebelum2 ni, azab kubur kau time public holiday ke camne.

    33

    0
  5. Anonymous says:

    dafi mana…dafi..lol

    8

    0
  6. Anonymous says:

    troll johan asa’ari pulak please…

    10

    0
  7. Pok Tam Birkin says:

    yelah senang lenang dah menteri umno ni, tak menang pun xpe, sedih depan2 kejap jer, yg disimpan harta x abis makan pun..yelah dah lama kumpul.
    yg susah rakyat marhaen jer dik non..

    10

    0
  8. Anonymous says:

    Org tak akan troll kau kalau perangai kau elok je. Masalahnya org troll kau sebab perangai kau tak sememeh dgn org lain.

    6

    0
  9. Jimbo says:

    Ko sibuk pasal azab kubur orang lain. Azab kubur ko..tak nak pikir? Tak nak amik tau?

    6

    0
  10. Crop top says:

    Hahaha.terkentut aku ketawa nihh…nak kuih pelita, pelita lebih ekk…meh sini aku kasi pelita. Kita bakooooooo..
    Nak kuih seri muka, muka lebih haha

    4

    0
  11. fishball says:

    geli tengok si AA ni.. ntah betina ke jantan ke aku pun tak sure

    4

    0
  12. Ayoyo says:

    Biar la dia wujud. Terhibur aku dgn dia ni. Bukan senang woi lelaki nk jadi jahanam cenggini. Dia dah sudi jadi jahanam, bior le..kita layankan je, n gelak2. Jimat ckit, xyah langgan astrok dah utk tgk benda2 mengarut mcm kat astrok tu

    1

    0
  13. Anonymous says:

    Semoga diva AA mendpt pengakhiran yg baik..husnul hotimah..Amin.

    0

    0

Leave a Comment

Optional