May 25th, 2018

Selebriti popular dan penuh kontroversi, Azwan Ali ataupun lebih dikenali sebagai Diva AA tidak dinafikan sering menjadi bahan jenaka ataupun ketawa netizen di media sosial gara-gara perwatakan beliau yang “unik”.

Bila tiba PRU14 yang lalu, Diva AA mendapat perhatian yang sangat luar biasa kerana bertanding sebagai calon bebas semata-mata ingin mengalahkan abangnya, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali. Sejak daripada itu memang rancaklah netizen menghasilkan pelbagai “memes” mengaitkan dua beradik itu.

Walaupun Diva AA sudah tidak mempunyai akaun Twitter, beliau tetap tahu dirinya menjadi bahan “troll” di laman sosial tersebut dan tidak akan memaafkan netizen yang berbuat demikian.  Ia turut ditujukan buat individu yang membuat akaun Twitter palsu menggunakan namanya dan meniru gaya penulisan beliau.


Walaupun saya sudah tak ada akaun Twitter, saya tahu mengenai jenaka berkenaan. Saya tahu ia sekadar jenaka dan tidak menggunakan sebarang ayat kurang ajar, tapi saya tetap tak akan maafkan mereka. Go ahead, buatlah. Teruskan menipu dan menyamar sebagai saya. Kau tunggu azab kubur nanti.

Beberapa hari lalu, viral foto Azmin sedang bercakap di telefon dan disertakan dengan kapsyen lawak yang menjadi bahan hiburan dan gurauan di Twitter. Netizen saling berbalas “tweet” tersebut dengan menggunakan  gambar Diva AA dan seolah-olah beliau sedang berbual dengan Azmin.

Sumber Berita : mStar Online


20 responses to “Kau Tunggu Azab Kubur Nanti – Diva AA Tak Maafkan Netizen “Troll” Dirinya Di Twitter”

  1. Anonymous says:

    Semoga diva AA mendpt pengakhiran yg baik..husnul hotimah..Amin.

  2. Ayoyo says:

    Biar la dia wujud. Terhibur aku dgn dia ni. Bukan senang woi lelaki nk jadi jahanam cenggini. Dia dah sudi jadi jahanam, bior le..kita layankan je, n gelak2. Jimat ckit, xyah langgan astrok dah utk tgk benda2 mengarut mcm kat astrok tu

  3. fishball says:

    geli tengok si AA ni.. ntah betina ke jantan ke aku pun tak sure

Loading...