Written by Bella | March 21st, 2018

Penerbit popular Sheila Rusly sebelum ini menjadi perhatian kerana dikecam mengenakan fesyen tidak sesuai ala-ala mak cik ketika rakaman Ketuk-Ketuk Ramadhan yang bakal disiarkan pada bulan puasa nanti.

Kali ini, Sheila menerusi akaun Instagramnya meluahkan rasa bengang apabila ada netizen yang mesej beliau secara peribadi dan menegur beliau untuk tidak terlalu berfesyen memandangkan usianya sudah meningkat.

Dikenali sebagai seorang yang tidak mudah terkesan dengan kritikan orang lain, Sheila akan tetap tampil dengan gaya baru asalkan fesyennya itu tidak melampaui batas dan masih mengekalkan imej seorang wanita berhijab.

Kalau anda pengikut beliau di Instagram, pasti anda tahu Sheila sering memuat naik foto penampilan beliau yang kadang-kala dikatakan agak hipster setanding anak muda sekarang. Apa salahnya berfesyen kalau sesuai dan nampak awet muda? Hehe..

65 responses to Kau Tu Dah Tua, Tak Payah Nak Style Sangat – Netizen Tegur Sheila Rusly

  1. Anonymous says:

    hipster pon bole… asalkan elok bertudung jgn tukar sarung benggali sudeh!!

    20

    1
  2. melati says:

    Satu jer nk ckp, Netizen yg tegor Shiela Rusly , tak payah nk style sgt pasal dh tua..!!! saya jamin Netizen mesti Emak dia Pakai kain Batik pastu tk pakai seluar dalam & sarong Tetek (Berkemban) pastu gi sembang gan jiran kt luar kawasan umah..!!! sebab tu dia ingat org muda jer boleh bergaya…tu jerrrr..kikiki

    34

    0
  3. Anonymous says:

    huduh la fesyen.

    27

    -8
  4. aku suka says:

    suka hati dia la…x salah nk bergaya…duit dia……cbukkk jeeeee

    10

    1
  5. Anonymous says:

    mmg betul. entah apa2 fesyen ko ni sis.

    4

    6
  6. Anonymous says:

    alah..nk fefeeling cute ala janna jugak! :D

    2

    4
  7. Anonymous says:

    sarung kaki mana kak oi

    1

    6
  8. anonymous says:

    Hellooo! Mak saya pakai suit bila bekerja dan di rumah pakai lounge pants. Dan takde masa sembang-sembang dgn jiran luar kawasan rumah!

    3

    4
  9. hakak says:

    kadang bukan org tgur ko nk berpesen sgt tp sebagai wanita bertudung + berumur bila pkai suar singkat ala2 hipster hamster ke..org dok sakit mata tang nampak kaki singkat tu..tu blm tudung balut leher..kalu budak nk up ok lg ni dh bertengahan umur.

    27

    0
  10. mak cute says:

    btul la…fesyen x sesuai umur…bajet2 umur 20an…suar skirt senteng…bakal menantu tgk ti pun geleng kpla hokey

    1

    4
  11. bunga lalang says:

    perempuan berusia byk yg lagi cantik dari anak dara la….anak dara sekrg byk jerawat pakaian buruk x senonoh pon ade ketawa mcm pontianak…badan gemok

    7

    5
  12. aku says:

    anak dara pakai selipar jamban pergi shopping mall lagi tak boleh blah… pakai tudung bawal sampai lunyai. kalau dekat bahagian pin tudung tu dah berlubang2 bekas pin. tak kanlah mak-mak ni nak bergaya macam tu? tolonglahhhhhhhhh…. mak2 ni bawak nama suami tau so kena pakai cantik2 dalam rumah atau luar rumah. dalam bilik dan luar bilik. semua kena cantik kemas tau!

    10

    1
    • ayoi says:

      pegi shopping mall xkn nk pkai high heels 10 inci kot….agak2 laaa….klu setakat nk g mydin beli brg dapur xde mslh pn….nk berfesyen ikut keadaan jgk..y mak2 ni pulak gigih berfesyen luar rumah dlm rumah dpn suami cam mak lampir je…..?????

      1

      4
  13. biy says:

    ko yang mengata ni lawa/ hnsem sgt ke? ke muka ko pon cam pecah umah??

    2

    1
  14. Anonymous says:

    bole jer fesyen tp kene lah dgn gaya.. bukan jenis baju balut… sila laa jumpa pakar fesyen atau beli majalah mak2 bukan majalah Eh terus silap umur nk bergayerrr

    1

    2
  15. hihibyebye says:

    Labih baik dari pakai JUBAH tapi kelaku macam shaitan…..

    5

    0
  16. mak kau says:

    bia lah dia, korang nak mengata tu dah kenapa. cube tgk fesyen korang tu dlu. agaknya lagi terok.

    2

    1
  17. Gorges says:

    Pada aku ok jer fesyen tu. Seluar baggy sesuaiuntuk yang berusia. Aku suka tenguk orant berfesyen. Tapi tak la sampai pakai seluar jeans ketat atau seluar pendek. Pandai2 la. Bior usia lanjut tapi melawa. Tenguk la aku ni ….,, bergaya kome!

    7

    1
  18. Pikio pikio says:

    Klu body masih slim macam sheila ni apa salah nyer bergaya. Fesyen dia pakai tu ok jer. Tapi Klu body dah kembang tak usoh ler. Nanti jeles pulak lori sampah Bandaraya cos sama besor.

    10

    0
  19. flw says:

    aku tengok ok je.. takkan nak pakai baju kelawar, pakai tudung beli ikan kat pasor kut.. nama pun dia selebriti, kena la begaya.. kang selekeh kena kutuk.. komen tua sangat.. huhuhuhuhu..

    6

    1
  20. abang says:

    rancangan Ketuk2 ramadhan ni mmg seronok..
    tayang bulan puasa tapi pakaian pengacara tak best…
    pastu semenjak 2 menjak ni ade pulak ada kugiran yang semak tu… hmmmmm
    tak melambangkan bulan puasa bulan mulia…
    ok tu je…
    btw saya ketuk2 ramadhan fan tegar dari dulu….

    2

    0
  21. Kiah says:

    Ketok2 Ramadan bingit la..rimas tengok! Akak2 bawang punya rancangan!

    4

    1
  22. Anonymous says:

    Oppssss sangat opah ni punya pesyen! Indon punya taste!

    6

    0
  23. gunmother says:

    rumah x ada cermin…

    3

    1
  24. wekkkkkkk says:

    baju gmbr no 2 dn 3…mmg x sesuai.
    itu hari elok je nengok di Giant Shah Alam Sek 13…dia natural x mekap sgt..kurus dn cantik…tapi sanggul tinggi sgt..mcm mak enon pulak aku nengok walaupun bertudung..laki dia ada setiap kali buat ketuk2 ramadhan tu..
    entah apa2 menu tah..

    2

    0
  25. Mama Zura says:

    Fesyen mid-life crisis!!!

    6

    0
  26. Anonymous says:

    nampak selekeh naw!

    3

    1
  27. Why Bother x 3 says:

    sesuai la dgn si laki..jonghos!!

    1

    1
  28. Stylomilo says:

    Orang Msia nih mmg suka judge orgkan?! Suka hati dia lah nak stylo milo mcm mana. Jgn telanjang dah laa. Cubalah open sikit mind tu. Sikit2 condemn, sikit2 condemn org. Cuba supportive sikit, dah nama gaya, fesyen, kalau takde yg nak pakai, fashion designer/kedai baju semua lingkuplah. Jgn sbb kita tak reti, yg lain buat jd salah plak!

    3

    0
  29. fishball says:

    nampak kaki sis.. HMMMM

    0

    0
  30. artis veteran says:

    mak ayam jana,perangai pon seropa propa lebeyyy

    0

    0
  31. zaza says:

    astagfirullaallazim…..bagi saya tak salah pun orang dah berumur ni nak berstyle ke nak bergaya ke..yang penting tak menyakitkan mata…orang berumur pun ada hak nak bergaya/berstyle yer….bergaya/berstyle bukan milik hakiki orang muda ya…tak yah sempit pemikiran

    1

    0
  32. Anonymous says:

    aku suka that way she dress….

    0

    0
  33. Gorges says:

    Yang mengutuk sheila tu aku nk tanya. klu dah beranak pinak dan usia lebih 40 tahun boleh maintain ke body mcm sheila? Ambik la yang positif. Jaga badan, berfesyen la sikit agar suami tak pandang ke lain

    1

    0
  34. myampah says:

    brgaya tutup aurat tutup aurat ke nampak dada tue wah2

    0

    0
  35. naz77 says:

    i rasa bukan masalh baju dia tapi cara pemakaian,,, slaluya org muda ni pkai apa pun ok sb dia muda lagi tp bila org da berumur pkai xbole la nk gaya sama org muda seluar ya senteng tudung plk pakai xtutup dada,,, pkai baju menonjolkan bentuk badan itu la saya rasa yg netizen xsuka,,, pe pun bole tgk cth baju aida rahim,,, cantik dan sopan.

    1

    0
  36. fatt says:

    bertudung stkt jerut ditengkuk tu baik xpayah

    0

    0
  37. aa?xxxaa says:

    nice to know ??? aaaaa

    0

    0