February 9th, 2015

Isu boikot peniaga Cina oleh seorang menteri baru-baru ini telah pun menjadi isu negara. Memang terkejut juga Abang Nara mendengar kenyataan menteri tersebut. Ini sedikit sebanyak membantutkan hasrat Perdana Menteri Malaysia yang mahukan rakyat Malaysia bernaung di bawah slogan 1Malaysia. Menariknya, selebriti terkenal, Afdlin Shauki sempat mengulas isu ini. Bagi Abang Nara, kata-kata Afdlin Shauki ada benarnya dan perlu didalami oleh kita sebagai rakyat Malaysia.

afdlin shauki

Abang Nara tadi dah translate separuh kata-kata Afdlin Shauki ini untuk memudahkan pembacaan anda. Tup-tup terhenti setengah jalan. Lemah juga English Abang Nara ini. Namun Abang Nara percaya ada pembaca BeautifulNara yang power English. Jadi minta jasa baik alihbahasakan kata-kata Afdlin Shauki yang penuh berhemah ini.

afdlin

Bagi Abang Nara, asalkan peniaga itu jujur, ikhlas dan tak menipu, Abang Nara okay je untuk membuat sebarang urusan jual beli dengannya. Tak kiralah bangsa apa pun. Melayu pun okay, Cina pun okay, India pun okay. Yang penting Abang Nara dapat ‘the best deal’ from them. Tak gitu? Apa pula pendapat anda?


Comments are closed.

Loading...