January 10th, 2012

Sewaktu dia diumumkan sebagai pereka untuk kasut yang dipakai oleh Ezlynn pada majlis resepsi perkahwinan penyanyi itu dengan suaminya Adam fahmy beberapa minggu lalu, ramai yang tertanya-tanya bagaimanakah rupa kasut yang bakal direka oleh si manis itu. Hari ini Mstar Online telah memaparkan gambar kasut rekaan Neelofa:

Pada awalnya, saya memang tidak pasti untuk menerima tawaran menghasilkan kasut perkahwinan Ezlynn kerana saya tidak pernah mereka kasut untuk majlis perkahwinan sebelum ini, apatah lagi untuk seorang selebriti.

Kepercayaan yang diberikan itu menyuntik keyakinan kepada saya. Saya mengambil masa selama sebulan sejak Disember lalu untuk membuat kajian dan menyiapkan rekaan terbaik yang bersesuaian dengan tema musim luruh di Sepanyol itu.

Neelofa berkata idea rekaan tersebut diperolehi secara spontan:

Sebelum ini, saya sudah melakukan beberapa draf dan pengubahsuaian pada rekaan kasut tersebut sehinggalah ilham muncul secara spontan sebelum saya masuk tidur pada satu malam, kira-kira dua minggu lalu.

Selepas itu, saya mula melakukan pengubahsuaian terakhir sebelum menghantar rekaan muktamadnya kepada pengeluar dan siap dihantar kepada Ezlynn pada petang Isnin.

Wah, I loiike rekaan kasut oleh Neelofa ini. Nyata kajian yang dilakukan dan bakat yang ada tidak dipersiakan. Kami difahamkan kasut platform berwarna emas ini menggunakan renda, mutiara dan kristal Swarovski sebagai hiasannnya dan akan dikenakan oleh Ezlynn untuk majlis resepsi yang berlangsung esok di Hotel Crowne Plaza, Kuala Lumpur.


106 responses to “Kasut Rekaan Neelofa Untuk Majlis Resepsi Ezlynn Bertatahkan Mutiara dan Swarovski”

  1. entah la labu says:

    penat aku berkobar2 nk tgk kasut neelofa buat, tgk2, kuciwaa~~ hurmm tah la labu..ezlynn, ko ikhlas ke idak pakai kasut ni? hahahaha

  2. sagita says:

    bnyk btul mnusia yg HEBAT dn BIJAKSANA mngutuk kat sini. mentaliti org m’sia yg suka mengutuk. hrmmm…

  3. neelopak says:

    penat i design taw :'( tapi body i hot nyahh .. :)

  4. kemenyan says:

    Bila aku emelkan gambar kasut nie dgn kengkawan di office ada pelbgai reply yg aku terima. Ada beberapa org staff melayu reply “biase je. ..apasal mahal sgt? “bla bla bla bla..yg menarikny ada a couple chinese staff reply ” whoa. .So xclusive n luxury. ..It must be something makes it so expensive……” Dan…….membr aku yg bebgsa iban reply. .”not bad. .She so talented! !thumbs up! What is on the top? Is that diamond? ….. Terpikir jugak aku. .Bangsa lain pulak yg beriya support. …Bangsa sendiri? Aduhhhh sedihnye n maluuu sbb. ..
    1. Org melayu x nk siasat kenapa mahal tapi terus komen tak patut mahal sdgkn diamond n pearl atastu. .butake. .
    2. Malay sibuk pasal harga sdgkn yg di highlight adalh pasal design dn presentation.
    Nyata cara pemikiran malay dgn bgsa lain amat berbeza. Renung2 kan. …

Loading...