Kantoi Menipu Kata Inai Boleh Dibawa Solat, Founder Siap ‘Body Shaming’ Wanita Nak Tutup Salah Sendiri

Kehidupan

Kantoi Menipu Kata Inai Boleh Dibawa Solat, Founder Siap ‘Body Shaming’ Wanita Nak Tutup Salah Sendiri

Sebagai seorang wanita, untuk menjaga kecantikan itu boleh dikatakan perkara normal dan itu antara cara yang boleh menaikkan keyakinan seseorang.

Memakai inai juga merupakan salah satu ‘perhiasan’ yang selalu kita lihat wanita akan pakai biarpun tiada sebarang majlis perkahwinan ataupun event yang memerlukan mereka untuk memakainya.

Advertisement

Bagaimanapun, jika ingin memakai inai, segala aspek perlu dititikberatkan oleh seseorang wanita, lagi-lagi mengenai teksturnya yang membolehkan ia dipakai sewaktu menunaikan solat fardhu.

Seperti yang berlaku kepada seorang wanita di TikTok ini, beliau mendakwa seorang penjual inai terkenal telah menipunya dengan berkata inai yang dijual sah untuk dibawa solat.

Bukan saja telah menipu pembeli, malah founder itu juga telah ‘body shaming’ seorang wanita yang berbadan besar demi untuk menutup kesalahan sendiri.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata sememangnya mengecam founder terbabit kerana telah membuka aib seseorang hanya untuk melepaskan diri dari kesalahan yang dilakukan.

komen tiktok

Selain itu, kami kongsikan artikel trending pada pautan di bawah.

polis
7 bulan lalu

(VIDEO) "Ingatkan Dia Nak Berhenti.." - Wanita Kecewa Kereta Dilanggar Polis 'Escort' VIP

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : TikTok

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

4 Comments

  1. Ct Mai Shah

    May 18, 2022 at 8:33 pm

    Alhamdulillah setakat ni Inai daripada brand Enaileaf kami Tak pernah lagi mengecewakan.. bahan² yg di buat adalah daripada Daun Pokok Inai Asli & dimasak dgn Minyak Zaitun, Minyak Inai & Lemon.. jadi bila pakai pun Tak de Rasa pedih.. sejuk je . Bila Kikis pun awak boleh nampak kuku warna oren sbb ia dah terserap ke dalamm kuku

  2. chekmat chekmot

    May 18, 2022 at 12:33 am

    kalau inai daun tu, kita kikis warna tetap oren sis… maknanya inai bersatu dgn kuku.. kalau inai kikis tertanggal jd putih, maknanya dia macam cat…so maknanya air tak masuk… wuduk tak sah

    • Anonymous

      May 18, 2022 at 6:56 am

      Tq info

  3. Anonymous

    May 17, 2022 at 2:33 pm

    kalau pkai inai daun, then kikis kuku, jd warna apa pulak? serius nk tahu ni
    btw, kan ada peel of nail color zmn skrg. mudah je nk melawa. jgn rumit2kan diri

Loading...