Written by AbangNara | December 27th, 2013

Pelik la pulak. Menurut si Johan, perpisahannya dengan Lana Nordin adalah kerana tidak mendapat restu keluarga. Namun hari ini menerusi Berita Harian, kakak Johan iaitu Farah Alya As’ari memaklumkan yang keluarga mereka tidak menghalang percintaan adiknya dan Lana. Sebaliknya mereka menasihati Johan agar mengenali hati budi Lana terlebih dahulu sebelum berkahwin.

kakak johan as'ari

Kata kakak Johan:-

Kami tidak menghalang Johan dan Lana bercinta. Cuma kami terkejut kerana dia membuat keputusan terburu-buru untuk berkahwin. Lagi pun kami belum pernah bertemu dengan Lana. Kalau boleh, perkenalkan teman wanitanya itu kepada keluarga sebelum dia buat apa-apa keputusan.

Kami sekeluarga tidak pernah memberi tekanan atau memaksa Johan putuskan hubungan dengan Lana, dia sendiri yang membuat keputusan itu. Saya terkejut dengan keputusannya itu kerana Johan tidak pernah bercerita masalahnya. Setiap kali kami berhubung melalu khidmat mesej dalam group keluarga, Johan tidak bercakap mengenai Lana.

johan dan lana

Memang Abang Nara dah blur tahap gaban dengan apa yang terjadi terhadap percintaan Lana dan Johan. Tak tahu nak percaya mana satu. Tak kisahlah semua itu. Kalau bagi Johan ini adalah keputusan yang terbaik, siapalah kita untuk pertikaikan. Cuma Abang Nara berharap satu hari nanti agar Johan tidak dipermainkan sebegini rupa oleh wanita yang benar-benar dicintainya.
tudung love you mr arrogantP.S: Peminat setia drama Love You Mr Arrogant? Pasti anda tercari-cari tudung yang dipakai oleh heroin drama ini si Zara tue kan? Wife Abang Nara pun suka benar dengan fesyen tudung tersebut. Warna-warni dan bergaya katanya. Abang Nara dah belikan 2,3 helai untuk wife tudung ini di www.aiefcouture.com. Harga berpatutan sangat. Tak sabar nak tengok kecomelan isteri Abang Nara bertambah apabila memakai tudung ini. 

129 responses to Kami Tak Halang Johan & Lana Bercinta – Kakak Johan As’ari

  1. mL says:

    pening aiiiihhhh!

    0

    0
    • aina says:

      nampak sgt alasan die jek tu… ceh…. lelaki oh lelaki…

      0

      0
      • Neelofa says:

        kakak tak halang?
        ko sape nak halang2?
        aku je halang sbb korang tak sesuai..hihi

        0

        0
        • gemoks says:

          pulak dahhh.. sampai satu keluarga terlibat.. padan la ko ngan shila amzah.. suka babitkan keluarga.. sampai satu malaysia ko canang.. pasni ko panggil la pulak nenek ko bg statement johan oooiiiiiiii… dah la kakak ko tu artis senduuu..

          0

          0
        • Anonymous says:

          mulut kata tak halang… hati? adik ko je yg mmg takde hati.. nyampah pula aku tgk johan dan seluruh keturunannya.. gila publisiti..

          0

          0
        • Bedah Bisu says:

          Padan muka kau Johan.

          Kau ingat kau boleh menipu dengan perawakan alim kau tu?

          Berlagak alim, sekolah pondok. Tapi lelaki tetap lelaki! Hai, tak puas Nabila Huda kau nak kan si Lana ni pulak? Lana is such a nice girl. Of course dia pun dah bosan pakai seksi seksi. Aku pun kalau hari hari pakai bikini bosan gak, nak gak terasa tutup aurat. So bila kau muncul of course dia ingat kau boleh bimbing dia.

          Tetapi, tetiba kau cakap sekadar kawan sahaja sedangkan sebelum tu bukan main sayang sayang lagi depan TV.

          Oh anyway, Johan ni anak Dato. Anak orang kaya, so WHO CAREs la kan dia nak buat apa kat sesiapa pun. Anak orang kaya spoilt !

          Johan your career gonna ended very soon. Very very soon. Dengan peragai macam kau, and sorry you FACE IS SO NOT COMMERCIAL AT ALL! Muka drug addict tu boleh blah.

          Johan the spoil anak Dato.

          0

          0
        • Baby AA Dah Nak Termuntoh says:

          Usah dilayan jantan kurang pendirian dan iman ini.
          Cakap tak serupa bikin.
          Anugerah artis paling bangang dan tolol 2013.
          Memualkan… !!!

          0

          0
        • sara says:

          akak farah.. saya rasa adik akak perlu dibawa berjumpa pakar sakit jiwa.. kesian dia akak.. dia dah makin kronik jer saya rasa.. baik akak bawa berubat cepat2 sebelum terlambat dan sebelum byk lg mangsa2 yg bakal terlibat.. kesian artis perempuan kat malaysia ni kalau punya artis lelaki mcm adik akak ni..

          0

          0
        • fuyoo says:

          lompat si johan lompat
          lompat la tinggi-tinggi
          cepat la kakak cepat
          cepat suruh johan sunat lagi sekali :) :) :)

          buah johan di luar pagar
          ambil besi tolak jolokkan
          johan budak perlu diajar
          kalau salah tlg makikan :) :) :)

          sorong johan tarik johan
          buah keranji dlm perahu
          artis perempuan mmg johan suka makan
          bila bagi statement mula la haru biru :) :) :)

          0

          0
        • Anonymous says:

          buah johan??? apakah?? patut la sengal.. hahahaha..

          0

          0
        • Anonymous says:

          bodoh punya pantun fuyoooo… ahahah

          0

          0
        • Anonymous says:

          Jom layan….ada aku kisah?

          0

          0
        • Neeolga says:

          Jom layan ni….ada aku kesah?

          0

          0
        • K.A.A says:

          nampak sgt si johan main2 kan si lana ni..

          0

          0
        • red says:

          to lana, carilah lelaki yang lebih baik dari mamat nie….dah la cakap pon berterabur, menyakitkan hati orang sesuka hati mak bapak dia aje…jantan gini x sesuai dibuat laki! hari ni kata A, esok kata B…cepat betul berubahnya..xde pendirian! nyampah pulak haku tengoknya

          0

          0
      • Aaron Aziz says:

        sibuk nak bercinta, kahwin teruslah..
        pastu suka ati kau lah nk mesra mcmna pun…
        harap je skolah agama…

        0

        0
        • kah! says:

          C johan ni body hormone akil baligh dia tahap lom nk mnjadi!!! Da mcam kanak2 ribena!!miangnye kejap naik kejap turun!bahaya buat laki budak ni..tengok yg ni nk..yg tu pun nk jugak..pastu eh eh xnk ah..terserla kebodohan n kebudakkan dia! Lain kali jgn buat lagi tau…MAK MARAH….kah!!

          0

          0
        • Playbuaya Darat Tak Seindah Rupa says:

          Makin lama makin meluat aku dgn Johan ni. Boikott drama Johan….

          0

          0
        • nanas says:

          johan ni ada dua karakter…satu karakter permainkan orang, satu karakter berlagak baik, kena pergi check dgn doktor ni…kalau dibiarkan bimbing terbelit diri sendiri pulak..ntah berapa ramai lg org yg dia dah tipu

          0

          0
      • patotlah johan rejek u kak lana
        ah…ce nengok, ce nengok rambut dengan kulit u kat 1st pic tu berminyak je
        euwwww…….minussss
        takpe nanti shila belikan kak lana product kulit from china ok..
        dont be sad, johan is for me, not for you…so knock it off!!!!!!

        0

        0
        • kuih tart says:

          salah ker kalau kulit Lana tanned ? kulit tanned lah lawa…dan paling penting risiko utk kena kanser kulit tu rendah. Orang putih suka tau org kulit tanned ni, eksotik katanya. Cuba tgk Miss World…kebanyakkan nya kulit tanned.

          0

          0
      • maya says:

        Aku benci dgn komen2 org yg sblm kawin google dlu bakal daughter in law msa Johan bercinta dgn Lana. balik2 suru google Lana.. skrg google balik Johan yg suci alim tu.. dia gunakan agama utk tutupkan kesalahan dia bak kata izreen azminda. sorry ye izreen tercalit pla nama u dlm komen i. Johan ko da jumpa keluarga pihak pmpuan, malah ko jatuhkan maruah seorang perempuan. N kepada kakak Johan.. ko kata family x larang bercinta tp yg johan kuarkan statement dlm akhbar tu tidak mendapat restu keluarga. Mmg la jodoh, ajal dan maut itu rahsia allah tapi, ko da lamar Lana but suddenly kuarkan statement hanya kawan biasa sahaja. No wonder Shila Amzah pun meroyan coz ko buat bnda yg sama. Now bru sy faham ayat2 Shila Amzah sbnrnya utk Johan yg mmg da nature seorang penipu. Akhirnya terbongkar jg.

        0

        0
        • fifiq says:

          tau takpe.. aku mmg dari dulu tak berkenan dengan johan
          tengok cara die jawab setiap soalan dari wartawan, aku rase dia sangat fake!
          tak payah la johan nak berlagak konon baik
          come on, memang ye Lana mungkin nampak tak baik, tapi belum tentu die tak boleh jadi yang terbaik. Hidayah Allah johan oi.. pada sesiapa je yang dia nak.
          tapi kau memang jahat la, coz tak pikir panjang kot, kau dah malukan Lana and family die..
          seriously, kau mmg bodoh la Johan…
          sorry to say, aku mmg tak baik nak cakap kau macam tu tapi
          tu yang kau buktikan sendiri.
          suke hati kau je. nak dengan orang tu, tapi bile kau tak nak kau lepas camtu.

          0

          0
      • gatal tengkok mu says:

        ada nampak bola saya tak???
        bola saya tergantung namun macam tenggelam

        0

        0
    • Wawa Zainal says:

      johann ni agak merbahaya skit,
      cakap cam keling…

      0

      0
    • adoiii laa says:

      sampai mcm nie ko buat kat org ye Johan…please laaaa, jaga sikit hati org lain sama…..jgn pentingkan diri sendiri….ingat “what goes around comes around”….ape niat ko sebenarnya ni???

      0

      0
    • aiyooooo says:

      Nak kata culture shocks yer jugak..Nak kata Psych yer jugak. Bkn nara jer pening, kami pembaca dah muntah hijau dan jingga

      Kakak komen sbb nak backups family xbersalah ke???? Eh…tetiba

      Pape pun bwk adik tu pegi check takut split personality or wengggg.
      Bkn mengata johan xbetul cuma mencegah lebih baik dr mengubati.

      0

      0
      • Kiah Mantop says:

        Jejaga kome, adik johan Hazwanasari baru abih blaja aswara…
        Adakah dia juga bakal menjejaki kepoyoan abg nya atau keplayboyaan abg nya…sama2 kita nnt kan.

        Jaga2 ada yg meghati…krik krik krikkk

        0

        0
    • anun says:

      johan ni kurang kasih sayang, kecelaruan jiwa… sebab tu die nk perhatian semua org.. bila blakon taraf sendu kena la wat publisit cam ni.baru la org pandang die..jom la kite pakat2 bagi die ni kasih syg, perhatian,dan dorongan untuk hidup yg lebih berkualiti..

      johan,
      meh sini meh, akak nk bagi kasih sayang..
      deng..deng..chomel die nih..chomel die nih..
      uucakk…uuucakk….uuucaakk..
      kaki nak??

      0

      0
    • Lola says:

      Alah alahhhh.. Ingat johan ni baik sgt kewwww.. Gi mana2 bawak k**d*m.. Jantan spesis ape cmtu.. Syukurlah lana anda terselamat!!! Dia ni kalo kawin pun blum tentu bahagia.. Player abessss… Stok2 mcm laki rita rudaini dulu

      0

      0
  2. baby says:

    bodo btl johan ni..baik ko besara je pegi tanam peria dkt kg la..nyusah kan org jek..

    0

    0
  3. Cicak Siber says:

    Pelik benar Johan nih..adoii.. first ke nih??????
    3-3=0..hahhaha

    0

    0
  4. PTUIHH says:

    Dia ni sebenarnya nak perhatian je si Johan ni. Hidup takde pendirian. Tyme nak gile kat Lana, ckpla nampak die depan Kaabah la apela. Bila putus, hilang terus Kaabah kau yee.

    Dahsyat gile la laki ni. Tak rugi pon la Lana kau putus gn dia.

    0

    0
  5. SJ2 says:

    ADOI..KAKAK JOHAN LAK KOMEN..hahaha..yg lawaknye bukan back up adik die..haha..johan2..nmpk sgt gune kn ayat xnk nmpk salah sendiri..mmg ko dasar buaya..mula2 nk..agak2 rs xbest ko buang je..pastu kate bkn jodoh…ko tu yg ngok

    0

    0
    • dena says:

      kakaknye mungkin tak.. cer g tanya si ibu tu,,,sbb selama ni die je pun yg duk update tentang ‘perasaan seorang ibu’… nasiblah datin dapat anak cenggini….kenal 3ari dah ajak org kawen…ko ingat ni drama tv? semua ibu/family pun terkejut kot… umur je tua johan ni..tp x matured aihhh…

      0

      0
  6. Anonymous says:

    usah di layan c jantan kampret ni.

    0

    0
  7. be says:

    8+2=10

    johan. johan.
    kau bajet hot sgt ke?
    kalau aku jd wartawan, 1st skali soklan yg aku akan tanya, btul ke muka lana nordin yg dia nmpak dpn kaabah hari tu, ke lana lang?
    ke propa je lebih????
    kemain lg hari tu, konon-konon siap dpt petunjuk dkt Mekah lg.
    berselindung sebalik agama.
    malang siapa yg bersuamikan lelaki mcm dia ni!

    0

    0
  8. lanna says:

    bagi aku la kan..berdasarkan statement ntah betul ntah tidak kakak die ni..mungkin si johan ni krang kasih sayang agak nye..so sad…

    0

    0
  9. sepupusepapatjohan says:

    dah kenapa tetibe kakak die lak msuk paper??hok aloh..ahli kuage johan ni pun giler femes ke pe??ok,ak ase ni taktik johan ntok memastikan smue paper MESTI de kisah die..**annoyed smbil muntah**phuiiiiii

    0

    0
  10. innno says:

    Buaya darat. Lepas sorang2 dia mainkan. Muka pecah rumah je pun.

    0

    0
  11. Olaf says:

    propa jer kot….kah…kahhhh….satu family semua sama…

    0

    0
  12. rosalinda says:

    Aku dh ckp dh johan ni gler…xbetul..tah2 sewel pe mamat ni

    0

    0
  13. Anonymous says:

    ingat ye johan…hari ni ko wat lana…sok kalau ko dh tahap cinta separuh mati ngan pompuan y ko suka pas tu d tingglkn baru padan muka ko…..kami d sini semua hnya mampu tepuk tangan sahaja…

    0

    0
  14. ida says:

    haizzz…lps satu satu. bila keluarga menceritakan hal peribadi membuat keadaan bertambah rumit. Bagai tepuk air didulang percik kemuka sendiri. Diam tu lebih baik kan….
    Gendengz!

    0

    0
  15. Team Lana Nordin says:

    Dasar lelaki confuse tak tetap pendirian. Pengecut gila babas. Bajet ostad pulak. Kes dia ni start zaman Izreen Azminda dulu tu, meroyan Izreen Azminda bila Izreen ngaku kat press diorang bercinta pastu Johan berdalih. Nasib baik dah kahwin Izreen tu. Pastu ke Shila Amzah, another meroyan jugak tu. Patut chillax jela kena tinggal dengan jantan camni. Ni turn Lana Nordin. Eh mana perempuan kau nak ni? Bajet hot sangat ke cemane? As if tuhan nak dengar doa ko depan Kaabah tu kalau perangai camni.

    0

    0
    • kakicagu says:

      ko tertinggal nabila huda…. lps izreen kn dia konon bercinta ngn nabila huda…pstu bru sila hamzah hahahah

      0

      0
      • Nana says:

        Dia tggalkan Izreen sebab tergila2 kat Fasha Sandha dulu, pas tu baru ngan Nabila Huda… Nasib baik FS tak nak kat dia…hwa3…

        0

        0
  16. dodol masin says:

    da memang nawaitu na perhatian publisiti murahan… mmg mcm tu.. xkan na admit kt familu… kau kan terbaikk…. eeeee teruk siakkk .. hak hak hak tuihhhh !!!!

    0

    0
  17. mama gangnam says:

    johan….ckp serupa itu mujiburrr from pakistan….mujiburrrr pon xde ckp pusing2 belit2 last2 kne setepek kat muka sendiri…..hadoiii lawak ujung tahun 2013 btol….

    0

    0
  18. Hafiz Rahim says:

    Nampak memang salah kat johan..tapi mana tau betul2 dia buat keputusan tu sebab family.

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Tak ada yg peliknya…inilah rupa sebenarnya si buaya darat yg bertopeng kan manusia ni…akhirnya topeng tu dh tertanggal..pada org2 yg memuji dan memuja jantan ni sedarlah …hari tu ramai yg kata Johan blh dpt yg lbh baik knp pilih Lana ? Rasanya yg jahat n hipokrit tu Johan …Lana patut bersyukur si Johan tunjuk diri yg sebenar sbelum Kawin…jantan mcm ni if Kawin pun belum tentu setia…dia ingat dia blh memperbodohkan semua org…nk tglkan Lana bg alasan krn tak dpt restu fly…itu pun ramai yg percaya…if betul pentingkan fly tak ada la heboh 1 malaysia tapi fly tak dimaklumkan…lepas tu blh pula pergi jumpa fly Lana …skrg fly dia sendiri dh bocor kan sifat sebenar dia ni…ni mcm kes aidil masa nk Rita membelakangkan fly bla dh jemu semua bg alasan krn sygkan mak bapa …semua dgr kata mak bapa…sebelum tu mana perginya akal fikiran? Johan apa kata u pergi dpt kan nasihat doktor Sakit jiwa…cz otak u mcm Ada problem…hari ni ckp lain esok ckp lain…Cuba berlagak mcm dia bijakla masa bg statement tu tapi dia tak sedar lg menampakan kebodohan dia

    0

    0
    • Watcher says:

      Ala, spoil lah awak nih.
      Elok je baca komen awak tetiba ter baca tang fly, fly tuh.
      Puas fikir fly apa, kot ye buat shortform pun kasik lah org fhm sikit, nih duk fly fly.
      Fmly lah kot ye nak shortform utk family.

      0

      0
      • lola says:

        HAHAHAHHA! FLY FLY

        0

        0
        • Anonymous says:

          Bangsa lain if kta ckp silap takan ketawa kan org…Lola n watcher bangsa apa ye?fly ke fmly ke suka hati sy la…if u faham bagus n if tak tak apa…tapi knp nk ketawa kan org? Tak rasa u ber2 ni biadap ke? Ini bukan Surat rasmi I taip ikut suka I dan setahu sy bukan sy seorg menggunakan fly Utk family…dkt FBk pun ramai menggunakannya…so tak pyhla nk ketawa kan org dan Cuba berlagak bijak…

          0

          0
        • we says:

          hekeleh .. komen mcm tu pun ko nak sentap .. pastu blh lak kait kan pasal bangsa lak .. ciitt ! ak baca komen watcher pun aku tergelak la … hahahahahahahahahaha fly fly .. bukan komen ko ok .

          0

          0
  20. lily says:

    1) trbayang muka lana kat kaabah..first time aku baca, pelik giler.. ko g mekah wat ape sbnrnyer? beribadah ke ingat pmpn??
    2) nk bernikah dgn lana (lepas 3 hari jmpe) –> nk putus (lepas sebulan kenal) –> lana sbnrnye kwn biasa (lepas 3hari putus).. so all the single lady out there, LEARN THIS STEP..kalo korg nmpk je johan nk start ngorat, paham2 lah bhw beliau akn mengulangi step yg sama..
    3) kakak bg statement – johan x pernah discuss ttg lana dgn family- what the fish..

    honestly, I HATE SWEET TALKER…especially yg muka sememeh n x bape nk handsome..pastu bajet kasanova.. pffftt..

    0

    0
  21. boi says:

    –‘ touch n go . cakap tak serupa bikin pula tu .gila ka apa c johan ni . hahaha

    0

    0
  22. minah jambu merah biru says:

    kakak dia ni pon bukan Nye boleh percaya sangatttttt saje nk cover si johan supaya orang tk anggap macm2 ngan fmili johan ..pooooodah ! kenape kakak ????? skarang kiteorang nk mak si johan sendiri yg cakap ! ape2 pon yg tk setuju dlm perkara ni selalu Nye mak….pasal mak yg lebih POWER mengambil keputusan yg macm ni bapak ikot ajeeee….helo mak cik ! sila buat pengakuan sape sebenar Nye yg tk stuju dlm perkara ni ok !!!! > makcik jangan macm2 ok mak cik jangan ingat untok nk dapatkn shila balekkkk ok…..<

    0

    0
  23. gegurl says:

    ~>Johan nie mmg bermasalah, sesuai la dngn karektor botak dia dlm Juvana tuh. Syukur kpd artis2 wanita yg pernah terlibat dngn dia sblm nih, korang awal2 lg dah blah. Harap Shila Amzah pun xcair hati terima dia balik okeh. Jom kita Afundi Keluar jer si Johan nie utk pengajaran pd dia masa akan dtg… Nak jadi Artis Malaysia biar berakal bukan berangan jer lebih!… #APTB

    0

    0
  24. ms miiraa says:

    johan sje je nk popularkn diri dia sndiri. tak matang mcm budak darjah 1 ngorat kakak form 5. jenis gila talak dia ni..

    0

    0
  25. ila says:

    hey… teruknye… nak main2 ja kot Johan ni, teringt kisah member yg kena mcm ni … merana jiwa.. pas tu ada yg masuk minang terus dia terima.. tapi yg best ni part dia.. exboyfrind call seminggu sebelum akad.. siap nangis lg minta maaf sebab tinggalkn dia sampai merana jiwa.. mujur la member x termkn ayat utk terima ex kembali.. n sekarang dia sgt bahagia ngan hubby dan putri2nya…

    0

    0
  26. kak senah says:

    satu je kak senah nk cakap..ape perasaan keluarga lana bila anak mereka dipermainkan ahli kerabat dato datin ni..ape perasaan ibu lana bila anak perempuan dia di hina dan dipermainkan..think positively guys..doakaan lana terus dapat hidayah dan disayangi Allah selalu.

    0

    0
  27. JOHANMAKANTAIK says:

    geram pulak aku dgn si johan ni….ckp belit2….harapkn mulut besar tempayan je,jenis jantan suka bagi harapan kan perempuan….puihhhhpuihhhhhh…jantan tak guna

    0

    0
  28. ZEMAH says:

    RASA MACAM NAK LEMPANG JE SI JOHAN NI LAJU2…MCM BAGUS JELH DIE NI!! KAU HANAK DATO KE HAPE! JGN BAGET BAGUS SGT! EUUWW MCM HENSEM SGT JE NAK MAIN2 KAN PERASAAN PEREMPUAN TOLONG LA FAHAM!

    0

    0
  29. chi chi says:

    Jangan layan mamat poyo..ramai org ttipu ngn pesonaliti dia..tapi nampak dia xmatang dlm percintaan..mak dia kene cepat2 kawinkan anak dia ni agar tiada lagi hati yg terluka…

    0

    0
  30. ct vs kucai says:

    Mase mula2 dye keluarkan statement nak melamar lana,mmg xpercaya langsung..Ternyata johan memang pandai bermain kata..Apa2 pun mungkin ada hikmah semua ni berlaku…In Shaa ALLAH lana pasti berubah ke arah kebenaran..dan Johan masih lagi tercari2 siapa wanita yg akan dipermainkan selepas ni…beza lana dan shila ialah lana lebih bersikap matang manakala sheila lebih kebudak2kan…doa saya moga mereka berdua bertemu jodoh yang baik nanti..amin :)

    0

    0
  31. naruto says:

    hahahah..hape pun ta bule la~
    lantak korang la!

    0

    0
  32. diam says:

    bagus Lana dan keluarga biar berdiam diri.
    ada ganjaran. orang tak akan jaja cerita kita.
    cakap banyak lepas tu tak malu kena putar belit.
    tarik balek kenyataan, tak mengaku kenyataan.
    berdiam kan lebih baik.

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      helo lana ! u jangan babitkn fmili u ok…fmili u dorang tk tau ape2…ape2 persoalan u yg kena jawab ok n bukan fmili ….berdiam n buat bodoh lagi bagos !!!! lov u lanaaaaaaaa…

      0

      0
  33. damai says:

    Ini semua POYO. johan2 baik2 imej clean knp hang g cemarkan sendiri. bila dia baca nie semua apa perasaan dia or mmg dia manusia yg tak ada perasaan dan lupa yg dikatakan , kata kasar otak taruk kat kakit, kesian kesian kesian

    0

    0
  34. LanaLang says:

    i knew you were in trouble johan…..aku tk minat pun kat si lana tu,tp sbg wanita aku faham apa perasaannya bila kita menemui seseorg yg kita rasakan sesuai dan boleh membimbing kita,then…bila kita hanyut dgn harapan tu,kita ditinggalkan…toooo much hurt..!! move on Lana..buktikan anda boleh berubah dan layak dihormati…

    0

    0
  35. mimsss says:

    geli aku dengan kau ni johan

    0

    0
  36. cute says:

    Aku minat kat johan nie…tapi menyampah dengan perangai dia nie…
    suka mainkan perasaan pompuan….

    0

    0
  37. pinah says:

    kalau dah takmau habaq maii ah

    0

    0
  38. Que says:

    Kalau lah Johan ni “kad touch n go”, dah bnyk rebat dia dpt kan?
    tp dia manusia..dok main touch n go,dpt dosa jela~

    puii jantan mcm ni..

    0

    0
  39. tot says:

    tolong azan kn kat telinga kanan dan iqomat kn kat telinga kiri johan ni

    0

    0
  40. Menyampah pulak tengok mamat nih ..

    0

    0
  41. ambik to..... says:

    wei johan, ko tau ape ciri2 org munafik? ko la….! dari mula ko cebur dlm industry aku dah bleh agak dah ko mcmane….. puiiiiih…

    0

    0
  42. sweet says:

    hak ketuiihhh…muka x la hansem..mcm x betol jerk SPM dpt berapa nie..gilo..kalu nak kawan ngn lana tue wat cara yg betoiii…baru je peminat nak bg puji bebaik ngn ko..camni ko wat. untuk lana teruskan penhijrahan kerana Allah bkn kerana si muka sememeh tue..

    0

    0
  43. kasabian says:

    kakak dah turun tu.
    Bila mak kakak nak turun pulak.
    lepas tu ajak sekali ketua bahagian turun.
    ketua Jkkkk semua.

    pinggan tak retak nasi tak dingin
    kalau tak hendak, cakap tak hingin,
    ni cakap tak serupa bikin…
    buat orang peninggggggg…

    0

    0
  44. peeeiiii says:

    tu la trend skrg…mak bapak belum kenal atau pinang..dah bgth satu dunia nak kahwin bagai….xjadi jual nama mak bapak tak restu la apa la….

    0

    0
  45. pelikss says:

    kadang2 pelik ngan johan ni kemain islamik, keluarga konon islamik, tapi mak johan tu aku tgk xde pon pakai tudung , pakai serkup kepala nampak leher..
    so ade haty nak judge org?? hurm.. kecian lana

    0

    0
    • Diamond says:

      Pelikss,

      Johan tu yang konon kononnya islamik. Keluarga dia don’t think so. Maaf, saya tak kenal keluarga beliau secara peribadi tetapi melalui gambar kat IG Johan dan mak dia, tak lah islamik. Johan’s sister tak pakai tudung, mak Johan pakai tudung pun ala kadar je.

      So Johan, jika awak jujur hendak memperisterikan seorang in the future, dengan niat untuk membimbing dia, saya doakan awak bimbing ahli keluarga awak sekaligus.

      0

      0
  46. zm says:

    Mgkin johan bkn jodoh terbaik utk lana..mgkin hikmah disebalik ape yg berlaku ni, Allah nk bg lana jodoh yg lebih baik lagi dari johan..johan mmg bkn jodoh yg terbaik..prangai lelaki cam gtu x lyk dijadikan [email protected]

    0

    0
  47. jijah says:

    jantan ni takut komitmen ja benonya… dh brp org pn jd cenggini gak… tertunggu² apa la pengakhirannya +sape la mangsa seterusnya…

    0

    0
    • Anonymous says:

      jantan loser memang mcm tuh…putar belit fakta kuat sangat…penipu punyer org…lepas tu pura2 alim taik kucing utk perbodohkan org , menyampah giler ok !

      0

      0
  48. kak wok says:

    kalau dalam ig tak sudah dengan sobat-sobatnya…meh sini aku sebat ko!! aku da kata dia ni ada wayar putus…

    0

    0
  49. Anonymous says:

    Tak salah kakak Johan bersuara sebab Johan telah memberi alasan untuk putus dengan Lana kerana tidak mendapat restu dari ibu bapa. Sedangkan keluarga Johan sendiri tidak tidak tahu perkembangan Johan dan Lana. Tentu la ibu bapa dan keluarga Johan terasa hati apabila secara tidak langsung dikutuk dilaman sosial.

    Johan sepatutnya sudah matang dalam menangani isu2 . Mudah sangat jatuh cinta, cepat meluahkan perasaan cinta dan cepat melamar pompuan yang baru dikenali tanpa berbincang dengan keluarga. Dia buat macam beli barang kat kedai. Suka je terus beli. So…pompuan2 diluar sana, lepas ni jika Johan melamar dan luahkan perasaan cinta, berhati2 la.

    0

    0
  50. dianza says:

    johan ni jenis yg xde keyakinan dlm membuat keputusan…prinsip goyah..dulu bkn kemain yakin lg yg lana tu jodoh dy…huh.. keyakinan berasaskan nafsu je!

    0

    0
  51. Anonymous says:

    xpe la Lana n pmpuan2 yg kna tingal Johan ni..kurang2 x la merasa ‘playboy itu suami aku..’ pasrah n redha je la k..

    0

    0
  52. Khayalan says:

    Johan, kakak serta Family Johan serta lelaki2 dlm dunia ni..:

    [6 Pesanan Ustaz Azhar Idrus istimewa untuk lelaki]

    Jangan pikat wanita kalau anda tak bersedia cintakan dia.

    Jangan buat wanita tu jatuh cinta kalau anda tak cintakan dia.

    Jangan memberi wanita harapan kalau anda tidak pasti.

    Jangan sakitkan hati wanita kalau anda tiada hati untuknya.

    Jangan mainkan perasaan wanita kalau anda tiada perasaan untuknya.

    HARAM jika jadikan wanita itu kekasih tetapi tiada niat untuk nikahinya..

    0

    0
  53. sweety says:

    smua ini poyooo…

    0

    0
  54. mama Ema says:

    “JOHAN KAKI CHONG!!!!” <– kata urang serawak…

    0

    0
  55. kahkahkah... says:

    Ketagih plk nak baca komen2 kt blog ni…kdg2 buat aku gelak guling2 ceria hidup ini.

    0

    0
  56. Anonymous says:

    La, kenapa Lana dah jatuh cinta ngan Johan ke? kalau tidak, x da masalah, Lana teruskan hidup spt yg sudah atau berubah ke jalan Allah kerana Allah.

    0

    0
  57. Punggung mak gatal says:

    Begini aje la JOHAN .. Tak payah la cakap ape lagi
    Blakang rumah tu ada Sabun PEB ,SABUN LAKS ,SABUN cap BUNGA pun ada ., kau goyang aje la puas puas lagi baik ..
    Dari kau banyak bercerita propa lagi..

    0

    0
  58. bini torres no 2 says:

    kesiannya.. tkpe la. meh johan kt saye, walaupun i dah kahwin dgn torres. tkpe.. i ceraikan. MEMANG TAK LA!!! torres berjuta, kau sen huhuhu. cite dia gua dah gila haha xD tke care johan

    0

    0
  59. bini torres no 2 says:

    What??! Dah breakup??! kenapa? mengapa? zzzzzzzzzz… layan epl jom kwn2. chelsea menang malam td dgn swansea wlupun mourinho kaki saiko.. hahahaha xD

    0

    0
  60. Suka baca org2 komen says:

    Terlalu moden…bincang ler elok2..hadap muka ahli keluarga n bincang gtaw kt johan or johan cerita kt fmly…takat kt whatsapp mmg xjd..

    0

    0
  61. JohantakJohan says:

    sian Johan..muda2 dh gile..puiiii!

    0

    0
  62. mieowww says:

    orang asik puja dia sbb aritu kata sekolah agama..hafaz Al-Quran tu sbb orang minat..tapi based on experience..mmg mak ayah akan anta anak2 yg liar belajar agama sbb dah xleh nk jaga n kontrol..bila kuar tv cakap la dia belajar agama semua pdhl di paksa keluarga..

    0

    0
  63. cikmama says:

    Ni bukan cinta tapi nafsu.Ko tak tau yang dikatakan cinta.Ko tak pernah rasa sakitnya dikecewakan.Tunggu je time ko nanti.baru tau langit tinggi ke rendah.Be a man la..jangan suka2 bagi harapan yang ko sendiri tak mau tanggung.

    0

    0
  64. kachanggg~~ says:

    bce komen korg kte si johan ni kasanova,trigt plak..bkn ke dlm mv stacy lgu kasanova tuh,die la kasanovanye??hahaha..pastu last2 kne bom ngn stacy XD
    BTW mmg x ptut la johan ni..tinggalkn pompuan cmtu je..hrmmm

    0

    0
  65. 123 says:

    takpayah cinta2..nak kawin..kawin. taknak dah! berdrama lah pulak..

    0

    0
  66. nuru says:

    Engkorang adik-beradik anak beranak satu keturunan semua boleh sama-sama terjun ke saluran pembentungan.

    0

    0
  67. popo says:

    Aku rasa masa ni kite perlukan abang ZUBIR ALI..die je la bleh kasi mamat sengal ni wake up call..
    Kasi jerit munafik skit kt telinga JOHAN

    0

    0
  68. KT Pari says:

    Ala…..bagi aku keluarga halang ke tak halang ke, kalau nak nak seribu daya. Kalau dah tak nak seribu dalih. Berlambak je yg kawin tanpa restu keluarga. Bertahan ke tidak satu2 perkawinan tu bukan kerana ade restu or tidak pun. Semua yg bercerai tu kerana takde restu keluarga ke? Ramai je yg wat nikah kawin sikit punya grand dgn restu keluarga tapi tak kekal jgk. Kekal ke tidak tu tuhan yg tentukan, panjang pendek jodoh seseorg. Kawan baik aku mak and ayah dia kawin tanpa restu keluarga and dia org bawak diri duduk negeri lain tak balek2, tapi kekal je sampai skrg. Dah beranak cucu pun.

    0

    0
  69. khai87 says:

    Bermula dengan izreen azminda,nabila huda,shila amzah,lana nodin,dan……………

    0

    0
  70. Haktuih says:

    SORRY TO SAY. ORG ALIM YG MASUK SEKOLAH PONDOK N HAFAL QURAN, N MENDALAMI ILMU AGAMA XKAN JADI PELAKON/MENCEBURI BIDANG SENI SECARA AKTIF. BERFOTO SHOOT DGN PEREMPUAN BAGAI. MAKA..JOHAN NI HANYALAH POYO BAHLOL.

    0

    0
  71. typicalmalaysian says:

    Ni lah typical rakyat malaysia.org tgh sibuk pening kepala dgn masalah ekonomi global.korg kat sini duk komen maki hamun sibuk dgn kehidupan retis bimboy yg memang xde kesudahannya.kan dr muhaya dah pesan,daripada buang masa layan internet ni baikla korg jual sambal tumis online ke ape ke.bodoh x boleh diajar.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ye setuju, blog ni mcm jadi medan umpatan dan kejian. Dulu bukan main lagi puji melambung Johan bila nak kawin dgn Lana. sekrg maki hamun, mcm tak bole terima kenyataan aje pembaca blog ni…….mesti ramai la tu dislike…..

      0

      0
  72. tiptop meletop says:

    Alahai johan johan. Harap nama je johan tapi tak johan ponn.. Macam takde pendirian langsung. Kesian pulak aku dengan si lana tu.. Tak pasal2 dia yg kena tempias ketamakan kau dengan “publisiti” murahan. Nmpak sangat kau nak terkenal dgn publisiti yg entah ape ape tuhh.. memang aku tak kenal si johan ni pernah berlakon “juvana”. Tapi bila gossip ni tersebar baru aku perasan akan wujudnya pelakon sorang ni. Mudahan dilimpahkan keberkatan hidup. Sudah2 lah nak hampakan harapan permpuan. Kalau taknak katakan jelah sejujurnyaa. Kesian pulak aku dgn si lana. Apa pun semoga lana nordin meneruskan penghijrahan. Semoga segala yg terjadi ini ada hikmahnya.

    0

    0
  73. LOHALOHA says:

    alahai jantannn, mula2 ko bg stmnt nak berlakon sebb nak berdakwah once masyarakat pertikaikan sbb ko sekolah pondok dulu pon dah membuatkan aku rase ko ni memng syaitonnn, mane de islam menghalalkan yg haram walau niat ko 2 berdakwah, pegang2 pompuan utk berdakwah, choiii, hah sekarang ni ko gune juga alasan agama untuk puaskan napsu syaitonnnn ko tu, hak puihhhhhhh!!!!!

    0

    0
  74. Betul ke says:

    Eh betul ke JLOHAN tu terbayang kan muka LANA pat kaabah?

    Dia buat ibadah terbayangkan muka pompuan ..

    0

    0
  75. izat says:

    eleh kat sini bagitaulah tak menghalang..tapi kat rumah agaknya dah merempan tarik muka rasanya…huhu

    0

    0
  76. akutakisah says:

    Johan ,awatlah hang suka mempermainkan perasaan pompuan-pompuan ? Yang pompuan-pompuan lain di luar sana tu, terutamanya artis berfikirlah berkali-kali sebelum tergoda dengan mamat ni…… Why bother 3x.

    0

    0
  77. anon says:

    Hai, beratlah sape yg jadi isteri johan nanti. Kejap2 jatuh cinta dgn org ni, kejap2 jatuh cinta dgn org tu. Makan hati lah bini dia nanti. Org mcm ni tak boleh kawin sb cepat sangat berubah hati…

    0

    0
  78. dina says:

    Lana ni baik walaupun sexy….nasib baik x jadi kahwin dgn Johan.
    Kepada wanita2 yang masih single ..jadikan ini satu pengajaran.
    1. Jgn cepat percaya kan lelaki terutama yang berlagak alim.
    2. Lelaki tak serius selagi tak bawak jumpa family dia.
    3. Ambiklah masa yang cukup utk kenal seseorang lelaki itu.
    4. Kenallah jugak dgn siapa dia berkawan.
    5. Jauhi dari melakukan maksiat…..buang masa n rugi jer tanggung dosa sendiri.

    0

    0
  79. Meh aku nak sangku mamat ni kat tiang… Macam b***h jer… macam memalukan je> KETAHIAN apakah ini

    0

    0
  80. […] Kami Tak Halang Johan & Lana Bercinta – Kakak Johan As’ari (125) […]

    0

    0
  81. […] Kami Tak Halang Johan & Lana Bercinta – Kakak Johan As’ari (126) […]

    0

    0
  82. […] Kami Tak Halang Johan & Lana Bercinta – Kakak Johan As’ari (127) […]

    0

    0
  83. […] Kami Tak Halang Johan & Lana Bercinta – Kakak Johan As’ari (128) […]

    0

    0