Written by AbangNara | July 23rd, 2012

Adakah ini detik yang paling sesuai untuk menggunakan istilah “friendzoned” kepada Johan As’ari? Selepas meluahkan kata-kata puitis, romantis, jiwang karatis kepada Nabila Huda menerusi Twitter, Nabila berkata kepada Media Hiburan yang mereka berdua saling menyayangi sebagai kawan baik.

johan as'ari nabila huda

Abang Nara membaca ayat puitis Johan As’ari yang ditulis kepada Nabila Huda dan memang jiwa gila tahap impak maksima level Asian 99999. Kalau Johan bagi ayat nie kat awek lain, confirm dah cair 100% dah. Antara ayat yang digunakan ialah:-
johan as'ari nabila huda
johan as'ari nabila huda
johan as'ari nabila huda
johan as'ari nabila huda
johan as'ari nabila huda

Jawapan yang diberikan oleh Nabila Huda pula ialah:-

Baru pagi tadi saya membacanya dan saya terkejut sangat. Apa yang ditulisnya bermaksud dia ikhlas pada saya kerana dia tahu saya juga ikhlas dengannya. Apa yang ditulisnya juga, itulah yang berlaku antara kami. Dia memang sayangkan saya dan kami saling menyayangi sebagai seorang kawan yang baik. Saya bersyukur kerana dia menghargai saya. Saya banyak mengajar dan berkongsi banyak perkara dengannya. Susah nak ungkap tentang perhubungan kami. Saya hanya ikut ketentuan atau dalam erti kata lain ‘just go with the flow’. Doakan sahaja hubungan kami menjadi.

Diharap Johan As’ari dapat keluar daripada “friendzoned” dan berjaya mencuri hati Nabila Huda dengan ayat yang lebih power selepas ini. Berusahalah lagi bro. Usaha itu tangga kejayaan. Jangan putus asa. Good luck and all the best.

baju t shirt beautifulnara

P.S: Dapatkan T-Shirt ekslusif BeautifulNara dengan harga RM25 sahaja. Hantarkan email ke [email protected] untuk tempahan. Hanya tinggal beberapa helai sahaja sebelum stok habis.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

92 responses to Kami Saling Menyayangi Sebagai Kawan Baik – Nabila Huda Kepada Johan As’ari

  1. ababil says:

    eh nara..ko ni bulan2 romadhon yg mulia ni pn ko nk gosip2 erk..pastu ayat saje nk api2 kn lg..ingat dosa nara oiiiiiiiii!!

    0

    0
  2. gelak guling says:

    bang botak. inilah balasan hang buat kat izreen dulu..
    what goes around comes around…

    0

    0
  3. Sshh says:

    meluat n menyampah la…

    0

    0
  4. SALAMIAH HASSSAAANNN says:

    y nabila huda?

    0

    0
  5. Rooney says:

    Dah puas barai membaraikan masing masing, lagi nak cakap sayang je ke?

    Nabila ni dah rosak kan si Johan As’ari.

    Johan As’ari ni dulu, budak sekolah pondok OK.

    Bapak borek anak rintek.

    Neraka lah tempat kau!

    0

    0
    • Anonymous says:

      erkk nabila rosakkan si johan???? nabila yg jantan ke dlm citer ni?? ehhh nape kali ni ko x kata nabila buat mcm tu sbb die tempah tiket ke syurga, die berkorban sbb nak masuk syurga. lain ehh dr istilah ko?? ahahah

      0

      0
    • Anonymous says:

      U all Akak Rooney ni bila bulan Ramadhan dia memanglah camni…alim.. setan dia dah kena ikat.. bagilah kesempatan kat dia nak insaf walaupun sedikit kan???? dia ni kan lalang…. tak gitu u all????

      0

      0
  6. Nana tanjung says:

    Akhirnya dari mengaku hanya kwn akhirnya Johan tak dpt menyembunyi perasaan pd nabila lagi…Nabila tu cover je kut. Takkan nak kata saya pon mencintai Johan sepenuh hati jgk…msm x sesuaile plk…nama pon artiskan. Mmg kena pandai berlakon kaberina2 ni…apa2 pon selamat berpuasa ye semua

    0

    0
  7. Mak Temah Gosip says:

    Apa sangat la yang kau kejar sangat dengan mak janda ni Johan? Dah macam kes Aliff Aziz dengan Anne pulak Mak Temah tengok kome ni

    0

    0
  8. mas joko says:

    alahai johan..tak kan la ko nk ambek die jd bini kot???? jgn la jd bangang..cari la pmpuan yg smenggah skit..

    0

    0
  9. AtuK Semput Meroyan says:

    Ate Kenape nye??? Tak Sesuai Uuuu oollllssss….Nabila Barai

    0

    0
  10. Prince Noob says:

    mamat tu boleh lak kena frendzone hehehe… tula tak payah la nak jiwang2 sangat kat twitter, nak jiwa2 mesej kat dia sahaja sudah la takpayah nak kasik tau 1malaysia

    0

    0
  11. edy says:

    “BOTAK HAS BEEN FRIENDZONED!!”

    0

    0
  12. Kurus says:

    jap.. aku pon menyaksikan twitter tu pagi tu masa sahur..1 Ramd
    mmmm… tu bukan mesej KETUHANAN ke?

    0

    0
    • ro.chika says:

      mengalah denganku, xkan ktuhanan kot kurus?

      0

      0
      • Kurus says:

        okay. thanks.. ni u baca pelan2 smbil pejam2 mata n paham dulu ok..

        aku tengok yang last tu..
        “yang paling besar, dia yang selalu memaafkanku..”
        YANG PALING BESAR – tk kan maknusiak kut

        iyelah agaknya penulis tu kan puitis..(kalu tk puitis..ertinya tk berapa nk cun lah tu.. boleh improve lagi..)
        ‘mengalah’ mungkin bukan ertinya kalah..
        ‘mengalah’ mungkin bermaksud.. pengasih..
        (kalu tk pengasih aku rasa, bnyak mulut org kt sini jadi bisu kot selalu mengumpat orang…trmasuklah aku)
        pengasih = dia yang selalu memaafkan aku – yang paling besar…

        tk sesuai lah YANG PALING BESAR tu dituju kpda kekasih..
        ntah ler.. suker dia lah nk tafsir puisi dia sendiri.
        subuh2 macam tuh.. baru terjaga dari tido.. n buat deraf agaknyer..
        tk kose aku nk pikir.. ikikikki

        0

        0
    • Kurus says:

      mmmm….
      aku maybe terpengaruh dengan tweet tweet dia sebelum ini
      yang semua ke arah ke>Tuhan-an..
      bukan dia jer.. ramai artis trmasuk orang2 yg kena kutuk2 kt sini..
      kalu we all follow twit derang.. surely understand what i meant..
      aku rasa bestttt jer.. bila twit aku kna jawab n retweet… terasa mcm artis lak..
      ikkkikkiki

      0

      0
  13. saya says:

    a moment of silent for our brother that has been friendzoned!

    0

    0
  14. eyakkk nabila......puiiii says:

    nabila nie pragai , muke macam bohsia..name je sedapp……xper la klu die kawen dgn botak tue atleast botak tu dpt didik die jd pompuan soleha seperti name die gak…RUGI KALAU KAWEN DGN ORG YG SAME JAHIL 2.2 PON XKEMANE SRONOK KAT DUNIE JE LARH DPT…

    0

    0
  15. NABIL says:

    AKU GELI DOH TENGOK NABILA NIE..MUKE XDER SERI LANGSONG… NAMPAK BUSOK LUAR DLM ..

    0

    0
    • Anonymous says:

      sama la dgn muka ko, luar dlm pun busok!

      0

      0
      • cik nad cantik says:

        geli jangan tengok wahai cik nabil..awak dah wangi sngt ker nk cakap owg busuk lua dalam??? kalau x suka buka entry lain.. slmt berpuasa :)

        0

        0
      • cik nad cantik says:

        geli jangan tengok wahai cik nabil..awak dah wangi sngt ker nk cakap owg busuk lua dalam??? kalau x suka buka entry lain.. slmt berpuasa :)

        0

        0
    • Cik nad cantik says:

      awak wangi sangt ker? geli jangan tengok..buka entry lain sng cite.. slmt berpuasa. :)

      0

      0
    • Cik nad cantik says:

      awak wangi sangt ker? geli jangan tengok..buka entry lain sng cite.. slmt berpuasa. :)

      0

      0
    • Anonymous says:

      amek ko nabil…sebok nak kata org busok.

      0

      0
  16. chentalove says:

    mula2 bekwn,lma2 becintan-cintun…

    0

    0
  17. nabilalalalala~~~~~~ says:

    Semoga Johan yg cerdik bab agama ni boleh jadikan Nabila Huda secantik dan seindah namanya…bukan jadikan ape yg awak study dulu sebagai pelengkap resume je ye…

    0

    0
  18. nabila anak suhaimi says:

    elok sgt la tu..si johan ni kejutan budaya! si nabila plak betina garikkk!! astaga..

    0

    0
  19. lelaki says:

    perghhh jiwang bro..

    0

    0
  20. lelaki says:

    perghhh jiwang bro..

    0

    0
  21. sunsilk says:

    amboi korangg ayattt kemain…bulan puasa ni jgn la duk mengutukkk je kejanya…

    0

    0
  22. mala sari says:

    Obat Pelangsing Badan Fruit Plant

    Obat Pelangsing Herbal Fruit & Plant
    Obat pelangsing badan alami100% aman, obat ini terbuat dari ekstra buah-buahan seperti lemon, paktin, labu pahit, pepaya, buah luoli dan spirulina. Selain itu juga terdapat ekstra tumbuhan yang bekerja secara cepat menyerap lemak dalam tubuh antara lain, tuckahoe, kola, guttiferae plant,coleus. Anda dapat menekan nafsu makan anda, jadi produk ini sangat aman anda konsumsi dan aman bagi keluarga anda.

    Bagi anda yang mempunyai tubuh gemuk, malas melakukan diet ketat untuk mendapatkan tubuh langsing yang banyak syarat dan pantangan, malas melakukan olah raga, dan malas melakukan operasi yang menghabiskan banyak biaya. Tidak usah ragu dan khawatir, obat pelangsing ini terbuat dari komposisi buah-buahan dan tumbuhan herbal jadi aman dan tidak ada efek samping yang di timbulkan, seperti merasa mules-mules, diare terus menerus, dan jangan khawatir anda akan kembali gemuk lagi setelah tidak mengkonsumsinya lagi.

    Obat pelangsing badan dari USA ini telah terbukti dan teruji secara klinis sangat aman tanpa efek samping yang berarti, produk pelangsing ini juga telah laris di pasaran asia, eropa dan di berbagai belahan dunia, dan telah di percaya oleh banyak konsumen untuk melakukan program dietnya karena tidak banyak aturan atau pantangan untuk mengkonsumsinya.
    Khasiat produk Obat Pelangsing Badan ini:

    • Mulai bekerja sejak pertama kali di konsumsi.
    • Aman karena terbuat dari bahan-bahan herbal.
    • Tanpa olah raga, dan diet ketat.
    • Tanpa operasi yang menghabiskan banyak biaya.
    • Membakar kalori dalam tubuh dan meningkatkan energi.
    • Menimbulkan efek kenyang dan menekan nafsu makan.
    • Menjadikan tubuh anda langsing ideal.
    Cara Pemakaian Obat Pelangsing Badan ini:

    • Minum 1 capsul setelah sarapan pagi. (di anjurkan dengan air putih hangat)
    • Tetap makan pagi dan siang hari untuk menjaga metabolisme dalam tubuh, tapi konsumsi karbohidratnya bisa di kurangi.
    • Saat Mengkonsumsi obat ini mungkin anda akan merasa haus maka perbanyak minum air putih atau bisa di gantikan dengan juice.
    • Selama mengkonsumsi produk ini di anjurkan tidak mengkonsumsi produk pelangsing lain supaya terlihat hasilnya secara maksimal.
    • Bagi yang suka mengkonsumsi alkohol di anjurkan di hentikan dulu, untuk mengoptimalkan bekerjanya obat pelangsing badan ini.

    Bagi anda yang mempunyai tubuh gemuk atau gendut jangan kuatir mengkonsumsi obat ini, jaga kondisi tubuh anda dan sayangi tubuh anda.
    Minum obat pelangsing ini secara rutin selama 1 bulan berat badan anda akan langsing ideal. dan berat badan bisa turun 8-12 kg. Tidak diperuntukkan bagi wanita dibawah usia 10 tahun atau diatas 65 tahun. Tidak diperkenankan bagi wanita yg sedang hamil.

    Ket :
    – isi 30 capsule.
    – Membakar kalori dalam tubuh dan meningkatkan energi.
    – Menimbulkan efek kenyang dan menekan nafsu makan.
    – Menghancurkan lemak dalam tubuh yang menggumpal di dalam tubuh dan mengeluarkannya saat anda BAB.
    – Menjadikan tubuh anda langsing ideal tanpa kenbali gemuk.

    Aturan Pakai :
    – Minum 1 capsule Fruit & plant setelah sarapan pagi. Dianjurkan dengan air putih hangat

    Harga : Rp.170.000,-

    Beli 3 paket bonus 1paket Harga : Rp.500.000, –

    Beli 1 lusin harga : 1 .300.000
    Pemesanan untuk Produk “Obat Pelangsing Badan Fruit Plant”

    Pemesanan Via Sms Online :

    PIN BB 29652D60
    0812 8704 0019
    0821 1120 5777
    0878 1035 8444

    0

    0
  23. trah says:

    da macam nicki minaj da aku tengok si nabila huda ni..

    0

    0
  24. Asyik tengok beautiful nara jea,cuba korang try usha2 blog2 yg baru naik ni >>>>qomaron.blogspot.com

    0

    0
  25. Amy Si Pencari says:

    Alahai…kita tgh mabuk bercinta, segalanya nampak indah. Kentut busuk pun wangi, perangai buruk pun tak kesah dan sanggup beralah, merajuk sikit sanggup pujuk, mintak apa saja sanggup tunaikan walau terpaksa bergadai, cakap lemah lembut, dan macam2 lah. Tapi, bila dah sah jadi suami isteri, sendawa sikit dah cakap kurang sopan, kalau merajuk jgn citer laa memang konfem takkan pujuk, ego masing2 terus kuar, ko nak apa? pegi lah ambik sendiri, salah sikit terus tinggikan suara….kita tgklah nanti. Masing2 ada sejarahkan.

    Untuk bersikap positif, diharap anda berdua akan bertemu jodoh. Kalau duit dah cukup tu, baik nikah terus, tak payah tunggu lama2 utk mengelak melakukan maksiat & jadi fitnah masyarakat. Jika ada jodoh tu, diharap ia akan berkekalan. Amin.

    0

    0
  26. sukesuki says:

    perempuan yang baik hnya untuk lelaki yang baik.. dan lelaki yang baik hnya untuk perempuan yang baik.. dan begitulah sebalik nyer..
    fikir2kan lah dan renung2 kan lah.. :)

    0

    0
    • Anonymous says:

      yeah rite, tp define jgk baik tu mcm mana. dgr ustaz ckp, baik means Allah akan bg yg terbaik utk ko, bkn org baik2 aka ustaz2 utk ustazah2.

      0

      0
  27. Makcik Samperit says:

    3.28 AM..??. baik ko buat tahajud bro.
    Mengadu pada Tuhan supaya cepat2 jodohkan kau dengan dia. Bukan Tweet kasi kecoh satu Malaya.

    0

    0
  28. sweet32 says:

    mungkin pd nabila, berkwn lg bahagia.. lg kekal dari berkahwin.. tp jgn lupe jaga tingkah laku! ingtlah.. kite bkn org barat… cara diaorg mmng cam tu!

    0

    0
  29. lady says:

    Mmg lah tak salah nak bercinta dgn siapa pun…semua org ade masa silam tp botak oiii carilah yg sekufu & bujang…NH nie bab lakonan mmg ok tp life dia ni dah banyak kes dlu sampai skrg…tak sesuai lah nak jd “suri” & bakal “ibu” pada anak2 mcm mane?ini nak buat contoh anak2 ikut?bln puasa nie malas nak ckp pjglah buat abis pahala aku jerk botak…lu pikir lah sendiri~

    0

    0
    • Anonymous says:

      kau siapa nak menentukan org tu layak ke x jadi ibu atau isteri. kau rasa kau layak sgt ke?? sedar diri tu dulu sebelum nak hina2 org.

      0

      0
      • bobby says:

        anonymous semua org ade pendapat sendiri lah…yg kau emo sgt ni knp?ke engkau abil atau johan?haha tp pada aku mmg tak sesuailah dia org nie tak sepadan langsung maybe lg sepadan klu si anonymous tak beridentiti ni tolong carikan jodoh kot!kuang3x

        0

        0
  30. […] Adakah ini detik yang paling sesuai untuk menggunakan istilah “friendzoned” kepada Johan As’ari? Selepas meluahkan kata-kata puitis, romantis, jiwang karatis kepada Nabila Huda menerusi Twitter, Nabila berkata kepada Media Hiburan yang mereka berdua saling menyayangi sebagai kawan baik. Abang Nara … Continue reading → […]

    0

    0
  31. ........... says:

    la..dh cam x de pompuan lain jer dia ni..si nabila gak y d kejonya..kalau nk cari wat jdi wife cari la y semengah sikit..ni nabila..hai sedih btl la..

    0

    0
  32. saya ok jer! says:

    GUA RASA KAN. BOTAK DENGAN ABIL SAJE JE TWEET MACAM NI. DIA NAK TENGOK. SIAPA YANG KAKI STALKER. HAHAHAHAHA…

    0

    0
  33. saya ok jer! says:

    GUA RASA KAN. BOTAK DENGAN ABIL SAJE JE TWEET MACAM NI. DIA NAK TENGOK. SIAPA YANG KAKI STALKER. HAHAHAHAHA…

    0

    0
  34. kaki kaku says:

    sori le, teman nak kabo.. teman banyak member2 laki yg kira kawan baik gak time skulah, time blajo kt U, tapi takde la pulak dorg bertweet2 jiwang gtu kt teman. kalo dah jiwang2 gtu, dah masuk zone lain dah tu. bukan ‘kawan baik’ spt statement nabila di atas . lol

    0

    0
  35. sha says:

    geli den baco…masa tengah syok…cuba dah tak suka…tweet ayat apa pulak…

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Johan, pikir baik2. si nabila ni berlakon memang bagus.tapi life dia hancur.. ko nak ke zuriat ko macam dia.

    0

    0
  37. beta draconis says:

    kan kukatakan wangi dan harum bila dikau melopeh..

    0

    0
  38. honeywellz says:

    Neelofa, kau menghina Nabila hitam. Siapa yg jadikan dia? kalau blh semua org nak dilahirkan putih N cantek. Kamu pun nasib baik tuhan tak jadikan kamu perfect…walaupun putih tapi mata bengkak N kaki pendek. Agaknya kalau mata kamu cantek mcm bintang Bollywood dan tinggi lampai mcm Nasha sure kamu mendabik dada. And as Johan dgn Nabila, biarlah dia org. Masyarakat kita ni selalu tak blh terima bila org bujang bercouple dgn janda. Pulak tu Nabila kan muda lagi, bkn nya janda tua. Tapi bila anak dara dgn duda tua berkerepok blh pulak diterima. Nilah yg dikatakan double standard. Yg hairan tu org2 perempuan sendiri yg mengutuk. Tulah malangnya menjadi perempuan atas dunia ni. Since Johan tu pernah sek pondok, hrp2 dia blh guide Nabila dari segi agama. Tapi sesekali pikir kalau Johan ni baik taklah dia jadi artis, berlakon berpegang2 dgn perempuan. Ini cume pendapat aku…takyah lah mengada2 nk counter attack aku pulak. Masing2 berhak mengeluarkan pendapat……

    0

    0
  39. x3no says:

    this guy just got friendzoned, and he proud of it.

    0

    0