Kami Memohon Maaf Atas Kesilapan Tailor Kami, Semua Refund Telah Diselesaikan. – Minaz

Trending

Kami Memohon Maaf Atas Kesilapan Tailor Kami, Semua Refund Telah Diselesaikan. – Minaz

Beberapa hari lalu, timbul isi di media sosial apabila satu jenama fashion Minaz gagal menyiapkan tempahan baju Raya untuk pelanggan.

Advertisement

Isu tersebut sebenarnya tidak lah serious seperti yang disebarkan media media maya. Menurut wakil Minaz, semua tempah yang ditempah telah dihantar kepada semua pelanggan, cuma item yg bermasalah oleh tailor sahaja yang tidak dapat dihantar.

Refund untuk barangan yang gagal disiapkan juga telah diselesaikan oleh pihak mereka.

Pihak Minaz telah statement memohon maaf 2 hari lalu, namun kemarin ada pihak yang cuba menuduh pihak Minaz sebagai tidak professional dalam mengendalikan isu barangan yang tidak sempat disiapkan. \

Isu ini bukan teruk kalau dilihat. Semua order yang ditempah sebelum Ramadhan berjaya disiapkan, cuma order yang ditempah lewat yang mempunyai masalah sahaja yang delay. Macam kau order dengan tukang jahit la, janji sebelum raya siap. Last last pagi raya jugak kau kena ambil. Ada sesetengah tailor tu, bila nak ambil baju je dia terus hilang.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

1 Comment

  1. Nadia

    June 26, 2017 at 6:53 am

    Tapi sampai sekarNg saya tak receive any refund dri pihakh minaz.. very disappointed

Loading...