Written by Bella | August 16th, 2018

Pasangan ideal Mizz Nina dan Noh Salleh sering dijadikan contoh buat pasangan lain diluar sana. Mereka sangat tenang melayari kehidupan rumah tangga meskipun tidak memiliki cahaya mata lagi.

Sudah tujuh tahun berkahwin, Mizz Nina meluahkan rasa syukur perkahwinan yang dibina masih lagi bahagia.

Alhamdulillah, rumah tangga kami bahagia dan saya bersyukur dengan kehidupan dikecapi ketika ini. Cuma saya dan suami belum ada rezeki lagi mendapat cahaya mata. Suami dan ahli keluarga memahami. Pada peringkat awal perkahwinan, saya berasa sedih bila ditanya soal anak tetapi saya percaya semua ini ada hikmahnya.

Mereka berdua tidak pernah berputus asa untuk mendapatkan cahaya mata dan pernah mencuba kaedah rawatan IVF ataupun lebih dikenali sebagai bayi tabung sebelum ini. Kami doakan agar hasrat Mizz Nina dan Noh untuk bergelar ibu dan bapa akan tercapai juga satu hari nanti. InshaAllah.

Sumber Berita : Harian Metro

53 responses to Kami Masih Bahagia Dan Tidak Pernah Putus Asa Timang Cahaya Mata – Mizz Nina

  1. wekkkkkkk says:

    Ya Allah, berilah mereka 1 anak cukuplah, penyeri rumahtangga.

    125

    0
    • Anonymous says:

      aamiin…aamiin…aamiin…

      39

      0
      • siti kassim fans says:

        mohon jangan minta bantuan khidmat kapir lahanat untuk melahirkan zuriat. lebih baik tak beranak dari termakan budi kapir. nanti keturunan awak dihina mcm siti kassim.

        0

        30
        • Anonymous says:

          apa ko merepek ni lahanat, ko tahu ke netizen atas tu beragama apa. Ko yg kafir sebenarnya.
          Doa2 yg baik pun kena kecam..mamposlah lo” .
          .tagline siti kassim fans..time 11.56am

          4

          2
    • Anonymous says:

      aamiin.. tq for d gud doa

      14

      0
    • Ustaz Texas Chicken says:

      Dosa2 yg terdahulu, maka Allah melaknati mereka dengan tidak memberi zuriat. Inilah balasan pada yg cukup padu walaupun masih hidup. Tetapi kalau kaut semangat dan nak jugak zuriat maka berilah peluang kepada si suami kawen lagi sekor. Ini adalah kehendak Dia….hahahaha Poligami adalha jawapannye

      0

      137
      • ihatestupid says:

        stupidest comment! siapa kita nak judge n ketentuan Allah?

        32

        0
        • besaq kepala says:

          Kebanyakan ustaz2 kat m’sia kan macam ni, semua musibah adalah balasan dari tuhan kerana buat dosa. Islam melayu kan suka judge orang, terima saja comment tu. pasai tu lebih mulia jadi siti kassim daripada ikut ustaz2 yg menyemak hidup orang ramai

          1

          8
      • Anonymous says:

        abis macam mana bagi pasangan yg alim tapi Allah x bagi jugak zuriat?. Tu Allah laknat juga ka? Bangang sgt ayat hang ni haiihhh..Ni semua ujian Allah dan setiap ujian tu ada hikmahnya. Apa punya pemikiran la hang ni

        31

        0
        • wekkkkkkk says:

          satu je nk ckp..” masa waktu remaja dulu2 jgn ambil sebrg pil2 cegah hamil..ini boleh memandulkan juga.

          ..mcm kisah org kpg wekk..lepas nikah anak dia, mak dia suruh makan mcm2 ubat tradisonal/moden…konon nk NNTI DULU, NK ENJOY DULU..LAST2 DH LEBIH 10 TAHUN TAK JUGA HAMIL..LAST2 ENJOY TERUS..nk salahkan sapa ni.

          …jadi jgn amalkan makn apa2 ubat selagi yg pertama x dpt.
          ok..
          just kongsi citer, jgn marah..the true story

          0

          24
        • Anonymous says:

          aku dulu pas skola ‘tpakse’ makan pill perancang atas nasihat doc sbb masalah jerawat yg sgt teruk.pill tu utk stablkn hormon. aku amalkan smp muke da helok, aku stop mkn pastu trs kawen. sebulan pastu aku ngandung. alhamdulillah. kalau da name rezeki, bile allah nk bg, die akan bagi. walaupon ko xde laki (ibu nasi isa).

          25

          0
      • bengangjeaku says:

        ya allah terkedu aku baca komen ni. serius la wei ko boleh sampai hati komen macam ni. tak boleh ke tak perlu komen apa apa?

        5

        1
      • mokcik says:

        nak comment tuuu jgn suka suka sgt. nanti terkena dkt diri sendiri baru tau. tak kena kt diri sndri kena kat keturunan ke mak sendiri ke atau adik beradik. beringatlah, jgn comment semata utk like saja ye ustaz texas chicken. nnt dh kena menyesal hidup. hehehehe

        6

        0
      • Allahakbar......T_T says:

        Terkedu saya baca ,walau tak tuju ke saya, tapi tetap terasa dgn komen ni. saya antara yg masih belum punya zuriat..dah 10thn kahwin, tp Allah masih belum beri izin. sampainya hati awak cakap macam tu..kalau lah awak tau bertapa struggle nya kami dalam nak merasa ada seorang anak….TT_TT. sambil type ni..mengalir air mata. jangan suka jatuh hukum pada org lain..walau cuma sekadar seronok2 tekan keyboard..kadang kelancangan kita buat ramai hati kecewa..malaikat catat semua tu..saya doakan moga awak tak merangkak cari kami dekat akhirat nanti.

        41

        0
        • yg mengharap says:

          T.T… sabar lah.. kita senasib…
          dulu2 memang sedih…la ni pikir + aje…
          sy cakap ngan suami, mungkin kita belum boleh jadi ibu bapa yg baik
          klu ada anak…. kena redho dgn ketentuan Nya…

          15

          0
        • brunes says:

          semoga dikurniakan rezeki yang luas hamba Allah

          10

          0
        • sara says:

          Saya pun dah 9 tahun menunggu, da lali dengan komen negatif, terus percaya Allah itu maha baik.

          14

          0
        • Anonymous says:

          sy doakan semoga kawan2 dikurniakan zuriat 1 hari nanti. ingat kawan2, xde anak merupakan ujian. bile ade anak2 pon sebenrnye ujian jugak utk mak bapak. nk tgk sejauh mane sabar n amanah nye kite dalam menjalan kan tanggungjawap. salah didik, neraka tempat sy nanti. doakan semoga sy berjaya mendidik anak2 sy menjadi insan yg soleh.

          16

          0
      • Anonymous says:

        Jangan merepek. Kalau mcm tu, semua org tak ada zuriat la sebab semua org pernah buat dosa.

        5

        0
      • Anonymous says:

        Bodoh bahalol banyak makan chicken shit @ ustaz Texas Chicken!!! Otak poligamy… berapa banyak pun pompuan tak betul yang beranak penak apa kau cakap ni tolol!!!

        1

        0
      • Ustaz Texas Chicken Is Anak Sundal says:

        Cakap sebijik macam Ustaz PAS. Pegi mampos lah ko anak beranak sundal.

        1

        2
      • melati says:

        Ustaz Texas Chicken..August 16, 2018 at 11:15 am …cuba periksa DNA ko mesti tak sama …byk sgt mak ko tidor dgn Lelaki..!!! tak caya tanya mak ko..!!!

        0

        0
    • Anonymous says:

      Amin. Masa memula aku kenal Mz Nina ni, dalam hati, pompuan ni semua perfect sbb kaya. Kalau dia muslimah lg perfect. Sape sangka sekelip mata Allah jadikan dia muslimah sejati. Mmg untung sgt.

      11

      -1
    • WickEd says:

      Aamin atas [email protected] Kesian semoga dapat anak…takpe sabar ada orang sampai 10tahun. Yang penting bahagia…

      0

      0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      tk payah la nak ada anak.. kan bagos idop ngan laki bini aje leh enjoy nak kesana kemari ..lagi pon umur ms nina skarang dh brape? jangan di fikirkn sangat soal anak Allah akan kurnia kan apebila tiba masa nye nanti..

      1

      0
  2. kreuk says:

    InsyaAllah satu hari nanti.
    Yang penting kena ada satu sama lain, enjoy and spent time sama-sama baru tak rasa sunyi sangat. all the best guys.

    8

    0
  3. Anon says:

    Mungkin Allah mahu mereka berbakti cara lain, dgn menjaga amanah Allah yg tidak dihargai?

    6

    0
  4. ezze says:

    insyaALLAH mesti ada sesuatu yg indah ALLAH sediakan untuk korang noh dan nina.. ;)

    9

    -1
  5. nok gebuzzz says:

    Inn shaa allah..pasti ada suati hari nnty,ini dugaan kecil Allah beri tok pasangan yg benar2 ingin penghijrahan…Allah nak lihat hambanyer tidak berputus asa….saya doakan urusan kalian dipermudahkan.

    9

    0
  6. peratijangantakperati says:

    Insha Allah…pasti akn ada kehadiran cahaya mata..
    Ikhtiar-doa-sabar..

    Janji Allah itu pasti…

    Marilah kita berdoa pada Allah, supaya Nina & Noh dikurniakan cahaya mata.amin :)

    8

    0
  7. Mira says:

    Semoga Allah kurniakan cahayamata buat Noh dan Nina. Aminn. Satu cukuplah, buat penceria rumahtangga, penenang hati mereka, mengubat kesedihan mereka lepas bertahun2 mencuba. Tapi kalau dapat lebih syukur. :)

    7

    0
  8. ihatestupid says:

    stupidest comment! siapa kita nak judge n ketentuan Allah?

    2

    0
  9. Hamba Allah says:

    semoga Allah mengurniakan cahaya mata yg comel kepada noh dan nina.. aminn…

    6

    0
  10. aku suka kau says:

    nenek umo 60 pun dpt lahirkan anak ….umo muda lagi …terus berdoa dan selalu buat tiap2 malam …semoga murah rezeki dan mengandung

    1

    0
  11. shopia lorren says:

    Sabar itu penentu Iman,Allah uji kamu dgn tahap Iman kamu yg mmg kental.,percayalah Allah uji mengikut kemampuan umatnya..percaya pd doa..berdoa agar dikurniakn anak tanpa putus asa DOA itu senjata mustajab bagi org2 mukmin. Redha n ikhlaskn hati dgn hidup ini..yg penting Kita hidup dlm redha allah..Aamiin YRA

    1

    0
  12. Hurmmm says:

    I know exactly how u feel. Setiap kali berkumpul especially belah suami, mesti tanya dah ada isi ke blm. Tp tak rasa marah pun dgn soalan tu sbb dorang mana tau aku sakit. Kang klau nk explain pjg plk cite dia, nk kena cita pasal autoimmune disease effect my kidney n then kena chemo, sampai sekarang mkn ubat suppress immune. Doctor tak bg mengandung lagi sbb anak dgn mak boleh mati. Pernah cuba explain mcm ni, end up org layan kita mcm kita nk nazak dah. Aku tak marah dgn org tanya tp marah dgn diri sendiri. Kerja tak boleh, mengandung tak boleh, stress tak boleh. Kena cahaya matahari pun tak boleh. I feel useless..

    9

    0
  13. missy says:

    org yg baik inshaa Allah akan diberi kebaikan hingga ke jannah..miss nina..tq for helping my family..we will always pray for the happiness dunia akhirat..dont ever give up!

    6

    0
  14. Anonymous says:

    Haiyee..tiap2 mlm…x ada period ke bini..ishishish..
    Dr ada ckp..seks tidak boleh selalu sgt…bykkn mmbaca.

    0

    4
  15. wekkkkkkk says:

    ” Dosa2 yg terdahulu, maka Allah melaknati mereka dengan tidak memberi zuriat. Inilah balasan pada yg cukup padu walaupun masih hidup. “.

    ..ayat ini ada juga betulnya..kata Ustaz Texas Chicken..”

    setiap manusia x lepas dri mmbuat dosa. Hanya diri sendiri shj yg tahu apa perbuatan dimasa lampau. Manalah tahukan, di awal perkenalan, terlanjur, maka buanglah “semua janin yg terjadi” sbb belum menikah.
    Dosa brtmbah2 hari ke hari, sampailah tiba masa nk nikah dn nk cahayamata, maka Allah tidak merestui.

    (Bukan tujukan ayat ini pada Noh dan Mizz)..tapi ini kisah manusia.

    Kekadang bkn alasan tu juga, ada juga Allah x bagi sbb kerana mulut2 lancang manusia mengata itu dn ini.
    Last2 melekat pada keturunan.

    0

    0
  16. Tawakkal says:

    saya 12 tahun berkahwin..baru ni Allah berikan rezeki dan disahkan hamil..saya.di duga dengan operation cyist 2x, di duga iui 4 x tetapi tidak berhasil..Orang luar tidak tahu usaha apa yang kami lakukan..sebut sahaja kaedah moden,doc pakar,jamu,urut atau apa je ikhtiar,kami lakukan.orang luar dr kata-kata anda lebih menghiris daripada pisau. Diam jangan pandai nak kata tu dari dosa silam atau tu kerana merancang..kerana ramai diluar sini yg kehidupannya lebih baik dari anda tetapi diuji dengan ketiadaan zuriat..Saya mendoakan yg belum mempunyai cahayamata,segera diberikan zuriat.Jangan berhenti berdoa atau mendengar komen mak bawang..yang penting anda & pasangan anda tahu itu semua ujian dari Allah..dan perlu redha. mungkin bkn hari ini,esok lusa giliran anda punyai cahayamata..

    6

    0
  17. wekkkkkkk says:

    ” Dosa2 yg terdahulu, maka Allah melaknati mereka dengan tidak memberi zuriat. Inilah balasan pada yg cukup padu walaupun masih hidup”.

    apa yg Ustaz Texas Chicken tu ckp..ayat di atas, wek setuju,
    sbb kita ni semua manusia, mesti ada sejarah hitm dlm perkenalan, terlanjur dh berkali2, buang dh berkali2, maka bila dh smapai mahu anak sbb dh menikah, maka Allah sudah murka..mmg ada balasan di situ. Ingatlah pada dosa2 yg lepas.

    Tetapi ayat suruh berpoligami tu, sgt sensitif, adakah bila sudah berpoligami boleh juga dpt zuriat.

    0

    10
  18. nur says:

    janganlah dikenang akan masa lalu dia, siapalah kita untuk terus menghukum dan menghakimi akan ketentuan Allah kepada hidup mereka. doakan yang baik2 cukuplah, jangan terlalu taksub mencari dosa orang lain, sedangkan diri sendiri dalam diam tak diam pun mempunyai dosa. kita bukanlah manusia sempurna. muhasabah diri.

    2

    0
  19. Anonymous says:

    Jgn putus asa… adik saya 8 tahun x ada sekarang ada 2 orang sdh… boleh buat Ivf dan byk lagi kaedah

    1

    0
  20. jangan berhenti berharap says:

    jangan pernah berputus asa…saya dah 12 tahu, baru hamil… dugaan datang dari pelbagai bentuk… pada yg tak merasai, lebih baik anda diam… anda tidak tahu sebanyak mana usaha kami lakukan, seperit mana menelan tohmahan dan umpatan orang. Jika tidak tahu nak berkata baik,lebih bagus anda diam..kerana kata-kata anda cuma melukakan hati orang dan boleh buat stress…dan ada yg menyebabkan kehancuran rumah tangga gara-gara mulut orang. Tak dikurniakan baby bukan kerana dosa,atau merancang..tetapi Allah memberi masa untuk mengasah iman..menguatkan kesabaran.Jangan henti berdoa dan selebihnya,serahkan kepada-NYA…

    10

    0
  21. Anonymous says:

    Jangan putus asa …

    1

    0
  22. Sister in Islam says:

    Akak faham sgt perasaan wanita2 yg belum dikurniakan anak … Sedih ….akak pun sama pernah melalui nya … Mcm mcm org kata …. Mak mertua jangan ckp la … Kata mcm mcm …
    Akhirnya dgn kuasa Allah dpt juga si comel lepas 10 tahun menunggu .

    ( Kalau dah lebih 4 tahun tu … Tolong lah berubat suami isteri ) tak dpt anak tak bermakna mandul …Mcm mcm masalah lain yg boleh di ubati .

    2

    0
  23. Pikio pikio says:

    Texas chicken. Ko ni tak da perasaan buat hurting comment khianati perasaan orang macam tu. aku Harap ko atau keturunan ko terima balasan tak dapat zuriat. Baru ko rasa …..:

    4

    0
  24. firsttimecommenting says:

    Mereka adalah ibu dan ayah bagi beribu-ribu anak anak syria dan palestin. Jika kita tau betapa mulianya kita nanti di sisi Allah dan betapa dekatnya kita di sisi Rasullullah Swt apabila menjaga anak yatim dan menolong orang dalam susah, kita pun nak jadi mereka. Perjalanan hidup orang lain2.. tapi pengakhiran kita yang menentukan Syurga atau Neraka. Orang yang Allah sayang bukanlah orang yang tak pernah buat dosa, sebab memang takde. Tapi Allah sayang mereka yang sentiasa bertaubat. Jangan sedap je kita mulut lepas dan ambil hak Allah dan menghukum, menjatuhkan fatwa i.e. sebab dosa lepas etc.. mana kita tau apa2 pun..

    1

    0
  25. Anonymous says:

    anak itu rezeki yg tdk trnilai..perubahan miz nina ini juga rezeki yg tdk trnilai…ditambah lg dgn penghijrahan yg konsisten ini adalah rzki yg amat2 brnilai..Ya Allah..hebat percaturan mu Ya Allah…rezeki Allah amat luas

    0

    0
  26. Tk says:

    Ramai netizen disini mendoakan agar you get your Zuriat. Aku juga. InsyaAllah soon! Sabar dan tabah. Baby will be sweet comei just like you both.

    0

    0

Leave a Comment

Optional