Written by AbangNara | September 17th, 2012

Episod perselisihan faham antara Rita Rudaini, Zaquan Adha dan Ayu Raudhah seolah-olah tiada penghujungnya. Selaku peminat, pastinya ramai yang berharap mereka bertiga dapat berdamai. Walaupun nampak mustahil, semalam menerusi Pancaindera, Zaquan dan Ayu melahirkan rasa ingin berbaik dengan kakak iparnya itu.

berdamai rita

Ini sememangnya satu langkah baik yang harusnya dipuji. Kadang-kala pertelingkahan berlaku kerana kenyataan yang dikeluarkan tidak sama dengan apa yang ditulis melalui media. Kata Ayu Raudhah:-

Saya tak nak bagi kenyataan lagi lepas ini sebab kadangkala apa yang saya cakap itu tak sama apa yang ditulis di akhbar. Jadi maksud sebenar yang nak saya sampaikan itu tak tercapai. Contohnya, dalam satu ayat itu ditulis ada perkataan yang berpotensi nak provokasi pihak sana. Hah, itu yang cetuskan masalah sebab boleh tambah keruh keadaan. Jadi, bila dah diterbitkan, pihak sana pula terasa. Kemudian dia buat kenyataan balas. Tak kiralah sama ada di Twitter atau medium mana pun. Kalau macam itu, bila boleh selesai masalah.

ayu rita

Ada benarnya juga kata-kata Ayu ini. Menurut Ayu, ada kalanya dia terasa ada pihak yang cuba melaga-lagakan mereka. Mungkin ada pihak yang tak mahu melihat kebahagiaan mereka kot. Apa pun Abang Nara terharu dengan kata-kata yang dikeluarkan oleh Zaquan ini:-

Prinsip saya cukup mudah. Saya tak suka orang pijak nama baik keluarga. Cakap yang bukan-bukan tentang keluarga saya. Jadi dalam masalah macam ini, berdamai adalah jawapannya. Jujurnya, saya dah letih bila orang cemuh bila isu ini dibangkitkan. khlas dari lubuk hati, saya teringin nak berkenalan lebih rapat dengan kakak ipar saya itu. Saya juga nak tengok kami sekeluarga duduk satu meja, berborak, bergurau. Itulah impian saya.

Semoga impian Zaquan ini akan tercapai. Kalau niat itu memang ikhlas, pasti Allah akan tunjukkan jalan. Sama-sama kita doakan.

P.S: Kisah cinta yang tulus dalam 22 gambar.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

132 responses to Kami Ingin Berdamai Dengan Rita Rudaini – Zaquan Dan Ayu Raudhah

  1. mala says:

    Semoga semua baik baik dan jangan gaduh gaduh.

    0

    0
    • zeeha says:

      ihik ! 3kali baca tajuk entry ni.
      hopefully kalau niat mereka betul2 ikhlas dibalas dengan kelapangan pintu hati rita untuk memaafkan.

      bukan senang hati yang dah dilukai pulih.
      paling baik pun rita maafkan tapi takleh nak tengok muka korang lagi.
      semoga ALLAH permudahkan ye.

      p/s : mata ayu n senyuman ayu+zaquan mcm ada sikit evil nampak dalam mana2 gamba. hihi. maaf~

      0

      0
      • afeeq says:

        Sejujurnya, saya suka sangat dengan semangat Rita Rudaini. Bayangkan dia tampil seorang diri untuk menempis setiap kontroversi yang melibatkan rumah tangga. Rita begitu utuh dan bersemangat untuk membesarkan anaknya walaupun dilanda kontorversi yang tidak pasti kesudahannya sama ada daripada suaminya, Aidil mahupun daripada Ayu dan Adha serta keluarga Aidil sendiri. Rita adalah ibu terbaik! Apa-apa pun, saya doakan Rita yang terbaik! Allah sentiasa berkenan dengan doa ikhlas daripada hambaNya.Kesucian hati Rita itu adalah kunci utamanya untuk gagah menghadapi dugaanNya.

        1

        0
      • JJ says:

        Kami ingin berdamai? Ok la tu tp berdamai kerna hati yg bersih atau semata2 kerna publisiti ni? Xpun kerna mereka tahu mereka benar2 bersalah.. Demi anak mereka yg bakal lahir perlu la mereka buang yg kotor ambil yg jernih.. Ternyata yg jernih itu dtg drpd Rita Rudaini.. Moga Rita bahagia bersama2 anak2 tanpa suaminya.. :-)

        0

        0
      • anakayam says:

        cuba baca statement laki rodah tuh “saya teringin nak berkenalan lebih rapat dengan kakak ipar saya itu”

        so fishy kan….dlu kan da kenal2…nk kenal2 mcmne lagi…ayat die tuh mcm nk buat anak ngan ritaa je…..kuikuikuiii

        kepada rita…berbaek tak semestinya berdamai….kita mengelak dari mereka nih lebih baek…..takde sakit hatiii….

        0

        0
    • saya cute 89 says:

      bulat air kerana pembetung… bulat manusia kerana muafakat… bulat raudah kerana zakuan… kui3…

      p/s: jangan mara… juz kidding!

      0

      0
    • Selitone Orkes Moral Peminum Racun says:

      … dan itulah yang terbaik.

      ~End

      0

      0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer kibar kan jalur gemilang says:

        ha ! minah jambu tau ape yg bulat bulat tu…..tu la buah playkooooooo ….

        0

        0
      • apa2 jelah ayu dn zaquan....oiiii..... says:

        itulh namany talam dua muka……dh kena sebijik dn kena hentam teruk dgn orng ramai bru nk mngalah….podahlh….ada udang disebalik batu2 ke apa tu……….. harap rita tk tertipu sudahhh…….jgn mudah percaya dn termakan dgn kata2 orng2 begini ya rita….apapn hati2 ya rita…..semoga rita dn anak2 dilindungi dn selamat dunia akhirat..amin…..

        0

        0
    • Olga says:

      senang je kalau nk berdamai zakuan oi.. ajaklah c rita tu 3some dgn bini ko c rodoh tu.. dia “dahaga” sgt tu.. c aidil dh lama x bg!

      0

      0
    • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA says:

      wah.. jantan sgt statement zakuan ni! suka kak cham membacanya.. untungnya kalau kak cham dpt suami mcm ni. gentleman sgt! nak jd bini muda boleh x?

      0

      0
    • amoi says:

      berdamai je la…nak kecoh2 apesal..kalau nak berdamai betul2, takyah thru media..call je RR terus..kan senang…takyah nak tunjuk korang bagus sgt…skrg ni 2 2 pihak aku rimas tgk…same je korg…2 2 meroyan…hahaha

      pe pun, selamat berdamai..kalau aku tgk duk gado gak, mmg korg ckp mcm org xde iman n akal..sekian..

      0

      0
    • zifi says:

      aikk??
      kata tak ada sengketa?
      apesal nak baik2 pulak kalo korg mmg tak pernah gaduh.

      0

      0
    • jersi No20 says:

      eleh die takut org boikot filem bru die le tu…..pg td dgr ERA si rodoh ni jd artis jemputan trus tuka siaran..walaupun aku suka dgr JOHARA..

      0

      0
  2. anakayamgunamobilenow says:

    herm…….susah nk percayaaa laaaa..

    0

    0
    • no name says:

      niat da baik. tp harap niat baik itu IKHLAS. yela sbb ape pun yg korang ckp komferm kene cemuh balik. fans rita ramai ok. and PRINSIP yang awk pegang tu same jgk mcm prinsip yg RITA pegang “TAK SUKE NAMA BAIK KELUARGA DIPIJAK” sbb tu jgn suke2 panggil org meroyan la ape la.. bile da ramai org x suke awk br nak berbaik2. senang cete.. kalo kite berbuat baik dgn org len dah tentu org takde sbb nak mencemuh awk.. harap ianya berkekalan. x nak la lepas ni zaquan ckp rita meroyan lagi kat twitter. mmg laaa ……………….~

      0

      0
      • nyampah says:

        Mu ni ske sgt tgk diorg bergdh sampai bl2 ye?koge mu ke yg sebok sgt hah?aku dh nk muntah psl diorg neh!mcm ler diorg je ada mslh.sdh2 ler nk kontebersi lelm org muntah biru+ijau bl bc psl diorg neh.

        0

        0
  3. ahkak says:

    ye ye je..hurm,apa2 pun, good luck la ye..

    0

    0
  4. ayu raudah says:

    yeke nak berdamai?? ntah2 nak cari publisiti nak kenekan rita je..

    0

    0
  5. no komen says:

    ape-ape aje lah ayu oit..

    0

    0
  6. lis says:

    Berlakon je,masa tu zaquan kate rita meroyan lepastu kate nak berdamai pulak lepasni??? nampak sangat lah wei,insaflah kalau betul2 nak berdamai perlu nak cakap kat media ke? nampak sangat nipunyee….

    0

    0
  7. conan says:

    sepatutnye korg berdua dri dulu lg mnta maaf dgn rita.. mse korg bwa aidil kluar dri rumah rita dulu,x rse brsalah plak ye..

    0

    0
    • torpedo says:

      itu dulu punya cerita…skrg punya cerita itu ayu sudah mengandung…so dia takut la something happen to her pregnancy, takut pisang berbuah 2x… xmustahil dia keguguran lagi atas keceluparan n kelantangan dia berkata-kata…bila masing-masing da berbalas statement,hati da panas ckap bukan2 kang x pasal2 affected kt ayu lak…maklum la, doa org2 yg teraniaya cepat dimakbulkan tuhan… adalah lebih baik memohon kemaafan n minta keberkatan dr Rita… KONONnya la…raya da abes la dik non….nk minta maaf tggu raya thn depan ye, tu pn kalu Rita nk maafkan…ahaks~

      0

      0
    • akuSukaDia says:

      salah 2 conan…sepatutnya rita dulu kena minta maaf kt mak ngn bapak mrtua dia….aidil masa kwin ngn rita muda lagi…baru nk kenal dunia…sepatutnya rita nasihatkan si aidil…ini tidak sangup plak bawak ank pak razak ni kwin kt siam…dah tu kuar plak sttmnt x bleh blah…RR msti skit atikan msa si ZA ngn AR wak kluar aidil dri rumah???mcm 2 lah jgak rasanya prasaan mak pak aidil masa dia ambil kputusan kwin tmpa kbenaran mereka….so…kita renung-renungkan…miahahaha…

      0

      0
      • Anonymous says:

        U ni ikut sekali ke masa Rita n aidil Kawin kat Siam??if tk hw can u said tat Rita yg bawa aidil p Kawin kat Siam?mcmana rita bw?dukung ke???please la if u bukan Rita or aidil please jgn memandai nk buat cerita,org masa cinta sanggup buat apa saja.u dh pernah cinta or Kawin ke???if happen kat u or u Ada pengalaman mcm tu baru ckp if tk baik Diam.ckp mcm dia ada bersama pasangan tu.rita nasihat aidil ke tk u mana tau???if tk Suka Rita pun tknyah la nk memburukkan dia.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Statement I kat atas tu tuju kat “akusukadia”.

        0

        0
  8. kamariah says:

    niat tu dh baik…tp jgn hanye di mulut shj atau nk org pandang kamu terlalu baik setelah ape yg kamu buat umumnye tlh tahu atau utk kamu menutup kesilapan kamu…mmg manusia tdk terlepas dr membuat kesilapan tp kamu ayu sudah melampaui batas…

    0

    0
  9. samdol says:

    gimmick dari badut 2 ekor ni, supaya mereka di lihat dari golongan yang “baik”. hati-hati muslihat orang jahat ni banyak dan licik.

    0

    0
    • samkong says:

      walaupun jahat, namun aku juga berpendapat ini adalah gimik semata2..jgn mulut je ckp tp buatnye tidak..harapnye lps ni xdela cerita negatif ttg mereka berempat ye..x suka tgk org gaduh2, lagi2 yg melibatkan rumahtangga……..

      0

      0
  10. jue says:

    doakan yang terbaik utk mereka…pada pengomen2 disini pun kita bersangka baik sudah…jangan spekulasi yg bukan2..kita manusia biasa mana tau niat dan keikhlasan orang..so sama2 mendoakan yg terbaik utk mereka sekeluarga

    0

    0
  11. siti sitot says:

    doakan je yang terbaik.. jgn buruk sangka or buat spekulasi… manusia kan boleh berubah… semoga betul apa yg mrk ckpkan… niat utk berbuat kebaikan pun da dpt pahala..mintak2 ditunaikan niat tu..

    1

    0
  12. piz says:

    amboi..ramainye busuk hati dekat sini. doakan supaya diorg berbaik kan lagi bagus.
    aku doakan sama2 terbuka hati nak berbaik. kita sama2 Islam, tak elok bergaduh.

    0

    0
  13. naziela says:

    klu btl nk brbaik 2 bgus la..jgn duk bgaduh je kje ye u…dudk 1 meja n brbcang la utk brdamai..x nk la gduh2 ni x elok…

    0

    0
  14. Seorg wanita says:

    Nk berdamai bukan Susah,yg Susahnya hati yg dh terluka tu bukan mudah diubati,u all ckp senang yg terluka tu Rita ,easy to forgive but hard to forget…lgpun nk berdamai pun tk Berguna dh,cz rumahtangga dia entah blh didamaikan lg ke tak.yg penting skrg Rita n Suami dia berdamai,bukan u all dgn dia,if u all dh berdamai rumahtangga dia berkecai apa guna.zaquan kata teringin nk duduk semeja berborak bermesra??y tk buat masa Rita masih keluarga u all,y masa dia masih baik dgn aidil y u all tknk anggap dia sebab sebahagian fly u all…skrg entah Rita still Akan b ur fly or not pun tk tau.apakata u all try selamat kan rumahtangga mrk dulu cz sedikit Sebanyak puncanya dtg dr u all.if u all tk bersalah so bw Rita n aidil keluar settle kan salah faham u all mayb Rita blh accept cz hati wanita sekeras mana pun pasti akan cair n lembut Demi ank-anknya.

    0

    0
    • Fafifu says:

      I sokong pendapat u. I think it’s a little too late for Rita to forgive them. But if theý’re really sincere, diorang patut tolong Rita settlekan masalah rumahtangga dgn suami dia. Hati wanita ni lembut tapi kalau dah terluka dia boleh jadi keras-sekeras2nya. Ia merupakan mechanism untuk seorang wanita untuk mempertahankan diri sendiri. Inilah kekuatan wanita tapi juga boleh jadi kelemahan mereka.

      0

      0
    • my boo says:

      agreed!mmg if dis couple betul2 sincere nk perbaikan keadaan then it is better for them to pertemukan rita & aidil n cuba perbaiki n perjelaskan apa yg perlu so that relationship Rita & Aidil pulih.If tak dpt bersatu kembali pun at least dpt berkawan semula utk kebaikan anak-anak dan pulihkan hubungan Rita dgn keluarga mentua.Mana tau dgn cara ni salah sangka , silap sangka, segalanya dpt diungkaikan..

      0

      0
  15. jazz says:

    piiiiiirah ayuuu! pooooraaaahhhh zaquan! ada trick ni nak bebaik. lpas kata rita meroyan, tetiba nak baik plak? cett podaah. lidah putar belit dedua laki bini ni

    0

    0
  16. ressa says:

    emmm…ayat zaquan mcm xikhlas jew nak minta maaf……mcm nak perli jew nak kenal baik nge kakakn ipar dia…… tp tp tp tp kalau dia ikhlas ok la…. maklum la ayu kan dah btudung….

    0

    0
  17. ruby says:

    elok ler tu ayu oi….kang xder lak org nak gi nonton filem baru ko tu…..

    0

    0
  18. oya says:

    jangan cakap tak serupa bikin, dahhh loya tekak aku ni!

    0

    0
  19. unknown.... says:

    alaa…..ayu n suami dye ckap ntah ape2 ntah…sket plak ati bler bce sume yg dye ckap…ko da porak perande an kluarge org smpai nk bercerai br nk mntak maaf…tuh pon xau ikhlas ker x…ish2….bler tgok sbalek tabir 3hari tuh nmpk jer mke dye,stret p tkar channel len..nyampah sgt aihh dgn dye…harap pkai tdung,tpi prangai xmlmbangkan dye yg bru xgne jgak..ptot nyer dri dlu jgan msok cmpur…da mlarat smpai laa niyh..br terhegeh2 nk wat bek..sbar jela…….=P

    0

    0
  20. lalala says:

    [email protected] itu hati dorang dua ni.. kita taktau.. doakan mereka berbaik dah laa dari bersangka buruk :)

    0

    0
  21. raisin says:

    Dah2 la tu. ni semua hal keluarga. jgn libatkan org luar. dua2 pihak zip je mulut dari org luar, termasuk la kat media, kat twitter, dll. bawak2lah berbincang berdepan2. Berhentilah dari mengaibkan sesama sendiri.

    0

    0
  22. TEEpah says:

    akak dok nampak org dok back up hati si Rita je. dok terpikir hati org tua yg dikhianati kepercayaannya. mungkin ini salah satu musibah atau petunjuk Allah kerana membelakangkan dan memperkecilkan hati org tua. adik2 di sini ada anak tak? saya ada anak, sememangnya jika saya berada di tempat org tua Aidil, saya sgt berasa hati: kalau anak saya terkejar2 pompuan/lelaki lain dan mengabaikan saya sebagai ibu. itulah pentingnya kahwin berestu org tua, insyaallah org tua doakan kebahagiaan kita. besarnya doa si ibu sebenarnya. kalaulah tersentuh hati ibu..maknanya..jatuhlah DERHAKA kepada si anak…

    0

    0
    • aku says:

      tapi rasenye dlm cite ni tak bape nak kene dgn mak ayh aidil kot…zaquan tu je y lebih…tpi doakn je la diorg yg terbaik…semarah-marah mak tu…se tahu saye kalau da ade anak cucu…mmg terus lupe kesalahan anak kite…tmbahan zuriat tu dari anak lelaki….tak tau la saye klau org lain….

      0

      0
    • Pernah terluka says:

      Teepah
      Kak as mak mertua or org tua bukan ke nk melihat kebahagian ank menantu,aidil n Rita dh Kawin n ada ank pun apa lg yg nk dimarahkan…yg penting mrk Bahagia…betul tk,ank sendiri blh terima y tk terima menantu pula??apa salah rita?mrk kan bercinta n dh Kawin Ada ank dh.sumtim Suami isteri gaduh kejap je mrk berbaik tapi if campur Tangan dr fly yg memburukkan lg keadaan.

      0

      0
    • kamariah says:

      ade btlnye ape yg kamu katekan…tp mcm mane plak dgn mak bpk yg meruntuhkan masjid anknye sndri…skrg kite x pyh ckp soal restu atau x restu yg dpt restu pun ko sndri biase tgkkan…skrg ni soalnye bl laki sndri dh mcm kayu pas tu org luar plak msk campur…cb ko plak ltkkan dr ko d situasi mcm tu dgn suami yg berat sblh ko pk la btl2 tglkkan ank bini mcm tu jer mane tanggungjwb sbg suami ko pk skrg?ms kawin nape beria2 bl ade mslh ko buang ank bini ko mcm sampah…klu dh benci dh x nk lpskan jer ape ssh…ade akai pakai….

      0

      0
    • torpedo says:

      TEEpah …tahukah anda bhwa insan yg membelakangkan keluarga disebalik perkahwinan ini? kenapa xsuda2 nak hentam Rita dlm kes ni n xsuda nk salakan dia..? apa hina sgtkah dpt menantu janda? hebat sgtkah aidil tu? come on la…. smpai dpt 2 ank pn benci x henti… kalu aku kt tmpt Rita pn aku bengang gak… cer tgk cm jejai n fasha.. benci2 pn end up fmily jejai dpt gak accept dia,walaupun bukan sepenuh hati(ye ke??)

      0

      0
    • ltenk says:

      kak tipah, first of all, sekarang tgh ckp pasal ayu raudhah-suami dan rita..focusnya lebih disitu. secondly, mmg la sbg ibu akan terasa hati dgn sikap anak yg mengaibkan org tuanya. tapi kenapa nak benci sgt dgn rita? kalau sbb dia janda mmgla sgt sempit akal fikirannya. kalau anak dah suka sgt dgn sorg perempuan tu, apa salahnya kahwinkan sahaja? adakah si ibu lagi sanggup anak lelakinya bergelumang dgn dosa semata2 mengikut nafsu benci si ibu pada perempuan itu? mmg akal sempit. zaman skrg ni kalau anak lelaki tu berkemampuan, kahwinkan sajalah dgn pilihan hatinya. lebih baik kahwin drpd bergelumang dgn zina. dlm hal rita dan suaminya, si ibu yg perlu berlapang dada. jika dia redha dgn perkahwinan anaknya kan adalah lebih baik.

      0

      0
    • nko says:

      saya setuju benar dgn pendapat anda. yg menyokong rita sehingga terlalu taksub, saya rasa orang yg kurang matang atau budak2 saja

      0

      0
    • liza1979 says:

      bukan ker RR dah settle dgn parents-in-laws dia lama dulu.. x silap masa pregnant 2nd kan? patutnya dah x timbul kes2 melibatkan org tua mertuanya.. wallahualam

      0

      0
    • Anonymous says:

      kalo diorg restu je dulu mesti x jd cam ni kak. kalo die syg anak die si aidil tu mesti die restu. nape nak salahkan rita pulak. yg akad nikah tu kan si aidil, anak die. kalo x xkan sah suami isteri. jd sbagai ibu bapa yg baik restula anak tu kawin ngan sape pon. janji die baik dan sanggup hidup susah senang ngan anak awak tu. rita tu pon bukan nye jahat. ade skandal sane sini. kalo ikut rupa die tu, die boleh dapat yg lebih baik lg tau

      0

      0
    • Anonymous says:

      berbeza plk dgn pandangan sya.bukankah aidil dn rita dulu pernah meminta restu dari ibubapa mereka utk berkahwin,tp malangnya keluarga pihak lelaki menentang niat baik mereka,jd dlm hal ni,soal restu dn soal membelakangkan ibubapa x patut diperkatakan.sepatutnya setelah ank dan bakal menantu minta restu,ibubapa patutlah merestuinya lebih2 lg ank mereka ingin melakukan perkara yg baik.jd sianak dlm keadaan tersepit, terpaksa membuat keputusan membelakangkan ibubapa demi menghalalkan hubungan mereka drpd mereka melakukan perkara yg membelakangkan ALLAH.ibubapa harus terima qada’ dn qadar yg tlh ALLAH tentukan bahawasanya itulah jodoh buat si anak td.dalam ISLAM jg ada sesetengah perkara yg haram boleh jatuh halal atau harus jika mempunyai sbb munasabah.berkahwin jg boleh jatuh hukum wajib jika seseorang itu mampu dan sudah tidak boleh mengawal nafsunya.

      0

      0
  23. kau yg brnama seri says:

    Tak payah nk salahkn [email protected] la wei,klo dah terang2 laki ko maki dlm tweeter, gajah dlm hutan pon boleh terasa..sengal laki bini..

    0

    0
  24. makcik sedara aidil says:

    amboi pasangan ni.. dah nak dekat masuk mahkamah.. baru nak berbaik ..
    hehehe

    0

    0
  25. boni kacak says:

    siapalah agaknya pihak yang nak melaga2kan dorang tu ye

    0

    0
  26. Wan Z says:

    Kenapa tak cakap mcm ni masa Rita mengandung dulu dan suami dia angkat kaki? So, ingat Allah amat mengetahui…dan orang2 lain pun boleh judge sendiri…setiap kali kita meruntuhkan masjid orang sehingga anak2 kecil hilang bapanya….setiap itulah karma menunggu didepan pintu. So Rodah……selagi awak bersuamikan si evil twin tu……tak payah la berdrama macam ni…..bersihkan diri dan hati dulu sebelum bercakap nak berdamai. You could have done it a year ago…

    0

    0
  27. noa says:

    ini baru btl klu rita xnk berdamai makna nya dia yg cr pasal so kt cni loeh tgk sape yg matang sbnrnya….

    0

    0
    • kong says:

      kalau rita terima, mmg dia sgt matang..tp kalau dia tak terima, aku rs aku bleh paham apa sebabnya..terlampau dalam luka yg dialami, mmg sukar utk sembuh melalui kata2 maaf

      0

      0
  28. Booo says:

    Nak berdamai takya kecoh2 Sampai nak bilang org…korg pon tahu kat mane RR tinggal gi je lah umah dia…kalau niat dah adr action takde…buang masa je buat bising…maybe korg nak step baik coz si ayu preg tak..if tak takkan lah korg nak berdamai secara tiba2…

    0

    0
  29. Anonymous says:

    kalau betul nak berdamai baguslah. untuk rita, lembutkan hati. kalau diorang betul2 ikhlas tak salah kan? bagi peluang untuk mereka lebih elok dari bermasam muka. semoga tabah.

    0

    0
  30. mashi says:

    bagusla kalo nak berdamai… bawak telekung bunge2 skali yek…

    0

    0
    • paloma says:

      ..telekong bunga-bunga?mcm abby adabi.hehe.alhamdulillah abby dan memey dh bebaik.hrp pasni rita n ayu..nora n fasha..pulak.

      respek btol kt abby.bkn senang nk maafkan org yg pnh guris n jd punca penderitaan kita.apapun abby mmg dh berubah.walau apa niat dia..dia dh tunjuk cth yg baik.

      rita ni nmpk je mcm keras hati tp kalau aidil pndai..mmg akan dpt smula cinta dia.sbb manada pompuan suka idup sorang2.dia buat keras kepala n keraskan hati tu sbb tak nak org mrendahkan dia dan anak2.Itu cara dia pertahankan diri n keluarga dia.

      Lagipun kalau bab sikap dia yang suka bagi komen/respon,suka cakap lepas,berterus terang,degil,melawan dan bercerita tu bukan masalah baru dan bukan punca masalah pun sebab AIDIL MESTU DAH FAHAM N KENAL SIKAP ISTERI dia dari sebelum nikah lagi so kenapa nak jadikan isu??.Kena terima la.itu isteri pilihan kamu.

      mak n bapa mertua dia bkn benci..cuma kecik hati.orang tua mmg gitu.kalau anak balik salam cium tgn mntk maaf..mesti semua akan jernih.siap keluar cari durian bagi anak cucu makan.hehe..

      semua bergantung pd aidil.NAK SERIBU DAYA..kalau betul syg n btgjwb..balik sorg2..kalau rita halau..cuba jugak smpai dpt bcakap n bsua muka.kalau boleh,peluk dia.biar dia tau,suami dia sygkan dia.bila dh ok.duduk n bincang.tanya n ikut je dl ape rita nak..selagi xmudhorat n tak berdosa.

      betulkan dulu hubungan ngn rita.bila dh ok..baru terangkan apa yg aidil nak plak.kalau dia tak terima.bagitau sebab.kdang2 org laki ni nk istri buat mcm2 tp tak ckp sebab.rita pun bukan tak sekolah.dia tau anak lelaki wajib hormat mak ayah.insyaAllah rita akan setuju.pelan2 tapi berkesan.

      renung2kan dan selamat beramal.
      * zaquan n ayu..jaga diri,jaga keluarga sendiri..tlg aidil.jgn mengata kakak ipar sendiri.jaga hati aidil.sedih dia bila adik dia tak hormat isteri yg susah payah dia nikahi.*

      sekian, yang buruk dari kelemahan saya,baik itu dari ALLAH.
      – INSYAALLAH… ada jalannya……………………………………………………………………

      0

      0
  31. hate them says:

    I hate ayu..never like her..yg salah mmg pasangan ayu ni..mcm la merea dua tu bahagia sangat..

    0

    0
  32. Hate Ayu Fan Club says:

    Never like pasangan ayu ni..plastik..bukan bahagia pun, sekadar di gambar memang la..d belakang org tau la..

    0

    0
  33. MIZZ IDA says:

    ASSALAM…banyak pahala si ayu raudhah mengandung ni dapat sebab ramai kutuk2 dan sindir2 die…kita sape nak pertikai kan niat dia…kalau niat dia ikhlas dan dia sudah berjaya berbaik dgn rita rudaini…anda yg kutuk2 dan sindir2 perlu minta maaf…x baik bersangka buruk…doakan saje ALLAH SWT permudahkan urusan mereka…
    ~TIDAK MASUK SYURGA ORANG YG MEMUTUSKAN SILATURAHIM ^_^

    0

    0
  34. Seorg wanita says:

    Zaquan kata dia tksuka org pijak Nama baik keluarga…mana ada org yg suka org pijak Nama baik keluarga???masalahnya skrg u pandai ke jaga Nama baik keluarga u???maknanya u tk anggap Rita ur fly la…if u all layan n anggap dia mcm ur fly u tkan ckp mcm tu…lgpun u tu lelaki y u nk layan n menyampuk setiap Kali Rita buat any statement kat tweeter or media…u settle la dgn Rita diam2 or just MSG or call her xplaint to her…not serang her blk ever time ….if u nk berbaik tk pyh heboh kat media.dh settle n dh berbaik baru inform kan bagus…aidil tu Diam je yg zaquan n ayu pula over…if wartawan cari just said no komen…Rita dia buat semua ya krn dia terluka,n if u all dtempat dia baru u all Akan faham y she do like tis

    0

    0
    • Booo says:

      Org tak berakal je yg tak kisah maruah Keluarga kena pijak….only people with rite state of minds will stand up for their rights n pride….duuhhhh

      0

      0
    • Fafifu says:

      I sokong u again. In the first place, these all started bila Rita tulis twit yg mengatakan dia tak kisah kalau mertua tak beratkan dia. Then, Zaquan sahut kata2 Rita. For me, kalau u tengok dari sudut yg positif, benda ni takde apa pun. Dia takde mengaibkan mertua pun. Tapi, I pelik kenapa Zaquan pula yg lebih2 terasa. Sampailah ke twit2 seterusnya. Just imagine a man taking on a woman yg sedang menghadapi dilemma rumahtangga and on top of that dia lah yg menjadi teraju utama membesarkan anak2. Dnt u think Rita has every right to shout. Imagine the frustation Rita is facing. Mesti ingat, bila Rita berkahwin mcm2 kutukan Rita terpaksa telan, so berilah masa walaupun maybe mertua dah mulakan langkah pertama untuk berbaik tapi tak mudah untuk org yg terluka utk terima bulat-bulat. Kadangkala makan masa bertahun-tahun, utk sesama kenal hati budi masing2. Like I said b4, hati perempuan ni bila dah terluka dia akan jadi keras sekeras2nya sbb itulah cara dia untuk melindungi diri sendiri supaya tak terluka lagi. Kalau niat baik jgnlah putus asa doakan hati dia terbuka satu hari nanti. Ni tak, sanggup lihat keruntuhan rumahtangga keluarga sendiri. Takde ke perasaan kesian kat anak2 Rita tu. Korang nak anak/abang korang pulang kat pangkuan korang, tapi anak2 dia sendiri terabai. Cubalah fikir, anak2 tu berapa lah usia berbanding dgn korang yg dah matang dan boleh berdikari.

      0

      0
      • Seorg wanita says:

        Thank you again-)) n apa u ckp tu pun sy setuju sgt cz if kta Letak diri kta ditempat Rita we mayb will do the same thing.lelaki yg pada mulanya cinta kan kita bg janji sehidup semati akan lindungi Kita tapi akhirnya buat mcm tu langsung tkda perasaan Belas kasihan.asyik menyebelahi org lain tapi hentam isteri sendiri.berapa ribu org luar lukakan Kita pun tk Ada yg lbh terluka dr buatan dr org yg Kita cinta n org terdekat dgn kta.its really2 hurt.buruk sgt ke Rita tu???tgk skrg aidil digosipkan dgn Jue.mayb gosip je tapi if betul aidil keluar ngan Jue n cinta Dan Kawin.mak bapa dia restu ke????cz rasanya baik lg Rita Dari Jue.if tk restu jd ank dia Akan Kawin kat Siam lg la .masa tu nk blame siapa pula???semua ni tkle salah kan org lain cz org yg paling bersalah is aidil cz dia tk handle semua perkara dgn betul.asyik escape je.

        0

        0
  35. MIZZ IDA says:

    ~??? ????? ?????? ???? ??????? ??????? ??? ???? ????? ???? ??? ????? ??? ?????
    ?Maksudnya:

    “Tidak masuk syurga orang yang memutuskan hubungan kekeluargaan.” (Hadits riwayat Muslim)

    0

    0
  36. Nanaci says:

    abg nara ni lambat update citer la.. kenyataan rita rudaini dah keluar xnak siarkan ke?

    0

    0
  37. test says:

    Baru sekarang, klo tidak dulu kemain laga2x kan orng… ko sibuk2x masuk campur rumah tangga orng nk wat ape, jaga la rumahtangga ko sndiri… dh lame sy ikuti berita berkaitan ayu raudah, zakuan,adil n rita ni… mmg kesian dekat rita apabila ipar2x sndiri buat tahi dalam kehidupan berumahtnagganya… bagus la klo ayu dh fikir nk berbaik…sejak pakai tudung ni, klo perangai x berubah juga, buka jew la blik tudung tu… mmg panas hati ngan ayu n zakuan ni… ape2x pun sy doakan smoga hubungan rita dan suaminya kembali bahagia memandangakan saya lebih melihat kepada dua2x anak meraka yang sedang membesar dan x tahu ape2x..

    0

    0
  38. kak siti says:

    Ayu dan Zakuan …. jangan bagi apa2 komen tentang rumahtangga Rita, boleh tak ? Ni pun satu langkah ke arah perdamaian. No comments no feelings ….

    0

    0
  39. Anonymous says:

    Mak bapa mertua mungkin dh tkda apa2 dh ok dh tapi mayb org2 di sekeliling or org yg rapat dgn mrk yg jd batu API.sumtim mak bapa ni if ank mrk tk Suka kan seseorg mrk pun akan terikut sama terutama mak bapa yg manja n spoil kan sgt ank mrk tu.kan Ada mak bapa yg bla ank dia gaduh dgn ank org dia Akan pukul ank org bukan ank sendiri.

    0

    0
  40. mak jemah says:

    alhamdulillah…klu btl dh terdetik cmtu.insyaallah setiap perkara yg baik Allah S.W.T akn permudah kn.nk sgt tgk rita n suami kembali bersama.keluarga pn hrs main peranan utk damai kn mrk.doalh yg terbaik buat mrka.Aminnn…..

    0

    0
  41. saya manusia biasa says:

    xnak propa2,biar kami xtau,tp ALLAH tau!!

    0

    0
  42. Anonymous says:

    2 eko ni perasan bagus.konon hati suci + perfect!!! boley blah!!!meluat!!!

    0

    0
  43. Jaja says:

    Ramainya busuk hati,.doakan yang terbaik buat mereka

    0

    0
  44. paloma says:

    telekong bunga-bunga?mcm abby adabi.hehe.alhamdulillah abby dan memey dh bebaik.hrp pasni rita n ayu..nora n fasha..pulak.

    respek btol kt abby.bkn senang nk maafkan org yg pnh guris n jd punca penderitaan kita.apapun abby mmg dh berubah.walau apa niat dia..dia dh tunjuk cth yg baik.

    rita ni nmpk je mcm keras hati tp kalau aidil pndai..mmg akan dpt smula cinta dia.sbb manada pompuan suka idup sorang2.dia buat keras kepala n keraskan hati tu sbb tak nak org mrendahkan dia dan anak2.Itu cara dia pertahankan diri n keluarga dia.

    Lagipun kalau bab sikap dia yang suka bagi komen/respon,suka cakap lepas,berterus terang,degil,melawan dan bercerita tu bukan masalah baru dan bukan punca masalah pun sebab AIDIL MESTU DAH FAHAM N KENAL SIKAP ISTERI dia dari sebelum nikah lagi so kenapa nak jadikan isu??.Kena terima la.itu isteri pilihan kamu.

    mak n bapa mertua dia bkn benci..cuma kecik hati.orang tua mmg gitu.kalau anak balik salam cium tgn mntk maaf..mesti semua akan jernih.siap keluar cari durian bagi anak cucu makan.hehe..

    semua bergantung pd aidil.NAK SERIBU DAYA..kalau betul syg n btgjwb..balik sorg2..kalau rita halau..cuba jugak smpai dpt bcakap n bsua muka.kalau boleh,peluk dia.biar dia tau,suami dia sygkan dia.bila dh ok.duduk n bincang.tanya n ikut je dl ape rita nak..selagi xmudhorat n tak berdosa.

    betulkan dulu hubungan ngn rita.bila dh ok..baru terangkan apa yg aidil nak plak.kalau dia tak terima.bagitau sebab.kdang2 org laki ni nk istri buat mcm2 tp tak ckp sebab.rita pun bukan tak sekolah.dia tau anak lelaki wajib hormat mak ayah.insyaAllah rita akan setuju.pelan2 tapi berkesan.

    renung2kan dan selamat beramal.
    * zaquan n ayu..jaga diri,jaga keluarga sendiri..tlg aidil.jgn mengata kakak ipar sendiri.jaga hati aidil.sedih dia bila adik dia tak hormat isteri yg susah payah dia nikahi.*

    sekian, yang buruk dari kelemahan saya,baik itu dari ALLAH.
    – INSYAALLAH… ada jalannya……………………………………………………………………

    0

    0
  45. ILOVEYOUsuhaidanawawi says:

    Rita pun kena terima akibat sebab dulu pun dia kawen bukannya cara yang betul.Kawen kat siam.Restu ibu bapa kan penting.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Yeke?? So krn dia Kawen kat Siam jd perkawinan dia patut jd mcm ni ke??so Rita je la Kena terima akibat???nk tanya rita kawin dgn diri sendiri ke?bukan ke mak bapa Rita restu n aidil minta nk Kawin Rita dgn ibu bapa Rita?y sebelum kawin aidil blh membelakangkan fly dia,masa tu tk pula dia nk dgr or minta pendapat fly dia.sanggup bw Rita Kawin kat Siam n buat mak bapa dia marahkan Rita.skrg dh kawin pandai pula nk dgr pendapat keluarga n nk baking keluarga.dasar lelaki belum dpt sanggup korbankan apa saja termasuk fly dia,bla dh dpt buat mcm sampah.n nk bg alasan

      0

      0
      • Anonymous says:

        Nk bg alasan yg isteri dia salah n tk hormat fly dia…siapa yg mula membelakangkan fly n tk hormat fly.u biar org keliling u hentam isteri u n u pun join sekaki.sudahla if u blh jd Suami yg baik n bertanggunjawab rasanya Rita pun Alan jd isteri n menantu yg baik.yela suami sendiri tk layan Kita dgn baik,blh ke hati kta nk melayan fly dia dgn baik.if aidil syg n layan Rita dgn baik pasti Rita Akan berbuat baik dgn fly husband dia Demi husband dia.

        0

        0
    • Anonymous says:

      tak paham aku ngan ko ni..Rita tu pompuan. Bukan jantan nk bawak lari si Aidil.. yang tak restu omak si jantan, bukan omak si rita. Mentaliti apekah yg menghasut anda bahawa perempuan yg bertanggungjawab soal nikah kawin ni?? siapa yg berakad dan salam depan kadi? korang ni ckp mcm rita yg kaum adam dan aidil tu kaum hawa..boleh dilari-larikan…. gila hapo~

      0

      0
  46. dyno says:

    klu nk berdamai gi ketuk umah dia.. bersemuka dgn dia. . klupun rita dan aidil bercerai atleast hubungan anak sedara dn bpk sedara tk terputus..tiada permusuhan yg berpanjangan.. berdamai cara bersemuka.. takyah guna media..klu dah tahu media suke tmbh rencah.. aku tau dah ape yg ko ckp kat atas tu media tak tulis sepenuhnya.. byk tmbhnye tu.. tu yg nmpk bunyinye cam tak ikhlas..
    p/s:klu jumpe rita jgn lupe bawak tisu byk2 takakan nk lap pki tudung lak hehehe…

    0

    0
  47. Aidil yg patut nya berdamai dgn rita, bukan mangkuk yg dua org ni.xpaham aku.mengada c ayu ni,bagus la klo bahagia dgn laki,sudah diam2 xpyh bwa lari laki org,xkesian ka dgn wanita lain n anak2 nya???? Ingat la hukum karma,kalao dulu ko bt kat org,satu hari terjadi pd diri sendiri.

    0

    0
  48. haslin says:

    yeke nk berdamai? nasik dh jadi bubur, baru ckp nk berdamai. jgn2 agenda dgn c jue muka pinggan nasik tu dah berjalan lancar. skrg ni dh tk ada apa2 lagi buat rita, baru nk tunjuk baik

    0

    0
  49. Halimah says:

    bila baca statement atas tu..aku tetibe kesian kat rita….BUKAN 2 mangkuk tu!

    0

    0
  50. Heheheheh says:

    Dari kenyataan yang diberikan oleh kedua dua nie….. Nampak sangat mereka berada di pihak yang salah and sekarang nak berdamai dan memohon kemaafan……. Segala kebenaran dah terkeluar akhirnya…….

    Itulah peribahasa
    Telajak perahu boleh diundur…
    Telajak kata buruk padahnya…

    :):)

    0

    0
  51. miaw says:

    kalau betul nk berdamai, pergi jelah berdamai.. tak payah bgtau kat wartawan n semua org dlu. ni riuh heboh bgtau nk berdamailah hape…tp langkah2 perdamaian tu xnmpk pon lg. sebok bercerita kat suratkhabar je. pegi bedamai dulu lah, dah betul berbaik br la cite kat wartawan. nmpk sgt nk cr publisiti je. nk org nmpk die je baik.

    0

    0
  52. Anonymous says:

    bagus lah tu.Tak payah nak jatuhkan sesama korang.Bukannya ramai peminat pon.Ni asyik2 kisah korang je.Dah naik muak dah.Kalau rasa bersalah mintak maaf.Rita klu bersalah ngan mertua mintak maaf.Ayu n husband pon kena mintak maaf gak.Ibu n bapa mertua Rita tak yah la nak ego2 sangat.Dah dapat cucu pon.Tak teringin ke nak belai2 cucu.Si laki Rita bersikaplah matang.Anak nak tapi x nak didik anak isteri.Rita jadi camtu pon sebab ko gagal jadi pemimpin rumah tangga.

    0

    0
  53. Anonymous says:

    rita dah matang.Suaminya masih kebudak budakan.Hampeh dapat suami macam tu.

    0

    0
    • aidil says:

      alah…kalau matang tak kn trpengaruh kawin lari dgn aidil…dah aidil tu mcm bdk2 tp tk blh nak nasihatkn…sbnarnya si rita tu dh kekeringan…nmpak plk pucuk muda apa lg…yammm…yammm…yammm…ikut jelh….kawin lari pn tk pe…hahahahaha…bodoh si rita ni…

      0

      0
  54. Raja minah jambu 24jam mengadap computer kibar kan jalur gemilang says:

    sudah lah rita jangan di layan laki bini dua ekor ni…..nk berbaik2 konon tk payahhhhh lah !! lov u rita..

    0

    0
  55. zuragone says:

    wahhh… sape yg mangsa sekarang nih… please lah.. kalau aku jadi rita x hingin aku nk berdamai… ape kata perkataan damai tu di tukar dgn kata2 maaf kerana menjadi punca masalah aidil rita n berjnji x kan buat lg…

    0

    0
  56. sham says:

    Bersangka baik adalah sifat mulia.

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer kibar kan jalur gemilang says:

      bebaik2 dn minta maaf memang senang cakap la tapi hati rita yg dh terluka dn di hina dulu tu boleh ke dia terima dngan kate2 nk bebaik2 tu ! tk payahhh lahhhh !!

      0

      0
  57. atuk says:

    walaupun semua back up RR tetapi saya tidak sebab saya nampak sikap RR yg ego punca kemelut ini. dari awal lagi apabila mertua sudah berlembut, dia pula terus dgn ego..tak mau balik jumpa mertua , tak kasi bawa anak jumpa mertua wpun bapa mertua sakit ketika itu. sikap RR yg tak menghormati suami, memperlekehkan suami(dari segi perbuatannya, kata-katanya samaada di utube, media dll). wpun suaminya tak matang kerana jauh lebih muda, tetapi sikap RR yg sepatutnya matang kerana umur hampir 40an, tidak boleh di terima.kalau beginilah sikap RR, tak perlu ada batu apipun, rumahtangga tak akan bahagia. seorang suami hanya boleh bahagia jika siisteri menghurmati ibu-bapa dan ahli keluarga. RR tak perlulah nak tuduh sesiapa merosakkan rumahtangganya, cerminlah diri sendiri. bagi fans yg backup RR sehingga sanggup mencemuh oranglain dgn kata sungguh hina dina…selidikilah sesuatu perkara dgn teliti, jangan hanya mendengar dan terus menghukum.

    0

    0
  58. meluat says:

    huhu meluat nengok dua mangkuk hayun ayu ngn laki dia tu…
    muKa ayu raudha tu muKa mengampu dh la bt rumah tangga org goyang bt2 sedih pLak sbb mengandung piraahhhh….

    0

    0
  59. sentap says:

    ikot mung ar.. ado aku kisah.. menyampah sungguh aku dgn ayu yg mmg x ayu langsung dan si evil twin tuh.. hak tuihhhh

    0

    0
  60. meow meow says:

    uweeekkk !!!!!!!
    yucks!!!!!!!!!!!
    nyampah pulak baca statement laki binin perasan bagus ni..
    x pyh nk propa sgtla….

    0

    0
  61. kucing parsi says:

    sbb ade minah propa dlm filem *untuk 3 ari * xde hati gua nk g tgk…buang duit tgk citer perempuan ni….x kene btg hidung sendiri ko leh ckpla…cuba ko duk tmpt rita,..gua rasa ko yg meroyan bkn rita….hahaha…laki bini same je……xde ati perut…

    0

    0
  62. Raja minah jambu 24jam mengadap computer kibar kan jalur gemilang says:

    dh cakap rita menyalak macm anjing pas tu nk bebaik2 huh ! gi main aoh aoh lah ayuuuuuuuu ..

    0

    0
  63. Putri says:

    Jahatnye la si pengomen yg sokong si rita ni ye? Dh ayu n zaquan nk brdamai, biar la. Apa pun niat mereka, itu len kira, yg pnting mereka nk brdamai. Itu lebih baik dari terus brmusuh mengaibkan satu sm lain secara berterusan. Kita spatutnya menggalakkan, bkn nye jd org tgh yg mengapikan lg kedua belah pihak. Dh brdamai nnti insyAllah rumahtangga rita n aidil pun akan dpt diselamatkn. Aku tak fhm btol dgn org yg suka lihat diorang ni gaduh. Biar aje la mereka brdamai.. Leave them alone. Ikhlas atau tak, bkn kita tau. Hanya Allah yg Maha Mengetahui. Ke korang ni boleh baca hati manusia?? Hebat!

    0

    0
  64. $$$$$ says:

    X paham org2 yg benci sgt dgn ayu & tuduh dia perosak rumahtangga Rita & aidil. Korang2 ni ada tgk bukti2 ke? Klu setakat dr statement RR yg mostly nya ‘ disampaikn dr org lain’ , itu nama nya bukti x sahih. We should ask RR to show us the CCTV video, nak dgr gak camne ayat ayu yg dikatakn menghasut laki si RR ni. Itu baru dinamakn bukti sahih… Klu setakat ‘telinga & mulut karat’ ni… X class lah…

    0

    0
  65. RITA says:

    Udah2lah tu komer yer…… buang yang keruh ambik yang jernih…..bumi mana x ditimpa hujan, lautan mana yang x bergelora… kita sama2 orang islam…jangan bermusuhan…. kepada fan2 fanatik rita, ayu, si kembar hensem ni, kita sama2lah doakan semoga terjalin ukhwah antara mereka. Anggaplah apa yang terjadi dalam kehidupan kalian sebagai salah satu ujian dalam kehidupan…sesungguhnya Allah tahu apa yang terbaik buat hambaNya. Janganlah kita menjadi batu api melaga2kan kedua2 pihak….

    0

    0
  66. kasturi says:

    tapi betul ke ek dlu Ayu raudhah ni sebenarnya syok dekat Aidil, Zakuan syok dgn Rita ? tapi Rita dgn Aidil saling sayang menyayangi… sebab tu dorang lari kahwin kat Siam.. ni yang pernah saya dengarlah.. member dok borak2… tak tahu betul ke tak… hmmmm…

    0

    0
  67. Anonymous says:

    muka je cantik..oi AYU oi, bila masa RITA kahwin dengan abang kau?? BIRAS la oi, bukan KAKAK IPAR! bongek!

    0

    0
  68. ikan says:

    alah..propa ja la..dua ekoq nie..
    si zakuan tu,klu first2 dulu,dia tak wat kecoh lam twitter rita,insyaallah tak melalut cam nie…yg dia gatai mulut,gatai segala nya dulu..sapa suruh..bodo la dia…last2 skali nk tutup segala nya…nk said sorry ja…tak pakai otak before ckp…
    c diorang punya face pon tak percaya…auta keling…putar alam…

    0

    0
  69. Anonymous says:

    propa…dok rasa bagus la tu…
    dua2 muka tak leh pecaya langsung…
    wei…ayu rodah oooiii…hg tu pi pekecik badan dan buang la sikit make-up kat muka tu…gerun aku tengok…hg tak natural cam rita…badan rita cantik,muka natural walau tak make-up..
    why mula2 dulu tak said sorry…why dulu si zakuan tu,pi kacau twitter rita???????????????
    bodooooooooooooo

    0

    0
  70. eina says:

    klw mereka nk berbaik apa salahnya, yg peminat fanatik rita x payah nk jd batu api.. biarlah dgn statement dieorg.. mereka ikhlas ke x antra mereka dgn tuhan.. kita doakan jelah yg terbaik.. saya mengharap sgt aidil & rita berbaik, mereka ada ank yg perlukan kasih sayang.. mereka x kn lg erti khdpn tnpa ayah.. harap aidil +ve think, pmpn2 yg ada kaitan sblm ni lupakanlah.. & pilihlah rita sbgai bidadari dunia & akhirat.. sesungguhnya rita cukup tabah & redha atas ape yg berlaku..

    0

    0
  71. Anonymous says:

    Salam semua,

    Mohon maaf sekiranya ada perkataan yang melukakan hati pada yang berkenaan. Perkara ini saya lihat berlarutan dan perkara seperti ini bagaikan membuka keburukan yang terlibat dalam kejadian dalam rumahtangga. Alangkah baiknya jika diselesaikan secara face to face daripada mendengar,menghebohkan dan mencaci sesama sendiri… Ya allah satu malaysia tahu kisah mereka…. Saya bukan menyebelahi sapa cuma nak beri nasihat saja. Nasihat saya kepada suami Rita sebagai lelaki harus berani menghadapi segala kerumitan ini dengan hati yang terbuka dan harus menghadapi secaranya face to face bukannya nak main twitter apa ke benda tu…. kalau cara begitu sampai nak kiamat pun tak akan selesai… sebagai suami tidak sepatutnya memburukkan keadaan atau memburukkan isteri. mcmana keadaannya pun. Sisuami harus ingat dia yang memilih rita sebagai isterinya bukan paksaan sapa-sapa. Sebagai suami harus melindungi isteri walau apa pun yang terjadi bukannya membiarkan isteri teraniaya…. selain dari org tua, isteri juga penting dan harus dilindungi…. Saya lihat sisuami ni seperti kebudak-budakan yang belum cukup matang…. Dan nasihat saya kepada ipar dan biras ni rumahtangga org lain jgnlah campur walaupun adik sendiri kerana apa yang terjadi dalam selimut kita tdk tahu sapa yang benar dan sapa yang bersalah…. Kan baik jaga rumahtangga sendiri … ya allah napa juga mereka pun nak ikut serta juga dalam masalah suami/isteri . kita harus ingat tuhan maha adil hari ini org lain akan merasakan penderitaan sebgini dan bsk2 sapa tau allah balikkan penderitaannya pada mereka. Dah lah keadaan mereka teruk ini ditambah lagi bahan sos cili oleh org terdekat… Diharap suami/isteri ni dapat menyelesaikan masalah mereka ni dan saya mendoakan semoga mereka dpat menyelesaikan masalah ini dengan aman damai…. Dan untuk orga sekeliling dimintalah jgnlah membawa mulut utk menambahkan penderitaan mereka… kasihani lah anak mereka yang kecil yg belum tahu apa yang terjadi… Jgn lah bila mereka dewasa nanti ada perasaan benci pada bapanya atau keluarga bapanya…. semoga allah membuka hati mereka untuk menerima segala ujian allah ini dengan hati yang redha. amin…..

    0

    0
  72. chantek says:

    berdamai la korang cepat2… buat Ayu, minta maaf la kat Rita… sesungguhnya doa org yg teraniaya dgn Allah tiada tabir… takut2 nanti ko susah nak beranak… jgn sampai ko terpaksa minum air basuhan kaki Rita baru dpt bersalin… haru biru ko nanti Ayu!!!

    0

    0
  73. sore sore says:

    buat RR, sabar itu separuh dari iman. kuatkan dan tebalkan iman. sentiasa buat smbyg HAJAT n ISTIKHARAH. minta petunjuk drNYA. I’allah, segalanya akan terurai. kepada kembar tue, korang nie mengalahkan wanita n cik pon2, klakar la korang. ubahla perangai tue, tue la kan, nk kawen, tapi tak mematangkan diri. hello kembar, ingat senang ke nk jadik ketua keluarga, banyak beban yg kena pikul. especially bab isteri n anak2. kepada ipar nye pulak, knape laa bughuk beno perangai nye yeee. muka pun da tak berseri2 coz hati da penuh hasad dengki. ko tak sedih n insaf ke baca semua komen yg dituju buat korang nie. tak insaf2 lg ke. patutnye ko takot coz buruk akibatnye tiap2 hari orang menyumpah seranah keluarga ko. yg si JUE nie plak, miang sgt knape nyee yee. ramai lelaki TERUNA kt luar sana tue, lg hensem, kaya. segak dr BUDAK kembar tue, yg pi nk menggesel ngn dia tue nk buat pa. dia laki orang, ingat sket, LAKI ORANG. malu la dengan diri tue. jadiklah wanita yg elok sket. buat kembar, ipar n besh pren ipar, ingatla, sekali ko aniaya orang, bertimbun2 akan dibalas di dunia mahupun akhirat. ingat, ko da berkeluarga dan besh pren tue akan berkeluarga. ingat tue!!

    0

    0
  74. cempaka putih says:

    em….. memang pahit apa di alami oleh rita…. hanya org yang mengalaminya sahaja yg akan mengerti n memahami…. tp jauh manapun kebencian rita die harus meletakkan satu ruang kemaafan utk semua… tak salah kita bermaafan… dengan bermaafan hati akan tenang… jiwa akan damai dari berterusan begini tanpa kesudahan… hanya merosakkan hati hari demi hari… biarpun sukar utk kemaafan tu dihulurkan lambat laun hati akan redha dengan ketentuan-NYA….. kita siapa utk menghukum org tanpa kemaafan… sedangkan nabi sendiri ampunkan umatnya… sya juga sedang lalui apa yg rita lalui… kalo pikirkan hati dan perasaan mmg teruk… tp bile kenangkan anak, keluarga hati mule berpikir…. kesian kat anak… derang tak bersalah…. semua org buat kesilapan… tak adil kita menghukum tanpa cuba memberi ruang… biarpun bukan yg pertama kali… buat aidil…. kamu harus jd lelaki yang adil dan saksama… letaknya syurga isteri bawah telapak kaki kamu.. kamu yg harus membimbing dan membentuk… kamu harus jd diri kamu bukan org lain… ini kehidupan kamu… hargainya ianya sementara masih ada…

    0

    0
  75. cempaka says:

    em….. memang pahit apa di alami oleh rita…. hanya org yang mengalaminya sahaja yg akan mengerti n memahami…. tp jauh manapun kebencian rita die harus meletakkan satu ruang kemaafan utk semua… tak salah kita bermaafan… dengan bermaafan hati akan tenang… jiwa akan damai dari berterusan begini tanpa kesudahan… hanya merosakkan hati hari demi hari… biarpun sukar utk kemaafan tu dihulurkan lambat laun hati akan redha dengan ketentuan-NYA….. kita siapa utk menghukum org tanpa kemaafan… sedangkan nabi sendiri ampunkan umatnya… sya juga sedang lalui apa yg rita lalui… kalo pikirkan hati dan perasaan mmg teruk… tp bile kenangkan anak, keluarga hati mule berpikir…. kesian kat anak… derang tak bersalah…. semua org buat kesilapan… tak adil kita menghukum tanpa cuba memberi ruang… biarpun bukan yg pertama kali… buat aidil…. kamu harus jd lelaki yang adil dan saksama… letaknya syurga isteri bawah telapak kaki kamu.. kamu yg harus membimbing dan membentuk… kamu harus jd diri kamu bukan org lain… ini kehidupan kamu… hargainya ianya sementara masih ada…

    0

    0
  76. ibrahim ahmad says:

    kau nk kenal rapat kakak ipar kau ke bini aku? bukan ker kau kata pantat bini mualaf aku tu sedap? aku dah mati pucuk, ko lah rejam pantat asoh aku tu

    0

    0
  77. ayuni ayuna says:

    benci betul dgn 2 ekor yg hipokrit ni..!!!

    0

    0