Written by Bella | July 4th, 2019

Sudah lima tahun mendirikan rumah tangga, pelakon dan penyanyi Izzue Islam dan isterinya, Awin Nurin belum lagi dikurniakan rezeki untuk menimang cahaya mata.

Tidak pernah berputus asa berusaha, Izzue dan Awin merancang untuk menjalani pemeriksaan kesuburan. Pasangan ini sudah bersedia berdepan sebarang kemungkinan andainya diberitahu salah seorang bermasalah.

Kami akan pastikan menjalani pemeriksaan pada tahun ini juga. Sudah lama kami rancang, namun tertangguh kerana jadual kerja yang padat. Kami juga sudah mempersiapkan mental sekiranya diberitahu salah seorang daripada kami mempunyai masalah.

Bersikap terbuka berkongsi masalah mereka dengan umum, Izzue memberitahu, tiada apa yang hendak dimalukan. Soal zuriat  bergantung kepada rezeki dan percaturan Allah SWT.

Saya dan isteri sudah bincang mengenai perkara tersebut, segala ikhtiar juga akan dilakukan untuk mendapatkan cahaya mata memandangkan sudah lima tahun mendirikan rumah tangga.

Apa yang nak dimalukan, semuanya Allah yang tentukan dan kita sebagai hamba jangan pernah berhenti berusaha.Insya-Allah, selagi ia tidak menyalahi dari segi agama, kami juga mahu menggunakan kemudahan teknologi canggih sedia ada untuk dapat anak.

Sama-sama kita doakan yang terbaik buat mereka, semoga segala usaha mereka untuk mendapatkan zuriat dipermudahkan.

Sumber Berita : Astro Gempak

26 responses to Kami Dah Bersedia, Jika Salah Seorang Bermasalah – Izzue Islam

  1. Fara rose says:

    Lamannya ambik masa untuk check up,paling lewat pun 2 tahun kena check dh

    8

    1
  2. WickEd says:

    Asal bini awak dress up gitu…mmm bawah pakai baju kurung lelaki pulak tak sesuai….cubala pakai elok2 sikit semua mata memandang tak sesuai dgn umur. Apapun moga cita2 dpt anak termakbul.

    14

    0
  3. anak makcik bawang says:

    awin ni muka pucat je tak berseri. calitlah sikit lipstik wehhh…

    18

    2
  4. Anonymous says:

    masalah dia adalah bini kau ni buruk nya ya amat, amah indonesia lagi lawa, omg haha

    2

    27
  5. Anonymous says:

    KNAPA PULA ISTERI KAU PAKAI MCM BAJU SERUPA MCM AWAK WARNA PINK PAKAI BAJU LELAKI EEH BERAYA SEDONDON PINK

    1

    1
  6. Aneka says:

    Andai kata cantik tu yg jadi ukuran, pasti perhubungan itu tak kemana. Cantik tu sifatnya sementara. Dimata kita, mungkin ade yg kata wife dia x lawa, tp cukup sempurna di mata suaminya. Siapa tahu? Jgn hanya menilai luaran, kelak makan hati. Cantiknya dia mungkin di lihat si suami menggunakan mata hati. Semoga berbahagia selalu hendaknya.

    46

    0
  7. Anonymous says:

    dah kenapa mcm lelaki dah muka bini dia?

    6

    0
    • Anonymous says:

      biarlah, laki dia suka natural beauty..ko x boleh tidur memikirkan masalah ni kenapa???

      5

      0
      • Din says:

        Saya hampir 6 tahun kahwin baru Allah bg rezeki. Mcm2 usaha. Insyaallah bersangka baik dgn Allah, masanya akan tiba.

        6

        0
  8. Anonymous says:

    Its okay Izzue and Awin. Jangan jadikan anak pengukur kebahagian even if one of you ada masalah. Be happy, think positive and live happily together. Dunia ni bukan kekal pun untuk kita bersedih dengan takdir Allah. Bersabar and something better will be yours in return.

    REPLY
    ApaPasalSelekeh says:
    Jul 4, 2019 at 12:40 pm
    Takpela janji bahagia, cuma kak Awin cuba la bersih sikit pakai boleh sedondon tapi tengok la kena ke tak. Berbedak sikit2 pakai cantik sikit kak. Sikat la rambut tu tidak pakai tudung pun cantik dah start berumur. Maklumla semua kenal ni cam serabut fesyen akak. Soal anak tu, takpela asal Izzue setia dah. Cuma jangan selekeh sangat pening saya tengok akak ni. Rupa usia tak kisah janji bersih. Kesian si Izzue ni cuba kak take pride sikit. Semua pic akak asal rembat je. Jangan main main kak, zaman sekarang pompuan kaki caras banyak. Setia setia jugak, lama lama tengok akak comot gini jelak. Cuba belajar dengan kak Sheila Rusly tu bersih aja walau potpet.

    REPLY
    Chepah says:
    Jul 4, 2019 at 1:19 pm
    Aku pun sependapat juga. Berhiaslah sedikit, diri sendiri akan rasa lebih segar & bersemangat. Bukanlah nak suruh mekap tebal. Atleast pakai bedak, calit lipstik sikit. Dari body language awin nampak macam low esteem. Pergi jogging, keluar peluh, distress hormone imbalance tu. Entahlah kalau kenal rapat2, rasa nak je advise. Semangat sikit awin hidup ni. Husband dah baik, there are other things to appreciate in life walaupun belum ada anak. Allah akan bagi bila tiba masa sesuai, have faith. For time being, enjoy life seadanya, cuba senyum sikit ..
    (Aku la pulak over .. semangat sikit awin oii, semangat, yang tu tak sape boleh tolong kecuali kau sdiri)

    0

    0
  9. Anonymous says:

    ApaPasalSelekeh says:
    Jul 4, 2019 at 12:40 pm
    Takpela janji bahagia, cuma kak Awin cuba la bersih sikit pakai boleh sedondon tapi tengok la kena ke tak. Berbedak sikit2 pakai cantik sikit kak. Sikat la rambut tu tidak pakai tudung pun cantik dah start berumur. Maklumla semua kenal ni cam serabut fesyen akak. Soal anak tu, takpela asal Izzue setia dah. Cuma jangan selekeh sangat pening saya tengok akak ni. Rupa usia tak kisah janji bersih. Kesian si Izzue ni cuba kak take pride sikit. Semua pic akak asal rembat je. Jangan main main kak, zaman sekarang pompuan kaki caras banyak. Setia setia jugak, lama lama tengok akak comot gini jelak. Cuba belajar dengan kak Sheila Rusly tu bersih aja walau potpet.

    0

    0
  10. wekkkkkkk says:

    si bini berkorban apa shj utk suami, sampai baju pun sedondon mcm laki, mmg bini baik dan isteri solehah, ikut saje kemahuan laki..tabik u wahai bini..

    1

    5
  11. Anonymous says:

    si wekkkkkkkkkkkkk muka tandas

    2

    3
  12. kakikucinghitam says:

    jadual padat cane tu? hahhhaa lawak pulak rasa. tapi apa2 pun semoga cpt dpt baby insyaAllah

    4

    0
  13. ninakarina says:

    yg kutuk muka bini dia tu ntah2 muka korg lagi cm muka biawak komodo…krg2 dia x lawa pun dh berlaki…hensem lg..ko hado..ko hina muka dia serupa ko hina kejadian Allah la bongok…

    10

    0
  14. Anonymous says:

    Cpt lmbt.. semua urusan Allah. Kalau rezeki tak ke mana. insyaAllah.. Tengok Dato Siti.. Che Puan Sarimah.. doakn baik2

    6

    0
  15. jurgen kloop says:

    blh kutuk prgai org,jgn kutuk rupa dia.
    ingat tu abg pesan.

    9

    0
  16. anonymous says:

    eeeeeuuuwww why so uglyyyy

    0

    5
  17. ku says:

    i ni, 8 tahun kahwin. Allah tak bg² rezeki cahaya mata. Allah bg rezeki ke lain. dah mcm² cara buat. doktor, ustaz, tapi tetap tak ada. itu bererti menyerah kalah, tidak sekali. y penting hati ikhlas terima….

    4

    0
  18. Kasi tahu sama lo says:

    Klau ada mslh pun si lki..dh tntu x ckp kt media..mcm tu juga si bini jika dia yg bermsalh..tentu senyap juga ye dak.

    Klau d bgi tahu ada msalh..nnti klau dh cerai..nk kawen lgi org tak mahu..
    Lebih.baik dpt result diam je. Klau bocor ..tggunglh sendiri..
    Apa2pun moga dpt anak tahun 2020 ..mlysia negara maju..tpi dah tak tercapai kta nya mlysia mju..huhuhu

    1

    0
  19. Mem says:

    Assalam…relax laa mung Izzue..Allah Mahu Mengetahui apa yg terbaik untuk kita. Anok sedara kawe 8 tahun baru dapat anok…lepas tu terus berderet.

    0

    0
  20. lily says:

    tak sesuai la ppuan pakai baju melayu..kan banyak lagi baju dpt pakai..kurung moden ke..kebaya ke..jubah ke..pilih la warna sedondon kalau nk sama ngan laki..ni tak..mcm tomboy dah aku tengok

    0

    0
  21. eno says:

    Amende yang netizen ni nak pon haku xpaham. Orang tu rilek2 aje, bole terima seroang wanita tanpa memilih rupa, korang kutuk gak bini dia. Kalau org pilih yg cantik aje korg bising gak, tgk rupa aje, perangai kelaut. doa yg baik2 aje xbole ke

    4

    0
  22. aaaaaaa says:

    kalau iye pun janganlah isteri awak tu pakai baju lelaki
    Tak sesuai nanti org ingat isteri awak tu naluri lelaki
    adduuu

    0

    0

Tinggalkan Komen Anda Di Sini