Written by Bella | March 21st, 2017

Baru-baru ini, pelakon Emma Maembong memberitahu beliau dan Kamal Adli belum mempunyai perancangan untuk berkahwin dan Kamal mahu Emma memberikan tumpuan terhadap kerjayanya terlebih dahulu.

Namun, menerusi kenyataan terbaru Kamal di Harian Metro, beliau mengakui sudah bersedia untuk memperisterikan Emma.

Walaubagaimanapun, beliau masih belum mempunyai tarikh yang tepat untuk bernikah dengan Emma dan sekaligus menafikan dakwaan kononnya mereka bakal mendirikan rumah tangga dalam masa terdekat.

Jika ikutkan hati, saya sudah lama bersedia untuk berkahwin. Namun saya menyerahkan soal jodoh kepada Yang Maha Esa. Saya bersyukur keluarga juga tidak pernah memberikan sebarang tekanan berhubung soal itu.

Kami menjalinkan hubungan yang matang dan tiada sorok-sorok. Jika ada jodoh, kami menerimanya. Cuma, kami rasa lebih selesa andai perhubungan ini kurang menjadi bualan ramai. Apatah lagi ada segelintir pihak yang suka membandingkan pasangan pelakon lain dengan kami. Takut nanti dibenci orang.

Mungkin Emma masih malu-malu untuk berbicara soal perkahwinan dengan Kamal. Namun, kalau pihak lelaki sudah bersedia, ia benar-benar memberikan gambaran Kamal serius untuk memperisterikan Emma. Harapnya, niat Kamal itu akan termakbul satu hari nanti.

Sumber Berita : Harian Metro

13 responses to Kamal Adli Sebenarnya Sudah Bersedia Untuk Memperisterikan Emma Maembong

  1. Anonymous says:

    hari tu ckp rakan biasa. lantak korang lah….ckp berbelit.

    8

    0
  2. lara alana says:

    hahaha, kalau pasal kamal adli ni memang aku tergelak saje
    emma – sudah2la tu mainkan perasaan org yg suka kat ko
    ok, tunjukkan kalau betul engkorang nak kawen
    hope tahun ni wedding nya.
    wedding of the year barangkali, huhuhuhuhuhuhuhu

    3

    0
  3. enota says:

    Dah “merasa” selalu sangat….. jadi guna ayat standard le ” Namun saya menyerahkan soal jodoh kepada Yang Maha Esa”. Ni alasan tak nak kawen sebab kalau orang tanya, jawapan tak ada jodoh….bodoh punya artis……..tapi main tetap main

    1

    8
  4. Anonymous says:

    kejap on kejap off takyah nak wat statement ape2 la kawen jela..

    1

    0
  5. anon says:

    Emma ni cantek jelita, apa yg dia pandang kat kamal ni. Tak berkenan betol aku tengok. Cari je org lain yg lbh baik emma…tinggal je mamat poyo ni..

    1

    6
  6. Elena says:

    Benda personal nikah kawen kenapa kena bercakap via media instead of sesama sendiri? Tak paham aku. If you can’t express your feelings, fear, emotiins, insecurities to the person you nak kongsi hidup dengan you, jadi tang mana yang kawen nya. Fedap betul baca statement ” saya perempuan, tak manis bercakap tentang perkhawinan/ keputusan bukan Di tangan saya”. Ya Allah , hidup kau kan. Apahal pulak bukan keputusan di tangan kau ( ya walau kau perempuan, it is your decision to marry or not the man). Cuba la jangan jadi lemah gemalai / bodoh sangat. Take charge. Tak manis apanya, habis kehulu hilir tu manis la sangat. Geli aku statement lemah gemalai wanita melayu terakhir macam tu. dah tu kahwin tak sampai 5 tahun kena cerai. Take charge la perempuan. Jangan jadi bodoh stupid sangat. Aku rasa nak lempang mana2 perempuan tak ada akal yg cakap macam tu.

    2

    0
  7. Wilfred says:

    Awesome issues here. I am very satisfied to peer
    your article. Thank you a lot and I’m having a look forward to
    touch you. Will you kindly drop me a e-mail?

    0

    0
  8. sara says:

    kata dah ada niat nak nikah tapi menyerahkan soal jodoh kepada Tuhan? dah pergi merisik ke, dah pergi mengadap ayah emma ke? kalau belum tak perlu kot cakap mcm tu sbb mcm takde langkah apa2 yg kau buat. ingat nak kahwin ni hanya perlu niat aje lepas tu semuanya berjalan sendiri? usaha la sikit.

    1

    0

Leave a Comment

Optional