Written by serenity | October 30th, 2017

Kamal Adli dan Emma Maembong telah lama bercinta tetapi sehingga kini mereka berdua masih belum membawa perhubungan itu ke peringkat seterusnya. Baru-baru ini Kamal telah menjuarai pertandingan Super Spontan 2017 yang memberi wang hadiah kemenangan berjumlah RM 100,000.

Sehubungan itu, timbul tanda tanya sama ada Kamal akan melamar Emma memandangkan dia telah pun memenangi hadiah wang yang banyak. Kalau setakat nak buat kenduri kahwin tu, tak ada masalah rasanya dengan wang sebanyak itu.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Namun begitu, Utusan Online melaporkan, Kamal memberitahu sememangnya sudah bersedia untuk berkahwin dengan Emma, tetapi terdapat halangan yang sukar didedahkan kepada umum:

Hubungan kami dah empat tahun dan saya sudah bersedia untuk memberi komitmen perkahwinan, begitu ju­ga dengan keluarga saya yang sudah memberi restu.

Tetapi ada halangan yang wujud. Saya tak boleh beritahu kerana orang luar tak akan faham malah tak tahu apa yang saya rasa.

Siapa yang tak mahu berkahwin dan berkeluarga? Kepada Emma, ada jodoh kita kahwin. Itu sahaja yang boleh saya katakan.

Kamal memahami bahawa kenyataan dari Emma bahawa percintaan mereka telah putus dibuat semasa wanita itu sedang marah, namun begitu Kamal lega kerana kini perkembangan mereka adalah positif dan sedang cuba memulihkan keretakan hubungan itu.

Kamal juga mengaku salah dan memohoh maaf kepada semua pihak berikutan kisah kemelut antara dia, Emma dan Zahirah Macwilson.

Bagi Kamal, tindakan Zahirah tidak memperbaiki, malah memburukkan situasi yang berlaku. Kamal merasakan apa yang dilakukan Zahirah ialah tindakan menyelamatkan diri sendiri, dan dia kecewa Zahirah tidak bercakap benar serta tidak bertanggungjawab pada kenyataan yang dikeluarkan.

Semuanya bermula apabila Kamal dan Zahirah dikatakan terbabit cinta lokasi sewaktu berlakon drama popular Duda Pujaan Dara baru-baru ini.

Dalam pada isu ini hangat dan mendapat perhatian Netizen, Emma turut dikaitkan dengan seorang lelaki berpangkat Datuk, namun lelaki itu mendakwa dia hanya kawan keluarga Ismail Embong iaitu ayah Emma. – beautifulnara.com

34 responses to Kamal Adli Ingin Kahwin Emma Maembong, Tapi Ada Halangan

  1. ke contract x leh kawen ? mcm kes sape dlu eh, company nye contract xleh kawen tu..

    13

    0
    • r says:

      siti elizad?

      0

      0
      • senah gemenceh says:

        baik buat gosip pasal gegarvaganza atau separuh akhir muzik2 lagi bagus. seminggu dah kes ni…muak la sis nara.

        16

        0
        • Miss Unibes says:

          “buto ah” – Zahirah Macwilson.

          Cantik panggilan ZM ni “irah”. Secantik org nya. Dah. ZM takyah keluar statement lagi. Biar KA dan EM ‘menyalak’. Eloklah tu. Yg lelaki ‘menyalak’ demi selamatkan diri dan demi gf. Yg perempuan ‘menyalak’ demi sedapkan hati dan pujuk diri utk terima KA. Padahal menyesal kasitau seluruh alam dia dah putus. Tu lah sundal sgt buat keputusan keluar statement bagai dalam keadaan marah. Dah sejuk baru rasa menyesal. Tu yg acah2 konon tak salah berkawan walau tak bercinta. Padahal nak KA pujuk dia balik sebagai bf gf lah tu. I lof yu ZM. Dan harap2 ZM putus ngan Jolpereng a.k.a Jolrepeng sebab Jolpereng prasan hot. ZM fokus je kat kerjaya awak. Awak cantik, muda dan berbakat. Dan lepas ni hati2. Habis je shooting terus blah. Terus duduk rumah lagi bagus. Kawan ajak keluar habis shooting kau reject je. Solo ke tak solo jgn ikut. Nanti terperangkap lagi. Putuskan Jolpereng.

          5

          1
        • senah gemuk says:

          lantak la nak cite apa..yang unibes ni apahal type pnjang2..xpenat ke ulas benda bodoh..baik kau lukis je..adoi

          2

          2
    • Anonymous says:

      wawa zainal n aeril zafril

      11

      0
    • larasakit says:

      wawa zainal

      1

      0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      halangan tu alasan kau aje lah kamal huh !

      2

      0
  2. wekkkkkkk says:

    “Kehilangan”

    Ku coba ungkap tabir ini
    Kisah antara kau dan aku
    Terpisahkan oleh ruang dan waktu
    Menyudutkanmu meninggalkanku

    Ku merasa tlah kehilangan
    Cintamu yang tlah lama hilang
    Kau pergi jauh karena salahku
    Yang tak pernah menganggap kamu ada

    Asmara memisahkan kita
    Mengingatkanku pada dirimu
    Gelora mengingatkanku
    Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku

    Sejujurnya (sejujurnya) ku tak bisa (ku tak bisa)
    Hidup tanpa ada kamu aku gila (aku gila)
    Seandainya (seandainya) kamu bisa (kamu bisa)
    Mengulang kembali lagi cinta kita (cinta kita)

    Takkan ku sia-siakan kamu lagi

    Asmara memisahkan kita
    Mengingatkanku pada dirimu
    Gelora mengingatkanku
    Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku

    Sejujurnya (sejujurnya) ku tak bisa (ku tak bisa)
    Hidup tanpa ada kamu aku gila (aku gila)
    Seandainya (seandainya) kamu bisa (kamu bisa)
    Mengulang kembali lagi cinta kita (cinta kita)

    Sejujurnya (sejujurnya) ku tak bisa (ku tak bisa)
    Hidup tanpa ada kamu aku gila (aku gila)

    Takkan ku sia-siakan kamu lagi..
    Takkan ku sia-siakan kamu lagi..

    1

    1
  3. wawa says:

    alahai kamal…dulu dengan sheira ayub ko kata mcm ni, dgn intan ladyana pun ko kata ada halangan jugak, skrg dgn emma pun sama jugak? sian betul pompuan2 yg couple dgn ko…ko mmg tak boleh bagi komitmen…asal tanya pasal kawen je, ada halangan…hrmmmm…emma, walaupun i x berapa minat u, i advice u cari lah lelaki lain, kang couple lama2, sudahnya dia takmo kawen pun…

    46

    0
    • Anonymous says:

      dan yg terbaru, dia salahkan pompuan lain bila Emma mintak putus. Dajal punya jantan. Baik lg si Zizan yg diam tak salahkan sape2. Itu br namanya laki.

      35

      0
    • katakmaneh says:

      Setuju sgt weiii…kamal ni jnis yg takut pda komitmen. Plss lah..halangan tok cai dia

      8

      0
      • Anonymous says:

        tp dr dulu lg emma ni main tarik tali. prnh kan emma kluar statement “eh..sapa ckp dia (kamal) ni boyfriend sy? sy tak ada boyfriend (lbh krng mcm tu lah aytnya)” kamal pun ada d sebelah dia msa tu n hanya mampu senyum tawar jak. tak nak mengaku tp post gmbr bkn main lagi. bila dah ada krisis pandai pulak nak mengaku bercinta bagai

        0

        0
  4. Jodoh itu kerja Allah says:

    klau ada hlangan..mka berkwanlh rmai2. Brksih biar satu ye.
    Jgn mmperbodohkan diri msing2. Emma kawanlh rmai, Kamal pun kawanlh rmai2 jugk. Ada jodoh msing2, cuma belum smpai je.

    3

    0
  5. Anonymous says:

    Halangan apa KA? Ko gay ke apa? Prnah juga dgr gosip2 geng2 kunyit yg katakan KA ada hubungan dgn Fizo Omar sejak dua dua ni masuk Hero Remaja dan skrg dikatakan masih menjalinkan hubungan.
    Tp hrpnya gosip ni x betul.

    0

    9
  6. anon says:

    WOIII SEMAKKKKKKKKKKKKKKKK LAH KO DUA EKOR SENDU NI !

    1

    0
  7. Anonymous says:

    bosannn.

    0

    0
  8. cctv bergerak says:

    dgr2 nye bapak emma xapprove.. tu yg tggu permission bapaknye…pakcik maembong,restu jela.. dah anak awk bkenan.. nak tggu raja dr kayangan masuk minang ke pakcik…

    13

    1
    • Kerekek says:

      Bapak emma asyik2 x approve je. Time dgn zizan dulu pon bapak dia reject jugak. Eh. Ko pegi simpan anak ko dlm almari elok2 lah gitu. Anak gedik semacam plak tu. Letih la gini

      11

      0
  9. melati says:

    Kamal2 baik Kawin dgn org kampung yg tak tahu apa2…Emma ni sekejab dgn Dato lah segala lah..!!! Emma tgh Keliru tu Dato @ Kamal? … Emma keliru tu dia ingat RM100K tu terlalu byk bagi Emma sebab tu dia buat U Turn ..!! esok Duit ko dh kering dia U Turn , Balik….wakakakakaaa

    5

    0
    • Kesian Die says:

      Kan…kerana RM 100,000. Tersenggih terhegeh2 cam ape ntah, smalam break ari ni kawan tp gmbar2 kt atas x mnunjukn cam kawan, gedik!
      RM 100,000 je pun dua tiga kali pejam da abis

      2

      0
  10. MerakSekampung says:

    ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh pasal 3 ekor ni aku dah bosan lah nara. tukar topik la adoiii. kalau tak ada cerita lain pun jangan ler update pasal dia ni lagi. menyampah. si emma tu memang tak nak dia lah. si kamal cukup duit ke? berlakon pun sekejap tenggelam sekejap timbul. harap menang 100 ribu je lah.

    1

    0
  11. jamal says:

    kakak aku dulu 2x x jd kawin dng lelaki berbeza….kata2 yg sama laki tu ckp “ada jodoh kita kawin”. last2 laki tu kawin ngan pompuan lain……piuhhh…!!!! kalau dh x nak tu ckp awal……hati dh x nak mmg xleh paksa kan so xyah nk bg alasan murni.

    2

    0
    • tanye je.. says:

      “ada jodoh kita kawen”, ha kisah yg ini kalau putus tanpa pernah seks x mengapalah. Kalau dh berkali2 buat seks dgn org yg tu je, tetiba kawen ngn org lain, boleh ke yg ini kita buat report polis..boleh ke. Sbb si pompuan setia gila..aleh2 bf kawen org lain.
      rasanye dh byk mcm ni di malaysia ni..

      tanya je..walaupun x dibenarkan zina…tanye je.

      1

      2
  12. benci kemal ungke says:

    good emma kawin dato le kaya jgn kawin dgn si kemal pape kedana ni ayh em pun kenal dato tu blh wat menantu, sian ko kemal melepas ko ungke!

    1

    1
  13. Anonymous says:

    mcm tu jgk la dgn Intan dulu..last2 Intan bye2 kan je.. x toleh blakang dh..buang ms tunggu..

    2

    0
  14. zeti says:

    halangan dpd ibu/bapa..lbh baik fikir elok2 kalau boleh jgn teruskn sb restu org tua itu barakah..brkorbanlh demi utk kebaikkan semua..

    2

    0
  15. ms.bruneian says:

    desperate

    0

    0
  16. El says:

    Cium tangan bagai?dah jadi laki ke,dah halal ke,simpan sikitlah rase malu tu,emma

    6

    0
  17. Anonymous says:

    Kental ye emma maembong cari jodoh.
    Lain kali kalau agak nak clash diam2 sudah.
    Alih2 termalu sendiri muka x malu pi tgk KA.

    And KA ni apa meroyan bagai. Kalau dah implicate nama pelakon baru opkos dia panas bontot dan hati nak clear nama dia. Salah Zahirah cuma dia carut kat kau. Tapi dia partly betul pasal heret kau heret org lain utk satisfy relationship pelik kau dgn emma. So fani.

    1

    0
  18. Yun says:

    Cantik pn susah dpt jodoh…kena muhasabah diri..

    0

    0
  19. prihatin says:

    ari tu bagai nk rak kata dh putus…bila ex dh menang bnyk duit..terhegeh2 lak balik….

    1

    0

Leave a Comment

Optional