Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Kalau Tidak Mampu Yang Original, Saya Tidak Akan Beli Barangan Tiruan – Neelofa

Selebriti popular Neelofa meluahkan rasa terkilan terhadap mereka yang menyokong dan membeli barangan tiruan. Buat Neelofa, beliau sama sekali tidak akan memakai barangan tiruan sekiranya beliau masih belum mampu untuk memiliki barangan jenama mewah yang menjadi idamannya.

Advertisement

Sebaliknya Neelofa akan berusaha lebih keras untuk mendapatkan sesuatu yang beliau inginkan.

Kalau saya tiada duit untuk beli barang berjenama, saya memang tidak akan beli langsung. Saya memang tidak akan beli sama ada ia gred A atau gred B sekali pun. Tapi saya jadikan ia sebagai satu motivasi agar satu hari nanti saya boleh beli juga barang yang diinginkan itu.

Macam sekarang pun saya masih lagi simpan impian nak membeli-belah tanpa memikirkan banyak kali sama ada harga barang itu mahal atau tidak.

Neelofa juga bersetuju dengan cara sebuah laman Instagram @streetwearbustamy yang mendedahkan penggunaan barang tiruan oleh artis dan juga Instafamous. Sedikit sebanyak ia mampu memberikan kesedaran kepada masyarakat.

Ini adalah masanya untuk kita motivasikan diri jika ingin mendapatkan barangan yang harganya terlalu tinggi. Usaha lebih keras supaya satu hari nanti kita mampu beli barangan yang diidamkan dan bukannya membeli barangan tiruan.

Terdahulu, @streetwearbustamy mendedahkan beberapa selebriti popular menggayakan barangan jenama tiruan berdasarkan siasatan dan pemerhatian yang dilakukan menerusi foto yang dimuat naik  oleh mereka di akaun Instagram. Antara artis yang dikantoikan berbuat demikian ialah Emma Maembong, Fathia Latiff, Ismail Izzani, Janna Nick, Aiman Tino, Haqiem Rusli, Ara Johari, Zoey Rahman dan Fara Mendoza. Barangan tiruan yang digayakan terdiri daripada jenama  Supreme, Gucci, Louis Vuitton dan Air Jordan.

Sumber Berita : mStar Online

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

101 Comments

  1. Anti fake

    August 4, 2018 at 2:55 pm

    Mulia lagi rosmah Mansor Dari korang yang beli barang fake ni. At least Kak mah tahu beli barang fake ni berdosa

  2. Anonymous

    August 3, 2018 at 1:20 pm

    Kenapa yg dlm media hiburan bkn mcm ni dia ckp, dia kata dia xsokong apa yg d buat oleh pendedah brgn fake tu sbb memalukan secara umum katanya tp dia memang xsokong juga pengunaan brgan tiruan…entah lh kdg2 bloger2 wartawan2 ni pn suka tambah perisa….sy xda lh suka pon dgn mana2 artis tp kkdg jgn lh terlalu mengutuk…..nth lh

    • Anonymous

      August 3, 2018 at 1:59 pm

      article ditulis org kelantan kan…. geng budu

  3. Lopak

    August 3, 2018 at 12:28 pm

    Satu je aku nk ckp at dia ni… BERLAGAK..

  4. sajat

    August 3, 2018 at 11:35 am

    menyampah la ko ni…puiiiii

    • Sajat Nak Ubah

      August 3, 2018 at 12:12 pm

      Haaahaaah..bkn tepuk tau org dh x pakai tepuk..now pakai flap..flap..flap..aplouse..aplouse..tau..

    • Anonymous

      August 3, 2018 at 10:55 pm

      Hahaha..sajat pelat suara mcm telanjang mic.rosak..

  5. Anonymous

    August 3, 2018 at 11:19 am

    takpelah pakai barang fake sebagai apa, yang penting perangai jgn fake..

    • damai

      August 3, 2018 at 11:41 am

      ayat world “perangai jgn fake”, mcm sape ehk perangai fake heheehe

    • Anonymous

      August 3, 2018 at 12:17 pm

      fakezura?

    • kenyataan

      August 6, 2018 at 9:56 am

      lofafake?huhuhuhu

Loading...
To Top