Kalau Tak Jumpa Di Syurga, Carilah Saya Di Neraka – Safiey Illias

Hiburan

Kalau Tak Jumpa Di Syurga, Carilah Saya Di Neraka – Safiey Illias

Baru-baru ini, usahawan kosmetik Safiey Illias telah mengadakan majlis iftar Ramadhan dan sambutan hari jadinya yang ke 24 di JW Marriot Hotel, Kuala Lumpur dengan menjemput pelajar tahfiz serta anak yatim.

Advertisement

Ingin berkongsi kegembiraan beliau, Safiey turut memuat naik beberapa foto sekitar kemeriahan majlis tersebut di akaun Instagramnya.

Namun, apa yang menarik perhatian ramai adalah kapsyen yang disertakan. Sering dihimpit dengan kontroversi serta menerima pelbagai cacian daripada orang ramai kerana keputusannya untuk berubah menjadi seorang perempuan semula selepas bersungguh-sungguh mengatakan beliau bertaubat, Safiey berkata, beliau sebenarnya sedang cuba sedaya upaya untuk mencari hidayah yang hilang.

Memang beliau mempunyai keburukan tetapi tidak adil untuk masyarakat terus menghakimi serta menjatuhkan hukum kepada dirinya.

Jika masyarakat terus kecam Safiey, mungkin sahaja jiwanya akan terus “memberontak”  dan terus tampil sebegini. Doakan yang baik-baik sahaja agar satu hari nanti beliau kembali ke pangkal jalan.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

48 Comments

  1. mak cute

    May 23, 2018 at 9:16 am

    melawan kuasa Allah btul la ko ni…mampus lagi bagus dr berkata2 sapie…makin geli tgk ko dgn silikon & makeup bercepuk ko tu…sok2 klo Allah turun bala bkn ko sekor je tau…

  2. kawan SAJAT

    May 23, 2018 at 7:58 am

    watpe nk cari ko plak…setannnnnnn

  3. Anonymous

    May 23, 2018 at 7:50 am

    Ramai nak kena menipu dengan golongan ni. Konon insaf buang silikon tapi menipu kita ni, keluar silikon lama dan gantikan yang baru. Susah nak komen. Hidayah ni milik Allah. Ikut la Safiy nak terlungkup ke…tenggelam ke… Nak kata tak tahu, tahu… Habis alasan apa ntah. Teruskan menipu diri sendiri yang duit boleh beri kebahagiaan pada mak pak ko. Aku tak kisah ko terlangkup sendiri cuma risau followers tegar yang menyokong dan mengikut.

  4. hmmmm

    May 23, 2018 at 7:06 am

    tapi ape yg aku paham mksud si safiey ni yg pasal carik die kat neraka die tujukan pada anak2 tahfiz ni…anak2 tahfiz ni in shaa Allah klu mati masuk syurga..jadinya safiey ni mintak doa berkat dari anak2 tahfiz ni kat akhirat nanti klu tak jumpe safiey ni kat dlm syurga,carik die di neraka and tarik safiey masuk syurga bersama-sama.Itu ape yg saye paham dari ayat safiey ni la….hmmmm

  5. Melur

    May 22, 2018 at 9:02 pm

    If only you can see how neraka is, you won’t dare to say like this safiey.

Loading...