“Kalau Nora Tiada Alasan Munasabah, Kita Tak Patut Berpisah” – Dr Rushdi Tetap Pendirian Enggan Cerai

Hiburan

“Kalau Nora Tiada Alasan Munasabah, Kita Tak Patut Berpisah” –  Dr Rushdi Tetap Pendirian Enggan Cerai

Suami kepada penyanyi Nora Ariffin iaitu Dr Rushdi enggan mengulas lanjut tentang proses Jawatankuasa Pendamai (JKP) yang berlangsung hari ini di Mahkamah Rendah Syariah Petaling.

Bagaimanapun, kata Dr Rushdi berkata sudah tentu dia tidak mahukan perceraian tanpa alasan yang kukuh namun menyerahkan segalanya kepada Yang Maha Esa.

Advertisement

Sudah semestinya dalam perkahwinan kita tak mahu bercerai. Kecuali ada alasan yang munasabah dan diredhai oleh Allah. Tetapi jika tiada alasan yang munasabah, kita tak patut berpisah.

Dr Rushdi suami Nora Ariffin

Harap yang terbaik hubungan kedua-dua isteri

Dr Rushdi juga berkata dia mengharapkan yang terbaik dalam hubungan isteri pertamanya, Rose Aliza Sutrisno dengan Nora tetapi tidak dapat berkongsi lebih lanjut tentang hal itu.

‘Insya-Allah, tetapi itu adalah perkara yang tidak boleh saya ulas—suatu perkara yang ‘seronok’ tetapi saya tak boleh beri komen lagi.

Dr Rushdi dan Nora Ariffin

Terdahulu, prosiding perceraian Nora dan Rushdi dibawa ke proses hakam pada 3 September akan datang untuk tujuan berdamai.

Nora pula menegaskan dia tidak akan menarik semula permohonan cerai dan menyerahkan segalanya kepada kuasa mahkamah.

Kes cerai nora ariffin dr rushdi
2025-08-11 13:07:03

Dr Rushdi Enggan Lepaskan, Kes Cerai Nora Ariffin Dibawa Ke Proses Hakam - "Saya Mahu Keluar Dari 'Cicrle' Toksik Ini"

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : Kosmo

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...