Written by Irsa | November 18th, 2019

Ingat tak kelmarin kecoh apabila Pegawai Eksekutif Pemasaran FINAS iaitu Ahmad Idham telah menggesa pihak kerajaan supaya menapis kandungan yang ditayangkan di laman penstriman popular iaitu Netflix?

Ingatkan netizen sahaja yang marah dengan idea kurang bijaknya itu, rupanya selebriti terkenal iaitu Sharifah Sakinah turut meluahkan rasanya mengenai hal tersebut menerusi laman Instagramnya.

 

 

View this post on Instagram

 

Today, CEO Finas suggest the Government to filter Netfix content which I strongly disagree. Yes some content are not suitable for younger minds but you can use the security PIN feature whatt. For parents who are concerned with this paid internet app, you can set password to avoid kids viewing or simply just don’t subscribelahh. Please jangan kacau Netflix. If the government wants to ban or filter Netflix I’m gonna baring depan finas tu dengan kawan2 ramai2. Boleh singgah zoo negara sekali…. Cause it is unfair and inconsistent, what about app like Wechat or Youtube???? To the CEO of Finas, I really miss your old dramas like Cinderella that inspire me to become TV actress. Who can forget the romance scenes and all the pegang2, dancing2 that I watched when I was child on the unfiltered national TV.

A post shared by Sharifah Sakinah Al-Khaired (@sharifah_sakinah) on

Menurutnya, jika tidak mahu membiarkan anak-anak terdedah dengan kandungan melampau, bolehlah gunakan PIN keselamatan yang disediakan oleh platform Netflix sendiri.

Hari ini, CEO Finas mencadangkan kerajaan untuk menapis kandungan Netflix dimana saya tak bersetuju. Ya mungkin ada kandungan yang tidak sesuai untuk kanak-kanak tapi kita boleh guna PIN keselamatan.

Untuk ibu bapa yang risau dengan aplikasi ini, kamu boleh tetapkan kata laluan untuk elakkan anak-anak menonton atau lebih senang jangan langgan.

sharifah sakinah perli ahmad idham mengenai tapisan kandungan netflix

Dalam diam, Sharifah Sakinah turut menyindir Ahmad Idham kerana filem keluarannya juga mempunyai adegan yang tidak bertapis langsung.

Kalau kerajaan nak sekat atau tapis Netflix, saya akan baring depan Finas dengan kawan ramai-ramai, boleh singgah zoo negara sekali. Ini tidak adil dan macam-mana aplikasi lain seperti Wechat dan YouTube?

Untuk CEO Finas, saya sangat rindu drama lama awak seperti Cinderella yang memberi inspirasi untuk saya menjadi pelakon. Siapa boleh lupa babak romance dan pegang-pegang, menari-menari yang saya tengok semasa kecil yang tidak bertapis di televisyen.

Amboi, perli sakan ya Sharifah Sakinah!

Sumber: mStar Online

13 responses to “Kalau Kerajaan Sekat Netflix, Saya Akan Baring Depan Finas Dengan Kawan-Kawan”- Sharifah Sakinah

  1. korok says:

    pesal buruk giler badan ko kinah…x serupa pompuan…geli kot tgk

  2. Anonymous says:

    netflix tak bagus

  3. konah says:

    kenapa nmpak pelik sgt bdn kinah niiii…tulang belulang yg sado kah

Tinggalkan Komen Anda Di Sini