Written by serenity | March 14th, 2018

Kisah putus tunang Elfira Loy dan Sufian Suhaimi masih hangat diperkatakan Netizen. Ada desas-desus mengatakan pertunangan itu terputus kerana ibu bapa Elfira meminta hantaran terlalu tinggi dan  masih belum mampu dilunaskan Sufian.

Terbaru, melalui Instagram, ibu Elfira telah mendedahkan jumlah hantaran sebenar yang diminta.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Pendedahan ini disertai dengan dua IG Story yang dipercayai ditujukan buat Suian:

“Sepatutnya dia sendiri rasa terhina tinggalkan anak dara orang lain dan ambil anak dara orang lain secara tak baik. Tak seharusnya dorang ni tak jumpa dirimu ……………………………………………………(?).”

“Kenapa perlu nak ucap terima kasih dengan media? Kata masih contact dengan dia? Mungkin tak cukup ikhlas ke tak cukup……………. (sensasi?) ” Mungkin pembaca BN boleh membantu dengan membuat telahan apa perkataan yang jelas di situ kerana terlalu kecil untuk dipastikan penulis).

Pendedahan ibu Elfira ini telah dimuat naik di Twitter dan sehingga kini telah mendapat 2,400 retweets. – beautifulnara.com

Sumber: @dylawok

 

178 responses to “Kalau Hantaran Tinggi, Kenapa Tak Beritahu Awal,” Ibu Elfira Loy Dedah Jumlah Hantaran Sebenar?

  1. Anonymous says:

    hamboi makcik mulut..bawang besor sgt!

    123

    0
    • Abg Montel Ceria says:

      bagus la pian ko x jdi kawin. ko nk ke mak mertua kebawangan mcm ni?

      171

      0
      • Anonymous says:

        Sufian needs move on and stop himself from playing a.. victim. This is not love, this is becoming “kemaruk” and childish!

        48

        5
        • Cekgu Kira2 says:

          So sufian kena reject sebab tak hafal surah ke atau belum habis collections $20 ni? Cekgu confuse sekejap. Oh ok tak penting. Yg penting sekarang brapa % peningkatan harga minyak dari tahun 1950 ke tahun 2013? ada siapa boleh jawap?

          23

          4
        • Anonymous says:

          Peningkatan harga minya boleh dikatakan berlipat kali ganda disebabkan negara2 Opec yg menghadkan pengeluaran minyak. Ditambah dgn kos2 bahanapi yng lain membuatkan kerajaan terpaksa mengenakn GST bagi meningkatkn sumber pendapatan kerajaan. Ya, UMNO parti membela nasib kesejahteraan kaum Melayu. Tak syak lagi…undi lah lagi pastu kecam kemudian :(

          23

          0
        • pelik says:

          akak2 bawang tak tringin ke nk kecam auntie ni. kalau izreen bukan main korang yer!?!

          27

          0
        • Anonymous says:

          X perlu kecam aunty big onion ni. Anak dia kot. Emak bapak mana yg xmo tengok anaknya senang dikemudian hari? Siapa yg xmo tengok anaknya hidup selesa? Common sense kot..jgn emo sgt.

          47

          1
        • 030303 says:

          jawapan nak suap je.cari lah report CPI index Malaysia. bukan di beautifulnara ngorr..

          7

          0
        • beyya says:

          Dah tu mak si Pian ni takmau yg terbaik la untuk Pian?? Itula macam si Pian ni tak hado mak pulak. Tapi idak pulak nak membawang mcm makcik ni. Lek lek sudah

          31

          0
        • Zed Zeidi says:

          Menurut siasatan kami..makcik tak bersalah. Makcik hanya berdakwah!

          13

          0
        • maha kleptokrat says:

          ko kesah apa peningkatan harga minyak? berapa barrel sehari ko produce?

          susah2 mintak petron bayar laa. kata daddykasi

          3

          1
      • miss karipoleh says:

        dari suasans sedih kini bertukar menjadi sessi perli memerli. sudah mcm ni kah perangai org2 islam? orgramai sibok dgn isu xde air.. nk berwuduk pon susah..yg korang sibuk pasal wang hantaran yg xmasok kubur pun lah. smarten up..both of yous!

        43

        0
        • Kak Joy says:

          Kalau aku jadi Mama Elfira..aku pasang lawyer. Kasi si budak mata kuyu tu senyap sikit. Melampau sangat dah..fire with fire. X sudah2 melalak kt media. Suruh lawyer buat “gag order”. Meluat aku budak nerd tu mcm ko je sorng di Msia putus tunang. Ringan je tangan ni nk kasi penampor!

          13

          14
        • Anonymous says:

          Ambik lawyer je auntie..ajar sikit Pian mata stim tu..kasi senyap sikit!!!

          9

          10
        • Anonymous says:

          Aku agak dah akan ada sesi bawang membawang antara dorang sbb masa memula putus kemain memasing belagak mulia, konon terlampau rahsia. tp skrg bukak habis semua aib org. Mmg padan muka si Sufian tu & nampak lembik tp aku x nampak statement dia yg meangaibkan keluarga Elfira. Mak Elfira patut diam je xyah besarkan keadaan. Kalau betul ada gosip hantaran tinggi, dia layak je nak mintak hantaran tinggi. Jadi kenapa dia nak sentap dan balas statement? Smpai bukak aib org tu tinggal anak dara org, amek anak dara dia. Patut tambah lagi hashtag tu #orangtuataksemestinyamatang #orangtuatakksemestinyataktaumembawang

          51

          0
        • Anonymous says:

          kann..pelik betul..kalau yg muda kelam kabut keluar cerita kat media sosial tu kita paham la budak2 hingusan baru nak up.. ni yang tua2 pun sama balas membalas..apa kejadahnya.makcik tak perlu melayan dah nama pun budak hingusan lagi sufian ni.

          6

          0
        • Anonymous says:

          pian asyik berbunyi….makcik pun dah pedih telinga. keluar lah semua kebawangan…

          7

          0
      • Anonymous says:

        Redha itu pasrah..pasrah itu indah. Indah itu pandan indah!

        Eh mcm cannot go je madah aku ni utk ko Pian!

        10

        0
    • Anonymous says:

      Pian pun satu…senyap and move on je lah. Knp mcm budak WeChat pulak ko bro?

      53

      -1
    • Kiah says:

      Berbalas-balas perang media sosial ala main ping pong pulak dah.
      Hempok dgn terompah melaka ni kang baru nk berakal sikit kut dua2 pihak ni?

      10

      0
    • Mamamia says:

      Pian tu bukan haper..masih terkenang-kenangkan saat indah ketika menaiki helikopter… tak redho. Maklumlah budak nerd wey. Tak sangka gamaknye boleh dapat makwe status “retis”. Ingatkan dapat gf ustazah ngaji quran!

      28

      0
    • Mak Becok says:

      Dah tahu si El tu retis masih nak tackle! Bukan El tu kerja kerani ke…cashier kat tesco ke… atau pembancuh teh ke.
      X perlu sentap. Mana ada retis hantaran bawah 10k? Jawab..jgn x jawab?

      27

      0
      • justmy2cents says:

        harap hantaran jer mahal sbb atas nama ko tu artis jer buat ape.belum tentu menjanjikan kebahagian rumah tangga. time erra kawin ngan emran dulu pun si emran bg al-quran jer pun sbg hantaran ke mas kawin(not sure in this.korg ni study sendiri)..but dh jodoh x pjg nk buat cmner.get it?

        11

        4
        • Mak Becok says:

          Anak dia..suka hati dia lah. Anak waktu kecik gigit nyamuk pun mak sapukan Mopiko. Dah besar senang2 ko nk bargain. Ko ingat anak tu mcm kt Petaling Street punya batang boleh main tawar harga?

          19

          0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      jangan ajar itik berenang mak cik..kau ingat sfian tu bodoh nak mampos eh ?? tk payah la kau nak cakap pasal simpan duit dlm al quran ..anak kau tu kasi betol dulu baru boleh cakap pasal al quran…hantaran tingi tau masak tak ? gosok baju pon malas nak hantaran tingi konon huh !! jangan pandang rendah ngan anak orang mak cik nanti ada balasan untok mak cik…! mak cik yg punca sfian el putus tunang.. just wait n see aje …sfian akan dapat yg lebih baik dari yg beli make up 10ribu ni..

      68

      2
      • LittleMissC*nt says:

        Thats so ol’ school. Lagipun masak bukan kewajipan dlm Islam bagi para isteri. Dan si suami perlu menyediakan nafkah secukupnya buat isteri. Salahkah sebelum terjadi perkara tak diingini? Kalau x mampu boleh terjatuh dosa dan haram. Bagi i x salah si ibu menjaga kepentingan anaknya. Lelaki..sebelum dapat lautan api sanggup direnangi. Tapi minum milo panas pun menjuih-juih mulut tiup kasi sejuk sikit….so absurb!

        18

        5
        • Chickflick says:

          Kalau ol skool then bini apa kerja? Just spread her legs? Duh.

          15

          2
        • pendapat je says:

          Masak mmg bkn kewajipan, tapi boleh membawa kebahagian dlm keluarga/rumahtangga, kalau cinta saja bukan leh bahagia…yg penting kena seimbang… selebihnya tawakkal kepada Allah. Insya allah bahagia hingga ke jannah….aamiin…

          13

          0
        • Anonymous says:

          Masak? Gosok baju? Kau nak Cari bini ke nak Cari maid?? Klu bayar hntaran mahal2 setakat nak suh bini kau jadi maid kau? Hahah membazir je.. baik ko Cari maid Indonesia.
          Klu kau ckp bayar hntaran mahal2 utk lahirkan zuriat yg soleh solehah Dan boleh didik anak2 kau dgn baik, nampak la kebijaksanaan kau sbg lelaki…

          8

          0
      • Anonymous says:

        she have a right as a MOTHER to do so. terima hakikat yg org tua makan garam dulu.dorang tgk dunia ways before kite yg baru acah2 nak jd makcik bawang. lgpon in actual kite ni siapa nak bg komen kat family dia? ko xtau citer sebenar acah2 mcm family dia. doa sudah

        9

        3
        • Anonymous says:

          tp apa hak dia nk memerli dan mengata kt anak org lain yg ada mak jugak sesedap mulut puaka dia tu je?

          15

          1
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      bagos la sfian putus tunang dari dapat mak mertua gila harta yg macm kiwak ni suka hina anak orang..

      23

      6
      • Anonymous says:

        Ko hina org boleh pulak? Ko tu rajin sgt ke? Entah2…jerang air je tahu!

        6

        2
      • Ade Ku Kesah says:

        Biar mak El sesah si Pian di alam maya. X habis2 menyalak…

        3

        3
      • 030303 says:

        baca/hafal QURAN ni boleh buat kita sedar yang kita ni ada panduan hidup dan kita pon boleh sedar diri kita bukan sapa2 di dunia ni, jadi tak boleh bongkak sombong. Ibunya tahu anaknya perlukan pemimpin yg ada ilmu agama.

        12

        1
        • Anonymous says:

          sebab si emak pikir elfira boleh dapat yg lebih baik.. masa depan cucu2 dia kut. x salah nk tengok anak gadisnya senang. byk kes penceraian sbb masaalah kewangan.

          15

          0
        • Anonymous says:

          Ilmu agama dekat boleh dicari. Kalau kawen dulu pon selepas tu belajar agama sama2 pon boleh. Kalau nak sempurna dari segi agama. Kawen sama imam sajalah.

          8

          0
    • Elle says:

      Setau aku bukan mak el bawang ni suke ke kat pian ni? Pastu ni buang org tu mcm kain buruk siap sinis bagai. Ni lah hikmahnye pian oiii ko x kawen dgn el tu sebab kang esok lusa kalau ko gaduh dgn bini ko habis dicanangnye satu dunia. Mmg truly aunty onion mak el ni. Championnn!!

      21

      1
    • untiELtheEAN BYE says:

      sufian pun high taste juga ni nak dekat artis.. orang biasa biasa yang bukan artis tak nak? mesti la mak elfira high taste juga bab pilih menantu. ala, mak korang sendiri pun mesti la nak yang terbaik kan untuk korang semua kan. mak kan syg anak, anak pun kena syg mak la kena dgr ckp mak sebab belum kahwin. syurga kan bawah tapak kaki mak. lain la kalau dah kawin, syurga bwh tapak kaki suami. so mak elfira tak nak mempertarungkan kehidupan ank dia. tak nak anak dia hidup susah di kemudian hari. ada 2, sama ada susah atau senang sudah kawin nanti. mak mana sanggup tgk anak susah. kalau dekat boleh la tolong, kalau jauh di johor. andai kata la suami suruh duduk di johor sudah kawin teman mentua, maka duduk kena duduk la dengar cakap suami. time tu mak tak berkuasa dah. suami lebih berhak. mungkin dari awal mak elfira, sense tak dtg lagi. lps bertunang baru tgk perangai sebenar. Allah bg petunjuk. naluri seorang ibu dah datang utk anak dia. sebab dia bertarung nyawa nk lahirkan elfira. tp mak elfira salah juga kerna bg harapan dekat sufian and family. dia patut siasat awal2 tapi mak dia mention dekat ig yg kena tipu dari permulaan. ye la bukan family duduk sebelah rumah tau hati budi perangai masing masing lama kan. ok done my thought. hehehe

      3

      1
    • Anonymous says:

      udahla makcik dan pian oi..stop kluar statement..wartawan juga yg untung sebab sensasikan issue korang..jgn sampai terbuka dgn tak sengaja pekung di dada masing2..diam tak semestinya salah..dan yg yg bnyk mulut tu pun tak semestinya betul

      3

      0
  2. Menyedihkan says:

    move on jela dari kesah pian dgn el ni. mak dia ni pun tak sudah nak memerli.. makcik kalau nk meroyan sgt jodohkan jela cecepat anak makcik dgn lelaki yg MAMPU segalanya untuk anak makcik. Settle..

    38

    1
    • Pekerja Gomen says:

      Kalau dengan Baim Wong… makcik minta hantaran dan mas kahwin yg sama ke?? Atau.. ia dh ditukar kepada material semata…

      17

      0
    • Kupas Bawang says:

      Seorang ibu mesti mahukan yg terbaik buat si anak….

      14

      0
      • beyya says:

        Dah tu mak si Pian ni takmau yg terbaik la untuk Pian?? Itula macam si Pian ni tak hado mak pulak. Tapi idak pulak nak membawang mcm makcik ni. Lek lek sudah

        8

        0
        • Anonymous says:

          Ini susahnya bila perempuan ada lebih duit dri lelaki. Pian patut dekat2 diri dgn sejadah dan berusaha perbaiki diri bukan membelai tubuh mengenang nasib bagaikan tuan puteri hang li poh…

          7

          0
  3. aku says:

    laaa…makcik pulak masuk line…sudah2 laaaaaaaaaaaaa… dunia dh nak kiamat ni.. buat2 la persiapan apa2 yg patut..adehhhh

    22

    0
  4. Anonymous says:

    tengah kira pkai calculator….

    14

    0
    • Anonymous says:

      saya baru aje pakai calculator utk tahu jumlah penuh..hehehe

      5

      0
      • Wekkkkkkk says:

        Tunang bulan sept ke oct 2017. Kalau bulan sept = 29 hari x 20 hinhgit = 580
        Bulan oct = 31 x 20 = 620
        Bulan nov = 30 x 30= 600
        Bulan dis = 31 x 20= 620
        Bulan jan = 31 x 20= 620
        Bulan feb = 28 x 20= 560
        Jumlh anggrn = 3600

        Hai, tak kn 3600.
        X kn 3600 pun supian sengkek sgt

        26

        0
        • Anonymous says:

          Bawang2 sibok jdi cikgu matematik…mmmm

          6

          1
        • Wekkkkkkk says:

          Kalau ayat al quran ada 6666.
          Tapi helaian setiap al quran nnti aku bukak kt rumh kepoh sikt dn kalikn 20 hinggt.

          Tapi al quran ada berbeza2 tebal brgntung pada bsr or kecik.

          2

          3
        • Wekkkkkkk says:

          Makcik ni x ikhlss. Kalau ikhlas ckp je jmlh sbenar.
          Sbb tu lh jodoh berat.
          ” jgn ckp kedah je, dlm semua negeri pun sama je masa bertunang di sebelah pihak pompuan mesti sediakn makanan utk sebelah lelaki dtg meminng. Sufian meminang dh tentulh mak elfira kuarkn $ belanja utk jamu org mkn.

          Kalau kuarga sufian yg sediakn perbelnjaan masa prtunangan tu lebih baik elfira meminag sufian..lol.

          Kalau brtular2 hantaran tu lain.

          Tak penah buat kenduri pertunangan ke..lol

          43

          1
        • Anonymous says:

          Ko pecaye ke mak el bawang tu cakap cmtu? Anak ko sndiri pon xkn nak letak hantaran 3k aje. Tunang pon grand siap berpasang2 tukar baju, inikan kawen.

          11

          1
        • Wekkkkkkk says:

          Aku x cayapun 100%. Mak elfira tu ingt dlm blog bn ni semua budak2 mentah ke. Tak tau ape2 psl kisah2 mcm ni.
          Agak2 ah nk mmbiolkn netizen.
          Tapi mmg btulpun kuarga tu x mahu brmenantukn ss sbb x ada $ . Klau ada $ dh tntu bln 3 ni dh settle.

          Anak klau perfect dlm urusan rmh oklh.ni iron bju pun x tau…

          12

          2
        • sasa says:

          kadang2 bukan duit yg dipandang,tapi EFFORT..tu yang kebanyakan lelaki xfaham..dorg lebih rela berhabis duit dkt basikal,kasut, kereta n blanja kawan2…mentang2 duit yg diminta x tinggi dan mentang2 pihak perempuan kelihatan ‘ada2’ maka sang lelaki lepas tgn goyang kaki, ape susah bakal bini ada duit ..ni lah masalah lelaki2 spoiled brat skrg…xkan si ibu nak biarkan anak gadis yg ditatang dari kecik bekerja keras demi menanggung suami manja yg terlampau selesa dgn wang bakal isteri..tambah2 si ibu sndiri pernah merasa hidup yg teramat susah akibat dari bekas suami yg juga spoiled brat asyik mengikis duit bini sampai berhutang dan bercerai berai…kadang2 sikap kerek bakal mertua cuma lakonan semata2 kerana mahu melihat kesungguhan si lelaki yg inginkan permata hatinya…tapi lelaki manja yg kononnya tinggi kualifikasi pelajaran, tapi GAGAL dalam kematangan

          14

          2
      • Mak Becok says:

        Padan muka Pian dah kena libasss sama auntie bawang!

        2

        2
      • Insan says:

        604 m/s x RM 20 = RM 12080

        2

        0
  5. And1 says:

    kalau lepas ni Pian x move on lagi tak taulah nak cakap apa..ni kira merendahkan maruah Pian n family..Nampak sgt ibu EL ni mata duitan
    p/s: untuk Pian sila la hafal surah Al Mulk utk masa depan,manatau bakal ibu mertua letak syarat yg sama lagi.

    31

    1
  6. Bawang putih says:

    Mak Cik cakap biaq jelas naa. Ini apa-apaan sih. Gua enggak faham dong.

    8

    0
  7. lijah says:

    kalau dah tak suka tak perlu la kebawangan sangat menghina auntie. senyap dah. tiada siapa yg menang hanya mengeruhkn lagi keadaan…

    22

    0
  8. Sara says:

    Over maknyer… Bahaya ni.. El kau nasihat skit mak kau… Kan xpasal2 terbukak habis cerita dalam kain..

    36

    0
  9. Taksuka bawang says:

    Pakcik tak bagitau makcik ke suruh move on jugak ..

    67

    0
  10. justmy2cents says:

    anak dah cool mak pulak lebih2.buat malu el jer mak dia buat gini..bende dh lepas diam2 sudahla..sbb tu dlm islam dh kata kalo bertunang tu buat seringkas abis. bila nak ijabkabul barulah di war warkan supaya x mengundang fitnah. acik ni dah terbalik ni.hurmmm..

    38

    0
  11. Taksuka bawang says:

    Pakcik tak bagitau makcik ke suruh move on jugak ..

    14

    0
  12. BASI says:

    PERGHHH AKU TENGOK MAK BAPAK SI ELFIRA NI MELEBIH JUGA. KELUARGA SI PIAN ELOK TAK BAGI KENYATAAN APA PUN. CUMA PIAN SAHAJA. YANG KELUARGA ELFIRA DAH KENAPA? KATA TAK NAK PANJANGKAN CERITA. DUHH.. TOLONG LAH NARA OI BOSAN LAH PASAL TOPIK NI. MASING2 MACAM BUDAK

    38

    1
  13. Lapopor says:

    Adoila hai mokcik.. diam kan lebih baik… nampak sgt lebih sudu dari periuk. Simpan sikit “sensasi” tu..

    15

    0
  14. Anonymous says:

    Pian la..semalam keluor lagi kisah dia dlm Harian Metro online… #aaptb

    4

    0
  15. fanspian says:

    takde jodoh je kisah die skrg ni x pyh la nk bertekak pasal hantaran ke ape ke lagi.. kalau hantaran tinggi ke rendah ke kalau dah bukan jodoh ttp bukan jodoh.. jadikan satu pengalaman hidup sudah x pyh nk salahkan satu sama lain lagi.

    11

    0
    • Wekkkkkkk says:

      Btul tu. Yg sufian pulk nk mmbtulkn pada umum yg dia x brslh dn x br$.

      Yg si mk elfira pulk takut anak dia x laku lgi sbb org dh tau si kuarga akn demand hntrn akn dtg..tu sbb fight. Netizen ada yg support dn ada yg sebaliknyer

      5

      0
  16. Pengutuk 1Malaysia says:

    bila melayu bukan keturunan kaya jadi orang berada memang jenis angkuh dan sombong lagak nya.

    melayu mudah lupa.

    16

    0
  17. mamafira says:

    lahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh tak habih lagi kahhhh kisah budak we chat and gadis ulat bulu……………..nyampahnya……. udahlahhhh ni mak el pula tweet, esuk bapa el, then bapa pian, mak pian..then sati alam Malaysia tweet…………………aku rasa malaikat sikit ari lag tiup semboyan,,,,,,akhirat pun tiba baru ada akai….. pian tu gila macam beruk mati beragan………………….

    5

    0
  18. Anonymous says:

    Dua2 pihak salah…mcm mau mencari publisiti murahan la pulak!!!

    6

    0
  19. akak says:

    Biarlah mak dia berterus terang di atas apa yg terjadi. Kalau asyik nak berspekulasi ya atau tidak cerita tu tak ada noktahnya cerita pian & el. Kalau semua dah jelaskan takde apa lagi nak di pendam. Lepas ni baru semua org boleh move on

    3

    3
    • sicomel says:

      sebenarnya apa yg dijelaskan oleh maknya dalam tu x menunjukkan ‘berterus terang’ yang boleh stopkan spekulasi.sebab:

      1) simpan rm20/day utk 365 hari = rm7300..Duit rm7300 if buat dpt show,sekelip mata je boleh dpt.xperlu tunggu 365 hari.so rasanya menabung rm20/days tu macam bukan exact amount..orang biasa2 pun boleh buat.

      2) hafal surah al-mulk..surah ni pendek..if lagu & study si pian ni boleh hafal..siap master dia dpt result A-..so hafal al mulk tu celah gigi je.

      kes ni jadi berantai sebab semua media/wartawan nak cover this ‘hot’ topics.
      Pian maybe bg statement sekali dua tp yg tny wartawan pelbagai and published date at different stage a.k.a keluar satu2.
      Parents El pula rasa pian keep sebut kisah ni.

      Supposedly,parents kedua pihak jgn buka mulut.Biar anak2 yg selebriti ni yang jawab.They has been in the industry,should know how to face reporters.

      If dari statement mak EL tu di IG,memang lg org nak spekulasi.Malaysia ni ramai mak cik bawang..life sendiri x terurus,sibuk kupas dalam2 hal personal org.
      Bawang sikit2 cukupla…hehehe

      10

      0
  20. yus says:

    makcik (mak) pon mcm kanak2 ribena ja dok balas sentap… Mak sebenar akan diam krn diam adalah terbaik krn semua telah selesai. apa org nak cakap lepas selesai biar kan je lahh bole ka nak tutup mulut semua org… lawak la makcik nihh

    14

    0
  21. Shopia lorren says:

    Adoi..adoi..mak si el nih..x puas ati ler tu..kalau jadi kahwin dpt mentua gini gaya..mau mati berdiri nih..

    7

    0
  22. Anonymous says:

    makcik pn x blh blah dgn pian ni….aduiiii…serabut…terhegeh2…muka letak kat mana anak wehhhhh…klu makcik ada anak pompuan xnk gak makcik bermenantukan awak wehhhhh…bior la awak penyanyi sekali pn…

    5

    0
  23. Vanida says:

    waaaa… kau boleh bayangkan tak… si elfira ni kawin orang lain, let say la, kaya, kacak, berjaya. Pastu suami dia tu, jahat… carik betina lain, pukul, tak pedulik anak anak. This WILL then comes back to haunt her gitu. #jangantakbur #janganmengataoranglain

    19

    0
  24. ibu mertua mu says:

    Carilah menantu yg hidup pernah susah ,jangan cari anak jutawan. Kerana pemuda yg asalnya susah akan berusaha utk hidup sedangkan pemuda yg lahir ats duit takkan kenal erti susah. *sambil pandang cermin..

    21

    0
  25. I Love Beautifulnara says:

    Amboi .byk pulak dlm ni.. pakar.
    pakar konseling pun ada, pakar pendamai pun ada, pakar motivasi pun ada, pakar ekonomi pun ada dan pakar… kupas bawang pun ada!

    Hahaha

    7

    0
  26. jurgen klopp says:

    bodo je la.
    baik pian,baik elfora loy dan mak dia skali.

    3

    0
  27. sesapajela says:

    ermmm….nampaknye ape yg makcik ckp pn x mencerminkn diri mkcik….makcik yg dh tua pn x matang sy tgk dok sibuk perli memerli, dok sibuk melayan kata2 nitezen sedangkn kawan tu cuma jwb ape yg media tny…

    26

    0
  28. Mak Becok says:

    Siapa yg tahan asyik Pian je dok berbunyik??

    1

    10
  29. sesapajela says:

    ermmm….nampaknye ape yg makcik ckp pn x mencerminkn diri mkcik….makcik yg dh tua pn x matang sy tgk dok sibuk perli memerli, dok sibuk melayan kata2 nitezen sedangkn kawan tu cuma jwb ape yg media tny…

    11

    0
  30. Anonymous says:

    dah dah la tu MAK EL oi.. bawak2 baca al-quran lagi faedah dari main ig story, jadi stalker, jadi makcik bawang, menghina ANAK JANTAN ORANG.. tolong fikir sikit apa perasaan MAK PIAN. macam MAK PIAN ni tak pandai didik anak plak. jangan fikir ko ada anak yang berduit senang2 ko nak hina anak orang lain. sekelip mata je Allah boleh tarik balik rezeki anak perempuan ko yg bajet hot tu.

    27

    0
    • 030303 says:

      Ya. semua manusia bukan sempurna. Cermin2 diri, jangan bongkar cela orang. Lagipon yang penting kita ni penyudahnya bagaimana, takut nanti orang tu sudah learn his lesson well, awak pula yang karam dengan kesombongan

      7

      0
  31. Menantu org says:

    Hati2 kepada siapa2 yang nak jadi menantu makcik ni.

    9

    0
  32. muara says:

    Mak cik jangan merendahkan martabat pian, pian tu orang muar. aku marah ni. agak org muar pu terhegeh hegeh nak org kedah ke. cakap mcm org siam. kepiang bulu mata cantum

    8

    1
    • Anonymous says:

      betul! ni dah kira menghina orang muar sekali ni. apa igt org muar terhegeh dengan kening lebat. geli laaa

      0

      0
  33. muak oi says:

    overnye… diam2 sudahlah. dh mkcik2 pn x matang lg. anak bkn popular mn, bkn hot mn. anak2 makcik semua dh hafal ke surah al-mulk?

    pian, pls diam n move on.
    el n family, pls diam.

    17

    0
  34. Kiah propa says:

    Alahai…poyo nye mak si elfira ni! Kuat memerli.nasib baik la pian x dpt mertua mcmni.merana hidup nnt! Hari tu bukan bapak elfira ckp jgn up dah ke isu2 diorang?apahal kali ni bini dia plk yg bising??? Aduuhhh…akak tgk pian x de la kecoh pn,family bawang ni je yg kecoh!gila glamour ke ape??sian betul…kpd pengarah filem atau drama tolong lah amik laki bini ni jd pelakon.kot blh popular lg dari anak dia elfira tu. Hishhh sadis sungguh keluarga ni!

    11

    0
  35. Berhijab dan tidak masuk Zouk says:

    Dasar melayu bodoh tiada habisnya, kat dunia ni banyak lah muslim guna hafazan utk hantaran mahar semua, Espesheli utk lelaki yg tak berharta. Dah tak berharta sekurang-kurangnya ada agama lah utk pimpin Pompuan yg ada rete, sebab harta tanpa agama sama mcm lembu tak ada tali, kemana-mana pergi nya nanti.

    Dalam kes pian yang pemalas ni Tugasan mudah Pun Dia Tak boleh nak setel, Dah di beri pelepasan tak keluar duit masa tunang Kan, takan nanti kawin elfira juga nak tanggung, kau fikir masalah finansial ni kecik eh, ramai org cerai sebab masalah kewangan lah, kau pergi pejabat kadi sana tanya.

    Pian ingat nak berbini org yang ada nama dan harta ni mudah ke, eksekius mi elfira kerja kuat utk suap nasi kat mulut dia tau, bukan macam org lain yg ada abah gula, kangkang dpt duit. Takan itu pun nak kena bagitau

    Konklusyen nya ini lebih kearah kifarah pian tinggal kan bekas wanita dia dlm keadaan yg sgt memalukan sehingga bergegar langit diseluruh dewataraya, kau buat org tunai kau dibayar juga

    Belum habis lagi aq nk membawang ni, oleh itu sedarlah kau wahai Pian, cari yang sekufu dgn perangai kau, sebab kalau bab kerja kuat dlm mencari rezeki kau dah kalah teruk dgn Elfira, bab perangai Pula ramai yer pompuan perangai macam kau, yg pemalas nak senang tamau usaha nak kawin dgn org kaya, perah duit bini lepastu acah mangsa keadaan dari tahun ini sampai raya tahun depan,

    Sekian komen, sy serahkan mikropon Tanpa wayar kepada org bawa utk bagi komen Seterusnya, nah amek

    3

    5
    • cik kiah says:

      aku dah kawin lebih 10 tahun, aku setuju dengan kata2 kau kecuali part kifarah kifarah tu sebab aku tak tau tujuan Allah duga Pian-El-makcik bawang-netizen sebegitu.
      tapi yang lain akak setuju.
      kipidap in your writing. eh tetiba kakak bawang cakap ongputih

      2

      0
  36. Anonymous says:

    Takut naw dpt mertua mcm ni….jauhi lah ya allahhhhh!

    14

    0
  37. pokcik bawang says:

    entah entah nk tulis rm200 tp tak tertulis (jadi type rm20 je, nak bagi HARGA CONTOH utk simpan) x 365 hari…uiiiik mahai tu mokcik, lum lagi emas berlian, duit baju bagai..adehh mokcik ni… campur2 dah ratusan ribu rm tu.
    takpelah mokcik, mokcik carilah orang kaya, yg nak ‘bahagia’ kan ank mokcik tu.

    7

    0
  38. Fan Lofa says:

    Sebagai ibu dia layak bersuara. Anak dia kot..bukan anak kambing!!

    1

    7
  39. Anonymous says:

    sapa sebnrnya yg tak move on ni..meroyan lg over

    9

    0
  40. Mami Jarum says:

    Padan muka Pian..biar auntie bawang ni kupasssss si Pian!!!

    1

    2
  41. Mat K says:

    E’eh makcik ni. Lek lek dah la. Yang putus tunang pun tak mengamuk macam kau ni. Haha.

    8

    0
  42. Anonymous says:

    Kalau aku jadi pian aku sujud syukur sekarang. Sebab tak dapat mak mertua bawang besar macam ni.

    16

    0
  43. anon says:

    mak bapak mana yang tak sayang anak. bila hidup anak dan maruah keluaga jadi perbualan sensasi mana ada yg boleh duduk diam. aku rasa yg keluar statement byk before this si pian ni, siap buat lagu la cakap sedih la. laju pulak lagu dia siap and diviralkan. mak bapak elfira ni aku rasa baru ja kot bersuara tapi korang semua backup habis si pian ni. bayangkan la kalau pian ni kawin dgn elfira, gaduh sikit buat lagu gaduh sikit cerita kat media. aku rasa memang better apa yg parent elfira buat. pian, suppose ko diam ja dr dulu lay low and biar benda or berita ni senyap baru kot bt statement ni. bukan susah pun cakap kat media ko perlu masa or cakap je xda jodoh and no comment. harap kes ni tutup kat sini je. but nampak mcm rancak je pian ni duk promote lagu dia. sedih or nak publisti?

    2

    3
  44. Anonymous says:

    Si El tu pendek bkn cantik sgt, kot nak demand sbb artis jer pun, makcik terlebih confident nak kira harga anak, sebelum bertunang sepatutnya tegah kalau x suka, ni si El da pakai baju mcm nak rak tiba2 ckp x suka

    10

    0
  45. Anonymous says:

    Ibu mana nak tengok anaknya susah dikemudian hari?

    3

    2
  46. Anonymous says:

    Sebagai emak, auntie onion ada hak sbb anak dia. Siapa nk tengok anaknya derita? Zaman skrg air kosong pun mamak charge 50sen ..

    2

    2
  47. pika says:

    ape kate mkcik trus trang je dr dok bkias2 sebab musababnya letih la mkcik2 bwg ni bkira2, bcongak2 x ketemu jgk jawapan…

    0

    0
  48. Anonymous says:

    Tudia. Macik da membalun. Gerun tgk mak2 modern menghina kat socmed ni. Ya Allah. Pian. Sudah2 ler oi. Move on jer

    6

    0
  49. Haha says:

    Makcik, bila makcik buat cmni, lagi lerrr susah si el tu nk dpt calon suami. Sbb semua lelaki takut nk masuk keluarga makcik tgk perangai mak mentua cmni. Adoiii seramny mak ko el. Ko nasihatkan ler mak ko ni stop bg statement gini el oiii. Kang tak psl job susah nak masuk kang.

    7

    1
    • Kalau ko aada anak, ko nak lepaskan dia senang2 jeke? ingat senang ke nak lepas anak ke orang? Kalo mak dia dah nampak gaya c pian xnak penuhi kehendak dan syarat sebelom bekawin, kalo dah kawen nanti ingat kita dapat hak mutlak sebagai parents mcm sebelom kawen ke? Dah kawen masalah lagi banyak timbul sebab dah anak pompuan dah jadi hak mutlak suami. Ko ni budak kecik tau ape spendar pon harap ptptn. Bia pilih jodoh betol2 jangan kawen sebab nk yang hensem jer. Tui!

      2

      0
  50. Anonymous says:

    Mak cik dah fed sama game Pian. Baru buku bertemu ruassss!!!

    2

    1
  51. Anonymous says:

    Pian tu patut redho… sudah2 la promote lagu ko yg meleleh tu. Bosan la hanat!!!

    4

    2
  52. Opah cun says:

    Geram pulak dgn mak el ni.mcm budget good good je.konon mntk hafal surah al mulk sblum kawen,simpan duit dlm quran supaya pian baca hari2 (anak dara awak tu bace tiap2 hari ke?).mcm ni la perangai mak2 metua sekalian alam..kebanyakan kes2 klu anak2 bergaduh msti nmpk salah anak org lain dulu.x nmpk slh anak sendiri.makcik nk letak hntaran tinggi2 sgt tu kenape?sbb el artis ke?artis pn sbb berlakon dr kecik je.klu dh bsr cmtu br nk berlakon rs nye x de produser yg nk amik kot sbb maklum jela pelakon skang lg lawa2 dan hot.sblum merendah2kn anak org,tgk anak sndiri tu.layak ke hantaran mhl2?ingat mak pak pian x de perasaan?sian mak pak dia.msti sedih sbb org pandang family pian mcm tu.makcik..anak awak tu
    1) lawa sgt taraf mcm miss malaysia ke?
    2) hebat dlm industri mcm dato siti ke?
    3) pandai ke dapur ke?bole ke masak lauk pauk mknan?
    4) rajin buat kerja rumah ke?ngemas rumah mop lantai sapu sampah lipat baju
    5) hari2 bace quran ke?surah ape yg dh hafal?surah yasin yg selalu bace tu pn ade ke anak ko hafal xyah guna buku dh klu nk bace
    6) anak ko hebat ke cerdik ke dlm dlm akademik??prestasi sekolah mcm mane?spm ok ke ko?ntah2 subjek matematik pn cukup kredit?dh ade bachelor degree ke?master dh ade ke mcm pian?klu takat degree course senang2 x mcm pian tu mmg anak ko x cerdik pun.pian kn master in petroleum engenieering.mmg bdk bijak.klu ko dpt cucu pn insya Allah cucu ko bijak2 sbb bapak genetik bijak.harap anak ko?no commen.

    Klu aku jd mak pian mmg mcm ni la yg aku ckp.sibuk nk ngata anak aku.mcm anak ko tu diamond sgt.klu ko tu pndi didik anak x de nye suh anak kecik2 jd pelakon.focus blajar biar cemerlang cm pian tu.dpt keje professional yg mnjamin mse dpn.x la mcm pelakon bila tua makin sendu.org bijak mcm pian bila keje makin tua makin mahal sbb otak tu penuh ilmu dgn pengalaman.sabo jela family pian

    19

    0
    • Anonymous says:

      copy paste ni kat ig mak el.. biar ramai baca..

      1

      0
    • Anonymous says:

      Hebat Opah cun bagi ulasan.

      1

      0
    • wekkkkkkk says:

      sikit lagi;
      7) Itu hari mak el nk ajar el buat smbal belacan…maknenya x pandailh kedapur.
      8) Itu hari el ada ckp..nk cari somi yg pndai iron baju…nmpak sgt pemalas dn x mau jadi isteri mithali dn solehah.
      9) Itu hari el ckp..org cemburu melihat kebahagiaan kami…skrg perli memerli.
      10). Itu hari sayang..skrg rasa mau terajang angin…

      1

      0
  53. Nobody says:

    Sis filzah a.k.a mak el, .u memang sombong dr dulu. Baik carikan kerabat je utk anak2 awak.

    5

    0
  54. Anonymous says:

    Selain family lopak, family el ni pon boleh tahan jugak kaki perli orang. So gudluck guys utk dpt mak mertua champion onion cmni ekekekeke

    5

    0
  55. Anonymous says:

    padan muka pian..
    kasi auntie tu jajor sket. baru ada fight…

    1

    2
  56. Anonymous says:

    Eh! Tak habis lagi rupanya hal ni..

    1

    0
  57. #TeamMakCikBawang says:

    bagus makcik…dia ingat dia sorang ke ada hak berpendapat…

    3

    2
  58. Labu says:

    Giliran Mak Cik pulak senteng2 lengan baju…

    5

    0
  59. Sekadar Menegur says:

    Pian jgn nk tunjuk samseng sangat. Kejap lagi mokcik tu tunjuk surat lawyer baru ko nk senyap ke bro? baik ko berhenti buat statement… silap2 ko diheret ke makamah nanti!!!

    2

    2
  60. Pak Ya says:

    Macam ni bawang2 sekelian ye. Kalau si bapa setuju dan si mak tidak utk mereka bernikah si bapa ada hak mutlak meneruskn sebab dia yg berkuasa menjadi wali.
    Tapi dlm kes ni si bapak pun tak setuju..jadi keputusan dan apa2 saja keluar dr si mak si El kira sah disudut agama. Sufian patut senyap dan menerima apa jua keputusan dgn tenang dan redha…

    7

    0
  61. Anonymous says:

    Ibarat itik angsa..ko kacau anak dia habislah ko disondol dan dipatuk!!!

    2

    0
  62. ND says:

    20×365=7300 ad ke artis mnx hntrn rendh cmtu. bkn artis pn mnx 10k. apa yg tgginye?? abis tu nk brp? 2k? 3k? nk buat mjlis pn xlps duit mkn. apa yg mkcik ni nk adalah supaya si pian tu ngaji quran, usaha law nk cpai sesuatu. susah ke? ke supian ni x pndy bca quran perlu bljar dr iqra’

    2

    1
    • Anonymous says:

      Bila masa pulak bertunang januari 2017. Ko x ikuti kisah dri awal ke. Mereka brtunang dlm sept atau oct 2017. Dan nk di satukn bulan mac 2018. Ada 5 bulan je nk cri duit.

      Hdm dulu yg lpas bru berak.

      1

      0
      • MokCik Yg Terlampau says:

        608 muka surat.. satu bulan 30 hari.. kalu kumpul dpt RM12k dlm 2 bulan camtu. Mok cik kayoooo…wang segera!!!

        0

        0
        • Wekkkkkkk says:

          1 bulan mana ada semua cukup 30 hri. Mcm jari kita. Cuba tgok jari dn tengok kalendar

          0

          0
    • kak maghia says:

      anak makcik ni ngaji ke dok? suh si pian je yg ngaji
      hakak tanya je, berlakon pon peluk2 bagai, kalau nk tunjuk alim…tunjuk secara keseluruhan makcik…islam tu kan cara hidup

      2

      0
  63. Aku Buta Matematek says:

    So berapa ribu?

    0

    0
  64. Anonymous says:

    ape la mak elfira ni…nampak mcm alim sgt…suruh lancar surah al mulk bagai…sepatutnya die tak benarkan anak die bergelumang dlm dunia seni yang mencabar ni…

    4

    0
  65. Anonymous says:

    Nara, bukan yang ni dah berapa minggu punya cerita ke? Kan dah jadi issue lain pulak bila cerita minggu minggu lepas baru nak letak sekarang.

    2

    0
  66. piancedih says:

    aku tak rasa mak EL ni salah. bukan besar sangat pun permintaan tu. rm20 utk setiap keping alquran yang dibaca. untuk diri sendiri jugak pian.

    sama la mcm laki betty rahmad tu pun kena khatam alquran sbg mas kahwin. cuma takde tambahan rm20 utk setiap helai je.

    tu pun sosah. bunga boleh beli pulak

    1

    1
  67. Anonymous says:

    tgk dari sudut positif bagus cara mak elfira tu.. hafaz surah al mulk utk kebaikan dia juga selamatkan dari seksaan kubur bila dah mati.. tgk al quran hari2 insya Allah hati akan terpanggil untk baca setiap kali buka al quran.. klu betul kiraan rm 20×365 hari =rm 7300.. skrg hantaran org biasa pun paling rendah 10k tu blm lagi pelamin gambar2 tepi taman bagai..fikir yg baik2 aje.. isu anak dia alim ke tak x blh nak persoal hidayah milik Allah.. Insya Allah ada hikmah buat semua.. future husband anak aku nak kawin nanti pun aku nak letak syarat hafaz surah al mulk juga.. payah juga nak hafaz sebab aku hari2 hafaz pun x lekat2 dlm kepala.. salam

    3

    1
  68. Anonymous says:

    mak el ni suruh pian hafal surah al mulk, tapi die sndiri kemain hebat perli2 org tu kat ig, baik makcik mendalami dulu maksud2 dalam ayat tu, for sure makcik xkn ade mase punye nak layan ig ni apatah lagi perli2 org dlm tu. pian tu jwb sbb media tanye. n die xde pon jwb yg merapu ke ape, cuma it takes time utk die move on. and i think makcik pon patot move on jugak k. tak pasal2 dah kena kecam.

    2

    0
  69. pekerja swasta says:

    SS, aku rasa ko patut dah nampak HIKMAH di sebalik putus tunang ni. Ko rase klu ko kawen dgn EL ni ko blh hadap ke mak mentua yg mulut mcm bawang besar ni? Dia buat ko mcm tkde mak je, asyikkkkkk mengata memerli ko tiap hari.

    Family SS tk pnh pon keluarkan apa2 statement, tp makcik bawang besar mak si EL ni post kt ig gamba bunga pun caption masih nk perli SS. Apa relatednya?

    Patutnya klu dah tau tua n makan garam dh lama n banyak, baik diam2 je nasihat secara berhemah. bkn dgn cara perli di media sosial dan menimbulkan provokasi.

    dah la macik, mmg hidup perlukan duit, tp jgn sampai bertuhankan duit.

    4

    0
    • wekkkkkkk says:

      nasib baikkn putus..kalau x hari2 SS di minta wang RM40 (double dri RM20 tu) beli brg bsh utk buak lauk.

      Kalau dduk berasing nnti kawen, hari2 mak dtg menjeguk, la telur dn ikn masin je.

      Lebih baik putus Pian. Lepas ni “senyap”…minta wartawan jgn tanya lagi. MMg itu kerja dia org…tapi jwb je..”no komen”..atau bagi saya ruang utk teruskn hidup.

      ( Adakah lelaki mmg lemah dri segi dalaman..hanya nmpk kuat di luaran.)

      0

      0
  70. Anonymous says:

    Macik, idup biar ada kelas sket.
    Dari macik sibuk membawang kat medsoc lebih better macik uplod aktiviti macik kat surau ke pe ke.
    If macik percaya kpd Allah & Quran, mesti macik pun percaya yg kebenaran akan nampak jugak. Tunggu masa je. X kira lah sapa yg salah or benar.
    Dari macik perli2 org mcm ni, nmpk low kelas sgt. Nak gaduh dgn netizen? Kata lah pe pun macik xkan menang nyer laaaa….

    3

    0
  71. Anony says:

    Mak Cik.. dpt yg ikhlas mencintai,, nak demand tinggi sgt. Takut nanti dpt yg duit berkepuk tapi ditambat kakinya tak kasi jumpa langsung..camne???

    2

    0
  72. maya says:

    aku cadangkan ko amik balik awek lama ko (kalo dia nak la)..

    0

    0
  73. Malisa says:

    Takat ni statement pian semuanya pasal nak cover pihak el kena kecam pasal demand hantaran Kan . .kenapa pihak makpak el yg gelabah. Dan lps lagu pian keluar Lagi gelabah .betul la kot el Ada org ke3 .Tu yg makcik gelabah sindir2. Utk pian syukur X kawin dgn el. Ramai Lagi perempuan kat luar.

    UTK mak el sejak bila kenduri tunang lelaki kena keluar duit. Pompuan yg nak kenduri gah keluar la belanja sendiri dah ko mengingati kenapa

    2

    1
    • wekkkkkkk says:

      wekkkkkkk pun dh ckp..masa bertunang..mestilah sebelah pihak mk el yg kuar belanja.
      Bukannya ‘El yg melamar SS”..kan
      Kalau kes hantaran tu lain..kalau SS bagi 8 dulang, maka EL balas dgn angka ganjil.
      Sekian.Dh pnat kaborkan.

      0

      0
  74. Anonymous says:

    ALHAMDULILLAH, Pian bernasib baik dari dapat MIL onion gila glamour

    0

    0
  75. Isteri Orang says:

    Diharap anak lelaki makcik nak kawin nanti, pihak besan tak minta hantaran tinggi la ye mcm makcik.

    0

    0
  76. dalita says:

    duit taruk dalam quran? elok sgt tu makcik hahaha…duit beraja di mata

    0

    0
  77. melati says:

    Kalau saya ckp mesti org Marah ni…….Elfira Roy ni , bakal jadi Nasya A..z, no# 3 selepas Neelofa , percaya lah lima tahun akan dtg Mesti Mak @ Bapak Elfira Roy nyesal, masa tu lah anak beranak beselisaih faham ,saman menyaman…dh terjadi dh…Pian..dunia ni pusing , tk caya tunggu lahhh….Kalo Lelaki umoq 60 puluh pun org nk..!!! (Tapi duit byk lah) hmmmmmm

    0

    1
  78. Jejaka says:

    Aku sokong mak el.. Aku harap bila korang nak kawenkan anak korang nanti, yg tak setuju dengan mak el tolong jgn letak syarat kat bakal menantu korang. Tgok korang rela tak bagi kawen anak korang dengan lelaki yg taknak susah payah berusaha untuk memperisterikan anak korang. Dah terang2 bukan isu hantaran, so mesti sbb tanggungjawab lain kan? Pian sebelum ni pun pernah tggalkan ex gf dia demi el.. Lelaki bertanggungjawab ka itu? Aku lelaki pun tak rela ngaku geng dengan dia.. Dah putus tunang, diam jelah.. Jgn buat statement even media tanya. Simpan sikit untuk harga diri seorg lelaki yg beriman. El tu walau seorg puteri sekalipun masih anak dara org. Kalau dah org tak hingin ke kita sbg lelaki, sedar diri dan simpan malu tu sikit. Mencanang seluruh alam kisah awak putus tunang buat aku rasa hot sbb kau memalukan kaum lelaki yg mendayu2 ditinggalkan! Jaga nama mak bapa tu sikit.

    #First time aku ikut membawang! Aduh….

    3

    0
  79. cherrylady says:

    1 je nak cakap anak makcik elfira Loy tu BANTUT..!! jaga-jaga takut lepas ni tak ada yang nak dah.

    1

    0
  80. boring says:

    Scary nya mak dia

    1

    0
  81. antibawangsssss says:

    gila macik nie bawang tahap nak mampus,,,mcik kalau hg jenis mak bapak yang di golongan yg baik2 hg xkan canang kat satu dunia pasai aib org,,,,xgunaSEKUPANG [email protected]…mcik bawang puuiii

    2

    0
  82. Jodoh dr langit says:

    For the guy, elok la putus. Ada hikmah. Nak ke mak metua duk main media sosial? Please la. Ckp pulak mcm2. Eeeee. To the girl, tell yr family to shake it off. Move on. Just bcoz org jantan reject jgn la ego konon u should not be rejected. Good catch sgt ke? Nk suh hafal surah?? Helo dlm hal walimatul urus mas kawin kan wajib bg. Ni zaman moden, give sometg la. Ada ke nabi ajar simpan duit dlm quran mudah2an berkat?? Pls dont misuse ajaran islam. Klu btul sgt nk ikut, hantaran tu tkde tau. Apa2 pun, klu benda berkat, things should fall easily into places. Allah akan jodohkn kita dgn org yg mcm kita juga. Klu kita baik maka baiklah yg dpt.klu kita jenis fake x ikhlas, mmg gitu juga la yg dpt. Sekian

    0

    0
  83. pakcik bawang goreng says:

    move on jek la pian.. dan.. don’t ever mess with makcik bawang..

    0

    0
  84. Anonymous says:

    Udah udah la tu makcik.. Move on je lah

    0

    0
  85. ABCDEFGH says:

    haritu bapaknya yang meroyan.. suh senyap.. ni pehal mak nya tiba2 nak gelmer sgt ni.. anak dia pun bukannya glemer sgt pun.. klu mcm siti nurhaliza ye la juga.. ni belakon pun suam2 kuku… haaakkk adooo macik ni… kang elpira tu jadi andartu baru tau.. umuoq 40an tak de yang nak.. ko padan muka.. mulut puaka sgt.. org tua ni patut senyap je la.. tak yah layan natizen ni.. si pian rasanya tak penah ckp pun hantaran tinggi sebabnya… yang buat spekulasi natizen.. hadoii la macik.. cermin diri dulu.. rumah kata pergi, kubur kata mari.. udah2 la macik meroyan pasal si pian ni.. pe surau.. dgr majlis ilmu.. dari asyik memerli je kat IG

    0

    0
    • wekkkkkkk says:

      hari tu bapak meroyan..lepas tu mak pulak..kejap lagi Nara akan keluarkan dkt blog BN ni..bapak dia meroyan sekali lagi…dn mak lagi semula..perli..memerli
      ..kalau x caya..bukak..mynewshub.com

      0

      0
  86. Anonymous says:

    Kalau mcam ni la sikap mak el, sampai tua la el tak kahwin….

    0

    0

Leave a Comment

Optional