December 9th, 2009

#Sila skroll ke bawah untuk membaca gosip terkini

[note]BeautifulNara kini dilazatkan lagi dengan Keju Kraft. Lawat laman web rasmi Kraft, jadi fan Kraft di Facebook atau ikuti Kraft di Twitter untuk peluang memenangi 4 buah kamera secara percuma[/note]

Di suatu petang Jumaat, selepas kepenatan balik bekerja, seperti biasa Abang Nara pun membawa keretanya untuk pulang ke rumah. Sambil memandu dengan kacaknya, tiba-tiba tekak Abang Nara terasa kehausan yang amat sanga

Mungkin kerana cuaca panas hujan yang tidak menentu. Abang Nara pun amiklah exit Kota Damansara untuk mencari mapley yang berdekatan. Dapat pekena the tarik pun sedap jugak nie, kata Abang Nara di dalam hati. Jalan punya jalan mencari mapley, tiba-tiba ternampak kedai mamak Alam Maju.

Terus Abang Nara memparkingkan keretanya ala-ala filem James Bond. Orang kata tekak memang dah kering. Dah tak sabar nak pekena teh tarik. Tapi ada sesuatu yang menarik perhatian Abang Nara di bawah signboard nama restoran Alam Maju itu. Ada nampak gambar seekor lembu yang tersangat cute.

Makin bertambah kepelikan Bang Nara sebab ada 2 3 makhluk yang bergelar manusia yang sedang memasang sesuatu di sudut restaurant tersebut. “Mesti ada event nie”, kata Bang Nara dalam hati. Ushar punya ushar, memang betul tekaan Bang Nara. Rupa-rupanya Kraft ada buat event makan-makan kat Restoran Alam Maju nie.

Abang Nara buat derk jer kat mereka-mereka nie. Sambil pekena teh tarik sambil ushar apa yang diorang tengah lakukan. Tiba-tiba salah seorang daripada penganjur datang dan cuba membuat sesuatu ke atas meja tempat makan Abang Nara. Rupa-rupanya dia nak menampal sticker Kalau Keju Mesti Kraft.

Alang-alang tue Abang Nara membuang kemaluan dalam diri dan bertanya ada apa sebenarnya kat tempat tue. Dengan penuh mesra, staff Kraft bagitau yang ari nie ada event Kraft. Boleh makan roti atau burger Kraft dengan free. Tapi syaratnya kena sebut kata laluan iaitu:-

Kalau Keju, Mesti Kraft! Kasi satu Roti Kraft!

Tapi bukan tue ajer rupanya. Ada jugak pertandingan makan paling banyak. Dan hadiah dia ialah sebijik kamera. Terus bersemangat Abang Nara nak masuk pertandingan tue. Sapa taknak kamera free weii ~~. Ada 5 bijik untuk dimenangi. Tapi event kali nie, sebijik jer lah. Ada 3 event lagi untuk peluang dapatkan 4 baki kamera.

Tunggu punya tunggu dalam pukul 9 gitu bermulalah pertandingan untuk merebut hadiah kamera nie. Kitorang ingatkan pertandingan apa. Rupa-rupanya pertandingan siapa dapat makan roti canai paling banyak yang telah diuli dengan Keju Kraft dalam masa 3 minit. Cuba korang tengok betapa banyaknya roti canai yang kena habiskan.

Walaupun nampak macam tak logik untuk habiskan kesemua roti canai tue, 10 orang peserta yang terlibat semuanya telah mencuba dengan sehabis baik. Rakus jugak kami cuba menghabiskan makan roti canai sebanyak yang boleh dalam masa 3 minit. Masing-masing beria nak menang kamera free.

Setelah tamat pertarungan yang sengit, akhirnya Encik Ken yang berbadan kurus tapi makan banyak telah mendapat kamera free satu. Encik Ken adalah yang berbaju merah di tengah-tengah tue. Nampak je kurus tapi makan banyak tue.

Abang Nara tak menang kamera sebab makan sikit sangat tapi Abang Nara dapat hadiah paling best.

Abang Nara dapat tapau roti canai dekat 20 bijik untuk sarapan selama seminggu.

Kalau anda rasa nak menang kamera free, ada 3 lagi event yang serupa akan diadakan oleh Kraft. Nak tau tempatnya? Kenalah jadi fan dan follower Kraft di Twitter dan Facebook. Nanti Kraft akan update kat mana event yang seterusnya. Kalau dekat dengan rumah korang leh la pergi.

Yang penting anda semua kena ingat kalau gossip mesti BeautifulNara dan kalau keju mesti Kraft.


Comments are closed.

Loading...