Written by AbangNara | September 19th, 2017

Sedang tular di laman sosial sekarang gambar Neelofa yang memakai seluar jeans koyak di bahagian lutut sehingga menimbulkan perbalahan di kalangan para pengikutnya. Boleh tahan kutukan dan kritikan yang diterima oleh Neelofa susulan pemakaiannya itu. Ada yang mengkritik dan mempersoalkan pemakaian jeans koyak tersebut yang dikatakan tidak bersesuaian dengan imej bertudungnya. Gambar-gambar tersebut diambil ketika Neelofa sedang bercuti bersama ahli keluarganya. Turut bersama ialah kakaknya Noor Nabila dan juga adiknya, Ameera Khan.

neelofa seluar jeans koyak

Memang banyak komen-komen yang melampau ditujukan kepada Neelofa. Namun Neelofa mengambil langkah berdiam diri. Akan tetapi ada para pengikut Neelofa yang mempertahankan selebriti tersebut. Senang cerita, akaun Instagram Neelofa telah menjadi tempat pergaduhan para peminat dan “haters”. Antara komen-komen yang ditulis di laman Instagram Neelofa:-

lofa
lofa
lofa
lofa

Namun begitu, kakak Neelofa iaitu Noor Nabila telah mempertahankan adiknya. Mungkin tidak tahan dengan kritikan melampau daripada netizen.

neelofa seluar jeans koyak

Menerusi satu lagi status di Instagramnya, Noor Nabila sudah memaklumkan bahawa Neelofa memakai legging berwarna kulit.

lofa

Ariverderci Bellagio and thank you Anna from @brunotours ( Pengumuman kepada cik kiah cik kiah kepoci : Lofa pakai inner tau, dia pakai legging color kulit , lofa cakap sorry sebab lupa nak DM uols dulu sebelum pakai )

Apa-apa pun kita tunggu penjelasan dari mulut Neelofa sendiri kelak. Lagi beberapa gambar percutian Neelofa bersama kakak dan adiknya dengan membaca artikel ini sepenuhnya.


lofa
lofa
lofa
lofa
lofa
lofa

lofa

lofa

lofa

93 responses to “Kalau Dia Pakai Legging Kat Dalam, Kena DM U Ke Bagitau?”, Noor Nabila Pertahan Kritikan Netizen Terhadap Neelofa

  1. makenon says:

    sape sini nk beli taik gigi saye????????

    xnak xpe,tp kita jual murah jew,10sen dpt 5 ketol taik gigi!!
    nak tak????

    1

    9
    • Lopok says:

      Kesimpulannya, artis berhijab xboleh dipercayai. Lopak ni dh mcm fatiya the 2nd. Fake.

      52

      0
      • why not?? says:

        kah kah…perempuan bertudung but still nak show off dirinya sexy bermaksud dia percaya pada agama yg bukan Islam.agama apa? tepuk dada tanya selera… sembahyang dalam kuil dalam gereja pun boleh. you are most welcome gitewww…

        9

        4
        • you r sexy says:

          yang adik neelofa tu lagilah. kalau org italy tengok, dia mana tau tu islam. boleh lah sambut xmas hujung tahun ni. kihkihhh

          17

          2
        • Bengong says:

          Hahaha, komen org kuno.. Takpe, u are welcome to celebrate Xmas dear Lofa’s sister.. Komen bias! Tak semua yg celebrate Xmas suka pakai seksi. Pls mind ur words!

          8

          0
    • Beautiful Norra says:

      jap, nape Lofa tutup aurat tp adik beradik dia seksi mcm pelacur…?? #sistakpaham

      0

      0
  2. Anonymous says:

    yelaa…neelofa xbleh disentuh.. apa dia buat baik belaka.. kalu lofa buka tudung pon mesti fan dia akan salahkan netizen.. apa beza neelofa pakai legging dengan shila amzah pakai legging masa show kat china?

    76

    0
    • opah maheran says:

      Kan.. yang paling opah tak paham, netizen yg menegur mesti digelar haters. Padahal kalau lopak tak upload pic mcm tu, netizen pun xde point nk kritik pape. Klau ko pakai bikini kat maldives sekalipun tapi tak tayang pic kt ig, orang confirm tak tahu pape. Itu dosa ko dgn Allah. Tapi kalau ko g tayang pic bkn2 kt ig, itu dah jadi tanggungjawab orang yang tertengok pic tu untuk menegur.
      Hidup ni simple je sebenarnye. Tapi ko sendiri yg merumitkn hidup ko. Ye r, kalau tak upload kang, mana orang nak tau ko g oversea ye tak?

      147

      0
    • lofattah fans says:

      kan… dh sah2 lofa slh… ckp je la mnx maaf… xd masa nk jd haters… walaupn dy pkai legging kt dlm, tp tetap dy xbleh pkai sluar koyak cmtu sbb bleh mnimbulkn fitnah… dh la pkai legging ikut wrna kulit… cnth ko pkai tdg, sbb nk blakon, ko pkai rmbut palsu, jatuh haram sbb bleh mndtgkn fitnah walaupn ko sbnrny xbkk pn tdg… so same la kes ni… acah2 nk pkai sluar koyak lutut tp nk beriman sket pkai legging dlm ikut warna kulit… so nnt org slh fhm bleh la bgtau sbnrny dy pkai legging.. x ke bnda tu dh mndtgkn fitnah??? xkn hajah xtau…

      26

      0
      • kak limah says:

        dia kena ingat sb dia selebriti yang fans dia gelar ikon muslimah dan minta kerajaan bagi pingat sbb attend UN nya program. apa saja dia buat org akan cakap wlpun pada dia takde apa2….yg komen bukan semua nya haters dia. they all sekadar bagi pendapat dan klu tgk kt insta….mak aiii fans dia back up habis2 habisan smpai nama fazura pon blh kuar….smpai kuar perkataan “barang terpaka”i refer to fazura..to me the subject matter is lopak dgn ripped off jean takde kena mengena dgn fazura. acik2 bawang mulut pon mcm puaka gak

        19

        0
      • Anonymous says:

        aku stuju betul ngan pendapat ko. Contoh rambut palsu tu pun ada kebenarannya. Yang sebenarnya dia dah rasa dia diva kot. Duit dah banyak. Dah x mengharapkan apa2 dari peminat/haters ni. Tu yang belagak semacam je. Nak tunjuk dia trendy la, up-to-date punya muslimah lah tu. Koyak rabak pun x pe.

        6

        0
        • Anonymous says:

          dia and family dia seperti angkuh.. yg peliknya.. mcm takde lelaki dalam family tu boleh bersuara.. lolz..

          5

          0
  3. Muslimah acara lopa says:

    Hahahaha…kakak back up adik..bagus2..yela..lopa pkai inner skin color ye..kelakar statement..cover kesilapan..ni la ikon TN50 eh..nk berfesyen bkn dgn cra cmni..bkn haters lopa tp dari segi Islamiah nya perlu la elak semua ni agr x menjadi fitnah..dia sendiri yg buat org fitnah diri dia..diam utk tnjkkn diri tu alim? Innocient? Huhhh

    75

    1
    • jade says:

      Kaaaan..thats the point. MATA dia sendiri boleh nampak warna legging tu dengan sengaja nya warna kulit. kalau lah dia boleh jawab,apa tujuan dia pakai warna kulit. Kalau tak utk tujuan memang nak nampak mcm ibarat itu ialah kulit.DUHHHHH! Punya la banyak warna.kenapa warna kulit. Sendiri undang fitnah. stupidnya hajjah!

      72

      0
      • Anonymous says:

        kaan jugak… klu org lain esp. non muslim nampak, mesti dia igt mmg pakai seluar koyak je without legging. takkan la pulak org nk pg tanya dia pkai legging ke stoking ke. ape yg diorg akan pikir nanti…? wat a ….?! malas nk mengabiskan ayat!

        14

        0
  4. Sekadar pandangan says:

    Seelok-eloknye bg mengelakkan fitnah n kecaman netizen,patutnye pihak neelofa tapis dahulu gambar yg boleh mendatangkan keraguan sebelum di share di media sosial.klu terlihat gambar tersebut kurang sesuai &boleh menimbulkan syak wasangka org ramai,better disimpan utk koleksi peribadi shj.pandangan org x sama walaupun kita d tmpat yg benar.tp itulah hakikat yg perlu artis fahami dan hadam.followers yg ramai bukan shj menunjukkan seseorg artis itu berpengaruh,malahan haters pun ramai.sememangnya sosial media hak peribadi masing2 tp kita kena fikir khalayak yg boleh mengakses gambar2 peribadi kita.

    60

    0
  5. Anonymous says:

    Kelantan datang key el buat perangai mmg lagi dasyat….

    50

    0
    • 123 says:

      apatah lgi kalau kt luar negara….ada legging ke x dlm suar jean tu kn. Kalau x nk org komen, jgn pkai mcm tu, ni sbb ada otai / retis dh berusia yg telah mengajar org2 muda berpakaian mcm tu. Anda tahukan siapa otai2 / reris berusia tu.

      9

      0
  6. Anonymous says:

    Dia dgn nekta sama jer perangai betlakon takde gosip je lebih

    8

    0
  7. Farah says:

    Tak kisah la lopa tu. Yg tak faham adik dia tu. Skirt tgk labuh tp dlm gmbr masa duduk nmpk lutut. Pelik pulak tgk

    18

    0
    • dara sunti lagi says:

      Adik dia tu bukan saja nmpk lutut masa duduk, bju senteng dh nampak pusat…u google ” rotikaya” . Tapi adik dia tu masih belasan tahun lgi, muka nmpk dewasa tapi masih dara sunti lagi. Mestilah nk rasa mcm2 fesen. Budak mcm ni dua perkara je ingat: Fesen seksi & H/P.

      0

      0
    • little miss pakistan says:

      aku pon pelik….kakak jual tudung…sampai ada org komen sebelah nenen berat nya sekilo. umur budak lagi tapi dah mcm owg besar. mulut boleh tahan gak adik dia tu..

      0

      0
  8. Gemini says:

    Melebihi plak si Nabila ni..backup adik ko yg terang2 mmg salah..ko tu just kawen ngn artis je jgn lebih sudu sgtla meluat!

    30

    0
  9. Arrivederci says:

    Dah la Nabila oi! Ko dengan laki ko tu sama je lah! Memekak gegendang telinga je lah!
    Spesies tong kosong, lagi kosong, lagi bising!
    Ko pun bukan la baik sangat!
    Backup sangat la adik dia yang kekonon-kononnya hajjah tu
    Dah benda memang salah, dah memang tak sesuai dengan imej yang olok2 yang dia bawak tu, mestilah nak kena tegur!
    Gi je lah Itali tu, tak yah balik2 dah Malaysia ni!

    41

    0
  10. LofaLuv says:

    Is it just me tapi kenapa adik lofa yang sorang ni ada iras iras macam bapok/pondan/maknyah atau lebih manis transgender. Apa apa pun salah kau ler lofaaaaa saja mintak kena kecam!

    38

    2
  11. Anonymous says:

    Ni lagi sekog mulut haram jadah..mcm laki dia.
    Dh jadi public figure..kena la tahan bila org komen. Kak mulut puaka adik sikit hari lg boleh telanjang. Lani dok peluk anak VVIP…tgk la jauh mana…mak bapak tolong la …tak ada air muka dh ka?

    15

    0
  12. Anonymous says:

    Boyfriend baby muka sendu…..

    9

    0
  13. Anonymous says:

    When u have ur brain trapped between ur two ass…this is how u speak! Mulut jahat…patut ler ex in-law semua xsuka. Kaya sbb step dad jet kot…

    22

    0
  14. Hajjah lesen terbang says:

    Hajjah kelauttttt…

    Terang2 persendakan tittle hajjah. Berpenat lelah mengerjakan haji..ini hasilnya.syabas.hrp2 veshantie tak ikut jejak kau dan jaga maruah sbg seorg hajjah utk jd cth kpd org lain.

    Yg nabila tu lagi mau bunyi.diam2lah kau.dah tau satu malaya benci gile tgk muka kau dan aksi2 lucah kau dgn laki kau..lagik kau mau bunyi.sila meninggak.

    24

    0
  15. Justice says:

    To me la….better lofa try to filter ..mne boleh tyang kat umum n mane yg x..its just u ..everybody said that u hve the smartest brain than anyone else dklgn artis…as claimed by ur fan.try to adjust bcoz u aldy noe ur haters is everywhere yg sdg cri kslhn u…try to minimize la…u still can share ..but if u mcm nabila huda,xde perasaan ble kene kecam or fazura then its okay..tp u jnis x bole klu kene tgur..n also ur family..so I suggest u just hv to show everything that the best only in u…end of the story..xde la u skit hati ble bace komen org..becoz u admit u mmg slalu bce komen netizen.netizen ni ble u buat baik kne kecam….u buat jht apatah lagi..klu u bukan dklgn minah kebal better try to show ur perfect side only…i bet u smart enough to understand what im trying to say…just advice

    1

    0
  16. human being says:

    nak bertudung singkat ke tak, seluar ketat ke tak, ada legging warna kulit ke tak, memang laaaa suka hati korang. tapi dah terang lagi bersuluh, kau tu public figure. well know entrepreneur. orang yg tertinggi di mata dunia, of course akan menerima segala comment and judgment – baik atau buruk. TETAPI, perlu ke tunjuk perangai bongkak dan sombong tu? Kakak back up adik, memang la bagus. Tapi bongkak betul comebacknya. Obviously korang tau korang ni diperhatikan oleh berjuta2 orang, the moment your sister decide to wear her chosen outfit, MEMANG LA TAK PAYAH DM SEMUA ORANG TAPI KAU TAU KAN MEMANG AKAN DAPAT KOMEN2 SEBEGITU. amboiii sombong benorr. biadap sesama MANUSIA.

    27

    0
  17. Gigitjari says:

    Hahaha aku tgk ramai yg kutuk. Tapi Lopak makin lama makin jutawan. Korang jugak yg contribute dia pegi bercuti sume.. dok beli tudung dia mana tak makin kaya dia ni. Sorry, aku tak pernah beli sehelai pon tudung dia sbb sorry, tak nk contribute dekat org yg dah kaya. Baik aku support bisnes single moms. Sama je chiffon tudung sume. Tampal label lopak n beli kt kedai cantik ada aircond je… Tu lah rega nya.. Tu lah agaknya rezeki diorang ni hasil dari kesabaran diorang menahan kecaman uols..
    Hahhaha last2 korang yg dok umah dgn kain batik muka tak siap dok mengadap gmbar2 diorang sambil gigit kuku. Beli beli.. jgn tak beli tudung depa na.. hahaha..

    26

    0
    • Anonymous says:

      aku stuju ngan ko. tapi aku pun macam ko. tak penah beli brand dia. reason: sama jugak. tak mo bagi orang kaya tambah kaya.
      Muhasabah la korang semua. Bantulah orang yang lebih memerlukan. Boikot je dia.

      7

      0
  18. Mintaksimpang says:

    Patut lah kahwin sharnaz ahmad. Laki bini mulut longkang. Mulut puaka. Nampak je konon sweet2. Ppuihh!! So u all tak yah la kesian dia sgt sbb dpt sharnaz. Mmg they deserve each other.

    10

    1
  19. mysstikk says:

    lofa ni, kalau ahli keluarga x masuk campur balas komen2 netizen x sah…maunye dia bawak satu kampung ikut komen dlm tu utk backup dia…padahal yg artis tu dia je, tapi ahli keluarga lain semua sibuk nak enterprem..lagi2 macik2 dia tu haihhhh

    14

    0
  20. Jonah says:

    Ramai kutuk dia, tapi lama2 orang duk tiru gak fesyen dia.. dan jujur mmg aku tak kenan dgn lopa ni.. lagi dgn siblings dia yg bajet2 kardashian tu.. tapi apa boleh buat org byk backup, apa yg dia buat semua betul even benda tu salah

    5

    1
  21. Joyah says:

    benda ni senang je sebenarnya, sblm nk upload gambar tu, cek dulu kot2 ada benda yang boleh jadi isu. itu masalahnya dgn dunia moden media sosial skang, semua benda nk menunjuk. kalo nk pkai mcm tu tp diam2 aje, org tak bising pon. ye, mmg orang akan kaitkan dgn hajjah sbb golongan yg dh dpt tittle haji n hajah ni la org pandang tggi dlm masyarakat sbb bukan semua org terpilih jd tetamu Allah. jd tolongla jaga nama baik tu. tak kisahla pkai legging ke x, tp dh besar, boleh pk benda tu boleh jadi fitnah ke x? kalo boleh jd fitnah dan slh phm, jauhkan. simple aje sbnrnya

    2

    0
  22. MerakSekampung says:

    MMG SEMUA ORANG TAHU KAU TAKDE LA GILA NAK PAKAI SELUAR KOYAK TUNJUK KAKI TAPI KALAU SETAKAT KAU PAKAI LEGGING SKIN COLOUR TU.. DAH LEBIH KURANG JE LOPAK OII. KALAU MACAM TU PAKAI DRESS JENIS BERKEBAN TU LEPASTU PAKAI INNER SKIN COULOUR AND PAKAI TUDUNG PUN BOLEH LAH ??? ADUHH, ZED ZAIDI MANA? TOLONG LAH AMBIL TINDAKAN KEPADA ARTIS2 YANG SUKA BUAT KEPALA SENDIRI DAN YANG SUKA MEARAIH PUBLISITI MURAHAN SEPERTI NATASYA DAN LAIN2.

    13

    0
    • MerakSekampung says:

      mana ZED ZAIDIIII. persatuan seniman manaaa? aku dah bosan dengan artis malaysia yang suka buat publisiti murahan. seperti menyindir artis sesama artis. yang buat video gelek . yang pakai seksi padahal agama islam . patut ambil tindakan.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Hello adik dia bukan artis la…yg kau sibuk panggil Zed Zaidi kenapa? Abang Long Fadhil kau ke? Neelofa punya seluar ada lining la. Ko shopping jeans kat mana? Pasar malam je ke? Sorry la ko punya fashion jeans Jinjang mari.
        Lain kali pergi masuk.mall besar tengok fashion terkini ya. Jeans koyak pun ada lining kat dalam. Tapi adik Neelofa sexy tak inggat. Patut kena kutuk.

        0

        0
    • MerakSekampung says:

      Sekarang ni sepatutnya siapa yang nak jadi artis pun kena interview lah aku rasa. atitude .. dan yang sewaktu dengannya. siapa buat publisiti murahan dah tak boleh jadi artis. baru semua tahu disiplin. biar lahir dengan bakat. kalau tak ade bakat kita asah. tapi kalau sebab gosip muraha. tak payah ler jadi artis. kata nak jadi role model. haprak betul. bukan main serai

      1

      0
      • wekkkkkkk says:

        interview mcm citer bujang lapok ke. Dulu2 tgok bakat. Skarg tgok rupa…maka x hairanlah ada anugerah bintang paling popular…blakun kayu, peragai mcm setan, pelakon murahan…semua tu ada di zmn skrg punya.

        Pengarah zmn skrg ni mau cari yg muda cantik/macho je.
        Tapi yg salute..mcm Jihan, step by step dia naik, dari mcm org asli dulu2 dlm MLM..skrg tgok…dia naikkn bakat dia dn dia lawakn diri dia. x ada pun citer panas mcm retis yg lahir dh lawa.Tapi perangai mcm ni lah lambung tetek kata Mat Sahdo.

        1

        0
    • Masyarakat says:

      Guys…kalo diorang retis ni korang kata meraih pubisiti murahan habis tu korang yg suka hina diorang,kutuk diorang tapi berlagak suci mcm korg bagi advices or teguran kat diorang tu hape…..no wonder la retis skrg dah mcm kebal telinga diorang sbb apa?sbb diorang dah muak dgr ‘advices’ korang yg sangat membantu tu….plizzz jgn capub sgt….coz what…its obvious that you guys just want attention by wrote BAD comments..tq

      0

      0
  23. Thetruth says:

    Ini kah sllu fans dia puji ‘beautiful with brain’??? Seriously?? To me she’s an idiot, annoying,snobbish,attention seeker and a faker!! So Neelofa that’s the truth about u! Just wondering what happen to their biological father? Is he dead or still around?? I never heard she mentioned not even once about her father all I have noticed she’s so proud of his step father, need CSI pls!

    37

    -1
  24. hanya menegur says:

    sebenarnya family depa ni tak boleh tegur langsung…
    depa rasa apa depa buat semua betul tak ada yang salah…
    semua prangai serupa ja… baik dari mak dia… adik bradik…
    sampai ke makcik jenis x boleh trima teguran…..
    family dia ni… jangan dilayan sebenarnya…
    biar ja depa ni nk buat apa pun… kan depa ni betul saja….

    15

    0
    • lawa x semestinya sempurna says:

      ya..saya rasapun mcm tu, mereka angkuh. Tak leh tegurkn. Tambahan lagi yg adik dia tu yg amera tu, umr kecik, tapi kkadang ckp meninggi ke langit. Padahal prjalanan jauh lagi. Org ckp, dlm adik bradik, tidak semua Allah bgi sempurna kehidupan atau ada jodoh yg sempurna. ..

      Saya rasa, org mcm2 mreka ni ada org berani tak nk pinang.

      13

      0
  25. Miznah says:

    Ok.. xnak ckap byak.. Neelopak memg saya xsuka…

    8

    0
  26. anon says:

    benda simple pun mereka ni tak paham
    dah tahu berhijab bila ko pakai jean koyak yg menampakkan bentuk dalaman tak kiralah kau pakai legging ke apa ke ..ianya dah nampak betapa cetek nya akal ko ni neelopak family ..
    kalau ko ni lahir bukan beragam islam kami paham lah ..ini mmg ko dah ada agama tak kan benda tu pun nak ajar .
    kalau nak pakai legging sgt apasal ko tak pakai warna hitam ???? sebab tak nmpk seksi kan ???
    ehh …retis2 sampah ni

    9

    0
    • RETIS SAMPAH SKRG NI BYK says:

      yessss, very2 rubbish, please throw to the big dusbin…bcoz what, bcoz ur attitude and dressing..not islamic.

      6

      0
  27. bukan lopis says:

    dia ni x reti fesyen ikut tempat ka apa….
    bukan la nak suruh pakai macam p anugerah…
    takat sluaq jeans tu aku pkai p market ja… ni p italy kot…
    xyah nk kata stylo apa bnda….
    p koh samoi rambu ramba plak pakai…
    lani hang reti ka x berfesyen….
    cuba bagi diri tu nampak elegant ckit….
    kemonnnn

    2

    0
    • Anonymous says:

      dia lawa sbb ada stylist je.. ce tgk baju yg dia pilih sendiri..ke laut la fashion sense dia. ingt lagi x baju watak dragon ball masa anugerah meletop? huhuhu.

      2

      0
      • say no to cik mek molek says:

        sya ada “terserumah” dulu dgn org siti wan kembang ni, muka molek, tapi pgotor ya amat…harap je muka molek, BERAT TULANG. Kt kpg kita pun ada sedara dpt menantu org cik siti wan kembang ni…BERAT TULANG JUGAK.

        Kalau leh jgn lah dpt menantu org sana…kalau boleh lah. Org rohingya pun x apa, aku x kisah…dpt org tu senang sikit kan.

        1

        2
    • anon says:

      dia gi Koh Samui pakai rambu ramba sebab nak kejar Fattah….so xde la dia nampak buruk bila terserempak ngan Fattah heehhehehe…kang geng2 lobenak sentap pulak baca komen ni

      4

      0
  28. melati says:

    ko tak pakai baju pun org tak Heran Neelofa…yg Heran dgn ko Mat2 Kete Tayar terkankang & Mat2 Rempit…sebab dh tua….kalau kt Negara CHINA umor cam ko Neelofa layak hantor Kebun jew..tapi kalau kt Malaysia layak bela Kucing jew…entah2 Rani Kulop pun pandang sebelah mata jer kt Neelofa ni….hmmmmm

    0

    0
  29. Che bunga says:

    Ini yang dikatakan hajjah xmabrur…..kalau hajjah yg mabrur xadanya nk buat gaya cengitu….

    0

    0
    • closer says:

      apa guna title hajah? kalau kelakuan n pakaian macam org bukan islam?? tidak makan babi bermakna cukup syarat menjadi islam?

      0

      0
  30. mynameis says:

    jika dilihat secara telus, lofa ni xpkai legging pun. kalu korang tgk gmbr dia yg tgh bjalan tu btw seluar jeans tu x menampak kan kulit hanya koyak biasa. tp bila dia duduk confirm la nmpk kan. fashion style , btw aku xpernah plak jmpe legging yg warnanya sama dgn kulit. setakat sock kaler kulit yes, itupun nampak kulit la weh..
    Nak buat mcm mna kan org pames berada.. org mcm ni xleh diusik ramai yg bising kang

    10

    0
  31. Anonymous says:

    kecoh la minah2 kelantan ni.. suka berlagak menunjuk2.. nyampah

    8

    0
  32. suhaimah58 says:

    mmg betullah ustaz/ustazah ckp .. pergi haji kalau x berubah tu maksudnya ko x mendapat nikmat dari haji tu … ko tetap ngan imej funky/bergaya terlebih ko tu … alhamdulillah mizz nina x cmtu .. antara artis yg suka sgt dgn perubahannya ..

    9

    0
  33. Anonymous says:

    nk bgtau la…nk ikut fesyen tu bole…xkesah la koyak rabak ke ikut suka la tp dlm tu pakai inner ikut warna kulit dah menimbulkan fitnah…ape salahnye pakai inner hitam ke or inner selain warna kulit…ke mmg sengaja nk kena kecam…nk inai rambut pon xbole ikut warna asal rambut dlm islam

    2

    0
  34. Anonymous says:

    Xapala..biarkn dia. Siapa kita utk halang dia nak buka jln ke neraka utk diri dan keluarganya..

    0

    0
  35. Midah75 says:

    Yg tahu it was legging (in her skin color) ataupun tidak hanya Lofa + her sisters & of course Allah – as she & her sisters boleh kabur mata2 org by saying its actually legging but not HIM. And of course ni hak Lofa but the thing is.. she or her sisters tak boleh lah marah as awak2 semua kan public figures mestilah ada yg akan menegur.. rasanya kalau betul it is legging.. beritahu let it be.. tak payah nak balas2 as without fans pun siapalah awak.. its a win2 situation.. take it as fans awak nak yg terbaik for awak hence the comments.. and its your duty to explain if its wrong.. bila dah explain.. let it be.. you can’t simply puaskan hati ramai – you hv done your part, selebihnya kumpul pahala je lah as org mengata awak kalau salah, pahala will be to you. As fans pun tak nak tagunggung dosa and am sure nasihat2 tu ikhlas.. wallahualam.. #fikirbaikbaik #jangannakmarahmarah

    1

    0
  36. satiya says:

    dah mu pakai inner warna kulit ni x berdosa ke pa … mendatangkan syak … pakai inner itam ke kelabu taik anjing ke ok la org tau jgk ko berfesyen jeans koyak .. dasar nabila ni bekas janda cibai cakap tak tahu agama tu ok la aku tak kesah.

    0

    0
  37. Dina says:

    Obviously yang kondem tu are her instagram followers that make up the 5m which she so proudly announce. Please stop following her and also boycott all her products. The reason why their family is so arrogant because they are rich for selling tudung. Other products tak laku pun. So please stop buying her tudung lahhhh.
    They are classic of people yg menunggang agama… x tutup aurat and showing of wealth… Fakeness overload. Their fans are sooooo pathetic!

    9

    0
  38. wafi says:

    cukup2 lah cari dosa …anak2 kita belum tentu baik.. pakaian pun belum tentu elok…kata2 pun belum terbaik …adakah ini contoh terbaik dari percakapan ..ini adalah contoh di mata umum yg anda bukan terbaik buat contoh..klau mulut x leh jg mcamana ye… x yah lah cari benda yg x elok pada org lain cermin dulu diri sendiri ape yg perlu dibaiki…jelirkan lidah tengok elok ke tidak …sebelum kita mengata kan org…insaflah wahai teman jngan cepat burukkan org tapi bila org memburukkan kita jngan naik angin satu bdn…ingatlah manusia Allah jd kan kamu utk cium bau syurga tapi kenapa api neraka jugak yg kamu carik.

    1

    0
  39. bunga kangkung says:

    eee….teruk….saja je tu sebenarnya bukan dia x tau…dia tau sebenarnya…nak perhatian org je….attention seeker is sick people by the way…byk je seluar yg x koyak dijual x laku..seluar koyak gak pilihannya….bila org ckp…fashion dijawabnya

    0

    0
  40. huhuhu says:

    masa PA dia or sesiapa lah upload pic tu.. kenapa terus off comment??? and kalau berani kenapa that moment tak buat live je senang, tunjuk and tarik legging and show to all of us… haa, ni lofa pakai legging.. habis cite…yg sorg live tayang tetek.. yg sorg kenapa xnak buat live tunjukkan bukti terus mmg pakai legging??? motif apa off comment????????? arghhh stress aku dgn retis skg ni…. kahkahkah

    0

    0
  41. voltron says:

    PPIM ANJURKAN SIDANG BONGKAR PENIPUAN BOY IMAN DBI DENGAN ANGGUN..BOLEH CHECK PAGE PPIM ATAU PAGE PW COMMUNITY

    BOY IMAN TERGAGAP2 NAK JAWAB SOALAN..JANTAN PENIPU!

    0

    0
  42. HnyaOrgBiasa says:

    Pakai la inner yg lain warna dr kulit.. kalau pakai inner sama dgn warna kulit sama la mcm xpayah pakai inner.. sama jugak mcm kita berhijab tp nk pkai rambut palsu.. masih xtunjuk rambut sebenar namun memakai rambut palsu.. bljar lebih dalam lg ye lofa..

    1

    0
  43. dev anand says:

    cantik sungguh adik lopa ni voluptious mcm heroin hindustan zaman dulu!

    0

    4
  44. anon says:

    Takyah nak menipulah. Takkanlah nak pakai legging kat dlm tu, ni bkn winter. Kalau sejuk tu blh lah kata pakai legging. Kalau sejuk takkan adek gatal dia tu pakai skirt. Dia ni kan pakai tudung sb trend je. Haritu pakai seluar skinny ketat giler.
    Lagipun wat ape nak menunjuk kat org bila pegi mkn angin? Takyah upload pun gambar2 ko, lopa, nobody cares. Menyampah, attention seeker minah ni anak beranak.

    3

    0
  45. johnny bravo says:

    The youngest sister is a whore…

    2

    0
  46. Anonymous says:

    Ameera boleh jd bff Alicia Amin. Serupa sebijik perangai dan kelakuan serta cakap yang kurang ajar. Jahil sgt ckp hal agama. Nampak bodoh betul.

    4

    0
  47. Areum says:

    perlu ke ripped jeans pakai legging kat dalam? melekat celah bontot wehhh

    1

    0
    • Sumandak says:

      Tu la pasal… Aku pun tfikir selesa ka pakai legging pastu sarung jeans ketat2 pulak tu.. atas kapal lagi..panas laut tu Wei.. agak2 la kalau mau defend pun.. pakai legging Kat dlm la.. haiya.. x perlu pun pakai ripped jeans tu lofa.. sila buang dari wardrobe awak.. dah berhijab simpan collection baju yg decent ja la.. Tak pyh la ngidam pakai ripped jeans segala.. kalau nak jugak, sila buat layang2 guna hijab tu n pakat2 dgn adim beradik tolong terbangkan..

      1

      0
  48. din danial says:

    Teringat dulu menangis2 kat IKIM.Fm waktu mula2 insaf katernyer start nak berhijab. Ingatkan insaf betul…rupanya…

    1

    0
  49. JGN SYOK SENDIRI says:

    apabila seseorang yang tidak memahami Islam backing up her sisters bercakap..begini la caranya..it is better to quiet rather than replying all those comments..non professionals tough Noor Nabila

    0

    0
  50. Anonymous says:

    bukan hak kita nak judge ,ini kerja tuhan peace you all ,i miss 80s,tak ada semua perangai melayu suka judge

    1

    0
  51. do i do says:

    wow ramainye yang sayang neelofa…
    kutuk bagi pahala…
    aku xsuka cara dia brpakaian tp dr segi marketing utk bussiness dia mmg inspire sbb dia brmula dari bawah smpi ke tahap yg boleh d banggakan.. xkisahlah cara dia marketing cmne tp bagi aku dia wanita bijak..

    0

    0
    • Iiii says:

      Yela..bijak laaa sgt…dri dlu org asik banggakan lopak bcoz of her staright A’s…..tau x mse ak matrik klu dak mrsm mmg mostly staright A’s sbb kat mrsm dorg dpt bnyk prtlgn dri cikgu ..ak x ckp semua mrsm student pndai sbb sistem dorg lg ok…i think a few yg mmg nsib baik…bkn originally mmg pandai since birth…prtlgn tu means soalan past year..prep dorg lg excellent kot…xla mcm skolah biase..ko blja sndri..no one to focus on u except try hard n g tuition ke…ak x heran sbb ade budak bilik ak mse matrik straight A’s spm from mrsm mse matrik kecundang dpt less thn 3 pointer..so stop la ckp minah ni smart bcoz of her past history…its only history..one thing,smart is not enuf to be a good person ats muke bumi…look at amalina 17 A’s la…excellent in her carreer but not excellent as a muslim woman attitude that she shud be..tp die jdi doctor skrg…syccesful la i admit ..golongan acedimician,,,.lgpon lopas invited to be in london kemane talk about fashion..swarozki…endorsement…bukan psl bende yg educated pon..place her as she shud be la…..xyah nk lambung sgt…qk x jeles tp meluat tgk fans die yg gedik2 lambung die..pastu kene bash…tegur x bole…same la fans die ..die…family…lgi stu klu ko ckp rmai syg neelofa sbbtu kutuk die..rmai jugak la syg fathia latiff tu…smpi beribu ribu comment die dpt psl issue this week…huhhh

      1

      0
  52. Hek says:

    Sorry to say this girl never inspired me of anything…kadg2 aku wonder jugak what shud I inspired about her..klu nk ckp brjaye dlm bisnes…dato aliff n dsv too far succesful from her…i dont like this girl much coz her attitude..never down to earth,,klu sape2 bash die or family members die.nak saman la..never mengaku wlau slh..then tell me why should I be inspired..not worth for me…haha…ur fans out theretruskan la buang support die..

    1

    0
  53. Mimi says:

    X kisah la sbnrnye die buat ape..cume im only netizen.,bace brita ..bace blog then ive to respond when i dont agree right..like fans lopak..so whenevr i dont like what shes doi’ ive right to say about it.so fans die x ley nak kate kite x bole bash die…da la kdg2 lebih2 je nk inspired towrds bende x dtgkan benefit pde msyarakat pon.bisnes die..poket lopak je yg penuh..i got nothing…klu fans die rse berbaloi support die even product die dlm industri as selebriti pon xde pape…entahlaa…suke hati korg la nk kagum ..im still not..haha

    0

    0
  54. Wati says:

    maybe nak style atau nak nampak cool. tapi perkara ni mudah mendatangkan fitnah. buat apa nak pakai jeans koyak dgn legging kan. harap lain kali Lofa lebih berhati-hati.

    0

    0
  55. Anonymous says:

    angkuhnya family ni..

    0

    0
  56. This is really a nice place.

    0

    0

Leave a Comment

Optional