Written by AbangNara | November 12th, 2009

streamyx

Adoi tergelak sakan kitorang tengok muka mamat dalam iklan Streamyx kat atas nie. Memang muka desperado nak dapatkan connection Internet. Siap pegang modem ngan laptop dia sampai ke luar tingkap tue. Nie mesti dah janji nak chatting ngan awek ataupun tanaman kat FB dah sampai waktu untuk dituai. Kesian sungguh mamat tue.

Sebab tue kami dari dulu sampai sekarang sentiasa setia dengan Streamyx. Memang kadang-kadang ada masalah macam gangguan connection, terputus-terputus dan sebagainya. Tapi gangguan-gangguan nie boleh dikira dengan jari jer sepanjang dah dekat 7 tahun kitorang guna Streamyx.

Dan yang paling penting untuk seorang blogger macam kami di BeautifulNara ini ialah unlimited bandwith untuk upload dan download benda-benda di Internet. Bayangkan kalau kami tak guna Streamyx tapi online sampai 4 5 komputer sehari untuk download movie, carik gosip dan update blog. Confirm bandwith akan habis dalam masa seminggu jer. Nasib baik pakej Streamyx memang pakej unlimited.

Bagi kami, kalau bukan Streamyx, MEMANG tak cukup bagus. Kami di BeautifulNara akan terus setia dengan Streamyx. Anda pula bagaimana?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

254 responses to Kalau Bukan Streamyx, Tak Cukup Bagus

  1. aRieS ApRiL says:

    ARIES INGT NK BLI GAK LA…

    0

    0
  2. clipKertas says:

    skrg nie byk sgt promosi,,,
    potong la.. tak cukup bagus la… mcm2

    kite jer lah kene pandai menilai yg mane paling baik

    0

    0
  3. puteriaquarius81 says:

    hmmm

    0

    0
  4. DiNdAkAnDa.. says:

    pilih jgn tak pilih..iklan dah mcm2…

    0

    0
  5. BumbleBee says:

    compare dulu mana yg terbaik utk kawasan anda…

    potong – kalo coverage ok, superb n murah. tp kalo mcm hidup segan mati x mau, x stable…susah.

    streamyx – byk hidden charge. nnt ade time tertentu…tetibe kene bayar charge tu charge ni…

    0

    0
    • puteriaquarius81 says:

      wah.. info yg jelas.. bgs bee

      0

      0
      • aRieS ApRiL says:

        skrng ni…beruk tu gak yg stia…
        even kdng sllu bt hal….
        :-)

        0

        0
        • hantupensil says:

          beruk mudah dibawa kemana2,,,
          hehehhe

          0

          0
        • huhuhu,,, tp korang guna gak kan

          0

          0
        • aRieS ApRiL says:

          syg aries kat beruk ni…
          coz adk yg byr…
          hahahahahahahaahhaha

          0

          0
        • BumbleBee says:

          hehe…tulaa…aku just share info laa sbb
          aku guna potong, member aku guna streamyx.

          potong kt umah aku coverage cantek..so xde masalah. tp bler bwk modem rumah mak, kantoi sket. tu yg advise kene check coverage. kene suruh org potong dtg kt tempat/rumah yg kter nk slalu guna utk test coverage bru amik kalo nk choose potong.

          member aku lak guna streamyx, aritu dier ckp tetibe dlm bill tambah mcm2 charges. alasan diorg, promosi yg member aku dpt ni dh expired, skang promosi len plak…suker suki jer…tak paham tul.

          lg satu aritu aku compare harga;
          potong – 2mb rm99
          streamyx – 2mb rm140
          (bende yg sama dpt – free modem, unlimited broadband etc) …

          apepun, just share kt sini… so terpulang korang pilih mana yg sesuai kt lokasi.. :)

          0

          0
  6. aRieS ApRiL says:

    pnt la u all…
    dr pg td kat iph….
    da meeting….

    0

    0
  7. eclipse says:

    selamat petang bapak2 n ibuk2…. :-)

    0

    0
  8. aku ader kejer lain kali caht lagi

    0

    0
  9. weiya says:

    dah ade orang ker

    0

    0
  10. aRieS ApRiL says:

    boring….

    0

    0
  11. eclipse says:

    korg nmpk pic aku ape yea??
    aku dh tkr td…

    0

    0
  12. aRieS ApRiL says:

    OK lah…out dlu…smbng meeting…jmpa g…

    0

    0
  13. weiya says:

    i pun boring…takder tajuk best ker..semua girls hari ni

    0

    0
  14. weiya says:

    putri dah kawin ker

    0

    0
  15. mawy says:

    kenyangnye lagi aku nih pas makan nasi tadi…nyum2 dap..

    0

    0
  16. eclipse says:

    sengal tol server ney……..
    tannnnnnnnnnnnnnnnnnn….
    letih aku klik2 xleh msk td….

    0

    0
  17. eclipse says:

    mawy ko doa kan aku tau?
    biar jodoh cpt…
    liat tol jodoh aku ney…

    0

    0
  18. eclipse says:

    aduh tension aku dgn tenet ney…
    lembap tol…

    0

    0
  19. eclipse says:

    dh xde org ker?
    td bkn men rmi lg…

    0

    0
  20. eclipse says:

    korg sume menjelma lah…
    aku bosan ney…
    keje sume dh siap…

    0

    0
  21. eclipse says:

    sunyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    0

    0
  22. eclipse says:

    sepiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    0

    0
  23. puteriaquarius81 says:

    testing testing… huhuhu

    0

    0
  24. eclipse says:

    panasssssssssssssssssss

    0

    0
  25. weiya says:

    eclipse seksi tul bibir u letak madu malam2 ker

    0

    0
  26. UPPPPPPPPPPPPPPPPSSSS…..

    BANYAK DOSA KORANG MENGUMPAT KAN….

    PASTU KORANG CAKAP AKU MULUT LOKANGGGGG

    KORANG LAGI DASYAT NIIIIIIII

    0

    0
  27. eclipse says:

    ari ney u’ll sume blk kol bp??

    0

    0
  28. pEnArI pOcO2 says:

    salam sume…bosan tul, keje melambak nie…

    0

    0
  29. jane says:

    sentiasa dgn streamyx….baru upgrade to 1Meg…lajuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    0

    0
  30. violet says:

    test2

    0

    0
  31. pEnArI pOcO2 says:

    hujan teramat lebat kat luar…
    pasni aku tpaksa redah demi nak tido kat umah…
    huhuhu…

    0

    0
  32. eclipse says:

    put mn ha?
    dh ilang lak…

    0

    0
  33. eclipse says:

    kwn aku dh start cti maternity leave…
    bykla keje aku pas ney…
    nak handle 3 department…
    mst dh jrg nak chat dgn korang nti…

    0

    0
  34. pEnArI pOcO2 says:

    aduiiii mak, bila nak payday nie…?
    lambat tul bulan nie…last payday 8hb oktober…huhuhu…
    nak pecah tabung nenek aku lak pasni…amacam? korang nak share tak…

    0

    0
  35. ladybird says:

    heran betullah pc nie aq br nak submit ,dah bduyun2 tibe. wei korang cmne nak letak gmbar nih

    0

    0
  36. eclipse says:

    blk krg nak msk lak….
    mls tol la….

    0

    0
  37. pEnArI pOcO2 says:

    korang prasan x muke abg streamix kat atas tuh…
    sebijik cam meneran jerk…kekekeeke…
    k guyz aku nak balik dulu…tension dah nie…
    salam…

    0

    0
  38. woooooooooooooooooooooooooooo ngantok ler……

    0

    0
  39. puteriaquarius81 says:

    korg .. jom gi sblh

    0

    0
  40. DakLiver says:

    hehehe……guna streamyx lagi bessss…tapi kan iklan xde pon kat tv………….nak tengok gakk…ade sape2 tau????????

    0

    0
  41. lanToK LeW says:

    tol ke???kwn aku guna streamyx n dia kata ko…but asenya tengok pada kawasan laaa….mana2 pon sama gak…..sib bek laa kawasan taman maluri ni ok…kalo x….mo menangis aku…aku pon baru je guna berukband maxis……huhuhuhu

    0

    0
  42. klate says:

    more income from streamyx..!!!!

    0

    0