January 20th, 2020

Kisah pelakon cilik berbakat besar, Puteri Balqis mendapat perhatian ramai termasuklah Datuk Seri Aliff Syukri yang tampil menghulurkan bantuan dan turut menjemput Balqis untuk berkongsikan keperitan perjalanan hidupnya.

aliff syukri puteri balqis

Namun, disebalik itu timbul pula kontroversi lain apabila Aliff ada bertanyakan Balqis apa yang akan dilakukannya jika diberikan wang berjumlah RM100,000, Balqis ada mengatakan bahawa dia akan melaburkan duit tersebut dalam Forex. Rata-rata netizen terkejut dengan kenyataan itu, tiada langsung sebut fasal perubatan.

caprice

Teruk juga Balqis dikecam netizen dan ia menjadi perbualan hangat di media sosial. Terbaru, penyanyi Caprice yang sering mengulas isu semasa turut memberikan pandangannya mengenai perkara tersebut.

“Kalau nak sedekah, jangan soal”

 

 

caprice aliff syukri

Menerusi video dan kenyataan yang dimuat naik di Instagram, Caprice seakan berkias bahawa, jika kita ingin bersedekah tidak perlu canang satu dunia atau mengajukan pelbagai soalan kepada orang yang kita ingin berikan wang sedekah. Ia hanya menimbulkan salah faham.

“Sedekah kena ikhlas bukan ‘marketing'”

caprice aliff syukri

aliff syukri balqis

caprice aliff syukri

caprice aliff syukri

Rata-rata netizen bersetuju dengan kenyataan Caprice yang dipercayai seakan menyindir Aliff Syukri.

Terdahulu, ramai yang mempersoalkan skim Forex yang akan dilaburkan oleh Balqis dan ibunya nanti akan membazirkan wang yang diderma ikhlas oleh orang ramai. Lebih baik untuk memberikan wang kepada Balqis secara bulanan atau disalurkan terus kepada pihak hospital untuk dia mendapatkan rawatan.


19 responses to “Kalau Betul Nak Sedekah, Tak Payah Soal – Caprice Sindir Aliff Syukri Beri Derma Pada Puteri Balqis?”

  1. korok says:

    comel plak benda hijau yg dia pegang tu…cm timun…hahaha

  2. Maria says:

    Dia ni memang manusia yang jenis suka kondem orang ke???? Please lah, hidup dia…. Janji x kacau orang….

  3. ada aje yg tk kena.. says:

    at least dia tolong.. dia nk war2kan seluas media ke cmana ke ikut pada niat dia lah.. kalau dia ase ne peluang marketing.. biarkan je lah.. ngape nya yg nak marah2 dia pulak? pelik ko ne caprice.. tkyah acah baik lah.. once in a while ko buat gak cuma bukan la cara macam ne.. but surely mesfi ada ko buat punya…

  4. cap-rice briyani sengal says:

    caprice wehhh, sejak miwa piljah ada bf meroyan 24jam ko ye, semua org buat salah ko nk tegur, bila org tegur ko x pergi mengundi masa pilihanraya menyalak pulak ko xblh di tegur, acah2 la ko ni

Loading...