Written by Bella | December 21st, 2017

Baru-baru ini pelakon Fathia Latiff sekali lagi mencetuskan kontroversi apabila memuat naik sekeping foto “throwback” beliau memakai topi berwarna merah dan menampakkan rambutnya. Kami juga tertanya apakah motif Fathia bertindak sedemikian sehingga timbul pelbagai spekulasi dan rasa kurang senang orang ramai.

Sedar apa yang beliau lakukan itu agak tidak sesuai dengan imejnya sekarang, Fathia awal-awal lagi sudah menutup ruangan komen di foto tersebut. Namun, netizen mengambil peluang untuk bertanya tentang tindakannya itu di “posting” yang lain pula.

Majoriti netizen menganggap Fathia bakal mengikuti jejak langkah rakan baiknya, Uqasha Senrose untuk membuka tudung.

Benarkah Fathia mahu memberikan gambaran yang beliau bakal buka tudung tidak lama lagi? Kita tunggu dan lihat sahaja.

31 responses to Kalau Betul Dah Berubah Kenapa Post Gambar Freehair – Netizen Dakwa Fathia Latiff Mahu Buka Tudung?

  1. g says:

    apa nk heran retis pakai tudung kejap pastu terbang ke mana bila job da x de / x laku

    5

    0
    • siapa kah itu nok? says:

      yg dah pergi mekah pun skrg pakai anak tudung. nmpk cuping..apa nk heran?

      18

      0
    • Anonymous says:

      Tak lama lg bukak la tudung tu mcm si Qusyen tu. Lps tu dia akan keluar statement antaranya seperti berikut:
      1) Sy taknak hipokrit. Sy nak jd diri sebenar.
      2) Kecaman & doa netizen yg buat sy bukak tudung.
      3) Sy tak kisah apa org nak kecam. Sy cuma nk jd diri sndr.
      4) Sy bertudung sbb org lain.
      5) Maafkan sy,

      Pilih-pilih. Bisnes tudung x laku mcm si kusyen tu, mula lah bukak blk tudung. Buat benda xikhlas. Mcm mn Allah nk tlg.

      16

      0
    • puteri hameno fake says:

      Kenapa nk percaya dakyah2 ringan yg dibawa seperti Patiya Latip? X perlu, die bkn tau ape pun! Klu betul die nk bela hak maruah diri, keluh kesah hamun netizen, turunkn dlu gmbr dlm ig tu..betul2? Stakat pgang talipon, picit2, upload freehair kt ig.. xpayah3..betul?Die, blh betulkn dulu akhlak die,hidup die dulu..xyah sebok hal kerajaan mcm azwan ali!

      5

      0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      fathia ni sebenar nye dia nak kan perhatiaaaaaaaaaaan … al maklom lah dh tak laku mungkin dh tkde tawaran berlakon babtu dia ni buat kontolbesi..besar kemungkinan dia akan bukak tudung dlm masa terdekat ni. dulu dia bertudung pasal dia nak eksen baik aje..skali bila putus ngan si aiman hensem terus dia jadi macm skarang ni lah ! nasib baik aiman dh putus dngan dia kalau taaaaak buat malu aiman aje buat prangai macm tuhuh !

      2

      0
  2. Anonymous says:

    Fathia Latiff and Iqram Dinzly…..dua2 gila publisiti murahan LULS

    8

    0
    • Mak Becok says:

      bila pakai tudung ikut trend. hidayah tu dtg bulan ramadan je sbb tengok org laen semua beristikamah. lepas tu sendiri rasa rimas…kembali ke lifestyle lama. sebab tu jgn paksa org berhijab…

      8

      0
  3. ringgit meleisia says:

    dia nak buka tudung tu lantak dia lah…bukan nya boleh turunkan kos hidup kamu pun. kecam lah saya.

    6

    2
    • minah jambu say NO to drugs says:

      dia mana boleh move on pasal aiman kan hensem tingi n mungkin baik..tu pasal fathia ni tk boleh lupa ngan si aiman..aiman pon tknak ngan si fathia ni lagi lah !

      1

      0
    • Damien thomas says:

      Betul juga ya awak…hidup ,akin susah..makan susah..dah lah sheila majik makan LOPSTER sekali seminggu ..betul la susah..Adibas nor makin slim kurus tak cukup makan..citi norlija makin m
      Semekin tak cukup tiap bulan travel Europe…..dah lah kita nie mcam kacang lupakan kulit kalau tak mengenang jasa pm93 tahun…kata cik Tiyak Bigo Latif…
      Nak kata sara hidup ker…Kos Gaya hidup mewah…keh keh keh

      0

      1
  4. SIS says:

    aku perasan mcm lps dia putus dgn aiman, mcm mcm hal yg dia buat.
    bnyk sngt.
    lps 1 , 1 kes ..
    Kenapa????
    Tak move on ke ? tk boleh hidup tanpa aiman ??

    3

    0
  5. Anonymous says:

    dia you dah tak kuasa berada dlm industri hiburan ni.
    dah penat dr segi mental mungkin. bila you dah mentally tired… you give up and do what you like. inilah yg terjadi…

    2

    0
    • Anonymous says:

      If it is so then why is she still n the industry? Try to do something else which comfort u i.e kerja belakang tabir or anything.

      1

      0
    • Anonymous says:

      Dia dah penat to portray good, dia nak jadi diri dia je.. For dia pakai or bukak tudung terpulang dekat dia asal dia tak depression bunuh diri sudah. Banyak wei artis sekarang yang bunuh diri! salah satu sebab mulut hangsuang netizen!!!

      4

      2
  6. Anonymous says:

    bila pakai tudung tiada keiklasan…..dan konsep “teruskan beristikomah”. :(

    1

    0
  7. benci fatiyak kimak says:

    tak nak bising pasal politik dh ke fatiyak slut? dasar betine pengecut, skrng ni ko nak wat gosip lain pulak ke lol!

    6

    1
  8. Ugly Nara says:

    Kepala butoh la. Setakat gambar throwback pun nak bising ka? Yang dia ni terang² show T*tek kat Bigo Live korang masi nak ikot perkembangan si porn star ni. Dah la tu wei. Tak suka nengok, unfollow jer.

    2

    2
  9. kakyaacahaktivis says:

    kalau takat tetek pon dah tayang satu dunia apatah lagi nak bukak tudung…apadehal

    4

    0
  10. Jojoba says:

    Boobies pun dah sendiri hidang free buffet on live streaming video. Bercakap tanpa ilmu & fakta (kebodohan) pun selalu di tunjukkan di SocMedia.

    What so shocking about that freehair photo?

    6

    0
  11. nok gebuzzz says:

    kan dia dah ckp..dia suke uqasha sbb jadi diri sendiri…so,ikut la member baik kasi cadangan.kalau dah bimbo mmg ikut jer la ape org buat.org buat bigo dia pon buat…

    3

    0
  12. Anonymous says:

    alaaaa….gambr lame di “terobek” kembali…aduiiii…netizen ni…hakak y komen tu cam laa x penah upload gmbr bogel time kecik2 dl….tu pn nk kecoh….

    1

    0
  13. Miss Unibes says:

    Tak. Sekarang ni aku prasan cara Patt-Ya Latip ni ambil foto. Dia kalau ambil foto mesti macam foto yg dia post tu. Senget kepala & angkat sikit muka. Dia nak tunjuk lubang hidung dia ke? Lol.

    0

    0
  14. johnny bravo says:

    Dia ni bkn ke best fren uqasha. Uqasha dah bukak tudung & tayang bodi so, l think she is following in uqasha’s footsteps. Mula2 bukak tudung, pahtu pakai baju sendat, pahtu tayang aurat…..leher, belakang, mcm si uqasha buat. Eloklah tu, dua2 attention seeker.

    1

    0
  15. Anonymous says:

    sendiri pun tunggang terbalik..ade je spesis die tukang backup.. mmg ptut pun kene sound cmtu..pejadahh nk throwback pic xpakai hijab..biler org kecam nk mrh..lain kali klu up gmbar mcm ni ttup ruang komen tu..sakai btul.. sbb ko artis je laa org sibuk nk tau klu x lantak ko sana..

    0

    0
  16. Mami says:

    Org biasa pun ada camni…bertudung tp masih share pic xbertudung. Ada hanya bertudung kt Malaysia je…pi oversea siap bk tudung & pakai seksi2. Umpama Allah ada di Malaysia je.

    0

    0
  17. ness21 says:

    manusia aher zaman.. tau nak ceramah orang… doSA orng kamu tahu.. tapi dosa korang?? mungkin menghina mencaci maki orang tak dosa kot…perempuan sekarang lebih baik yg tak bertudung mulut tak menyial!! dripda yg bertudung tpi mulut LONGKANG!! Nak tegur2 je lah takyah nak ngata PULAK!! Tpi takpe yg ngata tu dapat dosa HAHAHA

    0

    0
  18. Ninano says:

    Delete this post please, kalau betul dia dah delete the post, why bother reposting? Aurat org, sayang, you tanggung dosa dia je post gambar dia freehair.

    0

    0

Leave a Comment

Optional