Written by AbangNara | August 27th, 2019

Sejak berkahwin, Ahya Rosli tidak segan silu mempamerkan kemesraannya dengan isteri tercinta secara terbuka menerusi laman sosial Instagram. Baru-baru ini anak kepada Normah Damanhuri itu telah memuatnaik gambarnya bercium dengan isteri, tetapi oleh kerana kritikan netizen, gambar tersebut telah dipadamkan. Ingatkan kontroversi telah tamat di situ, namun Ahya Rosli telah tampil mempertahankan tindakannya itu dengan alasan apa yang dilakukan adalah tidak bertentangan dengan ajaran Islam.

ahya rosli

Ahya Rosli mempersoalkan mengapa apabila berlakon di dalam televisyen, pelakon boleh mencium perempuan yang bukan isteri, tetapi apabila memuatnaik gambar di Instagram mencium isteri yang sah di sisi Islam, ia dipertikaikan oleh netizen. Ahya juga turut berkongsi keratan artikel mengenai bercumbu antara pasangan suami isteri yang sah.

ahya rosli

Tulis Ahya menerusi kapsyen Instagramnya:-

Kalau berlakon dalam tv boleh cium perempuan yang berlakon jadi isteri tu , tapi kalau cium isteri yang betul tak boleh letak dalam instagram.. dia kata islam tak ajar.. pakai otak la nyet sebelum cakap ngan aku

ahya rosli

Namun netizen mempersoalan keratan artikel tersebut yang dipotong separuh. Ramai yang telah memberikan komen dan menasihati Ahya agar tidak menunjukkan kemesraan terlebih walaupun sudah berkahwin. Setakat pegang tangan itu ok lagi, tapi kalau dah sampai bercium bagai, memang kurang manis apabila ditatap orang lain.

ahya rosli
ahya rosli
ahya rosli
ahya rosli
ahya rosli

Biasalah orang baru berkahwin memang teruja nak tunjuk kemesraan masing-masing. Namun janganlah terlalu over sangat. Ada benda yang hanya laki bini perlu tahu. Kalau semua benda kita kongsi di laman sosial, apa lagi yang tinggal untuk dijadikan something special untuk pasangan kan? Banyak cara nak tunjukkan kebahagiaan yang sedang dikecapi dan gambar bercumbu bukanlah salah satu daripadanya. Apa kata anda? Sumber Media Hiburan.

25 responses to Kalau Berlakon Boleh Cium Perempuan, Cium Isteri Betul Tak Boleh Pulak Letak Dalam Instagram – Ahya Rosli

  1. yuyeii says:

    abis klo dlm tv tnjuk beromen, ko pon nk tnjuk la ko romen gn bini ko kt sume org? ko gn mak ko sme je ske sgt publisiti. ko tu mke x hnsem biarlah perangai tu semenggah sikit..

  2. huhu says:

    mcm ko sorang ade bini ke. perangai…nauzubillah..

  3. Anonymous says:

    Buang masa je cakap dgn orang bebal camni.. Ni jenis kalo kat sekolah memanjang kena marah dgn cikgu.. sejenis tak paham bahasa bebal.. IQ rendah spm fail

  4. NN says:

    Apa salah sendok… Sendok tu useful gile kot

  5. Anonymous says:

    siapa ni wehh…alip syukri versi terlajak sendu?

  6. Anonymous says:

    never argue with a fool.period.

  7. Anonymous says:

    gambar kau jimak bini pun kami ok je….maruah bini mu ditangan mu juga kan…masukkan dalam ig……kami apa kisah….. bagi emak dan adik beradik kau tengok tentu semua like….

  8. minah senget says:

    EN AHYA..maaf cakap la ya,mmang x salah pun nak bermesra2 ngan isteri,bahkan di haruskan pun sebab HALAL dr sisi agama TAPI tak perlu lah nak tayang semua tu kat umum,ada perkara blh kongsi,ada perkara kita kena simpan utk kita sahaja..cuba la jgn nak bertangin ngat bila org tegur.

  9. kopalui says:

    Bini dia hodoh macam pondan dari ulu kampung takde internet dari Thailand pakai bedak sejuk hahaha betul kan?

  10. pelik aku says:

    tengok la kakak dia sapa…lagipun mereka laki nini ni mmg rajin tayang body..apa nak heran

  11. WickEd says:

    Kesian kan trying too hard dgn harapan ada offer jadi pelakon hahaha…bermimpi dan terus bermimpi…

  12. Anonymous says:

    Never argue with an idiot, they will bring you down to their level and beat you with their experience ………. mark twin.

    cuba tengok kuku isterinya, bahasa melilit2 macam PU…. tentu tak tinggal sembahayang laki bini ini………. bolehlah pos gambar jimak banyak2 dengan vid lagi tentu ramai follower… emaknya pelakun tu kan ini.. bukan BOIKOT cuma tidak sokong saja sebab ada anak begini

  13. eewwww says:

    aku cm geli nengok dia ni. bini pn mmg bg ape sje. ahaha

  14. Anonymous says:

    Ahya kena pergi sekolah semula la.. belajar agama.. cium mcm tu simpan utk tontotan korang laki bini jela.. Klu setakat cium dahi ok lagi la klu nk tnjuk kat 1 dunia.. anak saudara aku 4 tahun pun tau psl batas.. siap ckp “lelaki dan perempuan tak boleh pegang tgn, nanti Allah marah”.. belajar kt PASTI.. ahya masuk la PASTI.. ajak kakak kakak sekali..

  15. kontol says:

    die ni retiss ke boleh masuk sini?

  16. Jini says:

    Mcm bini dia cantik sangat asyik nk post sweet ja.elok la dua2rajin ‘belanja’.

  17. syaitoonnnn says:

    org kalau dah bodoh sombong tak boleh diajar hati hitam…dia akn tegakkan jgk apa yg dia buat tu semuanya btol..dah engkau pegi post benda2 yg mengundang kecaman..ko nak marah pulak dah lepas tu bila org ckp mcm2…manusia bengong mcm ni tak payah nak kata lebih2…forever bodoh sama mcm kakak dia

  18. korok says:

    sori to say la…life laki bini x cm islam…kekonon mat salleh muka cm org asli…yg bini nama acah2 omputih…lg 1 dia ni artis glamer sgt ke..setakat berlakon drama tak seberapa pun…poyo lebih..kakak plak nak mengucap tgk video dia…yg pelik byk plak menyokong

  19. hakak says:

    dua dua kepam… ehh.. salah.. satu famili dari mak, adik beradik semua kepam.. muka takde seri..

  20. Tk says:

    Dah kawin Memang la halal dan ko kata tak bertentangan … Tapi simpan la malu tu sikit..

  21. Yekeni says:

    Kenapa eh, selalunya yg tak sangat dikenali atau yg entah2 siapa2 ni yg slalu keluar cerita2 camni eh? Is it bcoz of these kinda conducts yg buat mereka2 tak kemana dlm kerjaya? Maybe so…

  22. Anonymous says:

    Dah tu, bg gmbr jimak trus la bodoh!

  23. redkebaya says:

    Bodohnya statement ko Ahya..
    kau sekolah takat darjah 2 ker??

    nak cium boleh..antara kau dgn dia je lah..
    bukan nak tayang2 kat umum

    ko igt ko buat drama tv ke?

    btw, bini kau bukan lawa pun ..itam.
    harapkan tetek je besar.tu yg kau nak kan,..ahaahahahah!!!

    bawak2 lah bini tu tutup aurat…tayang kat jantan lain, kau tanggunglah dosa.aurat bini jantan lain tgk…

    bodoh abadi!

Tinggalkan Komen Anda Di Sini