Written by Bella | March 28th, 2017

Baru-baru ini, nama pelakon Johan As’ari mendapat perhatian netizen gara-gara isu dimana beliau ke bilik hotel penyanyi Aishah Bujang pada jam 3 pagi untuk berbual dan mengenali penyanyi itu dengan lebih rapat.

Semalam, Aishah menjelaskan beliau tidak bersendirian bersama Johan dan ditemani oleh beberapa rakan lain. Mereka tidak mempunyai sebarang hubungan istimewa dan itulah kali pertama Aishah dan Johan bertemu selepas menjayakan sebuah acara hiburan di Singapura pada bulan Februari lepas.

Berbicara mengenai gosip hangat ini, Johan menyifatkan ia adalah asam garam bergelar artis.

Negara kita ada undang-undang, kalau salah tangkap jer. Gosip-gosip ni biasalah asam garam dunia hiburan. Gosip itu khabar angin, fitnah itu cerita yang tidak berasas.

Tindakan Johan yang tidak cepat melatah dan tampil memberikan komen harapnya akan menamatkan isu ini. Bak kata pepatah, berani kerana benar takut kerana salah.

Sumber Berita : Media Hiburan

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

40 responses to Kalau Benar Saya Salah, Tangkap Jer – Johan As’ari Komen Isu Ke Bilik Aishah Bujang Pada Jam 3 Pagi

  1. nod says:

    sembang kemaih!!
    skali kena tangkap kecut habih telor..
    org penang kata …piirahhh!!!

    19

    0
    • Anonymous says:

      Dia ni mmg dari dulu psycho. Belakon entah ke mana. Kayu je. Gosip je lebih. Jadah nak kenal anak dara orang pagi-pagi buta.

      16

      0
      • Munzirun Mukminin says:

        Untuk pengetahuan ko takde ilmu dalam mende bercakap ni..Johan pandai berlakon ok. Sebab tu banyak tawaran dari rtm sampai ke stesen media prima dia ada job je. Tak caya ko gi google pasal job lakonan dia.

        Ye aku menilai dia dari segi bakat…bukan sebab kemarahan & kebodohan takde ilmu. Kebanyakkan pelakon dari Juvana semua bleh blakon dengan baik. Sebab tu ramai blakon dengan dia ada plakon hebat2 juga. Ye memang dia poyo dari atitude…sama macam Fasha Sandha dengan perangai life sosial. Tapi dari segi bakat lakonan diaorang memang takleh dipertikai.

        Aku keje blakang tabir Istana Budaya & ada ijazah pengajian teater. Banyak berkawan dengan orang2 hiburan. Aku dah tengok profil dia. Dia dah blakon ramai pengarah.

        Ko kalu tak tahu jangan bercakap mende ko tahu. Hidup ni jangan pura2 pandai nanti orang benci ko.

        3

        3
    • bbycumil says:

      sendunyer gosip ni..pls la nara

      3

      0
    • Jgn mudah hentam & pcaya wartawan says:

      Ko de bukti dia wat salah?
      Ko de sana?
      Aku x suka gak attitude tapi takdelah mhentam je. Haha……
      Dia lpak rmai sme mcm org dtg uma ble jemput mkn. Beza waktu je.

      nraya

      3

      3
      • Anonymous says:

        ko ni terpengaruh dgn barat ni….aku xde mslh pn klu kwn nk dtg melepak kat umah…tp klu kwn tu berlainan jantina rs lbh elok lepak kat kdai mamak dr lepak kat rumah…lg byk mengundang fitnah oiiii….mmg laa ko ckp x buat ape2,rmai tp ko blh jamin y korg x buat ape2???bl dh bercmpr laki,perempuan mule2 ok laa xde ape2..lme2???nafsu tu kkdg melebihi kewarasan akal ko bro…klu nk lepak rumah pn pastikan ade org tua..even ade org tua sekalipun xde laa smpai kul 3,4 pg kannn???xtau laa aku klu makbapak ko jns x kisah ank dara bercmpr dgn jantan pg2 buta…tp y aku tau parents aku sgt2 menjaga ADAB DAN TATASUSILA SBG ORG ISLAM…

        2

        0
        • Jgn mudah hentam & pcaya wartawan says:

          Ko tu 1 hal bongok. Dia de wat kenyataan dlm tv haritu…..masa lepak pintu dia buka & orang leh nampak dr lua.Dia lepak ramai & skejap stakat nak tegur kwn len dia. Pastu dia minta no jap.
          Lg 1 ko tpengaruh dgn budaya mne mudah pcaya pe wartawan surat khabar ni tulis????Tulis pun sekerat2 n isi kadungan wartawan tulis pun bleh manipulate.
          Mak ayah ko ajar ek mudah pcaya kenyataan btulis dr ruang gosip & makcik2 taman celoteh bcakap?
          Ko ni kaki gosip kat ofis? Rakan keje slalu share ngumpat hal orang?

          1

          3
        • Anonymous says:

          y ko ni merepek merapu meraban dh kenapa????ni bkn soal PERCAYA WARTAWAN KE TAK..ni soal adab bro..ko ni msti joyah mulut celupar kann??x blh di tegur..melenting x tentu psl…ni msti makcik2 duk flat y kepoh..ske bercerita hal org lps tu bl org tegur skit sentap…ko ni ade mslh nk FAHAM BHS MELAYU EH??aku tulis berkenaan dgn soal ADAB DAN ETIKA DLM PERGAULAN LAKI DAN PEREMPUAN…X KIRA LAA PINTU TERBUKA KE TERKANGKANG KE APE KE..POKOK PANGKAL SKRG NI DTG KE BILIK ANAK DARA PUKUL 3 PG…NK MNTA NO TELEFON PN CAM LAA XDE ESOK..ESOK JMPE KAT LOBBY MNTA LAA..BKN SSH PN….KANG CKP BODOH MARAH TP MMG BODOH PN…ORG BERCKP DR SEGI ADAB KO MELALUT MCM ORG MINUM KETUM CKP PERCAYA WARTAWAN TULIS APE LAA DH KENAPA???Y BUKA CITE PN SI ECAH TU…NGOK..NK BACKUP ARTIS PN AGAK2 LAA BRO…

          0

          1
        • Jgn mudah hentam & pcaya wartawan says:

          Ko ni penunggang agama ke? Adoi tulis belit2 nak manipulate org.

          0

          0
  2. Mat Ronggeng says:

    Nok, ko boleh je bersembang kat hotel lobby…Yg pompuan langsung orang tak kenal tu…Tak tahu jaga adap pergaulan ke? Anak dara apa yg tak tahu adap pergaulan lelaki perempuan ni. Mak Abah ko ajar bawak jantan masuk bilik ramai ramai ke? Boleh jatuh fitnah tu. Orang kecam jangan nak cover line bagai. Salah tetap salah.

    18

    0
  3. kikikiki says:

    laki ni poyo. selalu buat salah ape pon xmengaku.
    yela xkn mengaku pegi bilik anak dara org pkul3pg.
    sape mengaku berak xbasuh.

    13

    1
    • Farhan Ermmmm says:

      Abes tu ko de sana ke? Macam ko tahu pe dia wat.

      Ko pcaya ke 100% ayat tuli? Xde spin?

      Sedangkan wartawan tvtiga suku de spin cte inikan plak wartawan hiburan.

      Jangan sakan selak sangat hentam orang.

      Aku pn x minat Johan ni tp tak bodoh melulu.

      3

      3
      • Anonymous says:

        poyo laa ko ni….ckp x minat johan ntah2 ko ni johan kot….ko tu y bodoh sbnrnye xtau adab…time skola aritu ko x bljr eh adab pergaulan laki dan perempuan??ikhtilat..tau ikhtilat tu ape??

        6

        0
        • Farhan Ermmmm says:

          Ko tu lagi bodoh. Aku bcakap menda yang betul. Cakap macam baik thu je hentam org. Ko de sana?? Ko tahu bto2 situasi diorang macam mana? Klu takde bukti ckp pasal adab pn tak gune. Nak wat kenyataan & fitnah sume org bleh wat.

          Ko g google….g cari camne orang tu dlm undang2 malaysia ni bleh dsabitkn maksiat…takpun tanya orang pandai agama. Hahaha. Abg aku ustaz. Dia sendri kate mmg susah nk sabitkn kes johan ni.Bkn kena tngkap basah pn.

          Klu ckp psl adab sume tu…baik ko jgn tgk movie de laki pempuan seksi cium tu sume….artis2 malaram kt catwalk seksi bju ketat tu sume.Tu tanda ko myokong mende dlarang dlm islam.Ko dah mlanggar adab islam tu sume.

          Abg aku kate bia kita tbukti salah drpd kita cari salah org yg blum tentu tbukti…ni dh jd umat hina.

          0

          1
        • Orang Pru says:

          Ko ni penyokong Umno ke bro?slalu penyokong umno macamnila.
          Main cakap je tanpa bukti & rasa diri semua betul.Apa si farhan cakap betul juga.Kita tak boleh percaya sekarang pe wartawan/orang beri kenyataan tanpa bukti kukuh.
          Ahhhhhhh ko orang umni ni pedaaaaaaaa

          1

          2
        • Anonymous says:

          ni lg sorg baghal terlepas dr ikatan..org ckp psl adab y ko ttb ckp psl umno….kesian laa..ko minum todi eh??ntah2 ko ni kot org umno…org umno mmg ssh nk fhm bhs..org ckp A die spin ckp B…kahkahkah…

          0

          0
        • Orang Pru says:

          Ko ni menganut agama mana bro/sis??? Dalam islam dah kata jangan men hentam kalu mende tu belum terbukti salah.
          Tgk pe org jais dan len2 kata. Ko ni brapa kali g usrah ni? 7 kali? Brani sangat hentam orang. Macamla ko hebat sangat.
          Pastu fitnah aku cakap aku orang umno.Nampak sangat ko jenis fitnah.De bukti?

          1

          0
  4. tetek lovers says:

    besornye tetek……mantoppppp

    6

    1
  5. hakak cun says:

    si johan ni mmg suke ppuan tetek beso eh.. aritu dgn spe tu sorg lagi tetek beso

    3

    0
    • Farhan Ermmmm says:

      Mana kau tahu?
      Johan pernah ejas ko dulu ek?

      1

      3
    • Anonymous says:

      tetek besar laa sedap nk ramas…tgk pn stim je..sbb tu die dtg bilik minah tu kul 3 pg…x blh tido sbb asik terbayang kan tetek besar tu…hahahha…

      5

      0
  6. kak piah says:

    Tangkap jgn tak tangkap, mana JAIS, JAKIM, JAWI, HALAL Logo, Mufti2 semalaysia dan mufti naik unta kena main tu etctctc kenapa senyap kan semua ni HARAM. Tangkap le dia, dah mengaku pun ada dalam bilik pukul 3 pagi. Apa jadahnye dalam bilik pompuan kalau tak main sek atau mungkin orgy kot…hahaha. Ini lah yg dinamakan Melayu Islam sentiasa confuse, semua orang dosa except bila kena kat diorang je.

    3

    1
    • Kirokiroroo says:

      Dia akan tlps nyer. Pakcik aku kje ng jais. Dia cite mcm2 kes jd. Slalu menda ni akan tlps sbb kenyataan mulut tanpa bukti jelas jais yg nampak takkan efek apa2….& jge byk mende kena kukuh klu nk sabit.

      Dia ni ilmu agama tinggi & mukin thu prosedur undang2 len sbb tu dia akan tlps & brani wat kenyataan mcm ni.

      Mase tu dia lepak ramai2 laki pempuan.
      De org thu dia wat maksiat? De bukti? Pe konsep maksiat?

      Mukin dia di pihak benar klu salah dia akan dihukum kt dunia atau akhirat. Hurrrmmmm.

      3

      3
  7. diva says:

    Johan ni pompuan mcm ni pon nak….asal ada ehh

    1

    1
  8. endo says:

    “Gosip itu khabar angin, fitnah itu cerita yang tidak berasas.”

    Since mmg tak buat salah jawab ajer ler kau ada dtg jenguk kwn gegirl ni tak kul 3pagi. susah sgt nak iya or deny pastu mula la modal ayat kluar fitnah/gossip etc

    2

    2
  9. Evaah says:

    yang mudahnya, kalau benda tak perlu cerita tak payah cerita.. ni tak berlumba-lumba bukak aib sendiri….-sekadar teguran bersama

    9

    0
  10. ghadisk says:

    sorry 2 say..dr awl lg aku tgk mamat ni cam ssuatu sgt..putus kt mane2 barangkali?? huhuhuh..

    3

    0
  11. memi says:

    mak aih..cakap besor kemain…awak tu ngaji agamanye tinggi kalah retis lain..patutnye jd contoh…ini idak..kuar 3 4 5 pagi gi bilik orang tino…tentunya idak sedap mata memandang..

    6

    0
  12. tina fazlita says:

    johan ni kononnya pandai ugama hampeh…gaya jar..sian mak dia dlam kuboq dapat anak hantu!!!

    4

    0
  13. pokok says:

    Hello mr johan..katanya pergi smpai india belajar agama tp benda basic dlm pergaulan laki pempuan masih tak faham. Kalau dh berborak kt bilik hotel dlm waktu odd hours even buka pintu & ada org lain dlm bilik..bkn ke mengundang fitnah. Sendiri create situasi yg bole mencetuskn fitnah/kontroversi lg mau cakap mcm diri tu betul. 3am tu klu x nk tido baik kau buat solat tahajud lg bagus

    10

    0
    • Toyata Alfadilah says:

      Dia lepak ramai2la laki prempuan.
      Ko tu jgn bangang sgt hentam terus.
      Klo kna panggil org jabatan agama dia akan terlepas juga. Memang susah nak bukti.
      Ni pensyarah aku cakap ok. Brani ko ptikai?
      Sume org bleh wat kenyataan. Ko pn bleh wat kenyataan pasal dia mcm wartawan wat…bleh kate dia pakai spenser koyak ke pe. Tapi klu 3 org dr diaorang ubah kenyataan…mende ni akan susah nak bukti. Sebab tu bukti tangkapan direct pesalah tu diambil kira.

      1

      4
      • Anonymous says:

        pensyarah dgn student pn sme bodoh…kahkahkah….mslhnye dia belum pn di tgkp…y ko merepek meraban tu dh kenapa???si pokok tu ckp btl laa…bende blh mengundang fitnah oiii….haram bercmpr gaul antara laki dan perempaun dlm bilik hotel even pintu terkangkang luas skalipun…dlm islam pn x galak kan bro..blh mengundang fitnah…berani ko nk pertikai ape y Allah larang???

        1

        0
        • Toyata Alfadilah says:

          Ko beranikan buktikan perkara ko sendiri tak nampak dan boleh menyebabkn fitnah? Ko g buktikan panggil semua jabatan agama buktikn johan salah.Tengok dpt ke x.Pensyarah aku ustaz blaja mesir.Mende dia cakap situasi sebenar.Abes tu pe jadah situasi mcm cafe & kedai tu sengal.Dia kategori bilik ttutup gk.Sbb tu ustaz aku dia akan lepas tak bsalah…ko sendiri x tahu definasi maksiat camne.
          Org cm ko la sampah.Jumpa org tepi sembang skit bgosip pastu mudah pcaya mende blum tentu g sebarkn 1 kampung.Org cm ko penyebar fitnah…berani ko nk pertikai ape y Allah larang???

          0

          1
      • pokok says:

        Hello sedara…aku ckp situasi berborak dlm bilik htel antara laki pempuan kul 3am bole mengundang fitnah sb tu jd kecoh. Klu berborak kt tmpt public mcm lobi htl, cafe..ko ingt ada org kisah ke. Memangle x berkhalwat tp bercmpur laki pempuan dlm tmpat private at odd hrs tu salah dr segi agama walaupn bkn dr segi undang2. Mcm mengumpat bkn legally salah tp berdosa …faham?

        0

        0
  14. Anonymous says:

    apabila si penunggang agama berbicara……huhu…..mmg ko berani ckp camni johan oii sbb blm kene tangkap lg…klu kene tngkp lain pulak statement ko kann???time tu ko ckp laa ko di perangkap…padahal diri sndri y gatal nk dtg ke bilik tuh…cam laa xde esok nk berborak….dunia akhir zaman apabila ilmu y di pelajari x di praktikal kan…ni lah sbb kenapa non muslim x respek dgn islam..sikap org islam tu sndri y teruk..lg teruk dr org y x bljr agama…

    4

    0