Written by Bella | December 7th, 2017

Dikatakan sebagai pelakon yang tidak aktif di media sosial sehingga sukar untuk diterima berlakon gara-gara isu tersebut, Izara Aishah sejak kebelakangan ini nampaknya sudah mula rajin memuat naik status di akaun Twitternya.

Hari ini, Izara menarik perhatian ramai apabila meluahkan rasa bengang ketika dikatakan beliau hanya perlu duduk rumah dan goyang kaki kerana sudah berkahwin dengan lelaki kaya. Umum mengetahui suaminya, Adib Khalid bukan sahaja berasal daripada keluarga yang berada tetapi Adib sendiri berjaya dalam kariernya .

Hakitnya, Izara adalah seorang wanita yang tidak mahu terlalu bergantung hidup dengan lelaki. Berikut adalah “tweet” Izara dan respon netizen terhadap isu berkenaan:-

Zaman sekarang wanita seharusnya lebih berdikari dan tidak terus mengharapkan lelaki. Tidak kisahlah berkahwin dengan orang kaya atau sebaliknya. Perkahwinan itu ibarat satu perjudian hidup, kalau berlaku apa-apa tidaklah seseorang wanita itu akan terus tersungkur jika mempunyai wang simpanan mereka sendiri. Apa pula komen anda?

Sumber Berita : Twitter Izara Aishah

34 responses to Kahwin Dengan Lelaki Kaya : Izara Aishah Bengang Dikatakan Tidak Perlu Kerja Dan Hanya Goyang Kaki Dirumah

  1. Anonymous says:

    NEELOFA DUDUK BARIS DEPAN SHOW BAJU DALAM DAN SPENDER. ITU LAH PENCAPAIAN LOPAK SETAKAT NI.

    11

    8
    • Anonymous says:

      Kenapa ye suka kutuk neelofa? Ak pun x suka jgak dekat dia tapi xdela smpai nak kutuk2. Fan fattzura ni mmg fanatic sgt. Padahal diaorg pun x kenal korang pun. Mengumpul dosa je lebih.
      Anyway, betul cakap izzara. Wanita yang ada career sendiri mmg akan keje walaupun dah kawin ngan lelaki kaya. X semua suka duduk rumah jadi housewife.

      21

      3
    • minah jambu say NO to drugs says:

      kawin ngan jantan kaya lah bagos ..tak payah nak kerja terok2 hempas pulas..tapi kalau dh dlm darah ada darah seni macmana punye kaya ponnnn mesti nak kerja berlakon jugak untok hepi2 ngan kawan2 tapi tangung jawab sebagai bini tetap terus di jalan kan hal2 rumah tanga tangung jawab bersama….

      7

      0
      • sharina says:

        aku baca pun menyirap. budus semua yg kata kawen laki kaya dok rumah. itu pemikiran kolot nak rantai kaki wanita. you nak jadi stay at home mom ur choice la tak kira laki kau mampu sara kau atau tak, but women should never ever think that some other women sebab kawen laki kaya so duduk la rumah. yang tulis kebanyakan perempuan. sah2 belajar tak tinggi, bodoh tak habis. izara bagus kau bagi diarang setepek.

        3

        1
        • an says:

          lelaki mampu lebih sesuai isterinya tidak bekerja. dapat elak fitnah dan menjaga kehormatan keluarga. menguruskan rumah tangga. ni secara overall bukan tuju pada individu. lagipun dah lelaki aka suami selayaknya mencari rezeki untuk keluarga, tetapi lelaki sekarang suka mengungkit. itu sebab perempuan ni nak tak nak keje juga. balik jadi ibu dan isteri. bagi duit xcukup bila minta marah2 pada isteri kata belanja bukan2. nafkah dan belanja dapur di sekalikan.

          2

          1
    • Kesian says:

      Ni mesti hater lofa IG lofakepam yang komen dimana2 dalam ig n blog sampai buat beratus account untuk kutuk lofa. Taubat dik!

      1

      0
  2. miamore says:

    ada jugak pengantin baru meroyan macam ni?? saya berharap fazura tidak meroyan selepas berkahwin. kih kihh kihhh

    13

    2
  3. Kijai Tonjol says:

    paling kuat 5 tahun je dorang kawen.. bercerai la nnti tu.. jom betting!

    0

    26
  4. Mia says:

    I x kisah izara nak atur hidupnye mcmane.. it’s her life.. do watever she sees fit.. tp terasa pulak bila bc statementnye tu.. teruk nau ke pekerjaan suri rumah ni.. i’m a housewife.. alhamdulillah hidup ok.. cukup mkn pakai.. keperluan anak beranak alhamdulillah cukup.. jd housewife pun x dpt goyang kaki tau.. never ending house chores.. tp saya seronok.. anak2 membesar depan mata.. elok terjg.. masak utk keluarga.. masakan air tgn isteri/ibu utk keluarga.. pakaian, mkn minum keluarga semua terjg.. sape kata jd housewife mengharapkn duit suami je.. pandai2 la buat side business kat umah.. tp kalau mengharap pun dah mmg tanggungjwb suami kan.. jgn ingt yg jd housewife ni bkn x berpendidikan tinggi.. kalau kita berlapang dada & ikhlas dgn pekerjaan kita insyaAllah dipermudahkn segala urusan.. tgk saya ni.. dah habes buat ape yg ptt.. rehat sekejap sambil layan gossip.. karg buat minum petg pulak.. hehehehe.. jgn marah yg x sependpt dgn saya.. just my 2 cents.. peace no war..

    6

    0
  5. Mimi says:

    Huh language dia…x sama dgn siti …wlupun cantik…

    17

    0
  6. Singaporean Lady says:

    Dear Izara,

    I used (yes! past tense) to be your biggest fan until this statement u made Izara. Yes i admit i’m unlike u. I don’t marry a millionaire or anak datuk or whatever u call it. I married a normal man who makes sufficient enough. Syukur Alhamdulilah. U have to realise that some people got married and stayed home as they arent as fortunate as you. They have other commitments. Please do not make these kind of statements if u do not walk on other people’s shoes. I myself is a Nursing and business graduate. I stayed home as i realised there’s no one who can do a better job than me on raising my twin daughters and serving my husband hence that does not mean i lacked of skills or education and langsung tak ada kena mengena dengan dapat suami kaya/miskin. Your preception is wrong! To think i really admired your low profile attitude and a beautiful face and i’m sorry i have never in a million years thought this kind of statement will come from someone like you! Do not think that everyone is a lucky as u to have a fleet of servants at your feet to do everything. Some people need to do everything themselves (either they tak mampu hire maid or tutor as its really expensive in Singapore or because maybe they just prefers to do it sendiri).

    Honestly, I’m more of a reader than a commentor but i think i need to voice out after u kluakan statement pendek akal mcm ni.
    Pikir dulu sblom keluarkan pape statement ok?! I really hope u read this.

    7

    0
  7. mamazahirah says:

    hmmmmmmmmmmmmm give her 2 years..panjatlah tangga mahkamah syariah…pastu pasang lagu sedih masuk turn tangga………kerudung tu boleh guna tutup muka!!!!

    2

    7
    • Yaya says:

      Siapa pun kau, disebalik komen ni, satu je aku nak cakap.
      Kita hidup bertuhan. Jgn sampai tuhan timpakan doa kau tu kt diri sendiri.
      Dasar biadap!

      14

      0
    • Anonymous says:

      Dia ni makcik bawang, geng FB page KRT
      Lol

      2

      0
    • greenfinger says:

      Aku konpiden mamazahirah ni perempuan. Perempuan yg overconfident org lain bercerai lg 2 tahun. Wah, ko xnk tilik ke bila plak ko nk bercerai pompuan? Aku kesian kat laki kau dpt bini mulut longkang cmni, kesian jugak kat mak ayah kau membiakkan spesies mcm kau ni. Itula kdg kau lupa, tgn yg menaip tu boleh heret kau ke neraka. Heret laki kau n heret ayah kau ke neraka! Hati2 bila bercakap n bg komen. Kau hina org, entah2 kau lg hina dari dia.

      3

      0
  8. anyn says:

    lepas kawin selalu nau update socmed….. lepas kawin laki dah dpt… terabai ke??
    kawin sbb napsu je kan..

    4

    2
  9. Anonymous says:

    drama sopan dah gone sbb dah berjaya kawin laki kaya…. so feel free to update harsh status hokey!!!

    9

    1
    • anyn says:

      benda senang dapat…. senang la dilepaskan… x gitu…..
      sblm kawin mudah je angkut p sana sini… sbb tu dia x tenang pun even dah kawin

      2

      1
  10. Mia says:

    Saya suka izara.. cantik & sweet aje wpun ade controversies dulu.. plan ur future izara however u see fit.. tp agak terasa dgn statement izara tu.. jd housewife ni pun satu pekerjaan jgk.. kalau kita berlapang dada & berserah insyaAllah segala urusan dipermudahkn.. mkn minum keluarga elok terjg.. tgk anak2 membesar dpn mata.. keluarga saya x kaya tp alhamdulillah dgn segala rezeki dariNya.. yg jd housewife pun kadg tu bkn x berpelajaran tp lebih mementingkn keluarga dr kerjaya.. dgn mane sekrg ni byk budak2 didera oleh penjg/pengasuh.. kalau duduk umah pun boleh keje ape.. jgnlah ckp mcm tu.. anyway i wish all the best to izara.. semoga berjaya dunia akhirat.. aamiin..

    13

    0
    • SGLADY says:

      Exactly! Apa yg buruk pasal ddk rmh? Some women chose or prefers to stay home not becos they lacked skills or uneducated or dirantai suami. They just feel that they themselves can do a better job at serving their husband & kiddos than paying others to do their job. I myself a nursing graduate and i hv business dip. I just feel that no one can do a better job at handling my twin daughters than me myself hence i chose to resign and be a SAHM (stay at home mom) INI Takde kena mengena ngn dapat suami kaya or miskin or what. Please eh sblom keluarkan pape statement fikir dulu. I used to admire You Izara ( yes past tense) but not anymore. Please dont judge others before u walk on their shoes! Need i say more?

      4

      0
    • greenfinger says:

      Btl tu,mybe first impression izara, bila lelaki suh jadi housewife, dia bayangkan mcm zmn dulu2. Sy bekerja, tp impian sy nk jadi housewife. Housewife skang bkn mcm dulu lg, tau masak n buat kerja rumah je. Byk yg pilih jd housewife sb nk luangkan masa ngan family, bkn sb xda pelajaran, tp xsume ada rezeki cmtu. Izara, you patut happy, you ada choice, duduk rumah or pergi berlakon. Xperlu keluarkan statement mcm ni. Percayalah, ramai wanita di luar sana yg nk kehidupan macam you :)

      4

      0
  11. Anonymous says:

    Tak perlu meroyan. Pergi bukak butik..tak perlu nk acah2 hard working. Duduk senyap2. Besok laki ko extend masjid baru sibuk nk duduk rumah.

    3

    2
  12. tiha says:

    dia tak tahu ke duduk rumah tak payah masuk opis tu best sebab tak payah rushing redah jem pegi opis..

    4

    1
  13. melati says:

    Aduiiii… “pompuan ni ibarat Monyet dpt Cincin, ” Adip tu bukan nya Kaya…., Bapa nya pun tk sekaya mana., bukan cemburu tapi just nk bagitahu Lelaki kaya mcm Nedim tu baru lah Kaya..!!! Fikir sendiri laqh….walakakakaakaaa

    1

    2
    • Rosemarry says:

      Dato k tu xde kaya mne pun..klu x watpe ct sibuk nyanyi bisnes sane sini cari duit..kluarga ni suke pergunakan bini je

      1

      -1
  14. Anonymous says:

    Apa benda melucah nie.orang ulu bagai.Orang ulu tu mcmana ye?

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Mula kaut harta suami Izara takut dia buat extand rumah mcm bapanya… start sekarang.. sedangkan emak dan bapanya dah lama kawin roboh rumah….

    0

    0
  16. sambalbodo says:

    is it me atau memang gambar tu ada pelik sikit lebih2 tang tangan izara tu? inai tu buat tangan izara nampak pelik

    0

    1
  17. dek non says:

    kalo macam ni la cara izara berkata kata di sosial media. lebih baik tak payah aktiflah di sosial media. menampakkan perangai sheolls yang sebenar.

    0

    0

Leave a Comment

Optional