Written by AbangNara | September 7th, 2012

Memang si Julia Perez ini penuh dengan kontroversi. Tak habis-habis teknik yang digunakan untuk mempopularkan dirinya sendiri. Terbaru Julia Perez yang dikenali dengan nama glamer Jupe telah melukis tatu “Hayya ‘alal falah” di belakang tubuhnya.

tatu julia perez

Kalimat “Hayya ‘alal falah” ini adalah salah satu ayat di dalam seruan azan yang bermaksud marilah menuju kemenangan. Abang Nara tak tahu kemenangan apa yang mahu dituju oleh Julia Perez dengan membuat tatu sebegini. Sudah-sudahlah buat kontroversi bodoh dan menjatuhkan agama sendiri. Kredit gambar BlogSerius.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

109 responses to Julia Perez Buat Tatu Hayya ‘alal falah Di Belakang Tubuhnya

  1. Siti sitot says:

    ntah ape2 je buat tatu camtu.. alahai… sedih…!

    1

    0
  2. dyanna says:

    booo….

    0

    0
    • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA says:

      kadang aku lawak gak tengok c jupe ni! aritu masa baru balik umrah siap cite sambil mengangis2 kat wartawan pasal kenangan dia kat mekah… kononnya masa berebut2 cium batu hajar aswad ada pompuan berjubah hitam tolong dia cium batu hajar aswad, lepas tu pompuan tu terus hilang.. pasttu c jupe ni siap suruh org record dia tawaf keliling kaabah.. dgn telekung blink2 dia tu…
      skrag ni dia baru je couple semula dgn balak Argentina dia! c Gaston Castano… sebelum ni dorang break up sebab mak jupe x restu hubungan dorang… pastu mak jupe suruh jupe kahwin dgn pak ustaz.. mula2 tu jupe ni dh nak kembali ke pangkal jalan gak.. nk kurangkan seksi2. n mula berhijab.. tp dia kata dia x ikhlas buat semua tu sbb dia buat semta2 kerana mak dia.. then dia ckp dia panas bila pakai tudung… last2 x jd pun kahwin dgn pak ustaz tu.. sekarang jupe dh mula balik semula pada gaston.. aritu mengangis2 c Jupe ni hantar c gaston kat airport sbb jantan dia tu nk balik argentina sbb join kelab bola sepak kat sana… sah2 jupe jeles bile c gaston ni xde kat depan mata dia.. ye la gaston tu kan hot mesti ramai pompuan nak kat dia!

      0

      0
      • Anonymous says:

        crita betul ke ni?

        0

        0
      • tk kenal pn dia nii...ha...ha...ha... says:

        oh macam tu ee kak cham ceritanny..dasyhat betul kak chamkn.. tahu je cerita pasal artis2 seberang ni ee..kita bukan taknk ambil tahu pasal dorang ni..cuma tknak buat dorang perasantan trlebih2 je konon artis2 dorang tu mcmlh nk buat org2 pandang tinggi sngatlh artis2 dia..ada klasss ke artis2 dorang tu..baik pndng tinggi artis2 kita dlu..kn..kn..kn..sebenrny tk kenal sngt artis2 dorang ni..tpi bila dh kluar cerita pasal dorang ni..ambil kisah je sikit2..ha.. ha.. ha..jgn marah ya klau ada sesiapa yg tk setuju..tp brkenaan artis ni buat tatu dibelakang dia tu..alah..dia nk kontrovesilh tu..dn dia nk cepat trkenal lg nk tarik prhatian orng ramai je tu..selain dr dia jahil dia nk tunjuk konon2 cntik,seksi,brgaya dn nk tunjuk sngat pembrontakn jiwa dia yg brkeceramuklh tu nk2 bila ada BF org hidung tinggi yg ada klasssslh tu kononn2nnylhkn…kn..kn..kn..kak cham eerk…biasalh artis indonnis kebanyakknny nk BF atau GF semuany nk dr luar negara je semuany…ada klassss kononnnnnny…gasaklh dia semuakn…. aku pn dn kita2 tkpyahlh ambil peduli sngat2 pasal dorang ni….nnti lgi dorang2 ni bnyak yg brtmbah2 brsikap sombong dn angkuh dorang tu tau….lgipn dosa ke pahala dia ke…dia yg tanggung sndiri…. ah lebih baik kita buat tk thu je pasal dorang2 ni..habis cerita…. ha..ha..ha…sekali lg,jgn mrah pd yg tk boleh terima tu ya.. ok….aku pn dh ngntuk… lebih baik aku pi tidur dlu ya……….selamat mlm..bye…bye..

        0

        0
      • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA says:

        @tak kenal pun dia..
        nak buat camne dik oi.. mak akak ni suka bebeno tengok channel tv indon.. so akak terjebak sama la.. dorang punya program gosip dr pagi hg ke malam.. pukul 7pg Go Spot, pastu pukul 10 pagi Halo Selebriti, 12 tengahari Intens, 3.30 ptg kabar-kabare & cet & ricek, pukul 4 silet.. belum campur channel2 lain lg.. so akak lebh byk tau pasal cite artis seberang dr artis malaysia… haha

        0

        0
      • Anonymous says:

        wah wah wahhhh kak cham mmg hebatttttttttttt aku suke aku sukeeee

        0

        0
      • kak cham memang kuat gosip. terer. saya ni nak spm tahun ni. berkat baca gosip kak cham saya rasa insaf.

        0

        0
      • Anonymous says:

        mestilah dia nk kt gastonkol tu.. kan lebih panjang dari ukuran garis pusat bola tuh

        0

        0
  3. siti sitot says:

    ::speechless~~

    0

    0
    • Mathendon Muka Hazab uolss says:

      Indonesia mmg negara yang kelakar ,
      ulama diorng mmg tip top , first class ,
      tp still rakyat nya penuh dgn kepercayaan karut , mak esah , dangdut yg keterlaluan , mat lampir and stuff ~!!

      0

      0
  4. kiki pemalu says:

    haiihhsss…

    0

    0
  5. xyz says:

    dasar indon bodoh..

    0

    0
    • lalola says:

      @xyz
      jangan cakap indon bodoh,sbb xsemua bodoh
      yg julia bodoh sbb ajaran tak ada pengetahuan atau mungkin dia ingat org akan bangga dengan apa yg dia buat dgn nama tersebut
      aku indon juga,,jd aku terasa. kalau ko org kt bodoh, apa ko rasa
      sementara ko tak merasa bodoh,n mmg tidak bodoh.
      kt2 baik n halus jg kadang2 boleh melukakan hati org,,
      dari situlah bisa timbul yg namanya sakit menyakiti,gadoh bergadoh
      macam orang BODOH.

      0

      0
  6. ya Allah ape bodoh sgt perempuan ni ? nak kene sebat 100 kali ni !

    0

    0
    • gadis love says:

      semoga bertaubat! dunia nk kiamat da.

      nara,apesal aseik ade iklan ajinomoto ni. rimas pulak aku =,=

      0

      0
  7. Anonymous says:

    Bangang.

    0

    0
  8. abg nara comel says:

    firstttt!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  9. […] this link: Julia Perez Buat Tatu Hayya ‘alal falah Di Belakang Tubuhnya Jom Usha Yang Bawah Nie Lak!(12 GAMBAR)Diana Danielle Di Majlis Pelancaran Filem Animasi 3D, […]

    0

    0
  10. aku says:

    nara ko nyer iklan kat tepi aji noh motor ni semak ar…

    0

    0
  11. Anje says:

    Aku ada bc kt portal hiburan indo..si jupe ni br buat umrah ngan mak dia. pastu mak dia nk jodohkn ngan ustaz. Dia mmg daring ngalahkn retis barat. Sabar jelah minah ni..semoga Allah beri hidayah kt jupe.

    0

    0
  12. selitashima says:

    bodo la iklan aji noh moto sebelah ni….nara please removvvvvvvvvvvvvvvvveeeeeeeeeeeeee

    0

    0
  13. selitashima says:

    bangang r iklan mig kat sebelah ni….bodooooo…sakit jiwa aku

    0

    0
  14. love says:

    Buang tebiat..

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Dorbos tul iklan sblh ni..

    0

    0
  16. kuks says:

    skrg ramai org ‘gila’ yg x sedar dia gila. akhir zaman. smoga diberi hidayah allah dan bertaubat

    0

    0
  17. Booo says:

    Nothing new…di Indonesia agama Islam diperkotak katik sesuker hati even though it’s a country wit the most Muslim. Kawin civil, memelihara anjing like house pet, membuat tatu is a norm thing to most Muslim retis there. One gd example is KD n her sis. Kakak dier yrs back gi Menunaikan haji….immediately Aft fukuf di arafah she rushed back to indon so dat she can celebrate Xmas wit her den hubby who is a kristien..Sbb tu Allah sentiasa menguji indonesia…

    0

    0
    • Vina says:

      betul2… aritu aku tengok kat tv indon kan.. ko kenal x pemain bola indon Christaian Gonzalez? dia punya bini islam. tp pakaian ya ampun mengalahkan mat salleh dgn rambut perangnya! aku x sure la c Christian Gonzalez ni dh masuk islam ke tak.. tp aritu masa wal ramadhan dia dgn isteri dia pergi umrah tau.. aku terkejut tengok c Christian ni dgn pakai jubahnya kat airport nk g mekah ni siap pakai subang kat telinga! bini dia plak dgn telekung blink2 lg.. pastu pakai cermin mata besar!

      0

      0
    • xixixi says:

      Di KL jg ada muslim yang pelihara anjing like house pet also…lebih dari satu. Selain anjing juga pelihara monyet. —> Tetangga saya tuch buktinya.

      0

      0
  18. hamba allah says:

    pulaukan artis2 yang cm ni..x payah keluarkan cerite depa ni..wat nyemak. sakit hati je..

    0

    0
  19. qaseh says:

    .: word tu mmg baik and bagus.. tapi ape ke bodoh si jupe ni pegi buat tattoo..
    dah la seksi.. kene tembak petir pulak kang! :.

    btw.. iklan aji noh motor tu buat aku rase nak lempang-lempang laptop sendiri! semak woooi!

    0

    0
  20. enuff said says:

    al hamdulillah, saya merasa amat tenang di sana.. al hamdulillah, saya merasa ingin ke sana lagi.. bait2 ayat yang biasa diucapkan si artis sekembalinya melakukan ibadah umah.. tak lama selepas itu, lahirlah anak luar nikah.. sekejapan je udah buat tattoo pulak? haiiihhhhssss…

    0

    0
  21. mariam misran says:

    BILA MUNAFIQ BUAT UMRAH.
    HAJ YG DITERIMA APABILA SESEORANG ITU MENINGGALKAN HARAM YG DILAKUKAN KAN.
    SKRG PERGI.UMRA RIAK SATU.DAT UNIA, TAPI MCM KHARIJITE, QURAN TERSEKAT
    DIA NAK TATU TAK ADA BENDA LAIN YG DIA NAK TULIS?

    0

    0
    • Booo says:

      Confirm nampak sangat dier gi umrah jus for publicity murahan..siap buat press conference lagi. Pakai Jubah putih yg too tight yg body hugging..

      0

      0
  22. Bengangggg says:

    ni la y d katakan bodoh nk mampos..bang naraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa….tolong la..iklan y kat tepi ni wat menyemak jer la..jadi pening kepala aku..wat menyebuk jer..

    0

    0
  23. yang says:

    entah papa je…

    0

    0
  24. .......... says:

    ish..ish..ishh..dh la aku tengok julia ni wat menyakitkan hati jer d tambah plk ngan iklan aji no moto y menyemak ni..brtmbh la sakit hati aku abg nara oiiii…

    0

    0
  25. tenat - kebal says:

    tenat kan dunia zaman ni. kebalkan diri dengan ilmu.

    0

    0
  26. ... says:

    itu baru tatu kat belakang badan…kat tempat lain tak ada ke?

    0

    0
    • Booo says:

      Ader…she got one tatu at her rite or left abdomen…saw her bikini pic. Best part she recommended the tatu parlor to the public…she said the tatu artist is very professional. Benggong nyer pompuan…

      0

      0
  27. NFI says:

    Jangan cepat menghukum sesama manusia.Setiap kejadian pasti ada sebab dan musababnya.Mungkin Allah hadirkan manusia semacam ini sebagai tauladan bagi insan-insan seperti kita.Pada pandangan mata kasar mungkin tindakan dan aksi Julia Perez ini kerterlaluan dan melampaui batas kemanusiaan terutamanya bagi yang beragama islam.Sehinggakan jijik mata kita memandang aksi-aksi berahi beliau.Namun yakinlan seandainya Hidayah Allah sampai kepada beliau sebelum sempat beliau menutup mata, beliau diibaratkan kain putih yang bersih lagi suci.Sedangkan kita, terampunkan dosa mengutuk,mengeji dan menghina beliau.Bukan niat untuk mengiyakan apa yang dilakukan..tetapi berbaliklah kepada Al-quran.Berkali-kali Allah menybut setiap perbuatan baik atau buruk pasti akan ada ganjaran daripada Nya.Siapalah kita mahu menghukum mahkluk ciptaan Allah ini.Mungkin ini ujian beliau di atas mukabumi ini sebagai wanita yang dianugerahkan dengan rupa paras yang cantik dan bentuk tubuh yang menawan.Semoga Hidayah Allah akan sampai ke segenap khalifah di atas muka bumi ini..Insyaallah:)

    1

    0
  28. Anonymous says:

    ni namanye setan..

    0

    0
    • bukan peminat artis murahan says:

      Aku stuju… setan betina… mintak2 la Allah tunjukkan bala kat atas diri dia biar dia sedar betapa sucinya ISLAM & KEKUASAAN ALLAH….

      0

      0
  29. nenetBurberry says:

    nak menunjukkan rasa cinta pada agama islam tapi dengan cara yang salah… oh dear…. tak menunjukkan kau alim pun dengan buat tatu mcm tu walaupun sepotong ayat quran…

    0

    0
  30. nenetBurberry says:

    mana komen aku tadi??

    0

    0
  31. love_eycha says:

    bkn ke dia baru pg umrah ? konon nak berhijab . tapi . lain yg jadi . astaghfirullah.
    nauzubillahbinzalik.

    0

    0
  32. Prince Noob says:

    what to expect? perempuan indooonzzzzzz

    0

    0
  33. Anonymous says:

    apa kata anda

    0

    0
  34. norazua says:

    perempuan indon paling bodoh dialaf ini

    0

    0
  35. ANAZ says:

    kurang ajar punye manusia…..die ase die hebat sgt ke wat macam tu,,,xpyh la nk tunjuk y kite tu bodoh sgt tentang ilmu agama,,,,,sial punye pmpuan….what the hell larh!!!!!!!!!

    0

    0
  36. Lagubestbest says:

    Em? indonesia kah ini blog? Nara? plz malaysian artist only ok. Pasal julia perez ni, InsyaAllah ada jalan..

    0

    0
  37. NANA says:

    islam lg ke minah ni???????

    0

    0
  38. boni kacak says:

    dunia dah akhir zaman :)

    0

    0
  39. ewwwww says:

    apasal jupe tattoo kt belakang.. letak kt dahi ke…pipi ke…. so everytime ko tgk cermin, ko teringat solat. Moga Allah berikan minah ni hidayah dan dilembutkan hatinya. ( Jupe, sila beli insurans utk buang tattoo ye. Rasanya mahal jugak costnya)

    0

    0
  40. Anonymous says:

    jupe laknatullah! kurang ajar mempermainkan kalimah azan!

    0

    0
  41. siti sitot says:

    pertama, bertatu mmg haram
    kedua, siap bertatu azan lagi… seolah2 mmpersendakan agama..
    ketiga..motif??? niattt???
    keempat.. bwk2la bertaubat… n pergilah menuntut ilmu agama secukupnye dulu

    0

    0
  42. Sweet32 says:

    Patut la indon kena mcm2 bencana! Org2 dia buat perkara bkn2..

    0

    0
  43. Anonymous says:

    cmne nak masuk bilik air dengan kalimah Allah tertera kat badan?? nak wiwi..nak yak…hurm…walaupun aku ni x berapa pandai soal agama, tp aku tahu mana boleh & mana x boleh…semoga Allah berikan ko hidayah…aminnn

    0

    0
  44. nara, please kindly remove semak-ase-nak-sepak-nara adv says:

    semakla iklan ni. nyampahla aku..malas nak bukak nara dah. nak bace gosip pom tension. nara, nara, letak iklan tu kat sidebar dah lerr.org pndg jugak.
    grrrr~

    0

    0
  45. Suka Ustaz Don says:

    Dunia akhir zaman..mati nanti rasa la ngko kna lapah kulit tu sbb letak tatoo camtu..semoga mati nanti bukan dalam kekufuran.. kesian pompuan indon nie kn..aku xknl pn..so mmg xberapa popular sgt la kn..tp mmg bukan semua org indon nie jahat..tp leh dikatakan 10% je yg baik..tu lom kira kacau rumah tangga org lain lg.. Hmmmm..

    0

    0
  46. hanim says:

    Bertatu tetap haram disisi islam. Bertaubatlah anda dan kembali ke jalanNya yg lurus!

    0

    0
  47. kukukaka says:

    tattoo dh jadi menda biasa sekarang… Nauzubillah! sorang artis indon tu nama ola ramlan ke siap kata “alhamdulillah, sekarang tatu ku sudah ada 17!” siap tatu nama mak bapak dia kat dua2 belah tangan… artis kita pun ramai gak bertattoo apa… saw Malique’s (too phat) punya tattoo his name in arabic… dunia akhir zaman.

    0

    0
  48. Anonymous says:

    akuuuuuuuuu 1stttttttttttttttt!!!!!!!!!! hikhik

    0

    0
  49. Siamang Blink Blink Kembali Setelah Sekian Lama Menghilang says:

    Semoga Sempat Taubat!!!!!….Seriously Ini Sangat Kuranggggg Ajarrrr!!!!,,

    0

    0
  50. cinta_ISLAM says:

    perbuatan JUPE mmg tidak bagus. tapi barangkali dia adalah manusia yg cetek ilmunya. maafkan lah dia, dan tunjukkan lah dia jalan yg lurus… dia tidak akan insaf dgn kutukan2 anda, malah akan lebih melenting dan marah dan bertambah keras hatinya.

    0

    0
  51. Aoon says:

    hmmmm

    0

    0
  52. Oppaaaaaaa says:

    Stupid act. What were you thinking? Shameless

    0

    0
  53. dia ni dah kenapa..?..
    bertatu tu haram ok..
    haya alal falah tu plak kalau tulis dengan temporary ink sekalipun tetap offensive kerana ditulis atas tubuh badan..
    tolonglah buang tatu tu dan tatu tatu lain kalau ada wahai jupe..

    0

    0
  54. Pengacau says:

    Tattoo is a body art… For some religion, tattoo is prohibited… but as a human being, we are not excepted from doing wrong… Let her deal with god… It is none of our business and it is not our body too…

    Lets cheer up our day :D smile ;)

    0

    0
  55. ni saya orng indonesia....sy setuju sekali dengan pernyataan kalain smw....n memang dia nih membuat malu aj untuk negara ........ says:

    ni saya orng indonesia….sy setuju sekali dengan pernyataan kalain smw….n memang dia nih membuat malu aj untuk negara ……..

    0

    0
  56. student says:

    dasar x sekolah
    jenis x reti nk menghormati agama

    0

    0
  57. big says:

    I’m still learning from you, while I’m making my way to the top as well. I certainly liked reading everything that is written on your website.Keep the tips coming. I liked it! big http://foru.imageflea.com/s/user/ytfwhis/

    0

    0
  58. ce5 atomizer says:

    Found a great seller of electronic cigarettes and just wanted to share. They ship out quickly, answered their phone when I called, and use priority mail for fast shipping. I highly recommend these guys.

    0

    0
  59. Jan Ekkart says:

    It’s hard to find knowledgeable individuals on this matter, but you sound like you already know what you’re talking about! Thanks
    You should take part in a contest for one of the best blogs on the web. I will advocate this web site!

    0

    0