Written by AbangNara | December 14th, 2012

Sebentar tadi, menerusi laman Twitternya, Zed Zaidi telah membuat pendedahan hasil siasatannya terhadap Julia Perez. Secara kesimpulan, Julia Perez, pelakon dari Indonesia hadir ke Malaysia untuk penggambaran drama dengan hanya menggunakan pas pelawat, bukannya permit kerja.

julia perez

Pendedahan ini ternyata mengejutkan dan menunjukkan kelemahan penguatkuasaan terhadap pelakon-pelakon luar. Zed Zaidi sendiri menerusi akaun Twitternya bertanyakan apakah tindakan selanjutnya yang akan diambil oleh pihak terbabit terhadap Julia Perez.
julia perez

Tahniah diucapkan kepada Zed Zaidi atas pendedahan ini. Good job bro!! Kepada Julia Perez, kerana mulut badan binasa. Kepada pihak yang terbabit, semoga ada tindakan yang dikenakan kepada Julia Perez. Sekian terima kasih.

110 responses to Julia Perez Bekerja Di Malaysia Tanpa Permit – Zed Zaidi

  1. CIK JAH says:

    Sudah lah Julia Perez, awak tu dah lah berlakon without permit kat Msia. Lepastu tak malu nak mengutuk Msia. Ingat, kalau takdenya awak berlakon kat sini, pendapatan awak tak akan bertambah. Rezeki tu kena hargai, tempat mencari rezeki pun kena la hargai ye cik JUPE

    0

    0
    • Anonymous says:

      jupe mudah lupe! muahaha.. jupe oh jupe, kenapakan kamu meletakkan akal di dadamu?? ahahah

      0

      0
    • kamariah says:

      good job bro…..

      0

      0
    • taeminnie says:

      padan muka pompuan mulut kuajaq tu..

      0

      0
    • Mak Jemah kata, ko hado?? says:

      hak ah… engko minah dah tahu salah, reti pulak cabut lari balik negara engko…
      tahu takut…ntah2 engko naik garuda kot hahaha
      apa2 pun syabas Mak Jemah ucapkan pada Zed Zaidi, betol2 janji ditepati..
      Ko hado..??

      0

      0
      • aten nakashima says:

        garuda naik pon bergoyang2..mampus aku takkan naik garuda lagi..air asia jugak the best !!!

        0

        0
    • Inul Batista says:

      untuk memohon maaf bagi pihak indonesia , saya mau adakan konsert goyang gergaji percuma buat rakyat malaysia .

      0

      0
    • Ratu minah jambu merah/ biru ori says:

      ape2 pon biar la singapore pulak yg bawak balek suzuki cup tol tk…harap2 singapore menang pada pelawanan yg akan datang ni idop singapore !!!! idop baihaki kaijan ! lov uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !!

      0

      0
    • TANTE says:

      rasaaaaaaaaakann ~ lalalaaa…

      0

      0
    • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

      kesian JUPE dihujat x habis2… padahal JUPE ni hati dia baik tau.. xpe JUPE yg penting Kak Cham sokong JUPE 100%.. yg penting pelakon lelaki Indon lbh ramai yg hensem2 & jambu2.. kalau tau masakan suri2 rumah yg baya2 aku ni boleh meleta depan tv nonton sinetron Indon..

      0

      0
    • tomei tomei says:

      julia perez.. WAHHH… NAMA XNAK KALAH KAU YER… JANGAN NAK MENJALANG DISINI.. DISEBABKAN ORANG MACAM KAU LAH NAMA MALAYSIA TERCEMAR.. SILALAH BERAMBUS SEBELUM AKU HAKKTTUUUIIIHHHH KAN MUKA KAU.. PHUIII!!!

      0

      0
  2. lady says:

    zz ni kadang2 macam over tp kdg2 bagus juga dia mcm ni!mmg tugas dia sebagai presiden seniman so kenalah fhm…klu tak dia protect seniman sape lg kan?serious dlu minat juga randy pangalila tu tp bila dia sebok berlakon kat sini pastu drama kita dah mcm carca merba sebab bahasa dia yg out tue!tp nak lebih2 sgt pun xblh zz oiiii nanti artis2 kita nak luaskan produk ke sana payah pula!silap2 ashraf sinclair kena halau blk sini plak~

    0

    0
    • MiiQii says:

      *Jari telunjuk di hidung smbil berkata*
      Nak buat orang ketawa ? AhAhahahahhahahHAHAHAhAhAHAHAHAH ~!!

      0

      0
    • msia no. 1 says:

      Saya tak peduli pasal ashraf sinclair, dah jadi macam org indon lepas kawin org indon, asyik keluar pelat indon, macam lupa bhs melayu bila kena wawancara kat rancangan hiburan Malaysia.

      0

      0
  3. taksukaindon says:

    padan muka ko. mulut mcm *@#[email protected]!#$%&*

    0

    0
  4. Jed Jedi says:

    Padan muka ko Jupe! Dia nih kat Indon pon orang sana boikot. Boleh plak director kat Msia amik dia berlakon. Tuh yg naik tocang minah birah nih.

    0

    0
  5. sunshine says:

    tula julia perez..klu x tulis bukan2 kat twitter msti org tak kesah sgt..
    hehehhe

    0

    0
  6. Anonymous says:

    kena amik tindakan sebab salah guna pas pelawat…

    0

    0
  7. Mak Encik says:

    hah amek kau! haha hidup presiden! :)

    0

    0
  8. sukasuki says:

    kat indon tak laku.. dh ada org nk kutip ko belakon kt Msia ni.. tak reti2 jugak nk bersyukur..lagi nk buat hal pulak si indon yg tak brapa lawa ni..
    muka dh la cm jantan! p la balik weii
    kami tak perlukan kamu..

    0

    0
    • EIRA says:

      Hahhahahaha…sokong..baget seksi konon…mcm hampeh ja aku tgok…mulut ckp ikot sesedap rs jer…
      tue org tue2 ckp p tmpat org pndai2 bw diri…nie x…ckp main ikot sedap mulut…

      0

      0
  9. Mail Lambung says:

    so, apalagi…. halau je perempuan sundal ni dari bumi Malaysia! benci aku tengok muka perempuan sundal ni!!!

    0

    0
  10. xxx says:

    abisla org imigresen pas nie..

    0

    0
  11. noVak Jokovich says:

    kelakar..bukan kalau nak masuk sini orang yang bertanggungjawab ambik dia keje tu kena apply ke bagi pihak dia..sebab dia kerja kat sini..sama dengan pekerja asing yang datang Malaysia datang keje sini..majikan yang bertanggungjawab untuk apply permit (kalau nak kecoh pasal legal la..) tapi macam bese la.kalo datang sini keje setakat tak lebih dari 30 hari (sebab pas lawatan standard di antara negara-negara ASEAN memang kasi 30 hari untuk pas lawatan), baik tak payah apply…tu sahaja…

    0

    0
    • lala says:

      mmg la kite pk xpyah la apply permit sbb xlame kn.. tp kalo g ke indon sane dorng mmg x bertolak ansur lngsung..lagi teruk!! so kite pn xpyah la nk bertolak ansur sgt…

      0

      0
  12. amy says:

    jgn terlalu over zz…berpada padala….mmg tindakan zz betul tp kena ingat..nasib artis tempatan di negara luar…jgn sampai kena hentam dgn rakan artis lain…buat cara yg betul…jgn kerana minah ni kutuk kita, minah ni je yg disiasat…artis luar lain byk yg menumpang berlakon sini…dan tak boleh salahkan artis je..pihak produksi,pengarah penerbit semua yg terlibat dlm hal ni…sbb artis luar takkan dtg berlakon sini kalau syarikat produksi tu yg bg tawaran…

    0

    0
    • Anonymous says:

      pendapat mcm ni la yg menyebabkan org msia sentiasa tertindas. apa salahnye sesekali kita bertegas. ini bukan kali pertama indon pijak2 kepala kita. wake up girl! tak kisah la, bkn JP jer yg kena, tapi termasuk produser tu skali..biar pengajaran utk semua.ZZ aku tetap sokong engkau!

      0

      0
      • Anonymous says:

        betul2! si randy dulu pon jd kes, tp at least dia takde keluar statement hina negara kt. tp minah nie dah la takde permit..suka suki nak kutuk plak..so cheap!

        0

        0
  13. Ann Hani says:

    serbuan tu kasi masuk 999 la..asik2 pelacur ajer yang kene rush..sekali sekala dedahkan serbuan di kalangan artis yang bekerja tanpa permit ni pulak..baru tau langit tinggi or rendah!!!

    0

    0
  14. Din says:

    PERHATIAN! PERHATIAN! DIUMUMKAN SKRG ZED ZAIDI ADALAH WIRA NEGARA. HRP LPS NI DIA DPT GELARAN DATUK.

    0

    0
    • aku says:

      tak paham. nape nak perli2 ZZ mcm tu.
      mmg dia tu over skit tp dalam hal JP ni, ape yg dia buat tu betul la.
      jadi hero salah, tak jd hero lg salah..
      pls la wei…! masa ni soal maruah negara, biar la yg berkuasa (in this case ZZ) jalankan peranan diorang..drpg jd sesetengah org yg tau nak menyalak tak tentu pasal! habuk pon tadak!
      akal letak lutut ka???!

      0

      0
      • ...... says:

        aku bace komen din tak nampak pon dia perli2 ZZ , dia puji kot , bace lah balek komen dia tuh , jangan nak sentap sangat lahh

        0

        0
      • Bukan Aku says:

        kau ni yang sentap dah kenapa?? aku baca komen Din takda pun rasa dia perli ZZ…cuba lah kau baca dengan tenang…adoi lah kau ni memang aura negatif

        0

        0
  15. abgzan says:

    kah kah kah taraf PATI je si jupe nie!! kah kah kah kerja tanpa permit…penerbit pon kene diambil tindakan sekali!

    0

    0
  16. nak jahit jeans says:

    oi jupe ko bole x tolong jahitkan suar jean aku..dengar kata kat indon sana korang cekap jahitkan jeans on the spot bole siap,size aku 31..bole x?yela seblum ko kena halau naik tongkang blik indon,ada jgk jasa ko kat sini

    0

    0
  17. makjemah says:

    Tahniah ZZ

    0

    0
  18. my boo says:

    Hahaha..JUPE ni sebenarnya pekerja tanpa izin kt malaysia rupanya…Pe lagi FINAS, Immigresen & polis..amik la tindakan lanjut!!!!Anyway, bravo to ZZ!!

    0

    0
  19. pretty says:

    ZZ takyahlah nak canang pat twitter, so childish lah! da kerja awak, amek jer tindakan terhadap Jupe tapi takyah buat personal attack, tindakan yg memalukan diri sendiri….

    0

    0
    • aku says:

      terus buat report la, fail document…hantar Indon..
      biar dia tau org masia jgn buat main2…
      ingat mcm negara dia ke yang mudah diperkotak katikkan.
      bro..next action pls! enough with twitter.

      0

      0
    • Anonymous says:

      bangang pretty, at least dia defend malaysia bila jp kutuk malaysia. hang plak apa jasa? kutuk dia balek plak. pui
      n dia saje je ckp kat twitter sbb nak malukan jp la sbb kutuk malaysia, ada paham? ini bukan soal childish ke x doww

      0

      0
  20. Anonymous says:

    good job bro! mcm ni la baru pembela bangsa & negara.
    so, “‘JP …lu datang msia naik tongkang atau lu bereneng?” hua!hua!hua!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  21. mira says:

    maknanya semua pelakon msia yg berlakon di luar negara tu ade permit la ye? bagus9…

    0

    0
    • lala says:

      pelakon kite kat indon sane harus la ade.. sbb undang2 dong lg ketat dr kite.. igt snang nk brlakon kt indon?? kite senang2 je bg indon masuk tanpa permit!!

      0

      0
  22. cik bedah glemer says:

    kali ni saya sokong zz

    0

    0
  23. Kak Zedi says:

    aku tak paham la pengarah/penerbit di malaysia ni, diorang ni takder pride ke, indon duk hentam kutuk kita macm2 tambah2 bab2 kebudayaan, muzik, filem,drama kita pun diorang perlekeh knp masih ada lagi pengarah2/penerbit Malaysia yg nak ambik sangat artis2 indon ni berlakon lagi. Muzik indon pun byk dijadikan soundtrack utk filem/drama melayu takkn pengarah malaysia ni takder maruah diri. Bukannya rakyat malaysia minat sangt pun dgn artis indon.

    0

    0
    • Bro 10 Inci says:

      Rasanya ost2 drama Korea & anime Jepun lebih byk diambil dan dimasukkan dlm drama/filem Melayu berbanding ost Indon..

      0

      0
      • Kak Zedi says:

        ost drama korea ada jugak tapi byk lagi aku dengar diorg ambik lagu indon jadi ost drama kita mcm drama minggu lepas kut n sebelumnya.

        0

        0
  24. BIG MAMA says:

    PENDATANG HARAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM…..
    SHUHHHHSHUHHHHHH

    0

    0
  25. kinn says:

    Padan muka kau jupe!sape suruh kurang ajar sgt

    0

    0
  26. nNN says:

    Kalau Jupe ni peribahasa dia lain sikit. “Kerana mulut, ***** binasa” MIAHAHAHA!

    0

    0
  27. hatred says:

    dekat tempat kerje aku ni ada seorang yahudi, mcm mana lepas masuk Malaysia ni?????

    0

    0
  28. mimiko says:

    hanto si jupe ni kat penempatan pendatang asing!!! kumpol ramai2 sambil myankung mcm tahanan!!!! hahahaha

    0

    0
  29. Anonymous says:

    haaa kutuk lg malaysia…amek kau juliaperez..nie makan dia…fikir dulu sebelum cakap @ tulis..pengajaran kat artis2 luar yg lain..

    0

    0
  30. Takumiyaki says:

    Hahahah gOod job Zed Zaidi ! blagak sgt JP nie… wat malu ja.

    0

    0
  31. Menyampah says:

    kali ini sy btl2 sokong ZZ..baru la padan minah jebeng tu…

    0

    0
  32. honeywellz says:

    Patutlah kutuk M’sia dgn Zed and marah sangat2, rupa2nya tak de permit….haha….

    0

    0
  33. jupe coli berlaser says:

    elok2 tak kantoi ko kantoi da jupe.elok la tu bukak pekung sendiri.padan muke ko.padannnn.padannn.jupe la jahat.hahaa..

    0

    0
  34. Anonymous says:

    julia pereh belakon kat penang ka..ok tunggu sat nak pi rimbok dia berdaas2..meluat sungguh kat pompuan j*l**g xsedaq diri…….

    0

    0
  35. dusta putri says:

    gudjob ZZ..aku sokong kau..campak je JP tu ke indon balik..menyampah btl tgk dia!!!!

    0

    0
  36. Lagubestbest says:

    Huh? Sama taraf ngan gro kat rumah urut lah kan? Longgar betul Malaysia. Apa cer nih? Takkan Jupe langsung xtahu, nak keje kat luar negara kena ada permit kerja. Memalukan.

    0

    0
  37. kak timah says:

    padan muka ko juling press!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  38. harommmmjaddsss says:

    JP, ko dah tau sinetron malaysia ngak bagus, emangnya kenapa kamu lagi shooting sama director malaysia.. di malaysia lag… BODOH!!!!!

    0

    0
  39. nona says:

    udah2 le tu, x lama lagi perempuan ni masuk penjara 3 bulan di negaranya atas bergaduh dengan dewi persik.

    0

    0
  40. cma says:

    mak indon n pak indon semu mmg tak sedar diri bila dtg m’sia…. banyk yg jadi penyangak… pelacur pun ramai… rampas laki org pun ada..

    0

    0
  41. Anonymous says:

    itulah…zed zaidi nak pertahankan hak artis malaysia ada yg marah…just becoz sesetengah tu minat gile kat sesetengah artis jiran….sok bile artis tempatan takde job kate plak di anak tirikan…serba tak kena… to jupe…lo ble angket dade lo dan berambus dari sini…

    0

    0
  42. shah says:

    dia tu ada tatoo lah…dulu erikah badu diharamkan buat konsert sebab ada tatoo..berkaitan Islam..so kenapa jupe boleh berlakon disini…kalau dia x buat kes(mulut) main biar jer dia kat sini???mudah lupa kah…

    0

    0
  43. Ratu minah jambu merah/ biru ori says:

    bagos zed minah jambu sokong ngan zed…julia perez ni harap tetek dia je yg gedabak yg lain hancorrrrrrrrr !!!

    0

    0
  44. no name says:

    SERVE U RIGHT JUPE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MUAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAA………..

    0

    0
  45. Awek cantik says:

    Kahkahkahkah 1 malaysia gelak kan kauu

    0

    0
  46. Anonymous says:

    JUPE u nak jadi bibik rumah i x?
    sekali ngan servis urut.

    0

    0
  47. nafies says:

    macam mana nasib Ashraf Sinclair di sana ya?
    haha

    0

    0
  48. Anonymous says:

    To ZZ,imigration yer..bkn imigration..lg satu bkn chop..oh my english!! Die masuk hanya menggunakan pas lawatan sosial ajer..tue istilah betol die…sekian..terima kasih..

    0

    0
  49. Parapapa says:

    ZZ,immigration ya bkn imigration..pas lawatan sosial..tue istilah btol die..bknnye chop..oh my english!!

    0

    0
  50. Hetty Sarlenes says:

    bagus! Bagus! Bagus!

    0

    0
  51. who cares says:

    well done ZZ..bagus! aku suka kau tnya menteri & jab yg berkaitan psl bnd ni…mcm ne at 1st place tu si JP ni blh lps shooting kat Msia..pelik betul! agaknya kalau si JP ni tak tweet pasal drama Msia..semua xtau dia guna pas lawatan..hoho.so pengarah2 kat Msia ni..wlpn drama Msia xdla mcm drama Indon yg jln cite klise & zoom in zoom out xabis..be creative! jdkan hinaan si JP sbg motivasi utk buat drama2 yg best & bebas kontroversi…tnpa pelakon berpakaian seksi & aksi2 yg melampau..

    0

    0
  52. muahaha says:

    jupe sial blapis2!

    0

    0
  53. Anonymous says:

    puji langkah yang d ambil oleh ZZ. padan muka minah indon sekor 2

    0

    0
  54. Love indonesia says:

    Ganyang Malingsia!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko ni dah kenape ha gile??tak sedor diri,datang takat jadi maid ngn buruh kontrak,banyak bunyik plak……………syuhhhhh,p main jauh2

      0

      0
  55. Love indonesia says:

    Ganyang malingsia!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      ganyang malaysia pala hangguk ko..
      kitorang yg ganyang korang adela.. ni ha kaum kerabat ko jadi org gaji kat umah aku ni aku da ganyang cukup2.. dasar bangsa kuli!

      0

      0
    • Anonymous says:

      tak payah nak ‘ganyang malingsia’ sgt la… sedar la sikit, ko kutuk2 malaysia tapi rakyat negara ko ramai gila datang sini nak cari rezeki.. kalau malaysia x kasi rakyat ko keje kat sini, 100% la ramai rakyat ko yang akan hidup kebulur..
      so pepehal pun, SEDAR DIRI tu sikit sebelum nak kutuk negara yang da kasi REZEKI kat ko..

      0

      0
  56. Hahahaha says:

    Hahahahaha PTI dia tu…

    0

    0
  57. barannnnnn says:

    Julia perez!,,,go to hell larh!…patut la ko sentap awal2 dlu…rupe2nyer mmg x de permit… Kahkahkah… Ko dgn teteks ko yg kendur tu boleh blah!…

    0

    0
  58. anti indon says:

    indon nie mmg dah lama dengki kt malaysia nie…sbb ramai kaum kerabat diaorg jadi maid a.ka. kuli kt sini..

    0

    0
  59. anti indon says:

    malingsia malingsia pn apahal korang dtg malaysia..p la cari rezeki negara lain..shooohhh shooohhh

    0

    0
  60. indon bodoh says:

    smlm ak br post kn kt stu blog msia kn kalah bola..rpenye sblm ak post tu rmai jntan n btina indon da siap post awal2 ayat dowg cm shiallll….maki2..mganjingkn msia..mmbabikan msia…ak sound dowg jgn nk lbh komen pstu aku trok kne hntam balik gn dowg..bgsa indon mmg x sdr dek untong klo kowg nk tw….caci maki msia xp brderet dtg msia mrayu mtk kje..sgup nek togkang..heee..c jupe ni slh sorg la tu..bgsa yg mundur n mmg xkn brubah….x sdr diri..msia ni tmpt cr mkn dowg xp at the same tyme dowg mmbabikn kite..indon shialll ciap brpesta lg smpena kita kalah bola..mmg trsgt busuk hty kn…trok sgt syat dowg smpaikn mak ayh aku di katakn placur hya krn aku mmprtahankn msia dgn lantang…

    0

    0
  61. Pemerhari says:

    Hahahaha.. Geli hati baca statement korang ni.. Siap ngan detail2 yg lucu.. Imigration le, oh my english le, rampas suami pn ada. Wakakaka.. To Zed Zaidi.. Good Job.. Ni yg d katakan MALAYSIANS.. Prihatin sesama kita.. Yg asyik ngutuk ZZ ni, g ikut Jupe blik Indon ye. Korang tak d prlukan d Malaysia lau asyik nak blame org yg ptahankan negara kita.. Sekian, harap maklum.. Muahahahaha

    0

    0
  62. Gigi Palsu says:

    gi tangkap je… dah la keje tak de permit.. kutuk2 drama2 kat m’sia ni… sib baik la muka tu elok sikit klu tak taraf pembantu rumah je la kat sini betina ni… tak pun keje “Ayam” kat kelab2 mlm kat m’sia ni… persetan kan dia… hahahhahah….

    0

    0
  63. Ms.TPH says:

    hmm..mesti Zed Zaidi bangga dpt selesaikan kes ni..ni satu2nya hal yg dia boleh banggakan.Peace!

    0

    0
  64. honey says:

    padan ngan muka mu JUPEK..hambek ko…minta puji da dtg Malaysia tnpa permit suka ati jak nk mengutuk…paluiiiiii

    zz ~ pantas bertindak..good job

    0

    0
  65. M says:

    Jupek paluiii!! hahahaha

    0

    0
  66. Setiausaha kanan Zed Zaidi says:

    dengan ini diisytiharkan bahawa Julia Perez mereng telah disahkan sbg pendatang haram yg tak tahu malu plus bangang nak mampos, sekian terima kasih.

    0

    0
  67. Anonymous says:

    pihak yg betanggungjawab bwk si jupe ni masuk pun kene diambil tindakan jugak. JUPE ni ibarat anjing kurap. menyalak sana sini, tp apa pun x dak.. alahai…

    0

    0
  68. Anti indonesial says:

    Jupek PTI!!!…

    0

    0
  69. oii penyibuk says:

    just wondering..adakah JUPE yang lupe akan ditahan di depoh sementara dan dihantar BALIK naik kapal?hmmm….jgn ada DOUBLE STANDARD ye kerajaan!

    0

    0
  70. Din says:

    sedihhhh rasanya. aku hrpkan ZZ di berikan pengiktirafan atas jasa & keperihatinannya tp tlh disalah sangka. sedihhhhh

    0

    0
  71. catlove says:

    Syabas! u best bro…teruskan perjuangan memartabatkan industri n membela nasib artis2 n pelakon2 pelapis untuk mengembangkan bakat di negara sendiri,
    n pada si perez tu jgn nk jdi kaduk naik junjung! blk kemas baju nnti dtg blk jdi bibik kat umh aku! BIADAP PUNYA INDON!!
    KO INGAT KO CANTIK!……

    0

    0