Written by Bella | November 18th, 2017

Sejak kisah rumah tanggany bersama bekas suami, Hafiz Hamidun menjadi sensasi, kini pengasas kosmetik, Joy Revfa semakin dikenali dan apa sahaja perkongsian beliau di media sosial akan mendapat perhatian ramai.

Terbaru, Joy sekali lagi dikecam oleh netizen selepas memuat naik foto sedang berdoa di dalam Masjid Nabawi di Madinah.  Netizen menganggap Joy tidak menghormati tempat ibadah tersebut dan mempertikaikan niat Joy untuk mengerjakan umrah apatah lagi Joy menadah tangan berdoa bertentangan dengan arah kiblat dan masih lagi mengenakan solekan.

Tidak kami nafikan, kita tidak boleh menilai ibadah ataupun iman seseorang melalui luarannya sahaja. Kami tidak menyebelahi mana-mana pihak, tetapi  mungkin Joy tidak perlu untuk memuat naik sesuatu yang mengundang kecaman mahupun fitnah.

35 responses to Joy Revfa Dikecam Muat Naik Foto Berdoa Dalam Masjid Nabawi

  1. Lol says:

    Alasan org2 yg berselfie di Mekah. Nak beri inspirasi katanya chuolsss..

    48

    0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      mungkin nak mintak doa untok rujok ngan hafiz..tapi kalau untok nak eksen doa untok tunjok orang emmmm tk payah laaaaaaa..!

      4

      0
      • Mak Becok says:

        Berdoa mesti tunjuk kt org ke? Mcm berdoa dlm Facebook tu. Entah apa punya mazhab pun xpasti!

        19

        0
        • Anonymous says:

          Releks la cuolss. Bukan selalu pergi sana. Ramai je yg ambil gambar mcm ni. Sbg kenangan je, bukan nak riak ke apa. Bagus lah tu dia ambil gmbar berdoa bertentang dgn kiblat. Itu dia saja nak pose acah-acah berdoa. Tak kan tak boleh? Kalau arah kiblat, lg nampak nak menunjuk dia berdoa. Chill.

          1

          1
    • Anonymous says:

      Motif cerita pasal Joyah? Retis ke ni??

      16

      0
    • JOYAH NAK SEKS says:

      KLU SEHARI TAK SELPIE KE TAK UP GMBR, BKN JOYAH HORNY NMENYE. DIE KAN MMG SEJENIS ATTENTION SEEKER, KONON INSPIRASI, WTF LAAA MAKCIK JOYAH, INSPIRASI DARI KO YG DUK MEROYAN BURUK2 KAN BEKAS LAKI, SORRY TAK MINAT. TAMBAH DOSA AJEE, JDKAN U MY INSPIRASI.

      5

      0
  2. makenon says:

    mesti busuk bontot minah nie.

    3

    0
  3. Sha says:

    Dl HH nk bw dia g sna tp apa daya..jodoh tak pnjng

    0

    0
  4. makhayam says:

    itu bukan tempat utk berlakon la sangap. geli pulak aku tgk ko ni. mmg mintak dimaki pun

    5

    0
  5. Hmm says:

    Rasanya tak ada masalah pun.. Bila tgk dia berdoa, rasa diingatkan diri untuk berdoa, rasa rindukan tempat Allah tu. Kita manusia ni cepat je buruk sangka. Jujur kata, kalau yg post gmbr tu seorg imam besar, pastu dia selitkan masihat dan rujukan, Hadis, lain je penerimaan kita. Hanya kerana Joy ni ad kisah silam, laju kita mghukum

    0

    5
    • Anonymous says:

      tak yah tengok kisah silam bagai…bukak je IG dia ni…heran lak org gi sana nk beribadah, dia ni dgn make up ala2 bintang filem tu kenapa ye? Joy ni kalau x make up pun cantik je…

      6

      1
    • Anonymous says:

      So far tak pernah nampak orang orang yang disegani dalam bab agama upload gambar yang poyo sambil beribadah,dengan alasan nak bagi motivasi. Sebab diorang faham itu riak & perasan bagus namanya.

      3

      0
  6. Anonymous says:

    make up tebal, bulu mata palsu, pastu nk acah2 berdoa org dpt hidayah…kau doa dulu supaya kau dpt hidayah…

    9

    0
  7. lina says:

    Alahai..biarkn lh dia nk cari damai dihati..dia gi tmpt ibadat oklh tu..moga dia ditemukn jodoh yg sesuai..dia mmg cantik
    Joy dgn make up berpisah tiada..
    #bknpeminatjoy

    3

    3
  8. Haru says:

    Joyah aku rasa kau ni memang Pelik la ..

    5

    0
  9. Kawan dia says:

    Mungkin admin ni tak perlu post cerita yg mengundang provokasi berterusan

    6

    1
  10. Kedondong says:

    Sekarang aku rasa betapa lebih mulia fakezura dari minah ni.dua2 buat umrah…tempat yg sama. Niat yg berbeza

    6

    0
  11. Anonymous says:

    Jgn jadi Lopak dah. Pergi Mekah nk berdoa dpt jodoh. Last2 nk balik pd Hans yg x bersunat tu!

    7

    1
  12. Anonymous says:

    Berdoa supaya laki dia besok gersang mahu “bersama”??? huhuhu

    1

    1
  13. Anonymous says:

    melayu,smua bnde org buat slah.hahahah, klau hati mlayu ni dh dngki smua dia nk buat. tgkap gmbr beribadah timbulkan fitnah?hbis org yg buat fitnah tu x brdosa lah?slah ke nak tgkap gmbr dlm msjid? klau niat dia baik,kau kau org melayu ni sape nk hkum dia mcm TU?, sbb dia pnuh kontroversi je nk lyan cmtu. tu lah, Mentaliti MELAYU, SEMPIT

    3

    2
    • VooDoo Diva says:

      Orang masuk masjid utk beribadah. Tangkap gambar dlm masjid tu pun dah questionable inikan pulak kalau gambar tu diletak terpampang kat IG. Sah2 dah ada unsur riak di situ. Duhhh!

      0

      0
  14. Sukarno says:

    Keturunan sinetron memang camni. Tak buleh buat bini. Drama banyak depa ni

    2

    0
  15. Jam says:

    Pergi tempat suci bawa gf,dating,selfie,sbb tu bila balik Malaysia tiada perubahan

    1

    0
  16. jongkang jongket says:

    tak salah pun rasanya die begambar mcmtu?netizen jgn lah mulut longkang sgt??jeles ke?

    1

    0
  17. faezatul says:

    ikut suka dia lah … ramai lg buat macam tu. tu dlm gmbar .. realiti kita tak tahu pun dia buat apa sebenarnya

    0

    0
  18. Joy choi says:

    Aku x pnah minat minah ni x tau la knp..mcm prasan lwa sgt.ske aib kn org lbih lg bkas suami sndri.x tau spe nex mngsa dia?

    1

    0
  19. Joy koya says:

    #photo shoot tmpat lain la
    Joyah repah..
    # Pi panjat bukit ka dlm ladang kurma ka dgn unta ka..
    Sesuai la kalau nak promo pakaian tu…
    Tngok bulu mata unta tuu panjang atau joyah repah …her her

    1

    0
  20. Anonymous says:

    Sejak bila jadi pelakon?

    1

    0
  21. Haihhh.. says:

    dia ni retis ka…org tanya pasal kek yg di haplod berkali2 kt insta dia pn kene block. apa lagi yg kalu yg tegur kaw2 tu…attn seekers dia ni. nk kawan nora danis ramai followers..haihhh…

    0

    0
  22. mynameis says:

    aku tak paham la orang yang g buat haji & umrah nie. Mesti nak berselfie , nak tunjuk itu ini. Ada masa pulak kan diorang ni. Lebih baik lah dari sibuk dgn gadjet, nak bg inpirasi la bagai. Dah sampai masanya nanti, Allah SWT akn jemput la org2 lain ke rumahNYA. Jd dengan itu kau yang dah jejak kaki ke sana tu , abs kan la masa melakukan ibadah dengan sempurna,Tinggal kan dunia sebentar.

    0

    0
  23. anoyying says:

    banyak sangat lakonan dia ni…takde makna inspirasi

    kalau dah nama g Tanah Suci baik Umrah atau Haji…silalah kurangkan aktiviti mengadap insta, fb smua tu…

    inspirasi ni smua hanya dongeng je… kita ni miskin ke kaya ke smua tu atas dasar usaha dan rezeki…ada org miskin dpt pergi umrah, ada yg kaya tapi blum smpai masa..kalau kaya dpt pergi umrah 80 kali pun inilah jadinya sibuk nak berselfie masa ibadah…bukan hadap kiblat ye? kepala hotak hang

    0

    0

Leave a Comment

Optional