Written by serenity | November 9th, 2017

Sebelum ini melalui akaun Instagramnya, pereka fesyen Jovian Mandagie memberitahu akan mendedahkan nama anaknya selepas bayi itu berusia tujuh hari. Dan dia menunaikan janjinya apabila nama bayi comel itu didedahkan sebagai Jeanelle Nika Mandagie.

Jovian dan Nina Ismail Sabri menimang cahaya mata pada Rabu lepas turut meminta pengikut IGnya untuk meneka nama anaknya yang bermula dengan huruf ‘J’ sebelum ini.

Lagi gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Pasangan itu berkahwin pada Disember 2013 yang lalu dan kini dikurniakan bayi yang comel ini selepas penantian lima tahun. Tahniah diucapkan. – beautifulnara.com

 

23 responses to Jovian Dan Nina Namakan Bayi Jeanelle Nika Mandagie

  1. Anonymous says:

    Apa makna nama tu?

    4

    3
    • lava says:

      jeanelle maksud nye pemurah.

      9

      0
    • Anonymous says:

      Jovian ni org keturunan apa..namakn anak mcm nama kristian ada jgk mirip indon

      1

      19
      • zira says:

        Dia kan Indonesian.Mula terkenal kat Msia bila dia reka salah satu baju kahwin Siti Norhaliza,yang kebaya lace dengan tali pinggang ribbon tu tak silap.Duduk sini terus melekat kahwin dengan orang Msia

        14

        0
        • wekkkkkkk says:

          org malaysia tu pulak anak Ismail Sabri ahli politik yg berpangkat Datuk Sri …bukan sembarang anak org..mesti lah pereka tu mau..

          22

          0
        • krissy says:

          Jovian bapanya orang Kelantan maknya orang Indonesia.Dia saja guna nama family belah maknya untuk lebih komersial sebagai pereka fesyen

          14

          0
        • Mat Ronggeng says:

          Apa yg aku ingat controversy yg Linda Onn berkeras nak pakai baju yg dia tempah dengan Jovian Mandagie ni ke Academy Award red carpet interview. Entah apa lah si Linda Onn tu…bukan nya dia yg jadi Bintang Hollywood. Dia cuma interviewer je. Bila pihak Astro suruh dia pakai baju lain, dia merajuk tak nak keluar TV. Last last pengacara Dominic Lau yg handle sorang. Langsung tak jadi hal pun ada Linda atau tidak.
          BIG MISTAKE from Linda Onn. REALLY BIG MISTAKE on having DIVA attitude unnecessarily.
          Linda Onn tu kerja interview Hollywood superstar je, bukan dia yg Hollywood superstar pun nak demand kena pakai baju sendiri.
          Aku kalau production suruh pakai
          T-shirt pun aku tak kisah. Orang bukan kisah orang yg interview pakai apa. Again Big Mistake Linda Onn..
          Ape ape pun bila tengok baju yg Jovian ni reka…. Biasa je…. Ala it is just fashion. Fashion come and go.
          When opportunity comes, grab it. Own it. It may not comje…. Alag again. If you knock down the opportunity…big mistake.
          Lepas incident tu,baru aku tahu siapa Jovian ni…kalau tak pasal incident tu…langsung aku tak kenal.
          Apa jadi pada baju Linda.Onn tu ? Jadi collection wall of shame.. hahaha

          20

          1
      • Feldegast says:

        Typical komen bila ilmu kurang especially orang Melayu. Untuk makluman, di overseas tu, banyak je orang Islam nama David, Matthews, Roberts, Jane, etc. Apa ingat asal Islam je mesti nama Melayu? Agama bukan pada namanya. Kalau tak kecam orang tak boleh ke?

        Di China berlambak orang Islam tapi nama semuanya nama Cina. Adakah sebab nama diorang Cina kena beragama Buddha?

        56

        0
        • Anonymous says:

          Ayat dia tu mcm tanya la. bkn dia kecam lahai..kau ni pun mudah jatuh hukum..nmpk suka ckp org kurang ilmu..tu baik ke??kalau kau berilmu x ckp mcm tu

          11

          1
        • Anonymous says:

          Ayat dia mcm tanyaan je..bkn mengecam..jgn lh kau pulak mdh jatuh hukum..brckp biar brilmu kalau x sama jelh

          6

          1
  2. Kipas Lipas says:

    Tahniah. Bakal menjadi ratu buku nombor talipon pasal takde org lagi nama gitu.

    3

    0
    • Anonymous says:

      adalah nama tu , dah jumpa pun org nama gitu, tgh seat SPM dia tu hahahaha Good Luck Ginelle… Ejaan jerk lain tapi sebutan sama. Maklumlah org dolu2 x seterror org sekarang mengeja… semoga Jeannelle akan jadi sepandai Ginelle.

      3

      0
  3. Abg Joe says:

    Bapak kan Peseyen Desiner…
    So, nama anak pun adala related dgn Peseyen2 ni
    Seluaq JEAN, baju ELLE, Kasut NIKA (mcm kasut NIKE ler)

    55

    0
  4. kak Z says:

    comelnya nama dan anaknya..bahagia nampak pasangan ni. semoga si comel membesar dengan sihat menjadi anak yg salehah, berbakti kepada kedua kedua ibu bapa dan negara. Tak sabar nak tengok si comel pakai baju2 yg direka oleh papanya sendiri

    14

    0
  5. lols says:

    Baby Jeanelle..cpt la kuarkn brand sndiri..dh xsbr nk pgg paper bag ade jenama jeanelle smbil jln2 tunjuk kt org..

    6

    0
  6. ana serawak says:

    Ya lh namakn anak kena sesuai jgk dikelompok masyarakat dimana kita tinggal ..kdg2 nama yg panjang2..pelik2 susah nk sebut..terpendek pun jadi perhatian..saya dh mengalaminya….mmg agak sukar
    Walau apa pun t.kasihlh bapa sb nama ini jgk mmbawa tuah..

    5

    1
    • wekkkkkkk says:

      mcm nama anak buah aku ” Muhammad Noor Jamalulaildilakhir”..last2 panggil J sahaja. Sebut dn tulis pun menggigil jari kt form formal.
      Apalah kakak aku ni.

      0

      0
  7. Anonymous says:

    Nara dato’ jovian la..xdpt info ke? ke x baca paper..

    10

    0
  8. nika air says:

    napa letak nika? letak la nigga terus

    1

    2
  9. Anonymous says:

    Selamat berpantang :)
    Happy for both of you

    0

    0

Leave a Comment

Optional