Joey Lupa Anak, Kali Terakhir Hulur Nafkah 2 Tahun Lepas

Hiburan

Joey Lupa Anak, Kali Terakhir Hulur Nafkah 2 Tahun Lepas

Bergenang air mata Abang Nara membaca luahan hati bekas isteri Joey, Noraini Mohd Nasir. Rasanya semua tahu yang Joey pernah berkahwin dengan Noraini dan mereka berdua telah bersetuju untuk menjaga seorang anak angkat yang diberi nama Zidani. Kini selepas berkahwin dengan Watie Elite, Joey telah pun mengabaikan tanggungjawabnya sebagai seorang ayah kepada anak angkatnya tersebut.

joey lupa anak

Advertisement

Mungkin ada yang berkata Joey sememangnya tidak wajib bertanggungjawab kerana Zidani sekadar seorang anak angkat. Namun apabila anda membaca kata-kata daripada Noraini, pastinya anda akan berfikir 2, 3 kali sebelum berkata sebegitu. Kata Noraini:-

Dulu, Joey yang beriya-iya sehingga menangis ketika menyambut Zidani di hospital. Kini hanya Tuhan yang tahu beban yang ditinggalkan untuk saya. Siang malam saya bekerja untuk membesar Zidani, kami terkontang-kanting untuk hidup. Amanah Tuhan terus dibuangnya bagaikan sampah! Saya hiba setiap hari Zidani akan bertanya ‘kenapa baba tidak balik bekerja?’ Mungkin juga sudah tiba masanya saya mahu memberitahu Zidani, baba sudah mati. Seingat saya hanya RM1,000 duit belanja anak diberikan, itupun kira-kira 2 tahun lalu ketika meninggalkan kami. Sejak itu yuran sekolah, makan minum, pakai dan sakit pening ayah tidak pernah diambil peduli. Sampaikan anak bersekolah di mana pun dia tidak tahu

Sedih kan? Bagi Abang Nara, walaupun sekadar anak angkat, oleh kerana keputusan untuk mengambil Zidani sebagai anak telah dibuat bersama-sama, sepatutnya Joey ada rasa tanggungjawab untuk membesarkan anaknya. Kata Noraini lagi:-

Dua kali Zidani sakit teruk, jangan kata nak datang jenguk, hulur lima sen pun tidak. Joey cakap dengan kawan-kawannya saya tidak memberinya jenguk anak, itu satu pembohongan! Joey pernah terbabit dalam penggambaran berdekatan dengan rumah tidak lama dulu, jangan ingat saya tidak tahu, tapi itupun dia tidak menjenguk anak. Apa salahnya singgah sekejap, hantar duit RM50 pun tidak mengapa. Takkan saya nak menghalaunya jika dia ketuk pintu rumah nak jenguk anak. Saya pun kasihan pada Zidani, nama ‘baba’ tidak pernah lekang daripada bibirnya biarpun sudah 2 tahun Joey meninggalkan kami.

Hmmm… Abang Nara berharap sangat agar Joey membaca luahan kata-kata bekas isterinya ini. Kalau pun dah tak sayang isteri, kebajikan anak haruslah dijaga. Kalau tak nak jenguk pun, hulurlah duit supaya dapat meringankan beban bekas isteri anda. Tak kasihan ke tengok anak hidup susah?

joey lupa anak

Dapatkan tudung Rabbani yang sedang hangat di Indonesia sekarang dengan harga hanya RM54 sahaja. Anda pasti akan kelihatan lebih anggun menawan. Lebih banyak variasi di laman web www.gudang.my.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

115 Comments

  1. lina

    May 15, 2012 at 2:13 pm

    saya pernah jumpa watie , orangnya baik & tak sombong,

  2. wafa

    May 15, 2012 at 1:51 pm

    tak baik menghina rupa orang, maknenya kita menghina ciptaan tuhan, dont judge books by its cover,btw say sian ngan watie,dgn segala dugaan yg dilaluinya,dia baru nak start merasa kebahagiaan, saya nampak keserasian dlm hubungan mereka ini , saya doakan mereka…….

  3. pompuan

    May 15, 2012 at 1:42 pm

    aku memang geli dengan couple ni dari dulu lagi.. sekali pandang pun dah tau muka maksiat. biar la deme noraini. yg baik tercipta utk yg baik, yg jahat utk yg jahat. ade la hikmah tu dia lupakan anak. mungkin kehidupan anak dia akan terbentuk lebih baik tanpa joey tu

  4. pompuan

    May 15, 2012 at 1:36 pm

    aku dari dulu memang geli dengan couple ni.. sekali pandang dah tahu muka maksiat.. yg baik utk yg baik, yg jahat utk yg jahat teehheee

  5. Sshh

    May 15, 2012 at 12:52 pm

    aku tengok Joey ni pn x selera..cam ne la watie leh selera..

Loading...