Joey Lupa Anak, Kali Terakhir Hulur Nafkah 2 Tahun Lepas

Hiburan

Joey Lupa Anak, Kali Terakhir Hulur Nafkah 2 Tahun Lepas

Bergenang air mata Abang Nara membaca luahan hati bekas isteri Joey, Noraini Mohd Nasir. Rasanya semua tahu yang Joey pernah berkahwin dengan Noraini dan mereka berdua telah bersetuju untuk menjaga seorang anak angkat yang diberi nama Zidani. Kini selepas berkahwin dengan Watie Elite, Joey telah pun mengabaikan tanggungjawabnya sebagai seorang ayah kepada anak angkatnya tersebut.

joey lupa anak

Advertisement

Mungkin ada yang berkata Joey sememangnya tidak wajib bertanggungjawab kerana Zidani sekadar seorang anak angkat. Namun apabila anda membaca kata-kata daripada Noraini, pastinya anda akan berfikir 2, 3 kali sebelum berkata sebegitu. Kata Noraini:-

Dulu, Joey yang beriya-iya sehingga menangis ketika menyambut Zidani di hospital. Kini hanya Tuhan yang tahu beban yang ditinggalkan untuk saya. Siang malam saya bekerja untuk membesar Zidani, kami terkontang-kanting untuk hidup. Amanah Tuhan terus dibuangnya bagaikan sampah! Saya hiba setiap hari Zidani akan bertanya ‘kenapa baba tidak balik bekerja?’ Mungkin juga sudah tiba masanya saya mahu memberitahu Zidani, baba sudah mati. Seingat saya hanya RM1,000 duit belanja anak diberikan, itupun kira-kira 2 tahun lalu ketika meninggalkan kami. Sejak itu yuran sekolah, makan minum, pakai dan sakit pening ayah tidak pernah diambil peduli. Sampaikan anak bersekolah di mana pun dia tidak tahu

Sedih kan? Bagi Abang Nara, walaupun sekadar anak angkat, oleh kerana keputusan untuk mengambil Zidani sebagai anak telah dibuat bersama-sama, sepatutnya Joey ada rasa tanggungjawab untuk membesarkan anaknya. Kata Noraini lagi:-

Dua kali Zidani sakit teruk, jangan kata nak datang jenguk, hulur lima sen pun tidak. Joey cakap dengan kawan-kawannya saya tidak memberinya jenguk anak, itu satu pembohongan! Joey pernah terbabit dalam penggambaran berdekatan dengan rumah tidak lama dulu, jangan ingat saya tidak tahu, tapi itupun dia tidak menjenguk anak. Apa salahnya singgah sekejap, hantar duit RM50 pun tidak mengapa. Takkan saya nak menghalaunya jika dia ketuk pintu rumah nak jenguk anak. Saya pun kasihan pada Zidani, nama ‘baba’ tidak pernah lekang daripada bibirnya biarpun sudah 2 tahun Joey meninggalkan kami.

Hmmm… Abang Nara berharap sangat agar Joey membaca luahan kata-kata bekas isterinya ini. Kalau pun dah tak sayang isteri, kebajikan anak haruslah dijaga. Kalau tak nak jenguk pun, hulurlah duit supaya dapat meringankan beban bekas isteri anda. Tak kasihan ke tengok anak hidup susah?

joey lupa anak

Dapatkan tudung Rabbani yang sedang hangat di Indonesia sekarang dengan harga hanya RM54 sahaja. Anda pasti akan kelihatan lebih anggun menawan. Lebih banyak variasi di laman web www.gudang.my.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

115 Comments

  1. faezah mengilai-ngilai

    May 15, 2012 at 12:29 pm

    anon 10.58, sedap mulut ko jer eik cakap si fasha macam tue…..ko memang bengap…….

  2. lady

    May 15, 2012 at 8:24 am

    Kawin tahu tp tanggungjwb tak tahu, buat anak reti tanggungjwb pada anak tak reti! ini bezanya kawin dgn niat kerana ajaran dan perintah agama dgn kawin kerana nafsu semata2!watie nie aku tak tahu letak mane muka dia ke tebal berapa inci pun aku tak tahu lah, awk tue drpd zmn remaja dlu dah rosak siap trn naik court & mcm2 lah cite pasal awk and sekrg dah line 30an pun tak serik2 RAMPAS plak laki org!itu dah satu hal, tp jgn lah ko rampas kasih syg and perhatian seorg bapa kpd ank dia…ingat sket ko pun ade ank k bkn 1 tp 2!jantan nie plk klu korg tgk press interview dia kat propaganza tny pasal “btl ke dia org dah kawin” cara dia jwb mula2 jerk ok pastu mula merepek meraban konon2 nak buat lawak!cam harammmm jerk muka dia, nampak sgt masih tahap enjoy tak hlg lg!eee mmg tka minat lah artis suam2 kuku mcm dia org nie!tgk lah nanti statement ape plk dia org nak keluarkan untuk jawab isu nie!

  3. pelesit

    May 14, 2012 at 11:09 pm

    najis

  4. pelesit

    May 14, 2012 at 11:08 pm

    ini bukan baba..ini babi nama nya

  5. bini mael lambong

    May 14, 2012 at 10:57 pm

    kadang2 anak darah daging sendiri pn blh abaikan tanggungjawab inikan pula anak angkat..kesian pd anak2…jd mangsa..

Loading...