June 12th, 2012

Semalam, Jimmy Shanley dan isterinya, Nursuhaila Eliani Suhaimy telah gagal untuk mencapai persetujuan bersama tentang hak penjagaan anak mereka di Mahkamah Tinggi Syariah, Shah Alam.  Untuk makluman, pasangan suami isteri ini telah dikurniakan seorang cahaya mata perempuan yang diberi nama Zahra Rania Shanley, 10 bulan.
jimmy
Menurut Harian Metro, Suhaila telah menawarkan hak penjagaan sama rata iaitu bergilir-gilir setiap minggu. Namun Jimmy tidak bersetuju dan mahukan hak penjagaan terhadap anaknya itu dibahagi sama rata dalam seminggu. . Namun, Nursuhaila tidak bersetuju dengan tawaran itu sebaliknya memberikan tawaran balas pula iaitu Jimmy boleh melawat dan bersama anaknya di rumah Nursuhaila.

jimmy

Oleh kerana persetujuan gagal dicapai oleh kedua-dua belah pihak, hakim telah menetapkan 28 Ogos ini sebagai tarikh perbicaraan hadanah (hak penjagaan anak) untuk pasangan suami isteri ini. Abang Nara doakan agar mereka berdua dapat mencapai kata sepakat demi kepentingan masa depan anak mereka sendiri.


96 responses to “Jimmy Shanley Dan Isteri Gagal Capai Persetujuan Bersama Isu Penjagaan Anak”

  1. subyky says:

    ok jugak dapat bapak mulut longkang , bila besar ader potensi jadi kaki kepoh

  2. No One says:

    whatever it is..i support u jimmy…
    better zahra tu x de mak drpd dpt mak yg kaki clubbing, merokok, kaki botol..siap bole kata zahra anak luar nikah…
    why now berebut dgn jimmy plak nk dpt kan zahra if u say zahra tu anak luar nikah?
    jimmy bukan mata duitan… i know him..
    to datuk suhaimi..i now suhaila is your daughter…tp nk backing pon berpada2 la.. jgn nk backing anak yg sah2 buat jahat…teach your daughter la datuk how to respect husband…

    • Anonymous says:

      bodola ko, kalau zahra tu anak luar nikah, dia tetap ibunya tp jimmy bukan bapaknya.

    • No One says:

      bini si jimmy siap ugut jimmy nk gugurkan kandungan…bila dah lahir tau plak berebut psl anak… wat pe nk jaga zahra klu tiap2 mlm g clubbing..blk mabuk2…contoh mcm tu ke nk tunjuk kan anak?
      klu jimmy bukan bapak nye knp nama anak ber binti kan nama jimmy…
      nampak sgt psyco suhaila ni..mentang2 kaya dia igt dia bole buat apa saja?

    • Anonymous says:

      ko ingat jimmy tu baik sgt ker. yg penting siapa kita hari ini bukannya masa lampau

  3. Kak Long says:

    Entahlah, dalam kes ni, Kak Long bersimpati dengan Jimmy kerana diperlakukan demikian; penuh drama yang berkisar dengan kisah antara dua darjat. Yang si kaya dengan game diaorang. Kalau ikut komen ayah si suhaila dalam melodi tempohari, Kak Long kira patut diterbalikan komen nya:
    Sepatutnya dia cakap “Suhaila tak layak jadi isteri Jimmy, atau mana-mana lelaki, selagi dia tak mengubah sikapnya yang suka bersosial dan tak faham hukum-hakam dan adat menjadi isteri orang”. Pastu, pandai ke si Suhaila tu nanti jaga anak? Kalau setakat tinggal anak bawah jagaan bibik, baik tak payah. ehhmm….macam cerita bolywood aje. Mohon pada Allah beri petunjuk.

  4. aku suhaila lala says:

    antara ayah n ibu…ibu lagi memahami perasaan anak…sebab ibu bejiwa wanita.lagi2 si jimmy ni sekarang je da tengok macam mane perangai die.sok lusa anak da besar,tak nak dengar cakap die…macam2 di burukkan pasal anak die kat WARTAWAN…erm saiko la mamat ni….

  5. aku suhaila lala says:

    perempuan yang merasa sakit nak besalin….so bia la suhaila yg jaga anak die.walau pun die ni agak sosial tapi ak yakin naluri sebagai ibu tetap ada slagi wanita itu waras.ak rase jimmi ni saje nak wat masalah ni makin rumit,gunakan anak sebagai sebab…menci lor…..

Loading...