Jihan Muse Pernah Kena ‘Sound Tepek’ Dengan Zaihani Mohd Zain

Hiburan

Jihan Muse Pernah Kena ‘Sound Tepek’ Dengan Zaihani Mohd Zain

Pengacara dan pelawak Jihan Muse mendakwa pernah di’sound tepek’ oleh pengkritik fesyen Zaihani Mohd Zain sebelum ini menyebabkan dia mengelak dari bersemuka dengan wanita itu.

Jihan menulis di Twitter:

Advertisement

Sementara itu kepada Astro Gempak, Zaihani akhirnya membuat penjelasan mengapa dia menulis status itu.

Status Facebook saya itu satu keluhan tentang apa yang saya telah dan sedang lalui ketika acara berkenaan.

Saya tidak menujukan status tersebut kepada sesiapa, menasihati atau menegur mana-mana pihak.

Apatah lagi untuk mengutuk individu yang memiliki berat badan berlebihan. No body shaming!

Saya berkongsi keluhan saya di Facebook dan berkongsi kepada kenalan rapat sahaja.

Malangnya, status itu disalah ertikan dan disebarkan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

Saya tidak pasti berat badan sebenar lelaki itu, 60 kg sekadar anggaran saja. Jadi, 60 kg itu sebenarnya satu penjelasan betapa besarnya saiz badan dia berbanding saya yang hanya 50 kg.

Lelaki itu duduk terkangkang sehingga mengganggu ruang duduk saya menyebabkan saya rasa kurang selesa.

Untuk menegurnya pada waktu itu saya rasa kurang sesuai. Jadi, saya berkongsi keluhan itu di Facebook sahaja. Tidak sangka pula status itu disalah ertikan dan menjadi viral.

Sebenarnya, secara umum berat badan 60 kg adalah terlalu kurus untuk susuk lelaki yang biasanya mempunyai kerangka besar dan tinggi. Sebaliknya untuk wanita, berat 60kg seringkali dikaitkan dengan wanita yang berbadan gempal.

Apa pun nasi sudah menjadi bubur dengan pelbagai pihak menceritakan pengalaman buruk mereka berdepan dengan Zaihani atau lebih dikenali sebagai ‘Kak Zai’ di kalangan rakan-rakannya. Semoga perkara ini menjadi pengajaran buat semua. – beautifulnara.com

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

84 Comments

  1. MIMI

    May 14, 2018 at 10:28 pm

    Assalamu’alaikum warahmatullah …
    Semoga ALLAH SWT memberikan Petunjuk dan Hidayah buat Nenek ini … Bukakan pintu hatinya untuk BERHIJAB dan menjadi seorang WANITA SOLEHA …Aamiin …

  2. Anonymous

    April 23, 2018 at 10:29 pm

    Dah tua ingat Allah jerlah x payah nK mengeji orang..kubur kata mari rumah kata pergi….

  3. lembaga hitam

    April 20, 2018 at 11:57 am

    bawak-bawak la g masjid kubur kata mai dah 2..

  4. mak cute

    April 20, 2018 at 10:05 am

    hahaha nenek…tu bulu mata ke bulu kemaluan…menatang haram rupa ko dgn makeup badut lipstik merah…gmbr baju lengan putih lagi cm sial rupa…lemak pun menggerutu x tau tu kulit ke getah kena air panas…

  5. Anonymous

    April 19, 2018 at 7:28 pm

    Buruk giler fesyen dia mcm mana boleh nak kritik fesyen org lain????…tak masuk dek akal langsung…umur dah senja mcm tu pakai fesyen ntah ap2….

Loading...