Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Gaya Hidup

Jerawat Boleh Tumbuh Sebab Pakai Mask? Real, Ini Cara Untuk Elak Maskne

maskne

Ketika berdepan pandemik seperti sekarang, ke mana pun kita pergi diwajibkan memakai mask. Tapi, kerana debu dan kotoran yang terperangkap di sebalik mask dipakai itu, ada antara kita mendapat jerawat disebabkan pemakaian mask, maskne (mask acne). Alahai, nak jaga keselamatan dan kesihatan diri, lain pula jadinya.

Tapi jangan risau dengan produk pencuci muka efektif, kita boleh ucapkan ‘Good bye’ untuk maskne. Macam mana tu? Jenama penjagaan muka diyakini pakar kulit Amerika Syarikat, Neutrogena ada Neutrogena® Deep Clean Foaming Cleanser bagi membersihkan muka untuk mengelak maskne.

Advertisement

neutrogena

Apa istimewanya Neutrogena® Deep Clean Foaming Cleanser? Pencuci muka ini membersih 99.9% kotoran dan partikel habuk sehalus 2.5 particulate matter (PM) di muka tanpa menyingkirkan minyak semula jadi, menjadikan kulit muka tetap glowing selepas setiap cucian.

Nak tau tak, Neutrogena® Deep Clean Foaming Cleanser ni bukan saja pencuci muka pertama yang boleh bagi kulit lebih berseri lepas mencuci, ia juga pencuci muka buih pertama berasaskan glycerin asli.

Paling penting ketika memilih produk penjagaan kulit adalah ianya mestilah non-comedogenic. Dengan ciri ini, bermaksud, bahan-bahan yang digunakan tidak akan menyumbat liang pori. Bila dah menyumbat liang pori, lain pula jadinya nanti. Maka, timbullah jerawat, whitehead, blackhead dan sebagainya. Tapi jangan risau, Neutrogena® Deep Clean Foaming Cleanser ni memang non-comedogenic tau.

Bagi memberi yang terbaik untuk penggunanya, Neutrogena telah menghantar produk ni untuk diuji oleh pakar kulit, dan ternyata Neutrogena® Deep Clean Foaming Cleanser lulus ujian oleh pakar. Produk ini juga bebas minyak, sesuai digunakan untuk pelbagai jenis kulit.

Advertisement

neutrogena

Untuk membersih dalam masa sama memenuhi keperluan pelbagai jenis kulit, Neutrogena® Deep Clean Foaming Cleanser ada 5 variants kesemuanya iaitu:

1) Neutrogena® Deep Clean Foaming Cleanser

2) Neutrogena® Deep Clean Acne Foaming Cleanser

3) Neutrogena® Deep Clean Hydrating Foaming Cleanser

Advertisement

4) Neutrogena® Deep Clean Brightening Foaming Cleanser

5) Neutrogena® Deep Clean Energizing Foaming Cleanser

neutrogena

Nak tahu lebih lanjut mengenai pencuci muka Neutrogena ini, boleh baca segalanya di SINI. Nak dapatkan Neutrogena® Deep Clean Foaming Cleanser tapi malas nak ke drugstore? Order je online di Shopee atau Lazada. Senang kan?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top