Written by serenity | February 17th, 2015

Finale Maharaja Lawak Mega 2014 telah berlalu. Seperti yang anda maklum kumpulan Zero telah memenangi petandingan itu manakala Sepahtu mendapat tempat kedua.

Susulan itu, kita dikhabarkan Nabil bersara manakala Sepahtu mengumumkan menarik diri dari pertandingan itu pada tahun hadapan.

Melalui penulis ruangan pojok Harian Metro, penulis Cik Pang memberitahu melalui sumbernya bahawa Jep Sepahtu mengamuk dan meluahkan rasa tak puas hati di belakang pentas apabila Zero diumumkan sebagai juara pada malam itu.

Sumber juga mengatakan Jep mengeluarkan makian dan memberi amaran untuk mendapatkan dalang yang menyebabkan ketewasan Sepahtu pada finale MLM 2014.

Dikatakan bahawa Jep mendakwa seseorang melakukan ilmu hitam terhadapnya sehingga dia dan Shuib tidak dapat memfokuskan untuk finale itu dan menyebabkan kekalahan mereka. Katanya, Jep serius dangan dakwaan itu dan membawa tentangnya ke pengetahuan pihak atasan Astro Warna.

Dakwa sumber yang merupakan orang produksi MLM 2014, disebabkan kejadian itulah Sepahtu mengambil keputusan untuk menarik diri dari menyertai pertandingan pada tahun hadapan.

Sememangnya dakwaan Jep itu sesuatu yang serius namun agak sukar dibuktikan. Apakah tindakan yang diambil Jep untuk mencari pesalah yang dikatakan dan apakah pula tindakan yang bakal diambil beliau apabila pesalah itu ditemui? Hanya Jep yang tahu jawapannya jika benar kata-kata sumber Cik Pang tersebut.

Bersama kita nantikan hasilnya.

88 responses to Jep Mengamuk Sepahtu Dapat Tempat Kedua Maharaja Lawak Mega 2014?

  1. mak jemah vouge says:

    usah percaya la…jep bukan org gitu, sedangkan TV nk ambik dia jd exclusive artis pun dia tolak…apa lg dpt tempat ke-2…banyak gak duit dia dpt, share berdua lg..tak baca komen jepp pasal zero menang tu…jepp kata mmg layak zero menang kan???

    abg nara ni pun….rileks la…poyo la kluarkan berita bingung gini..cuba baca komen kat sini, 90% org tak percaya

  2. mak jemah says:

    nampak sgt x betul gosip ni, x baik tau fitnah org, dosanya besar dari membunuh okey…

  3. Anonymous says:

    aku bukannya fan sepahtu tapi cerita ni memang aku tak boleh percaya… tak logik!

  4. asha says:

    agak2 ler.. cerite dah seminggu lebih baru nk kecoh sekarang ke?? klau btol, arini jdik esoknye dh kecoh la.. ni sume agenda nk menjatuhkan jep sepahtu… drpd minggu shuib beraksi sorg lg dh ad mulut2 longkang ckap bukan2 psl jep.. mmg btol ckp jep, ramai nak jatuhkan dia.. termasuklah sorg host ni, dulu bukan main baik lg dgn jep, siap ngaku adik, tergedik2 setiap kali sepah/sepahtu perform atas stage.. skrg ni check ig dye.. siap meng’keparat’kan org lg… sila check ig official_artis_malaysia terang lg bersuluh mereka nak menjatuhkan jep~

    • sape tu hoi…?? tak pyh laa nk soh ktorg g cek bgai…ko gtau tros je kn senang….

    • fitnah meleluasa says:

      yer…dh check dh ig tu…agak biadap….siap ckp akhirnya kuar gak kat paper..ingt kite bole percaya kat paper ni 100%..otak letak kat bontot la camtu…siap ade yg komen kalo jep diam tu tanda betul la…jep pun dh mls kot nk hadap bnda2 mcm ni..kalo d jawab lg pelbagai andaian yg kuar..isk2…fitnah d akhir zaman…kalo dengki dgn kejayaan org mcm ni…sbb peminat2 jep yg terlalu luar biasa sehinggakn org dengki dan terpengaruh dgn cite yg bkn2…

  5. irna says:

    Nampak beno nipunya….

  6. Cik Kiah says:

    Tah pape, nak tuduh Jep macam tu tak agak2. Bukan nak backup tapi agak-agak la.

  7. pink says:

    wartawan punca segala2nya..!

  8. Anonymous says:

    Hafiz yang kalah dalam juara lagu pun tak mengamuk. Dia dapat terima hakikat ada orang yang lebih bagus dari dia. Kenapa Sepahtu tak boleh. Jep nak mengamuk pun tak mendatangkan faedah kerana kreativity Sepahtu dah tak macam dulu lagi. Tak kan setiap kali nak menang. Ramai lagi orang lain yang lebih kelakar. Rasanya dah masa Sepahtu mengundurkan diri dan beri laluan kepada muka2 baru. Bila kalah janganla fitnah orang lain . Tak baik tau.

    • Anonymous says:

      oit sengal..ko baca komen org lain x sblm nk komen…benda ni fitnah….xtaw ape2 baik diam…jep pun x hadap la duit kemenangan…lain la org tu duit menang baru nk kwin…phuii…

    • Anonymous says:

      Masalahnye, adakah muka2 bru dpt tandingi lawak2 mereka ni.. muke2 bru byk wt lwk syok sndri jek… 1st week dh tersingkir….

    • Anonymous says:

      Sape yg fitnah sape??? Ksian ko ni… n btw mmg ad muka baru, tp qualiti lawak mereka xmampu menandingi mereka2 yg dh lame ni… ok

  9. jepsepatujepun says:

    ramai macai sepahtu or jep rupanya…x heran pun dgn gosip ni..penah tgk live mcm mana jep perform dlm karoot komedia? dia sound budak pompuan (guest) yg bdk gempal sket katanya mcm kereta myvi..x ke jatuhkan maruah dia tu..anyway..ramai JDT je minat jep ni ye tak

    • poyo says:

      ni lg sorg mangkok….guest tu pun dh kuar statement x kecik hati sbb jep bergurau…ko ni ade IG x…ko x follow IG artis x pyh nk ckp mcm2…guest tu pun mmg dh mcm adik beradik dgn jep…sbb tu die bole gurau kasar…x mcm ko ni melenting..silap2 org bhn ko,ko dh mgamuk satu dunia…

    • Anonymous says:

      ko ni mesti dok dalam gua kan.. jep dah kuarkan statement ok… dia dgn bdk pmpuan 2 mmg rapat, n dah biase gurau kasor.. bdk pmpuan 2 pon siap repost lg..
      ops.. ko ni mesti cik pang kan.. boooo~

  10. Mila says:

    Blajar dri kesilapan minta Jep tak memperkecilkan fizikal org dlm karot komedia akan dtg..part tu lama dh jadikan iktibar ye Jep.. aku ttp suka lawak dia yg spontan tu..kekadang live show tak sedar trlepas cakap…

  11. hana says:

    lol bila Jep; ramai minahminah back up. Bila pelawak2 lain? Minahminah sembur…

  12. mimi says:

    Sepah ni dari dulu kn mmg lawak kasar xlah mncarut.. muzikal biasanya tak leh lawan Sepah ni mesti no1..lagi2 Jep buat suara Ramli Sharip tu..Jep ni on stage dgn Shuip memang terbaik ..korang mmg best..tak jemu org dgr… Shuib pun best ..Sarah wife dia sporting je… kalu dh berbaik dgn Mamat leh lah buat comeback br3 balik…munkin Mamat dh blajar dri kesilapan dia..Kita peminat Sepah ok je kalu Mamat join Sepah balik….

    • Momo says:

      tapi mamat tak kelako

    • Hida says:

      Aku pun rasa mamat tak kelakar, tp ok jugak kalau gabung balik. tp kena tahu the reason jep keluar dr sepah and create sepahtu. dia ckp dia tanak ade kaitan dgn kontroversi. sbb tula jep ni jrg bagi statement wlpn banyak fitnah melanda dia, bagi dia diam lebih baik. ni aku rasa la. so maybe dia tanak amik mamat balik sbb dia tahu mamat ni akan create controversies lg mcm dgn rafidah (serious aku x salahkan mamat, rafidah yg bukak tudung pastu mamat letak dlm internet marah – yg hang pi bukak tudung pehal kan…), and dgn adda (yg tak bapa nak femes tu). so rasanya shuib and jep takkan gabung dgn mamat dah. confirm

  13. Hida says:

    hmm mcm2. tak yah layan la jep. org pun x kuasa nak percaya.

  14. Anonymous says:

    wei mengaku je lah terima kenyataan kalau dh kalah tu terima je lah..yg ckp kena bomoh bagai..

  15. kure2 dlm prahu says:

    ntah ntah tidaknye gosip nihhh wehhh….

  16. shaz says:

    1. Aku rasa, Sepahtu mcm sengaja bagi lalulan ke zero menang sebab, tema muzikal, sepahtu guna 50% saja tema muzikal padahal dah berkali2 guna tema muzikal kot. Takkan tak paham bahawa, tema muzikal kene 90% muzikal.
    2. Jepp ada personaliti menyenangkan. Tak kisah dunia glamor sbb dia kata dia nak cari makan jer. saya setuju kalau ada yg kata cik pang terdengar jepp melawak kuat2 mcm marah sbb kalah…bila saja jepp nampak cik pang lalu kat situ…hahaahhah

  17. Anonymous says:

    Aku x caya gosip murahan cenggini..

  18. makcik jaga parking says:

    cik pang ni memang layak di bagi pelempang secara berjemaah dan berganti2

  19. AxtiZ says:

    Klu tak tau cerita, Jangan kome memandai mandai yai …. Lol

  20. Anonymous says:

    penipu besar punya penyebar gosip…boleh blah haters!

  21. Fida says:

    Jep mmg poyo. Konon cakap murni bagi laluan pada Zero. Tak pulun habis sebab tak nak menang. Itu lagi x logic dgn beratus ribu peminat setia Sepahtu yg mengundi. Mrk kalah sbb x best. Cth komen kat atas ni selang 2 minit ada komen baru backup Sepahtu/ Jep. Belajarlah terima kelebihan org lain.

  22. Anonymous says:

    terima je la kekalahan..adat btanding tkkn tiap2 tahun nk menang…dhla x lawak lsg..da ikot final pn da kira bsyukur….

  23. Anonymous says:

    da ikot final pn oklah tu kabel

  24. jujur says:

    haritu dac ada sindir seseorang dan ada saksi yang nampak apa yang berlaku backstage . katanya sipolan ni tak hargai peminat . hadiah peminat bagi dia buang . tahun lepas dia buat kembar dia . tahun ni dia kena balik . kat instagram partner kembar dia pun ada post yang menyindir . ada pulak pelawak lain komen kata dia setuju , masa kes dengan kembar dia lagi aku dah tau kembar dia tu sebenarnya pasrah je orangnya . aku tengok tahun lepas kembar dia kena pulau , tahun ni , semua rapat dengan kembar dia .

  25. YANA says:

    klau bnda ni xbtul kan fitnah namenyer..kami org2 kampong kenal sapa jep..

  26. bukan kerana nama says:

    aku ni bukan nak memuji-muji sepahtu atau angkat2 sepahtu. tapi bila orang tu takde buat mcm apa si cik pang yang pung pang pung pang ni cakap., tulisan ni dah jadi dosa kering yang tulis nombor satu, yg kedua yg menyebarkan cerita buruk ni.. jujurlah, geng aku keje sana cakap lepas abis show elok je diorang sepahtu ngan zero bergambar, berpelukan masing2. takde nak mengamuk pun. takde nak bermasam muka.
    benda ni isu yg sengaja nk bagi taik sebenarnya pd sepahtu. tp klu jep steady, dia akan kekal lama dlm industri.
    yg psl host tu pulak pun satu hal, tak faham kenapa perlu bising kat twitter, sebar buruk dia,.sedangkan kau boleh setel tepi sendiri ngn org tu. kdg2, aku rasa host tu sedikit kena mengena dengan punca perpecahan sepah dlu. gentle la ckit bro..hmm

  27. […] ini kecoh apabila Jep Sepahtu didakwa mengamuk di belakang pentas apabila kumpulannya diumumkan di tempat kedua dalam …. Pelik juga dengan desas-desus ini. Rasanya, Jep memang baik orangnya. Muka pun suci, percakapan […]