Jejak Pengguna Facebook Zain Rashdan, Siti Elizad Ambil Tindakan Undang-Undang

Hiburan

Jejak Pengguna Facebook Zain Rashdan, Siti Elizad Ambil Tindakan Undang-Undang

Pelakon dan juga penyampai radio, Siti Elizad akan mengambil tindakan undang-undang terhadap seorang individu yang menggunakan nama akaun Facebook Zain Rashdan yang menulis komen berbaur penghinaan terhadapnya, kelmarin.

Difahamkan individu tersebut menggelar pelakon wanita itu sebagai mandul dan tidak boleh mengandungkan zuriat di laman Facebook.

Advertisement

Perkara tersebut disahkan peguam yang mewakili Elizad iaitu Faiz Mohd Iskandar Hamzar dari Tetuan Arief & Iskandar di mana pihaknya kini dalam proses mendapatkan identiti sebenar individu tersebut.

Menurut Faiz, Elizad juga telah membuat laporan polis serta aduan ke Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia Malaysia (SKMM).

View this post on Instagram

A post shared by ELIZAD SHARIFUDDIN (@elizadsharifuddin)

Advertisement

“Sebaik saja pemilik akaun itu dikenal pasti, kita akan pertimbangkan untuk mengambil tindakan undang-undang terhadapnya. Pada masa kita percaya pihak polis sedang menjalankan siasatan terhadap laporan yang sudah dibuat.”

Terdahulu, Elizad yang juga penyampai radio Sinar FM telah membuat laporan di Balai Polis Bukit Jalil berhubung tindakan individu tersebut atas sebab penghinaan dan terlalu biadap.

Tindakan Elizad juga mendapat sokongan daripada rakan artis dan juga peminat serta pengikut media sosialnya.

Hafidz Roshdi
5 bulan lalu

"Dia Sering Solat Di Pengambaran Set.." - Hafidz Roshdi Tampil Pertahankan Siti Elizad

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

4 Comments

  1. Anonymous

    June 28, 2021 at 12:40 pm

    keyboard warrior dah kecut buah. saman jgn tak saman.

  2. LOT

    June 28, 2021 at 9:52 am

    awak pun sama.hengko? naik?

  3. Anonymous

    June 27, 2021 at 5:17 pm

    To zain rashdan bak kata pepatah kerana kebodohan tangan menaip tnp guna otak kaka kecut berut la ko sekrg. To siti elizad…. Jgn kasik can zaman betul2. Maaf2 of smpn belakang. Org2 mcm nue bin keyboard warrior to keyboard loser aka pengecut. Kakaka Marah marah

    • nonmomnon

      June 28, 2021 at 9:27 am

      hengko pun satu, naik taip tu, taip lah betul betul. ejaan kasi betul. ni, main submit je comment tak baca balik apa kau taip. wkwkwkwkwk. susah betul nak baca & faham kan. zaman ke saman? alahaaiiii hahahahahaha!

Leave a Reply to LOT Cancel reply

Loading...