Written by Bella | January 10th, 2019

Tidak lama lagi Anugerah Juara Lagu 33 (AJL33) bakal berlangsung, tetapi penyanyi Sufian Suhaimi mengakui beliau kini sedang menghadapi masalah kesihatan. Namun, beliau enggan memberitahu secara jelas tentang penyakitnya.

Bagaimanapun, Sufian berkata sakitnya itu bukan kerana cinta ataupun berkaitan dengan berita pernikahan bekas tunangnya, Elfira Loy.

Saya mengaku tidak sihat sekarang ini. Justeru, saya meminta orang ramai mendoakan kesihatan saya kembali pulih, terutama apabila bersaing pada Anugerah Juara Lagu (AJL) Ke-33, awal Februari nanti. Apa yang saya lalui ketika ini bersifat terlalu peribadi. Jadi, apa yang boleh dikongsikan, sekarang saya tidak sihat sepenuhnya.

Saya terkejut kerana sehingga hari ini, masih ramai yang mengaitkan saya dengannya. Bukanlah rimas kerana saya sendiri tidak terkesan dengan semua itu. Cuma, saya tak mahu ia membuatkan mana-mana pihak terasa. Saya tak mahu ia berlanjutan lagi memandangkan masing-masing sudah ada kehidupan sendiri.

Sedang dalam proses pemulihan dan mengamalkan beberapa senaman untuk mengembalikan stamina, Sufian berharap orang ramai dapat mendoakan kesihatannya kembali pulih seperti biasa.

Sumber Berita : BH ONLINE

Kredit Foto : Yasran Aiman

35 responses to Jatuh Sakit Bukan Kerana Cinta Atau Berita Pernikahan Bekas Tunang – Sufian Suhaimi

  1. akak sado says:

    Inilah nasib artis..aku bukan la peminat tegar SS tp sian pulak rasa bila tgk dia asik dikaitkan dgn EL poyo tu..dikaitkan dgn org pangai Teruk lak tu..sok kalau di SS depress marah pulak jd mcm hakiem rusly tu..padahal memang hakikat sbnr, mcm2 tekanan hidup selagi nama manusia dan selagi bernafas..be strong & get well soon SS

    36

    1
  2. Anonymous says:

    Semoga cepat sembuh, jadi orang bijak dan hidup dilindungi Ilahi selamanya…. (bukan peminat pian sekadar mendoakan sesama insan)

    38

    0
  3. Safi says:

    Lagi2 si Nara ni upload pasal mamat lembik ni….
    Ada peminat ker dia ni ??

    1

    17
  4. THIS WEAK GUY AGAIN

    4

    9
  5. Tk says:

    Adoooi. Tak habis2 lagi. SS can you lay low for a while. Get a life and appear again with news about your success and achievements. Ni tak abis2 dikaitkan dg same old story.

    8

    3
  6. benci androgynous says:

    dah² la nerd oiii gimik bodo je lu ni gi kawin dengan minah Zimbabwe je senang… sejak Dua menjak ni asyik cite ko gan kontot je nak beat record hafiz hamidon berok Dan joy refva ke????

    3

    9
  7. Glemer pian says:

    Adusss kenapa kenapa femes pian ni. Nanti elpiraaaah jeles LAKI BERDUIT ORG TK KENAL

    2

    0
  8. X giler glamour says:

    Hidup pian..

    4

    0
  9. Anonymous says:

    Nasib vocal pian ni beshe2. Kalau lagu di matamu tu menang ajl mst lg epic kisah depa ni.. Heee..

    6

    0
    • Anonymous says:

      tapi ajl bkn sekadar vocal kn. dia lagu tu sendiri. dari segi lagu, padu jugakla lagu n lirik dimatamu ni. kalau vocal ada kategori vocal kan kalau xsilap

      4

      0
  10. Juli says:

    Aku mmg kesian dgn kau pian..DOA byk2 moga dipermudahkn hidup n sentiasa Mohon restu ibubapa dan cepat sembuh..Amin..

    9

    0
  11. Anonymous says:

    kadang aku heran lah dengan pengikut gossip/celebrity/blog.. kamu tau tak yang up p cerita ni wartawan? bukan artis tu sendiri yang nak..smh..tau nak kecam je jadi makcik/pakcik bawang, pikir tak pandai..

    11

    0
    • bawang says:

      eh heloo. tiap artikel statement lain2 SS bagi, mksudnya dia yg nak jawab soalan wartawan. bole je dia keep it minimal short statement or just no comment. ni meleret2. dia cakap camtu bukan membuatkna netizen lg senyap, lg mengata adalah. dia takde manager ke nk nasihatkan dia? haiyoyoy

      0

      4
      • unknown says:

        standard la cam ko pun.. bila clash mcm2 alasan ko bg kat member just to coverup diri sendiri..

        3

        0
      • Anonymous says:

        ye hello bawang? kan dia cakap dah move on. tapi kenapa still ada statement dia? wartawan lah tu yang terkejar2 dan takda soalan lain..

        3

        0
  12. ccc says:

    Always whining !!! no wonder elfira run away and choose a better guy.

    2

    3
  13. E’s says:

    Baby, get well soonnnn !!!!!

    1

    0
  14. Anonymous says:

    nanti kalau masa live akhir AJL..hrp pian boleh bawa walaupun sakit skrg ko kata, tpi kalau waktu tu x boleh bawa secara live, ckp je saya sakit saya surrender, sbb ini live tau, bagi je org lain bawakan…mcm mana. Tak kisah lah ada org kata ko boleh nyanyi utk majlis kenduri je..AJL ni dh dkt adakah alasan sakit…tpi kalau sakit aku minta maaflah, kesian ko.
    Org dulu2 menyanyi masa final teruskan juga, tpi skrg org tak cekal dn kuat, sikit ada masalah, dh give up..

    1

    0
  15. bawang says:

    aku rasa lebih elok SS berhenti buat statement. nak buat, statement pendek shjalah, tak payah meleret. penat baca artikel kau seiring dgn EL. ye tahu jangan kaitkan kau dgn EL tp netizen akan terus bercakap, kau plak bagi ruang utk diorg komen.

    4

    0
  16. unknown says:

    for the 1st time ak kesian ngan SS.. berat ujian Allah bg kat dia.. ak pelik bila ada netizen yg salahkan dia.. ak percaya dia da moved on masalahnya wartawan yg x moved on lg.. kenapa nak salahkan SS.. cuba letak diri korg di tempat dia.. ex girl bermegah2 dapat suami yg kononnya jauh lebih bagus.. mungkin yer dr segi kewangan but belum tentu peribadi lg.. ak harap sgt family SS bersuara.. show to “theme” yg SS masih berkeluarga.. jangan letak maruah org di bawah tapak kaki.. insyaALLAH ak yakin ALLAH akan temukan dengan SS dgn pasangan & keluarga yg jauh jauh jauh lebih baik dari sebelumnya..

    7

    0
  17. Anonymous says:

    Jangan jd mcm kisah artis yg lepas ye, ambil cite tu sebagai sempadan…pengajaran…

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Semoga SS cepat2 sembuh. Kalau belum sihat boleh panggil Zamani ganti SS. InShaaAllah boleh menang.

    5

    0
  19. boredWithyou says:

    Bang Pian… pls lah, dah boring cerita about u….

    2

    1
  20. Anonymous says:

    He’s suffer in silence pity him may Allah give him strength and blessed him aamiin….. ?

    5

    1
  21. Bachok says:

    Hidup pian..

    1

    1
  22. Kadita atas darat says:

    Kalo Noob & koyak mcm ni, msa AjL nt pasti penghayatan lagu tu sampai.

    1

    0
  23. aku says:

    jgn jadi kan diri macam satu penyanyi kumpulan tu
    gf yg di jaga dari blum jadi retis populah
    last2 kahwin dgn org ado2
    sampai skarang merana
    so …igt lah keluarga masih memerlukan anda !

    0

    0
  24. ELPARIS says:

    MATA BENGKAK, MUKA MACAM SEDIH, BARU LEPAS NANGIS LAH TU. HAHAHAHAHA!

    0

    0

Leave a Comment

Optional