Written by serenity | September 21st, 2017

Kontroversi Fathia Latiff menari dalam satu siaran langsung di Bigo Live Natasha Elyzza masih menjadi bualan hangat. UntitledTerbaru, Fathia telah bersiaran di Instagram secara langsung dan menerangkan mengapa dia membuat pengakuan bahawa wanita yang menari seksi sehingga menampakkan sebahagian payudara itu ialah dirinya. Ujarnya:

Saya tak sedar. Kalau kita dengan kawan-kawan perempuan, kitakan buat video peribadi, yang hanya disimpan sesama sendiri. Tapi itulah, perkara dah terjadi.

Ditanya oleh peminatnya sama ada dia telah bertaubat, Fathia berkata:

Ia antara saya dan tuhan. Sama ada saya bertaubat atau tak taubat antara saya dengan tuhan. Saya tak perlu beritahu satu dunia saya dah bertaubat atau tidak. Biarkan perkara lepas itu berlalu.

Tetapi saya rasa dah buat keputusan yang betul dengan mengaku yang memang saya yang ada dalam video itu. Saya tak mahu berbohong.

Saya tak mahu berbohong kerana ini realiti dunia, yang kita berbuat silap.

Fathia mengambil pengajaran yang dia tidak sepatutnya terus mempercayai rakannya dan memastikan tiada kamera ketika berseronok dengan kawan-kawan perempuan:

Ia tak baik kerana video itu terkeluar dan ia menunjukkan contoh yang tidak baik kepada orang yang lebih muda dari saya. Tapi sebenarnya kalau kita ambil secara positif, kita boleh berseronok dengan kawan tetapi pastikan jangan terus percaya kawan kita, pastikan tiada kamera dan sebagainya.

Itulah yang saya pelajari dari kesilapan saya.

Diminta supaya belajar menutup aurat dengan betul selepas ini, Fathia berkata:

Bukan hanya aurat sahaja. Ada perkara lain yang juga penting seperti berbuat baik kepada orang lain dan juga berbuat baik kepada haiwan. Bagaimana anda melayan orang lain, bukan saja hanya aurat.

Aurat ialah sebahagian dari apa yang kita belajar dalam Islam. Tetapi ada perkara lain yang kita perlu belajar. Bukannya bila anda tutup kepala anda, anda boleh lakukan apa saja yang anda mahu contohnya kecam orang lain, atau menyumpah orang lain. Itu pun salah juga, kan?:

Fathia juga menganggap seperti mana orang lain menghadapi dugaan, kontroversi di Bigo Live ini juga satu dugaan yang perlu dihadapnya.

Video tersebut boleh ditonton di bawah:

Terdapat komen peminat yang bertanya mengapa Fathia bersiaran langsung dengan kepala hanya ditutup penutup jaket dan menampakkan leher, tetapi Fathia tidak menjawab persoalan tersebut.

Apa pun, kita harapkan Fathia telah belajar dari kesilapannya. Kalau dengan kawan perempuan sekalipun rasanya masih ada adab perlu dijaga oleh seorang wanita berhijab dan ia bukan perkara normal untuk menari seksi sehingga menampakkan payudara walaupun di kalangan perempuan. Rasanyalah. – beauifulnara.com

136 responses to Jangan Terus Percaya Kawan, Pastikan Tiada Kamera Bila Berseronok – Fathia Latff

  1. Anonymous says:

    Suka ko la kak ya oii

    0

    4
    • Kak Fah says:

      Pakai tudung tapi tidak ada AIA jahanam la. AIA tu bukan insuran tau. AIA tu.. Akidah, Ibadah dan Aklak. Tidak ada 3 benda ni…tudung hanya sekadar topi. Ko pikir la sendiri.

      68

      0
      • Anonymous says:

        Leher pun masih nampak tu. Ni bakal2 jdi Uqasha. Sebulan lagi freehair la minah ni.

        40

        0
        • Farisha says:

          Just finished watching the video above and she is not very smart! She thinks she is so smart in her mind lah but the fact is she another bimbo who uses God to cover-up her mistakes. Too funny!

          123

          0
        • Jem says:

          Sudah.. sudah! Fathia ko perempuan yg baik. Dahla pemurah..rajin bersedekah. Sedekah tetek utk tontonan awam. Dah mcm skrin kt Dataran Merdeka gitu!

          34

          0
        • Anonymous says:

          Setan bergayut kat tetek dia minggu lepas. Minggu ni bergayut kt leher pulak.

          13

          0
        • Anonymous says:

          die ni tebal gile muke kan..dah la bodoh tapi rase diri pandai, asyik bagi alasan masih belajar, agaknye betul kot die ni lahir bukan islam, die mualaf tapi mualaf pun lagi faham kot apa itu aurat. masih nak acah acah suci lagi. sudah la faker! be yourself.

          34

          0
        • FATHIA TETEK says:

          MUSIM ARTIS BOGEL ARTIS TUNJUK TETEK! ALICIA AMIN BOGEL NATASYA MUJIBU MARI TUNJUK TEPI TETEK, FATHIA PUN TUNJUK TETEK JUGAK. MUSIM ARTIS BUKAK TUDUNG DAH TAK TREND DAA. SEKARANG TRENDING BOGEL TUNJUK TETEK NEXT TRENDING VIDEO ARTIS HENJUT LIVE YEAHHHHH………

          8

          0
        • anyn says:

          the next tasha shila. pasni status bercuti dari berlakon. yo yo or je.padahal dah xde job.sian

          6

          0
        • Anonymous says:

          aku masih xleh nak terima dia kata dia masih belajar tentang islam, umo dah berapa, lahir2 kafir ke kak? ker ko x belajar masa kt sekolah dulu, sebab tu bodoh n lagu ni.

          pastu kata nak BELAJAR, meh kita ajar, leher dan rambut awok yang bercolor2 terjulur2 kt atas dahi tu pon aurat ye dik non. jangan bodoh piang boleh x. mohon mana stesen tb boikot dia nie, biar bijak sikit tentang agama..

          7

          1
      • Anonymous says:

        Berlagak nya budak ni. Eee…please lah. Mcm nk ludah je tengok video penerangan dia. Dengan makeup eyeliner glitter. Sewel dah budak ni!

        38

        0
        • Leo says:

          tengok muka dan cara percakapan pun tahu dah. species retis bermasaalah.

          28

          0
        • Anonymous says:

          Yg penting leher tu tunjuk. Budak ni mmg xleh pakai lah. Bersiap sedia utk divoikot!

          17

          1
        • Anonymous says:

          haha speaking mnunjuk je..kim kardashian wannabe sgt..lebih rela tgk mizz nina speaking dlm talkshow die, at least die ikhlas n btul2 berubah..kak ya ni cakap bm pun nk slang jgk..jgn rampas takhta king coco pls!! xpn g sane kwn ngn coco tu..dh xbetul je aku tgk..satu lg ape tujuan die up video nih sbenarnye??

          26

          1
        • Anonymous says:

          “Bukannya bila anda tutup kepala anda, anda boleh lakukan apa saja yang anda mahu contohnya kecam orang lain, atau menyumpah orang lain. Itu pun salah juga, kan?”

          tujuan die nak suruh netizen senyap, mind ur own business gitu. berhenti jela berlakon, ddk kat uma buat bigo

          18

          0
      • mimbokahmu says:

        ini seriously macam lol gila. kat ig dia amik gambar tengah pegang tasbih dalam flight. apakah. trying so hard nak tunjuk diri tengah dekat kan diri dengan Allah, tapi lepastu live nampak leher. kejadahnya hahahah lawak la kau ni fathia.

        56

        0
        • Anonymous says:

          Kann… rasa awkward pulak bila tengok dia explain dengan penampakan leher tu hahaaa. A moment of silence after watching her ig live.

          14

          0
      • Anonymous says:

        Dia, Uqasha, Sara Ali dan lain2 ni patut malu dgn mualaf yg dulunya model Playboy tu. Apetah ke namanya. Bukan setakat tetek, segala bahagian badan dah dia tunjuk tp bila dia pilih untuk peluk Islam, dia lagi bagus & bijak dr kau Fatiya. Dia tak gunakan alasan lapok ‘masih belajar’ mcm kau. Kalau tudung yg mudah tu pun kau rs seksa nk pakai, aku tak rasa benda2 baik yg lain kau boleh buat. Contoh, kau tak hormat geng2 produksi drama2 yg kau dh involve. Itu sifat mulia yg kau canangkan ke? Bullshit pmpn ni. Acah acah cerdik tp bimbo.

        12

        0
      • Manusia says:

        Otak kambing
        Harap cantik macam kambing je die ni

        2

        0
    • Zack says:

      Sokong kalau bukak tudung ko. Papaya ko satu Msia dah nmpk. Pastu ko lambung depan camera dgn bangganya. Boleh pulak tu cakap antara ko dgn tuhan. Solat lah kak. Solat kepala ibadah. Dok lagi menegakkan benang yg basah buatper. Ko buat solat tahajud laaa. Buat solat taubat sekali!

      31

      0
    • Mama says:

      Question: Who in the right mind would expose their breast among friends?
      Answer: Only Fathia and friends…maybe?

      49

      -1
      • terkinjalakdah says:

        not only that, why on earth would you want such behaviour to be recorded as well? kalau tetibe phone member tu kena curi, same je viral gak. Ni lah cara Tuhan nak tegur. Diam2 je la. Ni lagi nak tegak kan benang yang basah. You can kiss your career good bye Kak Ya!

        28

        0
      • Syafikah says:

        Artis biasa lah. Mana mahu ngaku kesalahan. Tetap tuding jari pada org lain. Org lain je yng salah!

        7

        0
      • Sisturnina says:

        2 org housemate aku pernah bogel depan aku. Aku xlah rapat sangat dengan diorang. Boleh diorang berdiri bogel depan aku tanpa seurat benang.cuma towelbsangkut atas bahu. 2 bulan aku mengelak jumpa diorang sebab kekok. Sorang badan tiptop..sebab kaki gym.sorang lagi badan mcm mak mak….muntah aku wei

        6

        0
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      bukak tudung suda la fathia dh penat dorang2 semua tengok engkau macm tk sepeka aje..! gambar tengah tu burok nye muka engkau ! jangan buat muka macm gitu la hodoh se2sangat…! itu pon vdeo dh terkeluar 1malaysia dh tengok baru nak cakap jangan percaya kawan…kalau tak eemmm kawan lah harapan masa depan..

      8

      2
      • Anonymous says:

        Tok Vida pun juga..

        0

        2
      • Anonymous says:

        ala die ni belakon je, x dapat job so belakon la kat dunia nyata. die ni masih lagi s*ut. tegok la tu, masih lagi belajar da berjuta kali cakap tapi masih lagi ulang pekara basic. tutup kepala tapi masih bole nampak rambut, tutup kepala tapi leher terbuka luas

        7

        0
    • Dino says:

      If i were you, i would probably bury my face somewhere in the world and not gonna show up for the rest of my life!
      Ko bkn stakat tunjuk breast,menari mcm org high.
      Nmpaknya susah sgt hidup mcm ko ni.2 alam.pakai tudung tutup aurat tp pd masa yg sama,berjimba dgn kwn2 luar batasan, mcm xsedar diri.even sesama perempuan ada batasan aurat.tahu???
      This woman mmg bermasalah.find ur true life please.as far as i know rite now u r lost my dear.

      27

      0
    • kkkkk says:

      #Uneducated

      8

      0
    • Anonymous says:

      Boleh tak polis test urine minah ni macam lalok je cakap tak pakai otak puik

      12

      0
    • RakyatMarhaen says:

      Mental la dia ni..mcm tak betul jer..muka tu kulit ke simen anti malu betul..shame proof.manusia bila dah takde malu bahaya tu..creepy pulak..seram lah dia ni..ko nampak tak kat bigo live tu time dia pakai tuala tu kawan dia habis2 nafikan tu fatiya..lepastu fatiya pergi usap2 kepala kwn dia tu pastu ckp alaaa ngaku jer lah..ish mcm mental patutla takde llaki tahan..betul lah org ckp bila dah kenal dekat baru tau perangai sebenar

      1

      0
    • sebutir beras says:

      Muka dah macam Zarina Anjoulie dah. perangai pun dah nak sama.

      1

      0
  2. Itu tandanya dia dah dekat2 nak bukak tudung..jeng jeng jeng

    24

    1
  3. Anon says:

    Ni la penunggang agama bila apa yg asyik di cakapkan tak selari dgn perbuatan. Stop la nak kaitkan dgn god god god. Duduk diam diam, reflect diri, move on. Makin lama org bagi attention, makin merapu dia ni

    29

    0
  4. Buatmalujela says:

    Aku rasa dia ni still nak try market prince mateen. Siapa perasan before dia off comment gmbr throwback masa dia kecik dkt ig, dia ada tag ig prince mateen dkt muka dia. Lepastu gmbr profile ig black & white time polo sukan sea haritu mcm matchy matchy dgn gmbr profile ig prince. Konon la kata tak beriya ye dak

    22

    0
    • tak minat retis msia says:

      doa sgt2 supaya prince mateen tu nnti jumpe calon isteri yg bukan artis, lg2 artis malaysia ni. biar aku tak kenal sape calon tu, asalkan bukan artis malaysia yg kebanyakannya cantik luar tpi perangai astaghfirullah hal ‘azimm…

      12

      0
    • Anonymous says:

      yess i perasan dia tukar profile ig nak matchy2 dgn prince matteen.. this girl mmg fake and trying so hard nak tunjuk diri dia bagus

      4

      1
  5. Katakhijau says:

    Stop it la Fathia.. jangan keluar kan ape2 statement dah..bila seronok jgn ada camera? Abis tu u tak takot dgn Allah ke?xperlu camera beb… adoi.. ur making it worst everytime u speak. Haih… abis la u beb.. tak tau dah nak ckp ape…. nasibla labu…

    24

    0
  6. Joyah says:

    Iyer ke x tau ada apps Bigo..iyer ke x tau tengah ive masa tu hhmmm. Sekarang salahkan kawnn pulak . Sama ajer x sedap ko dgn kwn ko tu. ali lobang tutup lobang lah yer Fathia Latiff. Bodohkan netizen pulak dgn statement ko.

    8

    0
  7. Bbbbb says:

    Zed Zaidi mana zed zaidi. Sibuk nak banteras artis luar yg tak beradab kononnya tapi bila artis malaysia yg perangai memalukan agama takda pulak muncul.

    44

    0
  8. ??? says:

    #SilaTerjunLaut

    U tuuu salah pilih kawan ! !

    2

    2
  9. Anonymous says:

    kawan ko pelambung tetek. ko pun ikut jugak. dua2 hancur. padahal ko tu patut duduk atas sejadah. pakai tudung buatpe? lakonan? budget suci? budget bagos?

    8

    0
  10. Anonymous says:

    Take it off… not your breast but your tudung!!!

    6

    2
  11. Anonymous says:

    Sudah2 la keluar kenyataAn bodoh fatiya oii.. bersara terus dr bidang seni sebab kedatangan ko dlm industri hiburan ni x dialu2 kan.. lps ni semua drama ko berlakon ak akn boikot..

    7

    0
  12. Anonymous says:

    Trying too hard untuk betulkan keadaan yg hakikatnya xleh nk dibetulkan dh..bnda dh jd pn..video pengakuan n penyesalan dh jd bnyk episod lak..klu betul ikhlas minta maaf cukup sekali kluar kenyataan dan x perlu nk selitkan unsur2 ceramah pulak,duk petik nama tuhan bnyk kali…dh g duk diam2 betulkn diri taubat ngn Allah..x perlu nk live2 utk org approve yg u dh mnyesal..

    Satu lg npe dpt ku rasakn,ni sbenarnye babak2 sblm statement ‘sy xmau hipokrit berhijab,sy mau jd diri sndiri’ akan kuar nti..sbb tu gigih sgt kuar video penyesalan..dh bnyk ustaz ustazah online,skrg wujud pulak ustazah berhoodie.

    6

    1
  13. Anonymous says:

    Nak ceramah bagai la pulak…dlu aku kesian. Skrg mcm menyampah tengok dia mcm sampah.cakap serupa org xbetul.

    8

    0
  14. Anonymous says:

    ego je byk tapi sebenarnya…bimbo!

    6

    0
  15. Sufizikir says:

    Move on la Fatia. Benda dah jadi. Yg buruk jadikan sempadan. Yang baik ambik jadi iktibar. Kadang2 untuk kita jadi baik, kita kena lalui benda buruk dulu…mari kita semua sama2 ambik pelajaran.

    5

    2
  16. Takyah propa alim lah tiyah says:

    Trying so hard to speak in english, huh? The bitch crown is already on your head. buat apa nak bg statement acah2 suci lagi patiyah oii? Tht made u more bitchy, honey

    14

    0
    • lol sangat says:

      haha setuju..mmg trying so hard..nk nmpk die bijak pandai, urban high class ke cmne ..sorry that doesn’t change anything..asal nk mintak maaf je wt video speaking..

      6

      1
      • Anonymous says:

        Korang ni…kadang kadang lebih senang kita nak luahkan perasan dlm Bahasa Inggeris sebab bahasa dia lebih straight forward. Contoh terbalik… Thank you…dalam Bahasa Melayu kita cakap Terima Kasih…bila bab ada perkataan “kasih” tu yg orang perempuan yg muda muda ni liat nak ucap terima kasih kat orang lelaki…takut di Salah erti kan.
        Dan instead of saying thank you…kita boleh cakap “thanks”…simple dan ringkas. Itu sebabnya lebih mudah nak luahkan perasaan dlm Bahasa Inggeris. Kecuali ko jenis bodoh tak dapek lah den nak menolong…..

        2

        17
        • Che ah says:

          Ko gila ke orang cakap terima kasih pun nak salah erti? Memang bodoh bangang la yg tak faham dia minta maaf tu

          2

          0
  17. Saerah says:

    tak pernah lah aku dan kawan aku nk joget erotis pastu rakam fathia hoii.
    org gila atau mabuk ketum je yg buat natang tu.

    5

    0
  18. Zuzu says:

    Better kau diam jela fathia.. tak payah banyak bunyi.. makin lama tudung pun macam nak hilang.. lagi mau cakap lebih2.. akal tu taruk kat muka ke apa..

    1

    0
  19. Anonymous says:

    patia buat lawak tu. rakam gedik tunjuk tetek dgn kekawan x live…dibenarkan. hahahaha

    6

    0
  20. Anonymous says:

    mengaku jelah ko tu murahan. kami pun boleh move on secara senyap.

    6

    0
  21. Anonymous says:

    BETTER DIAM DAN BUKAK TUDUNG…HUHUHU

    4

    0
  22. Anonymous says:

    FAKE

    5

    0
  23. Anonymous says:

    not so smart…

    3

    0
  24. Anonymous says:

    Fathia..fathia..dulu cantik jer aku tengok. Sekrg xnampak dah. Kau mekapla tebal mana..mahal mana..tetap nampak xlawa dah. Aku bukan apa..kesian kat mak bapak kau jer..jgnla nak mainkan agama semata2 nak bela diri. Sebelum nak bela diri acah2 suci tu baik perbaiki dulu cara nak bertudung tu. Kita org islam.. Jadi islam biar islam betul2 jangan separuh2.

    8

    0
  25. Anonymous says:

    Xpayah nak jaga kamera sgt la fathia. Kamera Allah lebih besar dan semua org boleh nampak nanti di akhirat. Jangan aniaya diri sendiri. Dosa bukan awak sorg jer yg dpt..tapi awak kongsi dgn keluarga awak. Kalau xsyg diri sendiri..at least sayangla kat family awak. Buat perkara baik..buat benda yg baik2.

    10

    0
  26. perempuanmunafik!!! says:

    Lpas tnjuk rmbt tnjuk lher then aurat lh kn ka ya oiii..sjenis uqasha,dh mnat ngn fatiya ni skrg hlang trus mnat

    1

    1
  27. Anonymous says:

    Kesian tetek. Baru nk hidu udara nyaman dah kena tutup balik!!

    2

    0
  28. Anonymous says:

    Leher tu kak..apa ke jadah pakai baju sejuk? Kau nk kasi org panas ke? Budak ni aku siku kanggg!

    2

    0
  29. Anonymous says:

    Tetek bukak…leher bukak. Apa2 je lah setaaaannnnn!

    2

    0
  30. Mia says:

    Alahai fathia.. diam sudah la.. brape byk live instagram yg u nak buat.. pastu pakai hoodie saje.. mmg mengundang kan.. bila org tegur tau marah pulak.. wat hv u learned from ur past mistakes? I rasa NOTHING.. muhasabah diri kalau betul u kata still learning abt islam.. semoga kita semua diberi hidayah olehNya.. all the best to u fathia.. u need all the luck in the world and Allah’s blessings of coz.. and jaga air muka ur parents ye..

    4

    0
  31. Dil Se says:

    Ariana Rose kini bakal kecundang…

    3

    1
  32. NaK says:

    Teringin lak pulak ngan fathia ni, selera tengok, B40 ke cup tu? grrrr

    1

    0
  33. shopia lorren says:

    Kejap ckp jgn salahkn kwn.kejap ckp jgn percaya kwn..mana satu nie….dh merapu bdk nie..lg byk ckp lg byk aib yg dtg..ciri2 rimas pakai tudung dh ada .

    3

    0
  34. nektipah says:

    nenek ni takmau le komen pasal aurat kau tu.. sebab apaler yang diexpect dr seorang pelakon atau artis.. yang pakei tudung sebab nak berpesen.. cuma udah2 letuh.. makin kerap pulak ko keluar statementlah bedio lah macam benda yang ko buat tu x salah langsung.. dek ko x bersalah langsung dgn kami2 ni dek.. itu urusan badan kaki tangan ko esok nak jawab depan Allah kat sana.. nenek ni walaupun tua nak mampus.. tapi tidakle bodoh tahap dungu yang ko nak kata ko simpan video rekod bila berhore2 dengan kawan perempuan ko utk privacy.. udah sah2lah bedio ketiga tu.. setepek muka jantan menempel kat situ.. jadi udah2le ye cu.. membongaknya.. benci betui mendengornya.. diam2 udah!

    4

    1
  35. sis perati says:

    Make up tebal sempat,capai je la tudung sarung/instant tu kejap b4 buat live video ni.haihh la.

    4

    0
  36. antihipokrit says:

    Pastikn anda tdk selak tetek

    0

    0
  37. Diva Gojes 17 says:

    hari ini kita komen, kutuk orang kat beautifulnara, mana tahu esok tuhan tarik nyawa kita dan tak sempat bertaubat dan minta maaf kepada org yg kita kutuk keji tu. benda ni simple jer, dia bersalah dan dia minta maaf, so settle la. apa lagi yang korang nak? korang nak fathia melutut sembah korang? cuba jadi masyarakat yang berfikiran positif. hari ini kita mungkin suci sempurna tapi ingat kita tak tahu akan dtg apa pula yg bakal kita lakukan, kalau x jadi kat kita, mungkin terjadi pada anak cucu. aku bukanlah nak defend fathia pun, tapi just use common sense, sesiapa pun akan melakukan kesalahan dan minta maaf mengaku salah kan dah bagus. #doneceramah

    5

    1
    • Yes true, in fact that is what we should do for her….. forgive her. TAPI AKU SGT TAK SETUJU BILA DIA TAK HABIS2 SENTUH TTG ISU TUDUNG. FYI, YG KONDEMN PUN TAK SEMUA YG BERTUDUNG OK!!!!! WE ARE TALKING ABT CONTROVERSY YG BERSANGKAUT PAUT DGN AKHLAK SESEORANG YG BERAGAMA ISLAM. DAN KAU PATUT TAHU KO TINGGAL DI DLM NEGARA YG MAJORITI ADALAH ORG ISLAM DAN PERKARA2 SEBEGINI MMG AKAN MENYENTUH SENSITIVI. IF U STILL CANT GET THAT, THEN PLS PACK YR BAG AND MIGRATE TO A PLACE WHERE NO ONE ELSE WLD GIVE A DAMN ABT WHT U DO. FYI, even a place like Hollywood, u r still not safe from being criticised sampai ke tahap panty lining kau dorang akan pampang kat tabloid. N the papparrazzi there PHEWWW , there are no better than what u hv in yr homeland. SO U TELL ME, JUST TO PINPOINT ON ORG BERTUDUNG SAHAJA ADALAH SGT TIDAK ADIL. PHENOMENA MENGKRITIK / CONDEMN OTHERS STARTED BCOS ON SOCIAL MEDIA U R GIVEN THE FREE WILL TO DO THAT N IT HAS GIVEN FREE ACCESS TO JUST ABT EVERYONE TO SAY THEIR OPINIONS.

      2

      0
  38. Anonymous says:

    She’s laughing at us behind her back.
    Depan menangis insaf konon.
    Stop supporting her.

    9

    0
  39. Pengikut Dato Red says:

    Wow..dahsyat betol bace komen2 pompuan dalam ni.Bajet acah2 suci, padahal pompuan pakai tudung skrg byk je aku dah konkek,senang sgt nk mengorat,guna duit muke ensem semua mengangkang je.Aku kaki pompuan,tp xde la aku pandang hina pade pompuan,agak2 le tulis comment pn.korg pn kaki henjut dgn bf korg,ade siap record video lagi,same ler ng die.ala mende dh jd, balik jage batang suami msg2 ok.

    0

    10
  40. Karl hanafi says:

    Please shut up your mouth bitch…..Species bodo, berlagak nak mampus…. Kau dah mengaku perempuan dlm video tu kau, so duk diam2 her lah… Macam attention seeker & otak ting tong pun ada kau ni….

    4

    1
  41. Anonymous says:

    Haha..lucu la..dh buat salah,trus jd acah2 omputih yg baru nak mengenal islam…semoga diberi hidayah dik

    0

    2
  42. Fathia cakap mcm ludah ke langit n kena pada diri sendiri. Buat apa pakai tudung kan kalau nak berperangai tak senonoh. Sama lah juga konsep nya kalau org bertudung tapi suka condemn. Sori, in this case aku lebih respek org yg tak berhijab tapi tahu jaga diri dan maruah. At least diorang takde niat nak persenda kan agama sendiri. So my hats off to you. Adios amigos.

    4

    1
  43. menyampah kaki bimbo says:

    memang dah freehair balik pun kan dia ni…ada kat insta story dia amek video kedai pengantin..nampak reflect dia xpakai tudung…rambut kaler maler lg…

    5

    0
  44. shopia lorren says:

    Komen utk kebaikan baguslh..kondem & maki hamun tu yg x elok..kn bagus sesama kita ingat mengingatkn..
    Org ramai yg marah..kutuk..kecam..tanda mereka masih syg..wajar lh utk pengajaran pd yg buat salah & silap..
    Sembang ternet je pun..jgnlh ambil hati sgt ye fathia..ambil yg positif utk berubah.. Lau semua org baik mmg xde lh undang2 & hukum bagai..semua masuk syurga..kita semua xde yg sempurna cuma jgn smpai tersasar..gunakn akal fikir sebaik2nya..rujuk pd yg arif..OK.
    Good luck..

    3

    1
  45. jenet jeksen says:

    fake….putar alam..putar belit
    jd lelaki dlm video tu sapa?..

    6

    0
  46. Mimi says:

    Sepandai2 tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga..
    Jagalah adab walau di mana kita berada..

    4

    0
  47. Anonymous says:

    When a whore speaks!
    Pls jgn divert attention to show that you’re a victim. U ..ur friends layak jadi jalang jer.
    Still learning abt islam konon..kenapa ? Awak asal mualaf ke?
    Mana Zed Zaidi??kenapa diam? Terpegun tgk bego live?
    Kau mmg bangang la Fathia. Malu la…

    8

    0
  48. damai says:

    ckp mcm org lalok aja, baru nak kenal Islam, awak muaalaf ker dik non. Dah buat salah lagi2 dah tunjuk nenen satu dunia blh nampak, stop giving statement to defend yourself, g solat taubat dan baiki diri, Dik non tu artis, so apa perbuataan artis akan jadi perhatiaan org. Kalau btl nak berubah kearah kebaikan, campur dgn org2 positif dan yg berakhlak, seperti sabda Rasullah “bertemanlah dgn org yg buat minyak wangi dari berteman dgn org yg buat besi” maksudnya kalau anda berkawan dgn org buat minyak wangi sedikit sebanyak anda akan dapat haruman wangian dia dan jk berkawan dgn org buat besi, sedikit sebanyak anda akan dapat bau besinya. Maknanya Rasullah suruh kita berkawan dgn org2 yg baik dan beragama, lagi2 kalau anda mmg nak berubah kearah kebaikan. Tak kan itu pun nak diajarkan Dik Non. Lagi satu statement x tahu yg Bigo Live dapat ditonton org ramai, dah kata Live x kan masih tak tahu. Statement yg keluar dari mulut dia nampak sgt anda nie biol

    0

    0
  49. justnetizen says:

    Just be urself, dont keep rebel and be attention seeker. There’s no neee to post live video because u actually bring netizen to bash u. Dont make urself so low. Poor u.

    5

    0
  50. Aiti says:

    X payah nak mengarut banyak2 lah oii.. putar2 alam.. tah menda2..penin pnya org lah

    1

    1
  51. Lilie says:

    Saya bkn jenis suka memberi komen.Tapi pelik la rasa tgk Fathia ni.Ntah apa yg dia rasa sbnrnya?Rasa pandai ke apa?Mmg betul rasa bersalah ke atau sekadar nk tunjuk apa sbnrnya?Actually,x payah lah ckp itu ini itu ini.Just ngaku bersalah cukup lah.Sbb mmg salah pun.Kami ni bukan anti artis atau sengaja cari salah artis,tapi artis yg byk buat perangai ni Melayu,Islam pulak tu

    2

    0
  52. Anonymous says:

    Minah ni putar belit kalau ular betul. Orang cakap pasal tudung, dia pergi corner sana sini. Memang jenis yang nak melawan je dulu, tak boleh terima salah sendiri. Bila dah terjerat baru nak mengaku. Lantak la kau. Sila lah gam dia ni selamanya. Takde siapa nak tengok muka dia ni keluar TV dah.

    3

    0
    • Anonymous says:

      *kalah ular

      0

      0
    • Anonymous says:

      Setuju sangat
      Fathia fake….kalau ko baca ni..sila lah mereput kat mana2…ko ni orang paling fake aku pernah jumpa..masih nak tegakkan benang yang basah

      Harap muka je cantik…bodo nak mampus
      Dulu aku minat jugak ko ni..sekarang…tidak lagi

      2

      0
  53. MJH says:

    Lepas video keluar, kau nangis2 cakap org fitnah kau (lie!), natasya pun nangis2 and cakap tu bukan kau (lie!), then kau admit that was you tapi kau cakap kau x tau Bigo tu live (lie!) eventho background voices cakap about ‘belum sampai seribu’, you also said kau baru nak belajar kenal Tuhan and nak belajar jadi baik (oh come onnn!) and then now kau lagi nak cakap pasal agama and what not while pakai hoodie, nampak leher semua (what the?!)

    Just because kau speak in English, doesn’t mean you are intelligent. Cakap English tapi takde substance pun tak guna jugak, still stupid.

    So stop doing all these live videos, stop being such a defensive bitch yg still nak keep on menegakkan benang yg basah, and please just disappear from public for a while okeh?

    And adik2 di luar sana, please jgn jadikan artis sebagai role model anda, or sebagai someone to look up to. Tak semua org yg keluar tv tu layak dijadikan sebagai contoh.

    Kthxbai!

    5

    0
  54. makenon says:

    sape sini pernah ciom bontot keling?????

    xgeli kew kowang ciom bontot keling

    0

    0
  55. Dina says:

    Ni gang neelofa ni. Gigih nak speak English with a slang. Be wary of them coz they are fake.

    6

    0
  56. Anonymous says:

    Ni tgh lalok lagi ke… ckp merapu jer…
    Nak kata dia menyesal mcm tak jer. Kepala asik dongak ke atas mcm sombong jer. Dah x payah buatla statement lagi fatiya oiii.

    3

    0
  57. Pemerhati says:

    Kalau taknak bertudung dh Fatiah, jgn lah Berhudi tunjuk leher pula. Bertudung tu hanya langkah awal kita menghijab hati dan jaga perlakuan. Bertudung bukan kerana trend atau kerana peminat. Belajar lah dgn kawan2 yg elok akhlak.

    1

    0
  58. Anonymous says:

    Gila jahat ko fathia….
    Blah la dari industri filem tak pun sila meninggal tanpa kesan dari muka bumi ni.
    Buat tambah dosa aku je

    4

    0
  59. Keluh Kesah Bersama Kak Esah says:

    Tetiba jangan percaya kawan? Wasn’t aware? Kesian Natasha tu, beria la dia coverkan si Fathia ni. Sudahnya keluar statement macam ni. Padahal Natasha dah bagitau kot, siap tutup muka dia lagi.

    4

    0
  60. zazz says:

    Mcm bapok pulak aku tgk dia ni. Selalu lawo je

    2

    0
  61. antimanusiafake says:

    fake la dia ni..
    pergi sana jual karipap la..go go..syuh!

    0

    0
  62. sue says:

    Having fun tu x salah.. tapi kena ler tgk the manner of fun tu. Kalau sampai menari Angkat baju di kalangan kawan2 perempuan pun, org biasa pun rasa something is x right. Ni kata make sure xde camera & then what? boleh buat? I don’t know.. itu lah the manner or nature of fun tu yg akan definisikan you. Contoh: compare having fun berikut: pergi paragliding versus menari angkat baju. Think about it…

    0

    1
  63. akak prihatin says:

    What a FAKE Tekya!

    0

    1
  64. melati says:

    Nampak sgt Pompuan ni hidup Zaman Batu…mana ada org bawak Kamera lg sekarang…hmmmmmmm

    0

    0
  65. melati says:

    Tapi lantak ko lah Fathia…janji ko tk kawin dgn Laki org…., nanti seluruh keturunan ko dpt malu , org akan ckp Camgini kt Mak ko ” ish ish ish anak dia kawin dgn laki org.” jangan kawan dgn dia nanti org ckp anak kita pun bermadu..”…wakakaakaka .tk caya gi lah kampong2 tanya lah Mokcik2……!!!

    0

    0
  66. Haha says:

    Terkini di IG amik pic and video dgn Marcell. Tudung pun sekerat je. Off comment button. Tak lama lg cabut tudung la minah ni. Aku tgk Marcell duduk sebelah dia pon tk selesa hahahahahahhhhh!! Jijik la. Ko tlg la gi berhijrah ke luar negara patekya

    0

    0
  67. malu says:

    Tak pernah terfikir nk tunjuk aset walau kepada kwn perempuan.. malu itu perlu, simpan sikit rasa itu..jika tiada dlm diri, di mana benteng iman kita. Ada banyak cara lagi untuk berseronok dgn kwn… remaja zaman sekarang menakutkan…..

    3

    1
  68. MerakSekampung says:

    dimanakah zed zaidi? artis singapore buat hal dia terus bagi statement. kalau artis malaysia buat hal siap tunjuk tetek. ambil gambar bogel? taknak bagi statement? kami nak tindakan diambil untuk bagi kesedaran kepada artis2 . ni dah seminggu kes ni. ke abang pun layan video tu ?? adoiii.. apa nak jadi dengan malaysia oiii ? bukan takat tunjuk tetek. gambar bogel pun dibiarnya.

    5

    0
  69. beyuh says:

    BEAUTIFULNARA TAK NAK BUAT CERITA KE FATHIA BERKEMBAN DALAM RUMAH YANG ADA LELAKI OR FATHIA KATA KAWAN DIA MUNTAH SEBAB WEED. OR NATASHA ELYZZA ADA KATA USHA A.K.A UQASHA TAK NAK DATANG PARTI SEBAB BENCI NATASHA OR NATASHA ELYZZA HISAP KOKAIN OR FATHIA MUNTAH SEBAB DADAH. perhh banyak crita tu. dalam 1 video ada banyak crita. take note

    1

    0
  70. Jom Karaoke says:

    Another apipah.. sigh..

    1

    0
  71. iklanneka says:

    saborla fathia bwk bersabar bnyk

    0

    0
  72. Anonymous says:

    banned je laa betina ni…mana2 pengarah drama xyah laa ambik dia berlakon lagi…kita tgk jauh mana dia boleh pergi…FULL STOP!!!

    3

    0
  73. Anonymous says:

    In the end, kau put blame on your friend, play victim like a stupid bitch yang knonnya u are in wrong timing. Kesimpulannya, fathiya kawan makan kawan

    0

    0
  74. Kak in says:

    Selagi kita dinamakan manusia kesilapan pasti ada. Hari ni hari dia entah esok kita pula. Jgn suka mengata dia jadi keatas diri kita baru tahu macam mana dia rasa.

    2

    -1
  75. mok cute says:

    muka dah tua la wei…srupa bapok dah

    1

    0
  76. kelilawau says:

    Statement manusia jahil…

    0

    0
  77. artisakalpendek says:

    yang aku pelik.. kalaupun kawan..even kawan karib sekalipun.. perlu ke ko menari bagi tengok tetek sekalipun tak de kamera… pelik tul selera artis ni.. banyak2 xtvt lagi nak buat kut.. ni nak juga bagi tayang tetek… sengal dan bodoh… mujur la aiman dah bepisah dgn ko.. kang sian aiman.. 1 dunia tgk tetek lambung fatiya..

    0

    0
  78. Ugly Nara says:

    Hahaha … itu baru kawan perempuan dah melambung tetek si fathia ni. Kalau ngan boyfriend bukan saja tetek yang melambung, malah p*ki nya pun akan melambung. Ni la dinamakan, pelac** zaman kini. Buat video tontonan umum, pastu buat2 tak tahu plak. Budak wechat ble la engko auta fathia oiii … hahaha

    0

    0
  79. x sekolah says:

    Walaupun kwn2..boleh ke tayang2 tetek??hahhahaha..kelakor lh ko yaya..ke lalok?..
    arghhh pandai2 kolah..

    0

    0
  80. nazeeya says:

    arwah ibu saya seorang tua yang sangat sensitif walau pun depan anak2, pernah satu kali ibu anak buka baju, saya kata bukalah bukan ada sesiapa cuma saya anak perempuan, ibu saya kata, tak boleh nanti Malaikat lari. Walau pun wanita sesama wanita maseh ada batasnya.

    1

    0
  81. netizen positif bapak kau says:

    apa lagi yang korang nakk…korang dah mengustazahkan dan mengustakan dia dah..dh lepas dh tanggungjawab korang sbg seorang Islam yg amik berat terhadap saudara seagama. Nak ikut atau tak terpulang la dkt dia.. so x pyh la korang dok x puas ati nk maki lg..kenapa??korang plk yg nk buat dosa free ntah ape2. Bior ler dia nak belajar lg ttg Islam lagi pn. Islam pn x de kata utk belajar ttg ilmu agama Islam kena ada had umur . Selagi seseorang itu bernyawa selagi itu lah kita dituntut untuk mendalami Islam. Ape ko ingat kalau dh lahir sbg Islam, dah belajar agama kay sekolah so dh cukup and kuat la pegangan agama ko?? ok malas nak taip panjang. aku plk yg dh jadi ustazah.hahahaha…ok bye!

    0

    1
  82. Anonymous says:

    fathia punya english kenapa mcm king coco? berbelit lidah ko dik. biar english tu tak ada slang TAPI biar pronunciation tu sedap juga di dengar. LOL ko ni.

    0

    0
  83. hamba Allah says:

    tak payah pakai tudung klu mcm tuh cara bertudung,memalukan perempuan yg bertudung jelh awk ni fathia….dh lm jgk dengar cite sosial anda ni,berlakon pun bkn bagus sgt…biasa2 je…tak abis2 dgn kontraversi je….

    0

    0

Leave a Comment

Optional