Jangan Terus Percaya Kawan, Pastikan Tiada Kamera Bila Berseronok – Fathia Latff

Hiburan

Jangan Terus Percaya Kawan, Pastikan Tiada Kamera Bila Berseronok – Fathia Latff

Kontroversi Fathia Latiff menari dalam satu siaran langsung di Bigo Live Natasha Elyzza masih menjadi bualan hangat. UntitledTerbaru, Fathia telah bersiaran di Instagram secara langsung dan menerangkan mengapa dia membuat pengakuan bahawa wanita yang menari seksi sehingga menampakkan sebahagian payudara itu ialah dirinya. Ujarnya:

Saya tak sedar. Kalau kita dengan kawan-kawan perempuan, kitakan buat video peribadi, yang hanya disimpan sesama sendiri. Tapi itulah, perkara dah terjadi.

Ditanya oleh peminatnya sama ada dia telah bertaubat, Fathia berkata:

Ia antara saya dan tuhan. Sama ada saya bertaubat atau tak taubat antara saya dengan tuhan. Saya tak perlu beritahu satu dunia saya dah bertaubat atau tidak. Biarkan perkara lepas itu berlalu.

Tetapi saya rasa dah buat keputusan yang betul dengan mengaku yang memang saya yang ada dalam video itu. Saya tak mahu berbohong.

Saya tak mahu berbohong kerana ini realiti dunia, yang kita berbuat silap.

Fathia mengambil pengajaran yang dia tidak sepatutnya terus mempercayai rakannya dan memastikan tiada kamera ketika berseronok dengan kawan-kawan perempuan:

Ia tak baik kerana video itu terkeluar dan ia menunjukkan contoh yang tidak baik kepada orang yang lebih muda dari saya. Tapi sebenarnya kalau kita ambil secara positif, kita boleh berseronok dengan kawan tetapi pastikan jangan terus percaya kawan kita, pastikan tiada kamera dan sebagainya.

Itulah yang saya pelajari dari kesilapan saya.

Diminta supaya belajar menutup aurat dengan betul selepas ini, Fathia berkata:

Bukan hanya aurat sahaja. Ada perkara lain yang juga penting seperti berbuat baik kepada orang lain dan juga berbuat baik kepada haiwan. Bagaimana anda melayan orang lain, bukan saja hanya aurat.

Aurat ialah sebahagian dari apa yang kita belajar dalam Islam. Tetapi ada perkara lain yang kita perlu belajar. Bukannya bila anda tutup kepala anda, anda boleh lakukan apa saja yang anda mahu contohnya kecam orang lain, atau menyumpah orang lain. Itu pun salah juga, kan?:

Advertisement

Fathia juga menganggap seperti mana orang lain menghadapi dugaan, kontroversi di Bigo Live ini juga satu dugaan yang perlu dihadapnya.

Video tersebut boleh ditonton di bawah:

Terdapat komen peminat yang bertanya mengapa Fathia bersiaran langsung dengan kepala hanya ditutup penutup jaket dan menampakkan leher, tetapi Fathia tidak menjawab persoalan tersebut.

Apa pun, kita harapkan Fathia telah belajar dari kesilapannya. Kalau dengan kawan perempuan sekalipun rasanya masih ada adab perlu dijaga oleh seorang wanita berhijab dan ia bukan perkara normal untuk menari seksi sehingga menampakkan payudara walaupun di kalangan perempuan. Rasanyalah. – beauifulnara.com

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...